yemek olayında eşimi alır giderim dısarda yerim demissin ya bence eşin annemi de alalım hayatım evde yemek yok dicek
Aynen öyle ben birşeyler yaptıkça geri kalan herşeyi ben yapayım istiyor eşim. Annesi köşe yastığı otursun. Onu da ben yaparım bunu da yapayım aa onu zaten yapıyorum inanın bende çok sinirliyimama hayret bişi sen de çalışıon tum ev senin ustunde yemegi de sen yapsan nolur yok annemin elinde iş varsa sen git ben yaparım de nolur .biraz kocan da bişi yapsa nolur
sen de çalışıosun onun gibi aynennn
hep sana noluurrr
delirdim suan burda
O konuşma için annesinin dönmesini bekliyorum. Bakalım evde neler değişecek. Ama evde uzaklaşamam annemde kalamam bu seferde benim annem ay boşanıyorsunuz ay ayrıldın mı deyip daha çok darlayacak beni geri göndermeye çalışacakOyle bir durumda tabi hayatim deyip yemegi yedikten sonra hesaba dokunmamak var iste ama en guzeli acik konusmak ben annenin bu sartlariyla evde beraber yasayamam ya orta yol buluruz ya yeni yollar cizeriz bana ikiside uyar diyerek benim yapacagim bu olurdu hatta sizi bir sure yalniz birakayim annenle dusunmeye ihtiyacim var arkamdan bu soylenenlere cok kirildim nasil toparlarim bilemiyorum der 1 hafta 10 gun uzaklasirdim
Sinirimi bozan bir tarafta o görümcem neyi idare ediyor ki idare edicez diye çoğul konuşabiliyor. Şöyle bir örnek anlatayım kafanızda bişeyler canlansın.iader eedicez idare edicez diolar kızıyla oglunun idare etmek adına bişi yapacagı hiç konusulmamıs
idare edicez kısmı komple sana ait sanırım
ornegin kızı ıdare edicez annemi derken mesela kendi adına neyi idare edicek
kocanız ıdare etcez derken kendi konforundan neyi feda edio
idareyi tek bekledikleri sizsiniz
hyr en azından dese ki diğer işlere ben yardım edeyim sen de yemeği idare et
hani kendi namına da bişi var dicem hyr onu da yap bunu da yap
e sonra idare edicez e hani edicez kısmı nie coğul
Evet bu tarz örnekler çok ve kvdenin burnunu bu kadar çok soktuğu evliliklerden de pek hayır gelmiyor onunda farkındayımÇok çok özür diliyorum yakın çevremde böyle bir adam vardı çocuklu mocuklu iş güç sahibi koca adam.Beraber gibi oturuyorlardı altı üstlü.Adama kendi annesi bile yavrum gidin ayrı yere yerleşin nereyi beğenirseniz derken adam aynı eşin gibi "ben anamdan ayrılamam oy dağlar dağlar!" modunda. Üstelik sizinki yalnız anne sanırım öyle olunca yatalakmış gibi bakmak istiyorlar analarına,anaların da duygu sömürüsü,beni yalnız gezmeye götürsün demesi bile koca-oğul rollerini karıştırdığının kanıtı.
Sonunuz benzemesin inşallah siz çok mutlu olun ama onlar şimdi boşanıyor.Adam bu yaştan sonra anasıyla yaşamaya başladı.Oh olsun diyorum hem anacı adama hem de olgunlaşmamış oğluyla elin kızını yakan anaya.
Allah bol bol sabır versin canım..Eşimin cephe almasını geçtim iki ayrı eve bakacak maddi gücümüz yok. Onu yapamayız. Annesi gelecek olan mirasla (40.000 civarı) kırsal bir kasabada ablasının yanına taşınmak istiyor kiralar çok ucuz orda eşim kesinlikle olmaz ben mahvolurum annem giderse başka kimsem yok diyor görümcem de annem sizden taşınırsa elalem ne der diyormuş
Amin çok sağolunAllah bol bol sabır versin canım..
oğlundan istediklerinin garantisini aldı ya duzelir tabiiBen kvdeyi gittiğinden beri hiç aramamıştım eşim konuşmuş düzelmiş biraz falan dedi bende damadı iyi bakmıştır ondandır dedim. Çok şey birikti içimde söylemediklerim söyleyemediklerim
Aynı evde yaşamayı ben kabul ettim aynı zamanda oda kabul etti. Tek taraflı bir kabul etme değil bu böyle olacağını düşündüyse kabul etmeseydi başından daha bakılırdı bir hal çaresine
Kurulu düzene geldiysem yemeğe de karışmam temizliğe de karışmamam gerekir o halde. Çünkü bunlarında bir düzeni vardı sonuçta. Diyorum ya bundan sonra iyice misafir gibi hissettiriyorlar banaBen de tam olarak böyle düşünüyorum. Aynı evde yaşamayı çok farklı algılamış sizinkiler. Kendi kurulu düzenlerine ek bir insan geliyor olarak düşünmüş ve sadece sizin o ortama ayak uydurmanız gerektiği düşünülmüş sanırım. Halbuki 0dan bir ev kurulup herkesin belli şeylere adapte olması gerekiyordu. Açıkçası bu devirde birlikte yaşamayı kabul etmiş kadını bulup da el üstünde tutmaları gerekirken ben bu muameleyi anlayamıyorum.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Kendisi eşime namaz kılmıyor diye karışır ama kendide kılmaz. Ben buna da çok takıldım. Üstüne vazife olan olmayan herşeye karışması ve karışmak istemesiHadi ayirdi etti kv olunu gelinden ne geçecek eline kendi her şekilde kaybeder
1. bütün ev işi ona yıkılır ama yaşı gereği 1 ni yapsa ,öbürünü yapamaz
2.hadi oğluna başka bir hatun gelin buldu ,bakalım bu yenisi kv takarmı ?sanmam çünkü çoğunlukla gelenler gidenleri aratır
3.hala kv evde ilerlemiş yaşına bakmadan evde hakimiyyeti devam ettirmek çabasında oysa elini ayağını çekip ne etliye ne sütllüye karışmama yaşına gelmiş alıp eline tespihini zikiri ile duası namazı ile meşgül olması gerekirken yaş kemalede ermiş halada bu dünyalık sevdası gelinini çekiştirme sudan nem kapmada yahu be kadın şükür et sana gelinin çiçek gibi bakıyor sen niye dikenlerini batırıyorsun rahatınmı battı ellerde neler var kendi kızına akıl verirken kızım kv bakma bakımevine ver derken birde dön kendine bak konu sahibi Allahım senden razı olsun canım sabır versin ne iyi insansin seni gibi insanlar çok az kv bunun farkında olsun artık
Canım o birikme hiç iyi değil bir gün en ufacıcık birşeyde öyle bir patlarsınki. Kimse tanıyamaz seni..Ben kvdeyi gittiğinden beri hiç aramamıştım eşim konuşmuş düzelmiş biraz falan dedi bende damadı iyi bakmıştır ondandır dedim. Çok şey birikti içimde söylemediklerim söyleyemediklerim
Biriktiriyorum da noluyor sanki olan her türlü bana oluyorCanım o birikme hiç iyi değil bir gün en ufacıcık birşeyde öyle bir patlarsınki. Kimse tanıyamaz seni..
Tutma içinde
Not: tüm sayfaları okumadım.
Kv söyleyecek çok şeyler varda onun bunları anlaması lazım anlasaymış şimdiye kadar anlamıştı bir ayağı çukurda hala neler peşinde gerçekten kv anlayamıyorum ben korktum bu gidişatından kv ,nin Allahım onuda bizide ıslah etsin hidayete erdirsin aminÇok teşekkür ederim yorumunuz için. Kendisi eşime namaz kılmıyor diye karışır ama kendide kılmaz. Ben buna da çok takıldım. Üstüne vazife olan olmayan herşeye karışması ve karışmak istemesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?