Evet ödemeye devam ediyorum avukat masrafını da benim kredi kartımdan ödedik sevgili annesi onları hiç hesaba katmıyor ama. Bu kız evlenirken kredi çekti başından beri hep o ödüyor bizim miras davasına da avukat parası ödedi diye düşünmüyor da olay çıkarıyor yok harçlığı az veriyormuşuz yok istediğini yiyemiyormuş bilmem ne
Oğlu yani eşim araba almak istiyor ancak gelen para istediği arabaya yetmiyor o sebeple kalan kısmı bana kredi çektirip tamamlayacak öyle düşünüyor hala da laf arasında söylüyor bazen
Evet ödemeye devam ediyorum avukat masrafını da benim kredi kartımdan ödedik sevgili annesi onları hiç hesaba katmıyor ama. Bu kız evlenirken kredi çekti başından beri hep o ödüyor bizim miras davasına da avukat parası ödedi diye düşünmüyor da olay çıkarıyor yok harçlığı az veriyormuşuz yok istediğini yiyemiyormuş bilmem ne
Detaylı yazmışsınız teşekkür ederim. Eşim şöyle düşünüyor. Annesine miras kalacak olan paranın bi kısmıyla benim şuan ödediğim krediyi kapatacak. (18.000den sadece 8.000 civarı kaldı kredi) o krediyi kapattıktan sonra para azalacak tabi. Benim tekrar kredi çekecekmişim. İstediği arabayı alacakmışız. Zaten bu devirde borçsuz h birşey sahibi olamazmışız. Sonra hem arabamız olacak hemde banka borcumuz. Eşim tüketici kredisi istiyor çünkü diğer kredide mal benim üzerime olmak zorunda.Araba kredisi çekersen araba senin üstüne olmak zorinda zaten ama ihtiyaç kredisi çekerseniz arabayi annesinin üstüne veya kendi üstüne yapabilir.
Eğer miras eşinin payı ise sen veya esin ihtiyaç kredisi çekip arabayi kendi üstüne alabilir. Ki adil olanı budur. Miras Eşinizin payı ise.
Ama ama para annenin ise sizin katılmanız doğru olmaz. Çünkü bu sefer gorumcenin hakkına girersiniz veya o sizin hakkınıza girer. Mal mülk alınırken miras haklarından dolayi bunlara dikkat etmek gerekir. Yani malın esas sahibi parayi kim ödüyorsa o olmalıdır. Boyle bir durumda kredi çekmeyin. Annenin parası ile alınacaksa eşiniz de kredi çekmemeli. Hatta annenin parası oluyorsa bir zahmet yediğini içtiğini de kendi alsın.
Yapamam sanırım öyle birşey. Yapmam için gerçekten bir cinnet gerekli. Geçen pazar günaydın konusunda da söyledim bak annen bi bunalım bi cinnet yada bi kriz geçirdi neyse ne bilmiyorum ama beni de böyle çıldırtmaya devam edersen benim cinnetim anneninkinden daha büyük olacak dedimBunlari artık kadının başına kakmaya başlamalisin belki de.
Detaylı yazmışsınız teşekkür ederim. Eşim şöyle düşünüyor. Annesine miras kalacak olan paranın bi kısmıyla benim şuan ödediğim krediyi kapatacak. (18.000den sadece 8.000 civarı kaldı kredi) o krediyi kapattıktan sonra para azalacak tabi. Benim tekrar kredi çekecekmişim. İstediği arabayı alacakmışız. Zaten bu devirde borçsuz h birşey sahibi olamazmışız. Sonra hem arabamız olacak hemde banka borcumuz. Eşim tüketici kredisi istiyor çünkü diğer kredide mal benim üzerime olmak zorunda.
Eşimin bankaya borcu var geçmiş zamandan o kredi çekemiyor. Maaşından kesiliyor şuan borcu.
Araba benim üzerime olursa da devlet onun borcundan dolayı benim üzerimdeki mala da haciz koyabilirmiş. Bu konudaki net prosedürü bilmiyorum. Ama neden annesinin üzerine olması gerektiğini böyle de anlattı bana. Ve evet dediğiniz gibi miras kvdemin annesinden kaldı yani eşimin değil. Böyle bir durumda araba alırsak kv yarın birgün vefat ettiğinde eşimin ablasının da hakkı olacak o parada biz ödememize rağmen
Yanlış anlaşılma olmasın krediyi evlenirken 15.000 olarak ben çektim. 18.000 tl geri ödemesi vardı şuan o krediden 8.000 civarı bir borç kaldı. Gelecek miras 35.000 civarı. Avukat içinse 2.000 tl gibi bir miktar harcadıkO kredi zaten avukat için çekilmişti. Dolayısıyla evet krediyi kapatmasi lazım. Ama annesine sizin araba alamayacaginizi söylersiniz. Siz şimdiye kadar iyi geçinmek için elinizden geleni yapmışsınız ama kadın ve kocanız iyi geçinmek istemiyor anlaşılan. Sizde beni çok zorladiniz artık hiç bir şeyinizi tolere etmeyeceğim dersiniz. Annenin hiç bir şeye katkısı ve katılımı yok herseyden elini çekmek istiyor. Kocanız size hiç bir işte yardimci olmuyor üstüne abuk sabuk konuşup stress yaratıyor siz de artık daha fazla katılım saglayamayacaginizi söyleyin.
Bir de anlamadigim şu 18 bin TL lik bir miras hakkı için siz kaç lira Kredi çektiniz zaten bir kısmını odemissiniz üstüne 8 bin kalmış.
Yanlış anlaşılma olmasın krediyi evlenirken 15.000 olarak ben çektim. 18.000 tl geri ödemesi vardı şuan o krediden 8.000 civarı bir borç kaldı. Gelecek miras 35.000 civarı. Avukat içinse 2.000 tl gibi bir miktar harcadık
Devlet eşinizin borcu yüzünden sizin malınıza haciz koyamaz. Arkadaşım SANA MALDAN PAY VERMEMEK İÇİN YALAN SÖYLÜYOR OLABİLİRLER. Gözüne gözüne sokayım da ALLAH korusun boşanma vs olur, avukat avukat dolaşma arabadan pay alabilmek için.Detaylı yazmışsınız teşekkür ederim. Eşim şöyle düşünüyor. Annesine miras kalacak olan paranın bi kısmıyla benim şuan ödediğim krediyi kapatacak. (18.000den sadece 8.000 civarı kaldı kredi) o krediyi kapattıktan sonra para azalacak tabi. Benim tekrar kredi çekecekmişim. İstediği arabayı alacakmışız. Zaten bu devirde borçsuz h birşey sahibi olamazmışız. Sonra hem arabamız olacak hemde banka borcumuz. Eşim tüketici kredisi istiyor çünkü diğer kredide mal benim üzerime olmak zorunda.
Eşimin bankaya borcu var geçmiş zamandan o kredi çekemiyor. Maaşından kesiliyor şuan borcu.
Araba benim üzerime olursa da devlet onun borcundan dolayı benim üzerimdeki mala da haciz koyabilirmiş. Bu konudaki net prosedürü bilmiyorum. Ama neden annesinin üzerine olması gerektiğini böyle de anlattı bana. Ve evet dediğiniz gibi miras kvdemin annesinden kaldı yani eşimin değil. Böyle bir durumda araba alırsak kv yarın birgün vefat ettiğinde eşimin ablasının da hakkı olacak o parada biz ödememize rağmen
Ben o krediyi de eve eşya almak evlenmek için çektim. Hatta hiç unutmuyorum eşim şey demişti "sen kredi çekmezsen evlenemeyiz 2 sene daha beklemek zorunda kalırız" ve ben gidip o krediyi çektim.O zaman o 8 bini siz ödemeye devam edin derim. 33 bine de annesine çok güzel araba alabilir. 2 bin lira da size borçları var. Onu isteyin.
Şimdi siz böyle sınırlar çizmeye başlayınca ne oluyoruz derler. Siz sakin kalın neden böyle yaptığınızı açıklayın. Çok da umursamayin. Gerçi sana 18 bin den de borçları var. Kocan geçmiş borçlarını ödüyor sen de kredi çekip ihtiyaçlari görüyorsun. Kafaya kakma madem ama bunları anlat canım sik sık. Yaptığın bunca iyiliği nasıl görmezden geliyorlar nasıl degersizlestiriyorlar anlamak mümkün değil
Soyadı aynı birde araç evlendikten sonra alındı ya bende bi acaba dedim ama tabi net bilemiyorum. Zaten açıkçası ben araba da istemiyorum. Ben isterdim ki o parayı ufakta olsa peşinat yapalım ben kredi çekeyim ücrada da olsa bir ev alalım kutu gibi. Ama o öyle düşünmüyorDevlet eşinizin borcu yüzünden sizin malınıza haciz koyamaz. Arkadaşım SANA MALDAN PAY VERMEMEK İÇİN YALAN SÖYLÜYOR OLABİLİRLER. Gözüne gözüne sokayım da ALLAH korusun boşanma vs olur, avukat avukat dolaşma arabadan pay alabilmek için.
Soyadıyla alakaıs yok. Avukatım. Kesin ve net bilgi: kefil vs değilsen kocanın borcu yüzünden senin tshirtünü bile alamazlar bırak haciz koymayı. Bilinçli yalan söyleniyor umarım farkına da varırsın. O kadar basit değil yani çekerim çekme olayı değil aslında.Soyadı aynı birde araç evlendikten sonra alındı ya bende bi acaba dedim ama tabi net bilemiyorum. Zaten açıkçası ben araba da istemiyorum. Ben isterdim ki o parayı ufakta olsa peşinat yapalım ben kredi çekeyim ücrada da olsa bir ev alalım kutu gibi. Ama o öyle düşünmüyor
Aydınlattığınız için teşekkürler. Haciz olayından öncede annem yaştan dolayı daha az vergi sigorta vs parası öder o yüzden onun üzerine olacak demişti. Ben ona sert çıkınca bu seferde haciz konusunu söylediSoyadıyla alakaıs yok. Avukatım. Kesin ve net bilgi: kefil vs değilsen kocanın borcu yüzünden senin tshirtünü bile alamazlar bırak haciz koymayı. Bilinçli yalan söyleniyor umarım farkına da varırsın. O kadar basit değil yani çekerim çekme olayı değil aslında.
Kv üzerine olacak ilk araç ise çok çok daha fazla çıkarAydınlattığınız için teşekkürler. Haciz olayından öncede annem yaştan dolayı daha az vergi sigorta vs parası öder o yüzden onun üzerine olacak demişti. Ben ona sert çıkınca bu seferde haciz konusunu söyledi
Net bir bilgim olmamakla birlikte yaş ile riskin ilerledigi dusunulurse kasko daha cok tutmayacak midir? Annesi mahkeme karari ile kisitlanmis olsa, bu halde vergi dusuyor. Yaş ile alaka kuramadı.. bunlar bildigin tezgah kurmuslar :))Aydınlattığınız için teşekkürler. Haciz olayından öncede annem yaştan dolayı daha az vergi sigorta vs parası öder o yüzden onun üzerine olacak demişti. Ben ona sert çıkınca bu seferde haciz konusunu söyledi
İlk araç olacak. Detayları bilmediğim için kasko vs de anlamıyorumKv üzerine olacak ilk araç ise çok çok daha fazla çıkar
Yaşla alaka kuramayınca zaten haciz olayı çıktı ortaya onu net bir şekilde püskürtemediğim için öyle kaldı konuNet bir bilgim olmamakla birlikte yaş ile riskin ilerledigi dusunulurse kasko daha cok tutmayacak midir? Annesi mahkeme karari ile kisitlanmis olsa, bu halde vergi dusuyor. Yaş ile alaka kuramadı.. bunlar bildigin tezgah kurmuslar :))
Avukat biriyle sohbet ederken konu acildi ben de bizim meselesi soyledim, haciz konmamis dedi de. Soyledigin hicbir seye de inanma once gel burada yaz. Bunlar fena fenaa.Yaşla alaka kuramayınca zaten haciz olayı çıktı ortaya onu net bir şekilde püskürtemediğim için öyle kaldı konu
Kocana karşı çok uyanık olman lazım. Konunun başında senin yanında olan kocan bi anda annem ne derse olur diyeceğiz durumuna geldi. Daha da sizi ezmelerine izin vermeyin.Yaşla alaka kuramayınca zaten haciz olayı çıktı ortaya onu net bir şekilde püskürtemediğim için öyle kaldı konu
Zaten araba için veya ne için olursa olsun ikinci bir kredi çekmeyi asla düşünmüyorumKocana karşı çok uyanık olman lazım. Konunun başında senin yanında olan kocan bi anda annem ne derse olur diyeceğiz durumuna geldi. Daha da sizi ezmelerine izin vermeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?