Evde sebepsiz kayınvalide huzursuzluğu..

yemek olayında eşimi alır giderim dısarda yerim demissin ya bence eşin annemi de alalım hayatım evde yemek yok dicek

Oyle bir durumda tabi hayatim deyip yemegi yedikten sonra hesaba dokunmamak var iste ama en guzeli acik konusmak ben annenin bu sartlariyla evde beraber yasayamam ya orta yol buluruz ya yeni yollar cizeriz bana ikiside uyar diyerek benim yapacagim bu olurdu hatta sizi bir sure yalniz birakayim annenle dusunmeye ihtiyacim var arkamdan bu soylenenlere cok kirildim nasil toparlarim bilemiyorum der 1 hafta 10 gun uzaklasirdim annesi gelsin ikisi otursun kukumav kuslari gibi o zaman dusunur sen yokken annesiyle yasamayi bir gorur senin yaptiklarini belki anlar biraz

Aynen öyle ben birşeyler yaptıkça geri kalan herşeyi ben yapayım istiyor eşim. Annesi köşe yastığı otursun. Onu da ben yaparım bunu da yapayım aa onu zaten yapıyorum inanın bende çok sinirliyim

O konuşma için annesinin dönmesini bekliyorum. Bakalım evde neler değişecek. Ama evde uzaklaşamam annemde kalamam bu seferde benim annem ay boşanıyorsunuz ay ayrıldın mı deyip daha çok darlayacak beni geri göndermeye çalışacak

iader eedicez idare edicez diolar kızıyla oglunun idare etmek adına bişi yapacagı hiç konusulmamıs
idare edicez kısmı komple sana ait sanırım
ornegin kızı ıdare edicez annemi derken mesela kendi adına neyi idare edicek
kocanız ıdare etcez derken kendi konforundan neyi feda edio
idareyi tek bekledikleri sizsiniz
hyr en azından dese ki diğer işlere ben yardım edeyim sen de yemeği idare et
hani kendi namına da bişi var dicem hyr onu da yap bunu da yap
e sonra idare edicez e hani edicez kısmı nie coğul

Sinirimi bozan bir tarafta o görümcem neyi idare ediyor ki idare edicez diye çoğul konuşabiliyor. Şöyle bir örnek anlatayım kafanızda bişeyler canlansın.

Geçen yıl yeni evliyim 2-3 aylık kv ameliyat oldu. Bende çalışıyorum o zamanda görümce uzağa taşınmamış 15 dk mesafede oturuyor. Kv eve geldi. Gece saat başı ilacı var ve hafta içi. Görümcem ilaçların nasıl verileceğini tarif etti ve aldı başını gitti. Demedi ki nyks sen işe gidiyorsun ben evdeyim hem evde yakın alayım annemi ilaçlar bitene kadar bende kalsın. Ben 2 gece saat başı uyanıp ilaç verdim. Bunu kötülük olsun diye anlatmıyorum nasıl biri oldukları hakkında fikriniz olsun diye paylaştım

Çok çok özür diliyorum yakın çevremde böyle bir adam vardı çocuklu mocuklu iş güç sahibi koca adam.Beraber gibi oturuyorlardı altı üstlü.Adama kendi annesi bile yavrum gidin ayrı yere yerleşin nereyi beğenirseniz derken adam aynı eşin gibi "ben anamdan ayrılamam oy dağlar dağlar!" modunda. Üstelik sizinki yalnız anne sanırım öyle olunca yatalakmış gibi bakmak istiyorlar analarına,anaların da duygu sömürüsü,beni yalnız gezmeye götürsün demesi bile koca-oğul rollerini karıştırdığının kanıtı.
Sonunuz benzemesin inşallah siz çok mutlu olun ama onlar şimdi boşanıyor.Adam bu yaştan sonra anasıyla yaşamaya başladı.Oh olsun diyorum hem anacı adama hem de olgunlaşmamış oğluyla elin kızını yakan anaya.

Evet bu tarz örnekler çok ve kvdenin burnunu bu kadar çok soktuğu evliliklerden de pek hayır gelmiyor onunda farkındayım

Allah bol bol sabır versin canım..

Ben kvdeyi gittiğinden beri hiç aramamıştım eşim konuşmuş düzelmiş biraz falan dedi bende damadı iyi bakmıştır ondandır dedim. Çok şey birikti içimde söylemediklerim söyleyemediklerim

Aynı evde yaşamayı ben kabul ettim aynı zamanda oda kabul etti. Tek taraflı bir kabul etme değil bu böyle olacağını düşündüyse kabul etmeseydi başından daha bakılırdı bir hal çaresine

Ben de tam olarak böyle düşünüyorum. Aynı evde yaşamayı çok farklı algılamış sizinkiler. Kendi kurulu düzenlerine ek bir insan geliyor olarak düşünmüş ve sadece sizin o ortama ayak uydurmanız gerektiği düşünülmüş sanırım. Halbuki 0dan bir ev kurulup herkesin belli şeylere adapte olması gerekiyordu. Açıkçası bu devirde birlikte yaşamayı kabul etmiş kadını bulup da el üstünde tutmaları gerekirken ben bu muameleyi anlayamıyorum.

Hadi ayirdi etti kv olunu gelinden ne geçecek eline kendi her şekilde kaybeder
1. bütün ev işi ona yıkılır ama yaşı gereği 1 ni yapsa ,öbürünü yapamaz
2.hadi oğluna başka bir hatun gelin buldu ,bakalım bu yenisi kv takarmı ?sanmam çünkü çoğunlukla gelenler gidenleri aratır
3.hala kv evde ilerlemiş yaşına bakmadan evde hakimiyyeti devam ettirmek çabasında oysa elini ayağını çekip ne etliye ne sütllüye karışmama yaşına gelmiş alıp eline tespihini zikiri ile duası namazı ile meşgül olması gerekirken yaş kemalede ermiş halada bu dünyalık sevdası gelinini çekiştirme sudan nem kapmada yahu be kadın şükür et sana gelinin çiçek gibi bakıyor sen niye dikenlerini batırıyorsun rahatınmı battı ellerde neler var kendi kızına akıl verirken kızım kv bakma bakımevine ver derken birde dön kendine bak konu sahibi Allahım senden razı olsun canım sabır versin ne iyi insansin seni gibi insanlar çok az kv bunun farkında olsun artık

Kurulu düzene geldiysem yemeğe de karışmam temizliğe de karışmamam gerekir o halde. Çünkü bunlarında bir düzeni vardı sonuçta. Diyorum ya bundan sonra iyice misafir gibi hissettiriyorlar bana

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Kendisi eşime namaz kılmıyor diye karışır ama kendide kılmaz. Ben buna da çok takıldım. Üstüne vazife olan olmayan herşeye karışması ve karışmak istemesi

Ben kvdeyi gittiğinden beri hiç aramamıştım eşim konuşmuş düzelmiş biraz falan dedi bende damadı iyi bakmıştır ondandır dedim. Çok şey birikti içimde söylemediklerim söyleyemediklerim
Canım o birikme hiç iyi değil bir gün en ufacıcık birşeyde öyle bir patlarsınki. Kimse tanıyamaz seni..
Tutma içinde
Not: tüm sayfaları okumadım.

Reactions: anu
Kv söyleyecek çok şeyler varda onun bunları anlaması lazım anlasaymış şimdiye kadar anlamıştı bir ayağı çukurda hala neler peşinde gerçekten kv anlayamıyorum ben korktum bu gidişatından kv ,nin Allahım onuda bizide ıslah etsin hidayete erdirsin amin

eşinle evlenirken ikinci kez hata yapmak istemiyorum demişsin konularından birinde.ailede huzursuzlukta artınca emin olamadan evlenmişsin.o şartlar altında insan sağlıklı düşünemez.şimdi yine hata yapmış olacaksınız gibi geliyordur ve aileniz de size destekten çok köstek olunca kapana sıkışmış gibi hissediyor olmalısınız. malesef hayatın gerçekleri çantamı aldım çıktım kendime bir hayat kurdum diyebileceğimiz kadar romantik değil.maddi ve manevi bir çok şey gerekiyor bu değişim için,onu da anlıyorum. lakin çok aklı başında, kafası çalışan, işinde de daha iyi olabilcek potansiyele sahip bir genç hanımsınız. bu hayattan çok daha iyisini hak ediyorsunuz. şu an yaşadığınız şey bir evliliğe benzemiyor.eşiniz annesi ve onlara para ve ev konularında yardımcı olarak denkleme eklenmiş gibi duran siz. kvalidenizin de eşinizin de istekleri ve beklentileri var, ya sizinkiler?kimse sizi düşünmüyor gibi.sorunsuz çalışan bir makine olmanız yeter. eşinizle büyük bir aşkla evlenmediğinizi yazdığınızı hatırlıyorum. o size aşık mıydı en başında?yoksa şu an onun hayalini kurduğu düzende mi yaşıyorsunuz?eğer gitmek istiyorsanız alın önünüze bir defter geliriniz gideriniz tek tek hesaplayın elinizde ne kadar para kalıyor. henüz 24 yaşındasınız.bir üniversite öğrencisiyle bile ev arkadaşı olsanız sırıtmaz.ya da öğrenciler için olan apartlarla falan konuşup geçici bir yer ayarlayabilirsiniz kendinize.şehrinizdeki kadın dernekleriyle irtibata geçebilirsiniz size yardım edebilecekleri bir konu var mı görmek için. kalmak da istiyor olabilirsiniz ama kalırsanız da sizi bu şekilde zorlamalarına izin vermeyin.bu ruh sağlığınızı günden güne bozacaktır.siz bu insanlara yapmanız gerekenden fazlasını yapmışşınız ve kimse acaba bu kız için ne yapabilirim dememiş.bunu hak etmiyorsunuz.

Hiç açmayın ağzınızı neden küsmüştü ki kayınvalideniz size ve bayramda tatile gitmiş olmanıza mı bozuldu acaba. Tatilde arayıp bayramını kutlamadınız mı ki öyle yapıyor bayram geçti diye. Öncesinde ne yaşandıysa onunla ilgisi vardır bir de üzerine onu bırakıp gidince tavır yapıyor geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…