Evde sebepsiz kayınvalide huzursuzluğu..

Anlamıyorum bir de diyor ki evlenirken çektik ama ortada birşey yok. Şimdi çekince elimizde somut birşey olacak arabamız olacak. Yahu evlenirken de çektik eşya aldık. 14.000 tl paradan 8.000 tl herşeyiyle eşya aldık. Düğün yapmadık. Nikah oldu. Gelinliğe bile para vermedik. Geriye kalan para nereye gitti bilmiyorum. İzah ediyorum güzelce ama kesinlikle anlamıyor

Size boşanın diye söylemiyorum ama görmeniz için söylüyorum. Kocanız kredi çek dedi diye boşanılmaz. Ama sizin saflığınızdan yararlanıp, borcu size ödetip, arabayı annesinin üzerine yapmaya çalışan adamdan boşanılır. Çünkü temiz düşünmüyordur. Basiretiniz bağlansa da bu işe girişseniz ne olurdu haliniz...

Hem kayınvalide ile yaşamayı kabul edip hem de çalışan, eve para getiren kadınsınız. Ama evde söz hakkınız yok. Kayınvalide bir tek yemek yapıyorsa onu da elinden al sen yapıver diyecek bencillikte bir kocanız var. Sen günaydın deyiver, sen onun gönlünü hoş ediver vs. vs. şeklinde sürekli sizi geri plana atan biri bu.

Markete bile gitmeniz sorun oluyor.

Sizin aslında ciddi problemleriniz var. Evlilik 2 taraflı fedakarlıktır. Tek taraflı olarak gittiğinde eninde sonunda yıpranacaksınız. Bu sefer de bunca yıllık emeğinize yanacaksınız.

Biraz uzun oldu farkındayım. Ama gerçekten kadınlar ezilince çok üzülüyorum. Farklı bir gözden durumun nasıl görüldüğünü bilin diye yazdım.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Akşamki konuşmada araba senin üzerine olacak diyordu. İstemiyorum dedim. Ne senin ne benim ne annenin üzerine araba istemiyorum şuan paranız var araba alın benim kredimi de kapatmayabilirsiniz dedim. Diyor ki vay şimdi senin benim mi var ayrım yapıyorsun. Onun niyeti benim kredimi kapatmak, annesine bi kaç bin nakit vermek, sonra bana yine kredi çektirmek. Başından beri de tüm fedakarlığı ben yapıyorum

Anlatmak zorunda değilsin ki,bak sana bile nasıl empoze etmiş kendi bilincini. Sanki sen onu ikna edeceksin. Yok öyle bişey arkadaşım daha fazla yoldurma kendini

Zaten o senin üzerine olacak yalanina inanmayin bizimde nisanliyken ev alindi tapu işlemlerine beraber gitcez gitmeden beni aricakti hani ev onun üstüne olcak ama heves bende ki de bende gideyim istiyorum kimse aramadi en son öğleden sonra bulustuk kv yanina gittik hani ellerini yumruk yapıp birbirine vurursun ya öyle yapti oh oh sen bana bi oda vermek istemedin ama tapu üstüme oldu dedi gobek atti karşımda ve evet tapu esim kaynim ve kv uzerineydi krediyi esim cekmisti odeyende oydu uzun oldu kusura bakmayin ornek olsun diye yazdim

O
Okurken beyin hücrelerim isyan etti resmen nasıl bişey bu ya arabayı asla ve asla kv üzerine yaptırtmam siz almışsınız sonuçta ve 2. Kez krediyi çekmem bi yerde bi taş oturmuyor eşin ince ince dokuyor evde sebepsz huzursuzluk diyorsun daha ne olacak evde kv

Arabayıda sırf annesini gezdirmek içinalıyordur. Artık ailece daha çok gezersiniz. Bence bu araba sevdasından vazgeçse daha iyi olacak ama.

Akhghh anamm nasıl insanlar var yaaa bu kocaların kafasızlıklarında da sınır yok walla

Akhghh anamm nasıl insanlar var yaaa bu kocaların kafasızlıklarında da sınır yok walla
Yok yok tabikide ama bende akilliyim üç senenin sonunda devrettirdim onlara tapuyu bi olay yaşandı firsat bildim esime verdim gazi bankaya gittik bakabiliriz diye normalde krediyi esim tek cekicekti annesi işlemleri hallediyodu esime demiski tek cekemiyon ortak cekicez krediyi esimde saf yemis o gun bankadaki kadin demezmi sisteme girince iyi de siz tek de cekebiliyomussunuz vede siz tek oduyosunuz ne alaka yani dedi bence hemen üstünüze yapin yarin öbür gun annene bisey olsa kardeslerinede pay dusecek dedi o hafta içinde hallettik bide kv demezmi aaa emlakci beni kandirmis yaa adam seni neden kandirsin cikari ne tapuyu sanki o adamin ustune yapmışız esim de hala annesine inaniyo emlakci kandirmis onu diyo ama olsun tapu artik sadece esimin üstüne

Bunun uzerine evlendiniz mi umarim mutlusunuzdur ama kaynana fenaymis

Eski konularını az önce okudum.Üzülerek söylüyorum ki bu adamın derdi senin paran.Çok mu çaresizsin ve ona bunu hissettirdin ki adam sana bu muameleleri hak görüyor.

Kocan sorumsuz ,küfürbaz,dayak meraklısı,anne kuzusu,paronayak

Hem işe gidiyorsun ,hem ev işlerini yapıyorsun, hem anasına bakıyorsun,üstüne evin borçlarını ,adamın borçlarını ödüyorsun,2 gün kredi geciktirdin diye kötü ilan ediliyorsun ,üstüne maddi durumunuzu bilmek istediğin için küfür yiyorsun,dayakla ve annenin evine gönderilmekle tehdit ediliyorsun, üstüne telefonda nefes nefese kaldığın için mamussuz ithamıyla karşılaşıyorsun

Adamın elle tutulur hiçbir tarafı yok.Kendine bu kötülüğü niye yapıyorsun?

Neyse ki halletmişsiniz ama bu erkeklerin ailelerinin hatalarına karşı gözü kör hakkaten. İsterse gözünün önünde olsun bitsin yine de onlar huri melek

Aman yarabbim, gerçek mi bunlar
Niye yapıyor bazı kadınlar kendine bunu, niye bu kadar müsade ediyorlar

Her kelimesine katiliyorum Nyks- lutfen bunlari dusun

Nyks- bu sebepten bosanilir mi diyorsun da tek sebebin bu olmadigini sen de biliyorsun.Herseyi gectim bu adam parasini idare edemeyen borca batan ve ödemeye yanasmayan bu sebeple maasina haciz konan biri.Sonuc itibariyle senin sirtindan geciniyor kaba tabirle.Üstüne annesi faktörü var ve onunla yasamaya mecbur etmiş.Daha ne olmalı ki canim benim?Sen ailenden cekiniyorsun ama sana tek diyecegim sakin cocuk yapma aman diyim.

Yani hakkaten düşündüm de şimdi boşasan bu adamı anasıyla aç bi aç kalacak(o kalan mirası da bikaç aya iç ederler, ya da araba alır ona yedirirler emin ol)
Gerçekten sen olmasan hayatları bayat

Neyse ki halletmişsiniz ama bu erkeklerin ailelerinin hatalarına karşı gözü kör hakkaten. İsterse gözünün önünde olsun bitsin yine de onlar huri melek
Aynen oyle valla esim goruyo dört kardeşler herkes kafasına göre yasiyo kimse onlara bişey demiyo kaynim nisanlandi nisan gunu bizim burnumuzdan geldi niye nisan için alınan altınlar bohcalar için para vermemisiz diye bizim herseyimizide esim tek yapti o zaman onlar bekardi kimse onlara boyle baskı yapmiyodu biz evliyiz kredi oduryoruz bebek var esim tek calisiyo o gunde cebinde sadece 10 lira var esimin cebinde o an kızdı annesine bende herseyi tek yapt dedi okadar bi saat sonra sanki hiç bişey denilmemis gibi yapildi ki benim herseyi burnumdan getirdi nisan alışverişinde hiç bişey alınmadı çünkü ilk elti hiç bişey istememiş bide annemin yaninda demezmu ben sana don alıp bide 60 tlmi vercem sanki ondan don isteyen oldu

Maaşından 300 tl olarak kesiliyor her ay. Kirayı veriyor annesine harçlık sigara vs zaten anlamadan para bitiyor of bilemiyorum ya

Anladım eviniz kira. 300 lira çok değilmiş ama maaşı da az sanırım kira + 300 lira ve annesine harçlık verince para bitiyorsa zaten az kazanıyordur. Ama az kazandığı belli. borc ile hayat sürdürmeye çalışmasından belli zaten. Kaynaklar kısıtlı ama bey efendinin gözü enteresan bir biçimde lüks sayılabilecek şeyleri istemekte. Annesi de öyle hiç bir geliri olmayan oğlunun bakımına muhtaç bir kadınin sigara bağımlılığı olmasi bir enteresan. Ayda da 300 lira onun sigara parasına gidiyordur.

Görümcesi de ev hanımı sanırım ve kocasına muhtaç. Çok tuhaf bir aile hayatı var kocanın. Annesinin bir geliri yok keza kendi kardeşi öyle. Bu kadını kocası yarın bir gün boşasa söyliyim senin kocanın üstüne kalır o da.

Tatlım yaa sen başkalarını mutlu etmek için mi yaşayacaksın ömür boyunca. Yok kocan sana kümesin, kavga cikarmasin diye kredi çek. Yok kaynana evde huzursuzluk vermesin diye kaprisini çek. Yok annen seni tefe koymasın diye koca kahri çek. Bu niye böyle canım? Sen başkalarıni memnun etmek için yaşıyorsun 9nu anlamadım ben. Tek gercek var o da senin huzurun rahatın mutluluğun. Bir ev kirala al eşyalarını uza oradan. Kocanın seni maddi ve manevi olarak somurmeye çalışması seni baskilamaya çalışması boşanmak için sebep zaten. Annesinin kaprisi sebep zaten. Sen bu adamla nasil bir gelecek görüyorsun çok merak ediyorum. Hamile kalan çocuk doğursan biraz daha emzireyim çocuğumu yetistireyim 6 ay ücretsiz izin alayım çocuğuma bakayım diyemezsin kesinlikle. Bebeğin 3 aylıkken seni aynen ise postalayacaklar. Evde kV bakacak senin yavruna. Ona da nasıl bakacak merak ediyorum.

Biraz gerçekçi düşün aklını başına al. Zaman geçiyor gençliğini böyle boşa harcama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…