Sinirimi bozan bir tarafta o görümcem neyi idare ediyor ki idare edicez diye çoğul konuşabiliyor. Şöyle bir örnek anlatayım kafanızda bişeyler canlansın.
Geçen yıl yeni evliyim 2-3 aylık kv ameliyat oldu. Bende çalışıyorum o zamanda görümce uzağa taşınmamış 15 dk mesafede oturuyor. Kv eve geldi. Gece saat başı ilacı var ve hafta içi. Görümcem ilaçların nasıl verileceğini tarif etti ve aldı başını gitti. Demedi ki nyks sen işe gidiyorsun ben evdeyim hem evde yakın alayım annemi ilaçlar bitene kadar bende kalsın. Ben 2 gece saat başı uyanıp ilaç verdim. Bunu kötülük olsun diye anlatmıyorum nasıl biri oldukları hakkında fikriniz olsun diye paylaştım
Evet körkütük aşık değildim ama görücü usulüde değildi. Zaten en başta hiç bir şey şuan ki gibi değildi. Ne maddi ne manevi yeni yeni herşey şekil değiştirmeye başladıeşinle evlenirken ikinci kez hata yapmak istemiyorum demişsin konularından birinde.ailede huzursuzlukta artınca emin olamadan evlenmişsin.o şartlar altında insan sağlıklı düşünemez.şimdi yine hata yapmış olacaksınız gibi geliyordur ve aileniz de size destekten çok köstek olunca kapana sıkışmış gibi hissediyor olmalısınız. malesef hayatın gerçekleri çantamı aldım çıktım kendime bir hayat kurdum diyebileceğimiz kadar romantik değil.maddi ve manevi bir çok şey gerekiyor bu değişim için,onu da anlıyorum. lakin çok aklı başında, kafası çalışan, işinde de daha iyi olabilcek potansiyele sahip bir genç hanımsınız. bu hayattan çok daha iyisini hak ediyorsunuz. şu an yaşadığınız şey bir evliliğe benzemiyor.eşiniz annesi ve onlara para ve ev konularında yardımcı olarak denkleme eklenmiş gibi duran siz. kvalidenizin de eşinizin de istekleri ve beklentileri var, ya sizinkiler?kimse sizi düşünmüyor gibi.sorunsuz çalışan bir makine olmanız yeter. eşinizle büyük bir aşkla evlenmediğinizi yazdığınızı hatırlıyorum. o size aşık mıydı en başında?yoksa şu an onun hayalini kurduğu düzende mi yaşıyorsunuz?eğer gitmek istiyorsanız alın önünüze bir defter geliriniz gideriniz tek tek hesaplayın elinizde ne kadar para kalıyor. henüz 24 yaşındasınız.bir üniversite öğrencisiyle bile ev arkadaşı olsanız sırıtmaz.ya da öğrenciler için olan apartlarla falan konuşup geçici bir yer ayarlayabilirsiniz kendinize.şehrinizdeki kadın dernekleriyle irtibata geçebilirsiniz size yardım edebilecekleri bir konu var mı görmek için. kalmak da istiyor olabilirsiniz ama kalırsanız da sizi bu şekilde zorlamalarına izin vermeyin.bu ruh sağlığınızı günden güne bozacaktır.siz bu insanlara yapmanız gerekenden fazlasını yapmışşınız ve kimse acaba bu kız için ne yapabilirim dememiş.bunu hak etmiyorsunuz.
Bilmem bende de kabahat. Niye o zaman ablana gitsin yada sen kalk demedim bilmiyorum.Ben tek bir şeyi merak ettim. Eşiniz de sizde çalıştığınıza göre ana da onun anası olduğuna göre ilaçları neden kalkıp eşiniz vermiyor. Aynı şekilde neden yemekleri eşiniz yapmıyor. Ben bunları çok merak ettim. Sebep ne?
Yaptılar bitirmek üzereler sanırımSen eşine durması gerektiği yeri göstermezsen annesiyle beraber tam tepene yuva yaparlar.
Bayram da gittik diye böyle yaptığını dile getirmemiş hiç. Söleseydi de tavrım netti 3 bayram+7/24 seninle 1 bayram eşimle diye mi bu tantana kusura bakma derdim. Ayrıca bayramda aradım bayramlaştık. Eşimde aradı onunla konuşmak istemediHiç açmayın ağzınızı neden küsmüştü ki kayınvalideniz size ve bayramda tatile gitmiş olmanıza mı bozuldu acaba. Tatilde arayıp bayramını kutlamadınız mı ki öyle yapıyor bayram geçti diye. Öncesinde ne yaşandıysa onunla ilgisi vardır bir de üzerine onu bırakıp gidince tavır yapıyor geçer.
Zaten değişmek istiyorum olaylar olurken o anda istediğimi çat diye söylemek istiyorum işime gelmeyen konularda geri durmak istiyorum hep iyi oldum kazanamadım belki böyle kıymetim bilinir birazanlattıkların kadarıyla çok iyi niyetli birisin
iyice sömürmüşler bunuda
yakında çok değişirsin merak etme
Bayram da gittik diye böyle yaptığını dile getirmemiş hiç. Söleseydi de tavrım netti 3 bayram+7/24 seninle 1 bayram eşimle diye mi bu tantana kusura bakma derdim. Ayrıca bayramda aradım bayramlaştık. Eşimde aradı onunla konuşmak istemedi
yanlış anlama amaZaten değişmek istiyorum olaylar olurken o anda istediğimi çat diye söylemek istiyorum işime gelmeyen konularda geri durmak istiyorum hep iyi oldum kazanamadım belki böyle kıymetim bilinir biraz
Evet kendi kendime onu da düşündüm kendimi deli gibi yapıp işime gelmeyeni söyleyeceğim. Herkese benim gelin deli sağı solu belli olmuyor desin istiyorumyanlış anlama ama
biraz deli ayağına yat
pat pat söyle herşeyi
saygıda kusur etme ama kendine de saygısızlık ettirme
İkilemde kaldığım konu şu burada sizlerle konuşuyoruz kendimi ezdirmiş kullandırtmış oluyorum evet bende bunu düşünüyorum hemfikiriz ancak eşimle konuşunca olması gereken bunlarmış gibi öyle rahat konuşuyor ki o kadar normal ki onun için herşey anlatamam. Algı kontrolü sağlıyorKusura bakma ama sen bu cümleyi söyleyemezdin...
Şimdi bile ne demişlerse tamam demişsin.
Dişini göster birazcık...
aynen öyleEvet kendi kendime onu da düşündüm kendimi deli gibi yapıp işime gelmeyeni söyleyeceğim. Herkese benim gelin deli sağı solu belli olmuyor desin istiyorum
ah benim eşimde öyleydi var yaİkilemde kaldığım konu şu burada sizlerle konuşuyoruz kendimi ezdirmiş kullandırtmış oluyorum evet bende bunu düşünüyorum hemfikiriz ancak eşimle konuşunca olması gereken bunlarmış gibi öyle rahat konuşuyor ki o kadar normal ki onun için herşey anlatamam. Algı kontrolü sağlıyor
Nasıl kurtuldunuz peki komple eşinizden mi kurtuldunuz yoksa bu düşünce şeklini mi değiştirdinizah benim eşimde öyleydi var ya
sonra gelip buraya konu açardım
sonra aslında o acındırmaya çalıştığı insanlar değilde ben acınacak haldeymişimNasıl kurtuldunuz peki komple eşinizden mi kurtuldunuz yoksa bu düşünce şeklini mi değiştirdiniz
Ben şimdiye kadar hiç eşime rest çekmedim çekemedim çünkü bana anormal gelen herşeyi o naptı ne etti normalleştirdi. Bu konuda da yazdım daha öncede yazdım eşimin beni kaybetme korkusu yoksonra aslında o acındırmaya çalıştığı insanlar değilde ben acınacak haldeymişim
bunu gördüm
ondan sonra çektim resti
benimde kv ler gelip aylarca kalırdı
bu ne böyle dedim
böyle devam edecekse ben çıkayım hayatınızdan size mutluluklar dedim
senin bunu deme şansın yok gibi ama
bir dur demeye hakkın var
Evt olan sana oluyor çok doğru ama birgün patlarsın insansınBiriktiriyorum da noluyor sanki olan her türlü bana oluyor
Zaten bu olaylar başladığından beri her gün farklı bir yerim ağrıyor fazlasıyla yıpranıyorumEvt olan sana oluyor çok doğru ama birgün patlarsın insansın
Biriktirme kendi sağlığın için
Ben de yaşadım.Çok fena patladım. Ve inan sonra toparlanması tahmin ettiğinden daha zor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?