Konuşuyorum işten yeri geldikçe söylüyorum düşündüklerimi. Bugün mesela anneme kredi kartını verelim konusu oldu. Maddi konuda da düşündüklerimi söyledimNeden siz de eşinizle konuşmuyorsunuz? Bakın annesi ile kardeşi ince ince işlemişler. Onlarla konuşunca onlara hak vermiş. Demek ki eşiniz kolay etkilenen kendi sağlam görüşleri olmayan bir insan. Siz de ince ince işleyin bari. Artık ağırlığınızı koymanın vakti gelmiş de geçiyor.
Evet madem bakmak ona düşüyor maaşından bölüşsün ben eşimle harçlığımı paylaşırım o annesine versin ne kadar istiyosa. Kullanılmış gibi hissediyorum kendimi. Evde her işi ben yapayım parayı bölüşeyim ohooKonunu parça parça okuyabildim.Sen çok iyi niyetlisin fakat eşin ve kayınvaliden bu iyi niyetini suistimal ediyorlar.Restini çek bi kendilerine gelsinler.Parandan verme .Annesine ne alacaksa kendi parasından versin ya da nerden buluyorsa bulsun.Yüz verme onlara sonra tepene çıkıyorlar
Evet madem bakmak ona düşüyor maaşından bölüşsün ben eşimle harçlığımı paylaşırım o annesine versin ne kadar istiyosa. Kullanılmış gibi hissediyorum kendimi. Evde her işi ben yapayım parayı bölüşeyim ohoo
Konuşuyorum işten yeri geldikçe söylüyorum düşündüklerimi. Bugün mesela anneme kredi kartını verelim konusu oldu. Maddi konuda da düşündüklerimi söyledim
İşte kavga çıkmadan bi kaç gün önce ağzına lokma koymamış. Aç bırakmış kendinş neymiş biz et kıyma getiriyormusuz ama haftaiçi yemiyoruz sadece haftasonu yiyoruz diye oda yemiyormuş bize kalsın diye. Hasta değil kendisi çok şükür. Yemesi, gezmesi, içmesi herşey yerli yerinde.İş konusunda ,para konusunda ,arabayı annesinin üstüne yapma fikri konusunda hepsinde eşini hatalı buldum.Eski kafalı erkeklerden.
Ne olur sanki sen işteyken kayınvalden bir çorbanı kaynatsa yemeğini yapsa eline mi yapışacak.Kendi evinde olsa açmı kalacaktı yapmayacakmıydı?Eşin bariz seni eziyor.Kayınvaliden çok hasta olsa ayakta duramasa falan anlarımda bu nedir köşe yastığı gibi yayılacak mı?
İşte kavga çıkmadan bi kaç gün önce ağzına lokma koymamış. Aç bırakmış kendinş neymiş biz et kıyma getiriyormusuz ama haftaiçi yemiyoruz sadece haftasonu yiyoruz diye oda yemiyormuş bize kalsın diye. Hasta değil kendisi çok şükür. Yemesi, gezmesi, içmesi herşey yerli yerinde.
Mesela ben kredi kart ödemesini bankayı arayıp kendi maaşıma göre ayarladım. Ona söyledim bişey demedi. Hemen arkasına keşke kartı alsaydım akşam dedi. Annem yarın hastaneye gidicek. Lazım olurdu ona dedi. Karta gerek yok avans al kartın borcu 1,900 tl olmuş zaten dedim(annesinin miras alacağı evi biz mahkemeye verdik. Avukat masrafının bir kısmını kredi kartından taksit yaptırdık) sonra da yine acıdım kartı vermeyelim nakit avans çek 100 tl ver dedim. Ya yetmezse dedi. Yetmezse ablandan borç alsın sonra veririz dedim. Anlamıyorsun ablamdan almıcaz dedi. Neden onunda annesi değil mi dedim. Biz bakıyoruz anneme hem ablam çalışmıyor veremez istemem dedi. E dedim damat else bende elim. Ablanında annesi oda yardım edebilir çünkü evet biz bakıyoruz zaten ablanda yardım edebilir dedim. Çıldırdı eşim yok ben iki işte çalışıcam senden para istemiyorum. Ben zaten kredi ve kredi kartını ödicem demiştim. Kes sesini falan dedi. Benden h böyle şeyler beklemiyordu şaşırdı bence. Ben hiç geri çekilmedim ben çok sakinim böyle düşünüyorum dedim. Bu konuyla alakalı da konuşmadık bi dahaMesela nasıl bir konuşma oldu biraz açar mısınız? Sizi anladı mı? Ne demek kartını ver ya? Araba falan neden onun üzerine oluyor. İyi valla vefat ettiğinde görümcenize de düşecek arabadan ama siz ödeyin. Var mıymış başka dertleri.
Valla bilemiyorum eşim diyordu ki annemi ilk defa böyle gördüm. Çökmüş dedi. Aç bırakmış olabilir kendini. Çay kahve sigara tüketmiş olabilir sadece. Bilmiyorum yaSaçmalardan seçmeler.Sadece etmi yiyebiliyormuş aç kalmak nedir? Yese kim ona ne diyecek?Koskoca kadın kendine bakmaktan acizmi? Bu kadarda acındırılmaz.Aç durduğuna da inanmıyorum.
Eski konularımdan biriydi o. Ben o zaman reddetmiştim böyle bişey olmaz demiştim. Borç kimin üstüneyse malda onun üstüne olmalı demiştim. O zamanda bana imalı imalı hmmm bunu bilmem iyi oldu demek böyle düşünüyorsun falan demişti.oha
Ortada araba mevzusu da mı var?
Çok pardon da hadi her şeyi anladım. Neden araba kayınvalidenin üstüne??
olsun nolcak mı dedi ona da
Oğlan annesı olucam, boyle gizli sapkınlıklar yapmaktan. İçtek şöe oğul alıgı olmaktan, kıskanclıktan allah a sogınıyorum. Karısının yapmadıgı nazı anası yapıyor .Kızlar eşimle konuştuk. Annesi çok yalnızmış. Eşim onunla hiç sohbet etmiyomuş. Onu tek başına gezmeye çıkarmıyormuş. Biz eşimle markete gidip alışveriş yapıyormuşuz evde ne eksik var bilmiyormuşuz( her markete gittiğimizde ararız. Hatta çoğu zaman işten eve gelirken de ararım bişi lazım mı diye) biz 1 kg kıyma alıyormuşuz. Hafta içi diyet sebebiyle akşam yemeği istemediğimiz için haftasonu yiyoruz dediğimiz için oda dolaptaki kıymayı yemiyormuş. Günlerdir kendini de aç bırakmış zaten. Vs vs eşimde diyor bundan sonra salon kapısını kapatmayız. Sabah günaydın akşam iyi geceler deriz. (Yeni evliyken çok uzun zaman iyi geceler dedim o çoğu zaman hiç cevap vermedi sonra bende bıraktım iyi geceler demeyi) eşim de diyor ne derse tamam dicez yapacak bişey yok vercez parayı markete de o gitsin. Vs vs
Eşinşz kaç kardes. Tek erkek mı? Sizin anne. Babanız hayatta mı? Erkek kardesınızz var mıEşimle tartıştık zaten ne demek her dediğine tamam demek sonu gelmez bu olayın farkında mısın dedim. Bundan sonra da aldığı maaşla annesine harçlık versin sigara alsın benim maaşımla da fatura eşimle benim harçlığım vs diye devam etmeyi düşünüyorum
Eşimin ablası var. Uzun yıllardır evli. Tek erkek. Annem babam sağ. Erkek kardeşim var.Eşinşz kaç kardes. Tek erkek mı? Sizin anne. Babanız hayatta mı? Erkek kardesınızz var mı
Çok teşekkür ederim sözleriniz için. Başka biri olsa demekten hoşlanmıyorum ancak gerçekten başka biri olsa çok daha çirkinleşirdi bu konularda. Çünkü konu 1 değil ki zincirleme şeklinde ilerliyor.Nyks- Sabrınıza, olgunluğunuza, vakurluğunuza, inceliğinize, düzgün Türkçenize, anlatım şeklinize, duruşunuza hayran kaldım. Umarım olaylar ne şekilde gelişirse gelişsin, en kısa sürede ferahlarsınız.
Çok iyi olur sen benim kıymetimi ancak o zaman anlayacaksın deseydiniz. Hem sizden para beklesinler hem tüm işleri sizden beklesinler ne ala memleket.Çıldırdı eşim yok ben iki işte çalışıcam senden para istemiyorum.
Lütfen sizinle bu şekilde konuşmasına müsade etmeyin. Terbiyesiz herif.Kes sesini falan dedi.
Valla bilemiyorum eşim diyordu ki annemi ilk defa böyle gördüm. Çökmüş dedi. Aç bırakmış olabilir kendini. Çay kahve sigara tüketmiş olabilir sadece. Bilmiyorum ya
Annesinin üstüne ne mana.Tabiki sen haklısın.Eski konularımdan biriydi o. Ben o zaman reddetmiştim böyle bişey olmaz demiştim. Borç kimin üstüneyse malda onun üstüne olmalı demiştim. O zamanda bana imalı imalı hmmm bunu bilmem iyi oldu demek böyle düşünüyorsun falan demişti.
Çalışsın. Hatta üç işte çalışsın. Bakalım nasıl oluyormuş?Mesela ben kredi kart ödemesini bankayı arayıp kendi maaşıma göre ayarladım. Ona söyledim bişey demedi. Hemen arkasına keşke kartı alsaydım akşam dedi. Annem yarın hastaneye gidicek. Lazım olurdu ona dedi. Karta gerek yok avans al kartın borcu 1,900 tl olmuş zaten dedim(annesinin miras alacağı evi biz mahkemeye verdik. Avukat masrafının bir kısmını kredi kartından taksit yaptırdık) sonra da yine acıdım kartı vermeyelim nakit avans çek 100 tl ver dedim. Ya yetmezse dedi. Yetmezse ablandan borç alsın sonra veririz dedim. Anlamıyorsun ablamdan almıcaz dedi. Neden onunda annesi değil mi dedim. Biz bakıyoruz anneme hem ablam çalışmıyor veremez istemem dedi. E dedim damat else bende elim. Ablanında annesi oda yardım edebilir çünkü evet biz bakıyoruz zaten ablanda yardım edebilir dedim. Çıldırdı eşim yok ben iki işte çalışıcam senden para istemiyorum. Ben zaten kredi ve kredi kartını ödicem demiştim. Kes sesini falan dedi. Benden h böyle şeyler beklemiyordu şaşırdı bence. Ben hiç geri çekilmedim ben çok sakinim böyle düşünüyorum dedim. Bu konuyla alakalı da konuşmadık bi daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?