- 29 Mayıs 2021
- 3.701
- 16.768
- 158
- Konu Sahibi sarilimoncuk
-
Maasinizdan her ay 10 bin tl birikim hesabı açıp(kendi adınıza) koyun oraya. Kalanida eve ve çocuğunuza harcayın.Merhabalar
Evde para yönetimi nasıl olmalı, maaşlar birleştirilmeli mi yoksa ayrı mı olmalı bu konuda sizlere danışmak istiyorum.
Evlendiğimizden beri ek gelirimiz dolayısıyla maaşıma ihtiyacımız olmuyordu. Tamamen bana kalıyordu. Ben ister harcıyordum ister birikim yapıyordum.
Artık ek gelirimiz yok ve sadece eşimle benim maaşım var.
Kısaca özetlersem
Evimiz kira değil
Eşimin maaşı 40.000
Benim ise 24.000
9.000 tl taksit dışında ödememiz yok.
Sizce maaş konusunda nasıl bir yol izlemeliyim?
Teşekkür ederim.Maasinizdan her ay 10 bin tl birikim hesabı açıp(kendi adınıza) koyun oraya. Kalanida eve ve çocuğunuza harcayın.
Hahahaa çok haklısınız. Ben olsam bende hep markete giderim. Çok teşekkürlerHer ailenin dinamiğine göre değişir bu. Nakit ödemeler benim maaştan gerçekleşiyor. Karttan harcamaları eşimin kartından yaparım. Nakite benim erişimim daha kolay çünkü böyle gelişti. Birikimi eşim yapıyor. Zaten işi de bu. Önceden ev kredisini eşim öderdi artık o da benim hesaptan çıkıyor. Nakit sıkıntısı yaşarsam gönderiyor zaten. Pazar alışverişi beni mahvediyor ama. Geçen fark ettim düzenli pazara gidince hesabımda para çok azalıyor. Market alışverişi bana daha kârlı
Sizin maaş önceden ortak birikime mi gidiyordu yoksa tamamen kişisel harcama ve kişisel birikim mi gerçekten anlayamadığımdan soruyorum.5 yıllık evliyiz. Güven konusunda bir sıkıntı yok. Harcamalarımıza güveniriz fakat ilk kez benim maaşıma da ihtiyaç olacak. Belki ihtiyaç olmaz yine aynı düzende gideriz. Yeni bebeğimiz oldu. Giderlerimiz değişti tam ne kadar harcıyoruz onu da bilmiyorum. Önceden ek gelirimizle benim de desteğim oluyordu. Ve kendi maaşımı eve katmamak garip gelmiyordu. Şimdi tamamen eşimin harcaması doğru mu yanlış mı olur bilemiyorum.
Eşim birikim vs. işlerinde pek iyi değildir,gelir gider birikim işlerine ben bakarım. Maaşını bana atar. Ayrıca ortak kartımiz olan bir hesabım var. Oraya para atarim.Harcamalari ya oradan yapar ya da tek kredi kartımiz var onu kullanırMerhabalar
Evde para yönetimi nasıl olmalı, maaşlar birleştirilmeli mi yoksa ayrı mı olmalı bu konuda sizlere danışmak istiyorum.
Evlendiğimizden beri ek gelirimiz dolayısıyla maaşıma ihtiyacımız olmuyordu. Tamamen bana kalıyordu. Ben ister harcıyordum ister birikim yapıyordum.
Kısaca özetlersem
Evimiz kira değil
Eşimin maaşı 40.000
Benim ise 24.000
Ortak hesabı nasıl açıyorsunuz acaba ?Bunu sanırım daha önce başka bir konuya da yazmıştım. Bizim maaş hesapları aynı, ortak hesap kullanıyoruz. İkimizin maaşı da aynı hesaba yatar, tüm ödemeler otomatik kesilir, çocukların ve kendimizin birikim hesabına otomatik aktarılır. Her ikimizin telefonunda da app olduğu için kim nereye ne harcamış görür biliriz. Yıllardır böyle bu zamana kadar hiç bir sorun yaşamadık, senin paran benim param muhabbeti hiç geçmedi, kim neyi ödeyecek sorunumuz olmadı.
biraz kişisel birikimim var ama çoğunu da harcadım çünkü zaten çok sayıda maaş alamadım çalışmaya başlayalı çok olmadı. Aldıklarım da çok azdı yeni zamlandı maaşımız. Az harcasam az kenara atsam bitiyordu.Sizin maaş önceden ortak birikime mi gidiyordu yoksa tamamen kişisel harcama ve kişisel birikim mi gerçekten anlayamadığımdan soruyorum.
Anladım. Biz ikimizde tutumluyuzdur ve birikim yapabiliriz. Onun maaşını da almak istemem ama hepsini okuyarak kendimize bir düzen bakacağım teşekkür ederimEşim birikim vs. işlerinde pek iyi değildir,gelir gider birikim işlerine ben bakarım. Maaşını bana atar. Ayrıca ortak kartımiz olan bir hesabım var. Oraya para atarim.Harcamalari ya oradan yapar ya da tek kredi kartımiz var onu kullanır
Ne kadar güzel benim sevgilim daha evlenmeden ortak hesap derdine düştüEsimin maas kartinin yedegi bendedir.
İstediğim gibi harcarım.
Biz de oyle senin maasin benim maasim yok.
Para hesabi yok.
Kim neyi odedi yok.
Çocuğunuz olmuş hayırlı olsun. Fakat en son diyet yapıyordunuz. Hamileyken yapabildiniz mi?Anladım. Biz ikimizde tutumluyuzdur ve birikim yapabiliriz. Onun maaşını da almak istemem ama hepsini okuyarak kendimize bir düzen bakacağım teşekkür ederim
Evliliğimde 9. Yılımdayım . Ve evlendiğimizden beri hesaplarımız ayrıdır çok büyük harcamalarda birbirimize danışırız . Kendi özgürlük alanlarımız var ikimizde yakın maaşlar alıyoruz . Ben faturaları öderim o kira evin diğer giderleri vs . Ay sonu açığımız olursa birbirimizden destek alırız . Yatırım içinde kendi hesaplarımızdan borsaya arada para atarız . Bunları da söyleriz birbirimize çocuğumuz var kreş ödemesini genelde eşim yapar . Böyle dengeli bir evliliğimiz var çok şükür . Ben fazla arttırırsam altın vs yaparsam ihtiyacı olduğunda veririm zaten .Merhabalar
Kısaca özetlersem
Evimiz kira değil
Eşimin maaşı 40.000
Benim ise 24.000
Rica ederim. Biz bu şekilde yapıyoruz birikim de daha rahat oluyor diye düşünüyorum.Teşekkür ediyorum
Eşim bilişim alanında ben öğretmenimMeslekleriniz nedir ?
Bizde ilk zamanlardan beri ben maaşımı aldığımda biraz kendime alır gerisini eşime gönderirim o bütün aylık ödemeleri yapar kalan olursa birikim yapar ev pesinatini bu şekilde biriktirdik şu an kredi ödüyoruz ayrıca ben kredi kartı kullanmıyorum eşimin kredi kartının ek kartı bende ihtiyacım olunca ondan kullanıyorum bu arada 2 senedir ücretsiz izindeyim maaş almadığım için eşimin kartını kullanmaya devam ediyorum bizde durum böyle 11 senedir
Evliliğimde 9. Yılımdayım . Ve evlendiğimizden beri hesaplarımız ayrıdır çok büyük harcamalarda birbirimize danışırız . Kendi özgürlük alanlarımız var ikimizde yakın maaşlar alıyoruz . Ben faturaları öderim o kira evin diğer giderleri vs . Ay sonu açığımız olursa birbirimizden destek alırız . Yatırım içinde kendi hesaplarımızdan borsaya arada para atarız . Bunları da söyleriz birbirimize çocuğumuz var kreş ödemesini genelde eşim yapar . Böyle dengeli bir evliliğimiz var çok şükür . Ben fazla arttırırsam altın vs yaparsam ihtiyacı olduğunda veririm zaten .
Çok teşekkürler.Çocuğunuz olmuş hayırlı olsun. Fakat en son diyet yapıyordunuz. Hamileyken yapabildiniz mi?
Parayı tek yerde birleştirip de yapabilirsiniz ayrı ayrı da bu sizin evliliğinizin dinamiğiyle alakalı. Ben kadınların ayrı birikimi olması gerektiğini düşünüyorum ama.
Çok teşekkür ediyorumBen olsam tum giderleri esimin maasiyla harcamayi teklif ederdim kendi maasimdan 10 bin birikime atar sadece evin tum faturalarini oder kalaninida istedigim gibi harcardim. Esimde bu durumda kendi maasina gore bir miktar birikime atabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?