Evde sebepsiz kayınvalide huzursuzluğu..

Su anda Kv ile konusmalariniz vs nasil. Size karsi tavirlari konusmasi?
Normal konuşuyor. Aslında eve giriyorum napıyosun diyorum cevap veriyor. Sorarsa o birşey soruyor. Ama önceki gibi işten gelince iki fincan kahve yapıp oturmadım onunla. Gittim salona uzandım tv baktım. Kahvemi de tek başıma içtim. Bugün doktora gitti. Çıkınca aradım. Hastalığı öğrendim kapattım

Elini öptün mü elini?
Öpüverseydim canım nolcek

Öyle düşünmüyorlar malesef. Benimle yaşayacaksa benim kurallarım geçerli olsun ben ne dersem o olsun diye düşünülüyor

Öyle düşünmüyorlar malesef. Benimle yaşayacaksa benim kurallarım geçerli olsun ben ne dersem o olsun diye düşünülüyor

bende bunu anlamıyorum işte kendi kurallarını istiyosa ayrı bi evde kurallarıyla baş başa yaşasın karşıda ki de insan onunda kuralları var onları ayrıcalıklı yapan ne oğlumla gelinimin hayatına sürekli müdahale edip egomu tatmin etmek için erkek çocuk sahibi olmalıyım mantığı ne insanlığa ne dine sığar koca koca insanlar pes yani

biri demiş bence de tum sorun bayramda tatile gidemedi diye diğer sorunları uydurdu o da gitmek istioyordu benim kendi annemde oyledir olacak olmayacak her gezmeye gelmek ister başaramazsa başka şeylerden sorun cıkarır ben de bunu bilirim o yuzden hiç de canım istemez bile bile çıkaracağı sorunları bastan kabul ederim

O ev senin kayınvalidenin değil.Senin kuralların geçerli olsun.Analı oğullu onlar sana uysun. Başlarında taşıyıp teşekkür edeceklerine birde paranı ver,hizmetimizi gör derdindeler.Boşver iyi yaptın.Aynen devam et.

Olabilir belkide asıl sebep odur ancak böyle saçma sapan bahaneler yüzünden patlamıştır. Bilemiyorum

Artık senin ev benim ev muhabbetinden geçtm. Onun olsun istemiyorum ancak bu tartışmadan sonra feci halde kullanıldığımı hissetmeye başladım. O yüzden bir takım kararlar aldım. Birde böyle deneyeceğim

Böyle huzursuz ve güvensiz bir şekilde, ne kadar uzun dayanabilirsiniz ki?
Bence birikim yapmaya devam edin, şimdiden araştırmaya başlayın derim..
.

Artık senin ev benim ev muhabbetinden geçtm. Onun olsun istemiyorum ancak bu tartışmadan sonra feci halde kullanıldığımı hissetmeye başladım. O yüzden bir takım kararlar aldım. Birde böyle deneyeceğim

Kullandırtma kendini diye demiştim.O annesiyse sende eşisin.

Merhaba arkadaşım konuyu görünce bir göz atma ihtiyacı duydum.okuyunca da birşeyler yazma...ben uzun zamandır bir farklı versiyonunu yaşıyorum senin sıkıntının.her sayfayı okuyamadım ama senin de iyi niyetli, huzursuzluklardan hoşlanmayan, saygılı bir insan olduğunu gördüm.ben de senin gibi :bazı sorunlar yaşıyorki tepki mi göstermeliyim, hiç bir şey yokmuş gibi mi devam etmeliyim, durumun farkında olduğunu mu hissettirmeliyim, bilemeden hep geçer, yanlışlarını farkına varırlar düşüncesinde oldum.ama meğer ne kadar safmışım.bencil, sadece kendini düşünen bir anne baba ve kıskanç kardeşler meğer arkamdan kuyu kızıyorlarmış.benim eşimi doldurup duruyorlarmış.ben çok iyi davrandım hepsine, bazı bencillikler çok ters geliyordu ama olsun eşim böyle alışmış, düzeni değişmesin, düzeni değişirse beni suçlarlar sıkıntı çıkarırlar dedim.ben de senin gibi bir tatile ilk defa onlarsız eşimle gittim diye huzursuzluk çıkardılar.daha neler neler.biz onlarsız hiç adım atamadık.ben ilk iki yılında kendi ailemle bile görüşemedim.aileme hep birlikte gittik.kalmak istediğimde eşimin kalmasına izin veriliyordu.tabi ben bunu bilmiyordum.eşimin tercihi diye düşünüyordum.çok zor günler geçirdim.sonra hakkımı yedirmeye başladım.eşime direndim.çok tartıştık.hep onları haklı buldu.ama meğer onlara bağımlılığındanmış.onlara karşı gelmeye korkmasındanmış.ben onlara da ezdirmem kendimi söyledim söyleyeceğimi ama kesmedim hiç.onlar sürekli küsyüler, surat çevirdiler ama ben selam verdim, gereken saygıyı gösterdim.buna rağmen iki yüzlü ve sevilmeyen ilan edildim.ben de madem.öğle bundan sonra benim iki yüzümü görmezsiniz diyip tüm ilişkimi kestim.o kadar rahatım ki şimdi.eşim de geçmişteki haksız bulduğu olaylarda artık haklı olduğumu kabul ediyor.ama ne kıymeti var.hep kendimi tek başıma savunmak zorunda kaldım.çok şükür şimdi çok rahatım.eşim gidip görüşüyor.sonra anlayacaklar ama ne fayda.demem o ki arkadaşım.eğer en ufak durumda sıkıntı çıkardıysalar bi düşündükleri vardır.ağzınla kuş tutsan yaranamıyacaksın.hakkını ara.tabiki saygı çerçevesinde.sen yine de saygısız ilan edileceksin.ama olsun sen vazgeçme.inanki ben keşke diyorum.o kadar ödün vermeseydim.sıkıntı hemen çıksaydı.da o süre içinde kullanılmasaydım.çok zor günler yaşadım ama olsun kullanılmak çok daha ağır.haksızlığa uğramak çok daha ağır.bunu atlatmak daha zor.kusura bakma çok yazdım ama umarım faydalı olurum sana.

Herkesin bi yasanmisligi mutlaka var.Bu kv konusunda ben de cok cektim ama susmadım..yeri geldi esimi bile karsima aldim cocugumla arkama bakmam diye rest cektim.Diyeceğim o ki el kizisin ya ne yapsan yaranamiyorsun..Dişli olmazsan anca kendini yer bitirirsin.Ama sundan emin ol ne yaparsan yap istersen o kv yi 40 yil bak yine iyi gelin demeyecekler o tipler malesef iyilikten anlamazlar tipki benim kv gibi..

aynen öyle asla anlamazlar. ben de çok fedakarlık yaptım hiçbiri de onun gözüne gelmedi, sanki görevim oldu onlar. şimdi düşünüyorum keşke o kadar kasmasaymışım. hayat benim hayatım, o 50 sene zaten oğlu ile dilediği gibi yaşamış artık gençlere alan tanıması lazım. ama konu sahibi ile çok benzeriz sadece onun eşi daha anlayışsız. benimki de vicdan yapıyordu ama hamileliğimin de etkisi ile baya bi düzeldi geçen sene kabus gibiydi her yerde kuyruk gibi peşimizde kayınvalide. annemi görmeye gidiyorum (başka şehire), giderken haber bile vermiyodum artık bakıyorum ertesi gün o da gelmiş kendi akrabasını görme bahanesi ile. anneme gelip akşama kdr oturuyodu . sinemaya yalnız gidemezdik eşime söylesem ne var kadıncağız burda otursa nolur derdi havuza denize pazara çarşıya her yere. kötüydü yani. şimdi evli olduğumu anlıyorum artık geçen sene kuma gibi hissediyodum. eşime de fazla söyleyemiyordum o da kendince vicdan yapıyordu ve aslında adaletli olmaya çalışıyordu özünde amacı iyi ama annesinin yıllar süren baskısına alışmış bunlar ona normal geliyordu.
Nyks- inşallah eşin de toparlar , burada önemli olan eşinin sorunu anlaması ve sana hak vermesi. o anlamadıktan sonra kayınvalidenin ztn umurunda olmaz o keyfine bakar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…