- 24 Eylül 2010
- 6.209
- 20.308
- 548
Belki çok acımasız olacak onaylamayacaksınız beni burada ama önce paramı paylaşmayı bırakacağım. Benim olan bende kalacak. Anca eşimle bölüşürüm oda zorda kalırsa. Daha sonra o evde yokmuşum gibi davranacağım. Silik. Annesi şu cümleyi de kurmuş "evi otel olarak kullanıyorsunuz " ben otelde kalan misafirin temizlik ütü yaptığını görmedim herşey ayağına gelir bunu nerden çıkardı bilmiyorum. Dönünce muhtemelen yemek işinden de çekecek kendini. Bende canım isterse evde yapacağım istemezse alıp kocamı dışarda yiyeceğim. Herşeyi ben yapıyorum. Ekstradan yapmadığım çamaşır ve yemek yapmak bana dokunmaz. Onunla bundan sonra dışarıda çay kahve tatlı içeren sohbetleri de keseceğim nede olsa oğluyla gezmek istiyor oğlu götürür. Alışverişe gelince sadece kendi ihtiyaçlarımı alacağım. Yiyecek tarzı canım çok birşey çekerse sadece o günlük alıp getireceğim. Kalanını ister yerler ister atarlar(giderken yaptığım kek ve böreğe kimse el sürmemiş olduğu yerde kokuşmuştu hepsi) ha eşimde derseki sana bir haller oldu hayırdır ki diyecek insanlar değişiyor annen yaşlandı bende birden çok olgunlaştım kendimi böyle davranarak iyi hissediyorum diyeceğimSiz böyle yapacaksınız ama eşiniz arkanızda değil ki
Daha çok huzursuzluk çıkmasın sonra
Demişler ki sen yine salonun kapasını kapat, e o zaman eşiniz demeyecek mi kapatmayalım canım lütfen. Zorla mı kapatacaksınız?
Ya da bazı öneriler olmuş, kv'nin yanında sarmaş dolaş otur eşinle diye. Eşiniz sizi itip "aaa ayıp canım annemin yanında olmaz" derse ne olacak?
Sizin kv yanında eskisi gibi davranmanız işe yaramaz, önce kocanızın aklını değiştirmelisiniz. Çünkü şu anda ona göre sizler herşeye tamam tamam demelisiniz. Bunun mantıklı olmadığına kocanızı ikna etmeniz gerek.
Araba konusunda annesi hiç yorum yapmadı. Belki de biliyordur aracın onun üzerine olacağını içinden diyordur aman ben karışmayayım oğlum gelini ikna eder. Krediyi nyks çeker mal benim üzerime olur diye. Ama çok net hatırlıyorum o konuda eşime öyle şey mi olur borç benim üstümeyse malda benim üstüme olacak dediğimde çok bozulmuştu. Bunu bildiğim iyi oldu falan demişti. Ki annesinin hiç malı mülkü yok benim faydalanabileceğim. Ona rağmen böyle büyük laflar etmişti. Evde misafir vardı çok uzatmamıştım bir daha da konu açılmadı miras olaylrı çıkıncaBen o araba meselesini bilmiyordum. Canım bunlar ana oğul seni yolunacak kaz gibi görmüşler. Kocan da sinsi. Lütfen kusura bakma. Dışarıdan görünen o ki bunlar seni hem hizmetçi gibi kullanıyorlar hem de elindeki parayı almaya çalışıyorlar. Özellikle kayınvalidenin üzerine araba alma meselesi çok fena. Taa o zaman sinyali vermişler de içinde olunca konduramıyorsun.
Belki çok acımasız olacak onaylamayacaksınız beni burada ama önce paramı paylaşmayı bırakacağım. Benim olan bende kalacak. Anca eşimle bölüşürüm oda zorda kalırsa. Daha sonra o evde yokmuşum gibi davranacağım. Silik. Annesi şu cümleyi de kurmuş "evi otel olarak kullanıyorsunuz " ben otelde kalan misafirin temizlik ütü yaptığını görmedim herşey ayağına gelir bunu nerden çıkardı bilmiyorum. Dönünce muhtemelen yemek işinden de çekecek kendini. Bende canım isterse evde yapacağım istemezse alıp kocamı dışarda yiyeceğim. Herşeyi ben yapıyorum. Ekstradan yapmadığım çamaşır ve yemek yapmak bana dokunmaz. Onunla bundan sonra dışarıda çay kahve tatlı içeren sohbetleri de keseceğim nede olsa oğluyla gezmek istiyor oğlu götürür. Alışverişe gelince sadece kendi ihtiyaçlarımı alacağım. Yiyecek tarzı canım çok birşey çekerse sadece o günlük alıp getireceğim. Kalanını ister yerler ister atarlar(giderken yaptığım kek ve böreğe kimse el sürmemiş olduğu yerde kokuşmuştu hepsi) ha eşimde derseki sana bir haller oldu hayırdır ki diyecek insanlar değişiyor annen yaşlandı bende birden çok olgunlaştım kendimi böyle davranarak iyi hissediyorum diyeceğim
Belki çok acımasız olacak onaylamayacaksınız beni burada ama önce paramı paylaşmayı bırakacağım. Benim olan bende kalacak. Anca eşimle bölüşürüm oda zorda kalırsa. Daha sonra o evde yokmuşum gibi davranacağım. Silik. Annesi şu cümleyi de kurmuş "evi otel olarak kullanıyorsunuz " ben otelde kalan misafirin temizlik ütü yaptığını görmedim herşey ayağına gelir bunu nerden çıkardı bilmiyorum. Dönünce muhtemelen yemek işinden de çekecek kendini. Bende canım isterse evde yapacağım istemezse alıp kocamı dışarda yiyeceğim. Herşeyi ben yapıyorum. Ekstradan yapmadığım çamaşır ve yemek yapmak bana dokunmaz. Onunla bundan sonra dışarıda çay kahve tatlı içeren sohbetleri de keseceğim nede olsa oğluyla gezmek istiyor oğlu götürür. Alışverişe gelince sadece kendi ihtiyaçlarımı alacağım. Yiyecek tarzı canım çok birşey çekerse sadece o günlük alıp getireceğim. Kalanını ister yerler ister atarlar(giderken yaptığım kek ve böreğe kimse el sürmemiş olduğu yerde kokuşmuştu hepsi) ha eşimde derseki sana bir haller oldu hayırdır ki diyecek insanlar değişiyor annen yaşlandı bende birden çok olgunlaştım kendimi böyle davranarak iyi hissediyorum diyeceğim
Belki eşimde böylesinden anlar. Mutlu olma sanatıdır tabii ama ben neden hep başkaları mutlu olsun sanatıyla uğraşayım ki? Malesef iş burdan sonra biraz stratejiye döndü. Eşimin beni kaybetme korkusu yok bunu burda birkaçkez daha dile getirmiştim. Annesinin bu bunalımında onunla empati yapıp onu çok haklı çıkardıysa benim buhranımda da benim penceremden bakmayı öğrenir belki denemeden bilemeyiz.Ben o yollardan geçtim
Kocamla daha çok uzaklaşmamızdan başka işe yaramadı
Demişsiniz ki canım evde yemek yapmak istemezse alıp kocamı dışarıda yiyeceğim.
1. Kocanız gelecek mi?
2. Gelse de annesini evde bırakır mı?
3. Annemi de götüreceğim derse ne yapacaksınız? Bu sefer siz gidin, ben evde kalacağım mı diyeceksiniz. Annen gelirse ben gelmem mi diyeceksiniz?
Kocanızla paylaşımlarınız azalınca bu sizi mutsuz etmeyecek mi?
Evlilik strateji geliştirme oyunu mu? Yoksa mutlu olma sanatı mı?
Belki eşimde böylesinden anlar. Mutlu olma sanatıdır tabii ama ben neden hep başkaları mutlu olsun sanatıyla uğraşayım ki? Malesef iş burdan sonra biraz stratejiye döndü. Eşimin beni kaybetme korkusu yok bunu burda birkaçkez daha dile getirmiştim. Annesinin bu bunalımında onunla empati yapıp onu çok haklı çıkardıysa benim buhranımda da benim penceremden bakmayı öğrenir belki denemeden bilemeyiz.
Ben o evde rahat etmeleri için herşeyi yapıyorum inanın bazen kendi rahatımdan vazgeçiyorum yapma diyeceksiniz ama huyum böyle herkes mutlu olsun hır çıkmasın bende mutlu olayım. Ancak ben hem çalışıp hem evde birşeyler yaparken eşimin hala bana yemeği de yap nolcak annemin elinde iş görünce git elinden sen al yap nolcak demesi de çok zoruma gitti.Ben sana hak verdim Ben de olsam o evde duracaksam boyle davranirdim ne yalan soyleyeyim hakkinda hayirlisi olsun kocan iyi niyetli olsa yapma derdim ama kocan da iyi niyetli degil resmen senin mutlulugun, rahatin, huzurun kimsenin umurunda degil o evde sen de umursama bakalim onlarin rahatini
Ne kadar güzel eşlerin yardımlaşmasından daha normal ve güzel birşey yoktur. Hayatı paylaşıyoruz işi paylaşmısız çok muGecenlerde kv kendi agziyla ogullarini eslerinden kiskandigini belli etti.eltim calisiyor kocasi da evde bos zamanlarinda esi yokken yardim ediyormus.kv diyorki bana onlarin aralari su aralar cok iyi diyor oglan ev isi yapiyor bulasik yikiyor yemek yapiyor gecenlerde kofte bile yapmis bisey olmus oglana diyor..ee kotu mu olsun iyi olmasin mi
Teşekkür ederm. Çocuk istemiyorum herkes kv varken yap o bakar falan diyordu eşime geçen gün dedim annenin kafası bir bozulsa yine böyle çocuğa da bakmayacak çocuğu da beslemeyecek bir de çocuk yap diyorsunuz bana dedim. Birikim ufak ufak yapıyordum ama bundan sonra daha sıkı yapacağımİşiniz zor, kolay gelsin
Paranızı paylaşmayı bırakma konusunda haklısınız.
Hatta gizli gizli de biriktirin bence.
Çocuk istiyorsanız da biraz erteleyin. Eşinizin sizin arkanızda olduğundan emin olun önce.
Aynen öyle diyecek ne alakası var.. ayrıca hepimiz ayrı ayrı yetişkin birer bireyiz karakterlerimiz hayattan beklentilerimiz evdeki rahatlık anlayışımız farklı. Bir arada yaşamaya çalışıyorsak hep benim fedakarlık yapmam beklenemez. Bir aradaysak sadece bir kişinin isteklerinin olmasına yapılmasına da göz yumulmazHepsi bir yana hepsi çözülür hepsi konuşulur belki. Ama "ne derse tamam diyeceğiz" cümlesi ne uzlaşmaya açık ne saygı var ne mantık.Öyle bir düzen zaten yürümez.Eşinin bu düşüncesini düzeltmelisin.Ne demek ne derse tamam,biz onun kulu muyuz,bu evde biz onun kuklası mıyız,bizim isteklerimiz düşüncelerimiz olamaz mı? Bunlar muhtemelen eşinin "ne alakası var" diyip geçiştireceği şeyler ama hepsi tek tek cevap bekliyor.Sana haklıymışsın ben yanıldım demese bile en azından kafasını kurcalar kendi içinde sorgular
yemek olayında eşimi alır giderim dısarda yerim demissin ya bence eşin annemi de alalım hayatım evde yemek yok dicekBelki çok acımasız olacak onaylamayacaksınız beni burada ama önce paramı paylaşmayı bırakacağım. Benim olan bende kalacak. Anca eşimle bölüşürüm oda zorda kalırsa. Daha sonra o evde yokmuşum gibi davranacağım. Silik. Annesi şu cümleyi de kurmuş "evi otel olarak kullanıyorsunuz " ben otelde kalan misafirin temizlik ütü yaptığını görmedim herşey ayağına gelir bunu nerden çıkardı bilmiyorum. Dönünce muhtemelen yemek işinden de çekecek kendini. Bende canım isterse evde yapacağım istemezse alıp kocamı dışarda yiyeceğim. Herşeyi ben yapıyorum. Ekstradan yapmadığım çamaşır ve yemek yapmak bana dokunmaz. Onunla bundan sonra dışarıda çay kahve tatlı içeren sohbetleri de keseceğim nede olsa oğluyla gezmek istiyor oğlu götürür. Alışverişe gelince sadece kendi ihtiyaçlarımı alacağım. Yiyecek tarzı canım çok birşey çekerse sadece o günlük alıp getireceğim. Kalanını ister yerler ister atarlar(giderken yaptığım kek ve böreğe kimse el sürmemiş olduğu yerde kokuşmuştu hepsi) ha eşimde derseki sana bir haller oldu hayırdır ki diyecek insanlar değişiyor annen yaşlandı bende birden çok olgunlaştım kendimi böyle davranarak iyi hissediyorum diyeceğim
Ama annen markete gitmiş malzeme var acaba neden yemek yok kendisine bir soralım diyeceğimyemek olayında eşimi alır giderim dısarda yerim demissin ya bence eşin annemi de alalım hayatım evde yemek yok dicek
Ama annen markete gitmiş malzeme var acaba neden yemek yok kendisine bir soralım diyeceğim
Ama şimdi iş değişti kv özerkliği ilan ediyor ya evde kural koyuyor ya bende annenin yemeğinin de bir kuralı bir ölçüsü vardır ben tutturamam derim. İş oraya gelirse isterse herkes melek veya şeytan olabilir.Yemeği sen yapsan nolur demiş ya size
Evini ayirsan olmaz mi.. ev ev üstünde olmuyor değil mi.. bu kez de esin sana cephe alabilir ama evi ayrmak istersenDert bir değilki bunu sallamasam başka birşey çıkıyor hangi birini takmayayım
ama hayret bişi sen de çalışıon tum ev senin ustunde yemegi de sen yapsan nolur yok annemin elinde iş varsa sen git ben yaparım de nolur .biraz kocan da bişi yapsa nolurYemeği sen yapsan nolur demiş ya size
Eşimin cephe almasını geçtim iki ayrı eve bakacak maddi gücümüz yok. Onu yapamayız. Annesi gelecek olan mirasla (40.000 civarı) kırsal bir kasabada ablasının yanına taşınmak istiyor kiralar çok ucuz orda eşim kesinlikle olmaz ben mahvolurum annem giderse başka kimsem yok diyor görümcem de annem sizden taşınırsa elalem ne der diyormuşEvini ayirsan olmaz mi.. ev ev üstünde olmuyor değil mi.. bu kez de esin sana cephe alabilir ama evi ayrmak istersen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?