evdeki bakım ve düzeniniz

22merve22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2010
936
1
66
Balıkesir
kızlar sabah ilk uyandığınızda kendi bakımınızı mı yapıyorsunuz sonradan mı ev işlerini mi hallediyorsunuz şuana kadar halledebiliyordum kısmetse bir bebeğim olcak ve nasıl bir düzen kurmalıyım kendimi bırakmakta istemiyorumda eşimde yemek yapmasam birşey demez ama ev temizliğine dağınıklığından hoşlanmaz nasıl bir düzen kurmalıyım nasıl bir program yapmalıyım

Ben sabah kalktigimda once kendimle ilgilenirim dusumu alirim ve kahvaltimi yaparim ..

Sonra evi ustten soyle bi toplarim
Sonra da biyere gideceksem giderim vs yada boyle kk da zaman geciririm.

Bazen yemek yaparim canim istediginde
Ama her aksam ugrasamam oyle

Esimden dolayi biraz sansliyim sanirim..

Bence önce yemeginizi yapın onu aradan cıkartın daha sonra yavas yavas evinizi toparlar silersiniz :40:

Sabah erkenden cocuklarla okula hazirlaniriz, buyugu okula birakip kucukle deli gibi gezeriz:) bazen sadce eve yatmaya geldigimiz bile olur...
Haftada bir dip kose temizler onun disinda canim isterse yaparim:) ama kisisel temizlik ve cocuklarin banyosu disleri asla aksamaz..
Yemege cogunlukla esim yardim eder..
Yani suslu puslu kucuk askimla gezeriz aksama kadar.. Aksamda kocamla sarmas dolas otururuz..
Hergun evi temizleyince bana takdir belgesi vermicekler ya:) ama cocuklar eglenmis yorgunluktan uyumus kalmis ve geriye kalan butun vakti kocamla gecirince takdire deger bir mutluluk yasiyorum:)

Istedigin kadar plan yap ama cocukla asla tutturamiyo insan.. Hayati akisina biraktim:)

Pazar gunu ben ne yaptim (:

Normalde hani kahvalti hazirlanir ortalik temizlenir soyle ustten gecilir ya da odalar havalandirilir vs vs sonra gezmeye cikilir hava guzelse…gelince tekrar acikkildigi icin ne yesek diye dusunuruz…tekrar mutfaga gir tekrar hersey bulasik tekrar yemek kokusu vs vs…

Erken kalkip evi elden gecirdim, zaten Cumartesi gunu yapmistim temizligimi…esim bebisle ilgilenirken bende mutfaga daldim kahvalti hazirladim bi yandanda corba yapip yemegimi koydum..bi kerede bulasiklari ve yemegi aradan cikarmis oldum boylelikle..aksamada tekrar yemek kokusunu cekmek zorunda kalmadim…sonra gittim bi guzel banyomu yaptim…hava guzeldi zaten yuruyuse ciktik, kafam rahat…geldigimizde yemegimiz hazirdi…

Haftasonlari artik boyle yapmaya caliscam..

Soyle birsey var konu sahibi arkadasim..herseyden once bebegin bakimi geliyor…iste karniydi altiydi derken kendini unutabiliyorsun bazen…uzun sureli olmasin yeterli bu durum. Kendini toparliyorsun sonrasinda..bebegin ilk dogdugunda bocaliyorsun az..hani neyi nasil yapacagini bilemiyorsun..zamanla bazi seyler rayina oturuyor..ama bu seferde cok yoruldugunu anliyorsun..ama onlar icin hersey deger :16: Herkesin ev duzeni farkli bu yuzden sana sunu yap bunu yap demek yanlis olur…kendi duzenini kendin olusturacaksin ayni evlilikte oldugu gibi…

Ama ben once ev isleri yapip sonar kendime bakim yapmayi severim…ki sonrasinda oyle dip kose bi ise kendimi yormayim :9:

ev bana göre her zaman temiz olmalı.Çat kapı biri gelebilir,Allah korusun bir şey olabilir.Ben akşamdan her yeri toplar,öyle yatarım.Sabahın bir bulaşığı olur zaten.2 güne bir ev silerim.Sonuçta çocuklar var,yerlerde sürünüyorlar,oynuyorlar....Yemeksiz olmaz,öğle ve akşam yemekleri yenir bizde.Ben yemesem bile çocukların yemeği olmalı.O yüzden mutlaka hazır olur.Onların yemek düzeninin olması,sağlıklı beslenmeleri önemli benim için.Gezmeye de çok sık giderim,yani temizlik,yemek engel değil.Gün 24 saat sonuçta.Akşam yemeğinden sonra yürüyüşümü yaparım ya da ertesi güne konu hazırlığımı yaparım yani ders çalışırım.Yeter ki istensin,zaman bulursun elbet.

ev bana göre her zaman temiz olmalı.Çat kapı biri gelebilir,Allah korusun bir şey olabilir.Ben akşamdan her yeri toplar,öyle yatarım.Sabahın bir bulaşığı olur zaten.2 güne bir ev silerim.Sonuçta çocuklar var,yerlerde sürünüyorlar,oynuyorlar....Yemeksiz olmaz,öğle ve akşam yemekleri yenir bizde.Ben yemesem bile çocukların yemeği olmalı.O yüzden mutlaka hazır olur.Onların yemek düzeninin olması,sağlıklı beslenmeleri önemli benim için.Gezmeye de çok sık giderim,yani temizlik,yemek engel değil.Gün 24 saat sonuçta.Akşam yemeğinden sonra yürüyüşümü yaparım ya da ertesi güne konu hazırlığımı yaparım yani ders çalışırım.Yeter ki istensin,zaman bulursun elbet.

:nazar:

gun icinde 8-10 saat evde degilseniz bu kadar titiz olamiyorsunuz ister istemez...

vakit istiyorumda bulamiyorum bazi seyler icin genede :14:

2 senelik evliyim,sabah 8 akşam 5 işteyim,
henüz çocuğum yok ama şu ev işlerini yoluna sokamadım :50:
çocuk olduktan sonra halim ne olur düşünmek bile istemiyorum :1:

8 aylık evliyim bir ev nasıl bu kadar dağılır nasıl bu kadar tozlanır anlamıyorum
haftasonu ev temizliği ile geçiyor vaktim dip köşe temziliyorum
sanki hiç bişeye yetemiyorum
bebek olursa naparım
kendimi klonlamam gerekebilir

cocugum olana kadar bakimimi asla aksatmazdim ev konusundada titiz biriyim 15 gunde bir kadin gelmesine ragmen ev isim bitmez tabi kucuk cocukla evin temiz kalmasi imkansiz cocuk olana kadar evim isil isil kendimde gayet bakimlimydim ama cocuk olunca bir cok sey tepetaklak oldu gun oluyor 24 saatte kendime 15 dakika bile ayiramiyorum tabii bunun cocuklada alakasi var bazi cocuk sakin oluyor o zaman birseye engel degil ama benimki gibi bir cocuk olunca malesef kendime bir yarim saat ayiramiyacakmiyim diye agladigimda cok oldu.. cocuklu hayatta duzen olmasi pek mumkun bence..

selam

muhtemelen sabahlari bebeginin acikmasiyla uyanacaksin, bu yuzden anca yüzünü yikayabilirsin. sonra hemen bebegini doyurman gerek. yeni dogmus bebek genelde karnini doyurduktan sonra uyumak ister, yani sabah söyle 1-2 saat bebeginle ilgilenyorsun. sonra alel acele kahvaltini hazirlayip kahvaltini yapiyorsun, tabii bebegin rahat uyuyorsa, bazi cocuklar huysuz olur gazli olur. eger böyleyse kahvaltin da yarim kalabilir. sürekli bebekle ilgilendigin icin evde rahat giyinmek isteyeceksin, bu yüzden bilmem artik ne kadar sik giyinirsin evde.

bu arada araya yemek pisirmesini slklstirman gerek. hafiften ev toparlanmasi lazim dip temizligine anca esin biraz bebekle ilginerse yapabilirsin. bu arada kendine cok vakit ayirabilecegini sanmiyorum, ben ilk hafta 3 gun falan aynaya bakmadigimi anlamistim.

helede eve bebek görmek icin misafir geliyorsa baya bi uykusuz kaliyorsun.

zaten 2-3 saatte bir uyaniyorsun.

günde 7-8 kere bir saatten yani 8 saat falan bebegini doyurmakla ugrasiyorsun.

eger emzirirsen cok terliyorsun, bazen sütün akiyor üzerine, yani hergün banyo yapman gerek. emzirdigin icin sürekli acikiyorsun, hep birseyler yemen gerek. yani anlican böyle seylere daha cok vakit ayirdigin icin süse püse fazla zaman kalmiyor

ama bebek söyle 6-8 aylik olunca biraz daha rahatliyorsun.

bu yazdiklarim genelde ilk aylar icin gecerli.

kolay gelsin

sormak istedigin birsey olursa cevaplarim

selam

muhtemelen sabahlari bebeginin acikmasiyla uyanacaksin, bu yuzden anca yüzünü yikayabilirsin. sonra hemen bebegini doyurman gerek. yeni dogmus bebek genelde karnini doyurduktan sonra uyumak ister, yani sabah söyle 1-2 saat bebeginle ilgilenyorsun. sonra alel acele kahvaltini hazirlayip kahvaltini yapiyorsun, tabii bebegin rahat uyuyorsa, bazi cocuklar huysuz olur gazli olur. eger böyleyse kahvaltin da yarim kalabilir. sürekli bebekle ilgilendigin icin evde rahat giyinmek isteyeceksin, bu yüzden bilmem artik ne kadar sik giyinirsin evde.

bu arada araya yemek pisirmesini slklstirman gerek. hafiften ev toparlanmasi lazim dip temizligine anca esin biraz bebekle ilginerse yapabilirsin. bu arada kendine cok vakit ayirabilecegini sanmiyorum, ben ilk hafta 3 gun falan aynaya bakmadigimi anlamistim.

eger emzirirsen cok terliyorsun, bazen sütün akiyor üzerine, yani hergün banyo yapman gerek. emzirdigin icin sürekli acikiyorsun, hep birseyler yemen gerek. yani anlican böyle seylere daha cok vakit ayirdigin icin süse püse fazla zaman kalmiyor

kolay gelsin

İşte hayatın gerçekleri.
Madalyonun öbür yüzü...:40:

ilk dogum yaptigim zaman geldi aklima...bebek surekli aglardi ..ya rabbim neydi karnimi bile doyuramazdim...annem kizar yiyeceksinki sut olacak falan...ben ona kiziyorum, iki dakka kahvalti bile yapamiyorumki diye... :1: ne gunlerdi beee...gercekten cok bilirim hem emzirip bi yandan ekmek arasi yedigimi :14:

cok sukur gecti o gunler, simdide baska turlu zorluklari var tabii..yeterki onlar saglikli sihhatli olsunlar..hersey gelip geciyorrr :16:

selam

kolay gelsin

cok dogru tespitler…cogu kisi buna benzer seyler yasiyor…misafirlik bi eziyet o zamanlarda bebek gormeye gelenler filan…cunku bi yandan hizmet etmek icin ugras bi yandan bebekle ilgilen zor oluyor...misafirlere yaptigin hazirliklarin zorluk asamasina hic deginmiyorum bile. Misafirlige gitmek suan bile benim bebegim 8 aylik cok sukur..simdi bile gidemiyorum cunku duzeni aksiyor..uyku saatinde evde olmak istiyorum..zaten aksam misafirlikleri o zamanlar basliyor..en iyisi evimde olmak.

Evli değilim ve yorumlarınız beni korkuttu:9:
Gerçi ben de koca adayım da çocuk istemiyoruz ve kendisi bana "ev temizliğinde kendini helak edersen çok kavga ederim" diyip duruyor. Annesi çok titizmiş ve gereksiz buluyor sürekli temizlik yapmayı.
Yemek desen herhalde en sevmediği şeydir oturup yemek yemek, zaman kaybı gibi gelir ona. Şunların hapı olsa da yesem doysam der:9:
Bakalım evlenince neler bekliyor beni:9:

2.5yıllık evlıııı 13 aylık bebegı olan çalısan bı kadınımmm... kendımı robot gıbı göruyorum son zamanlardaaa sabah evden nasıl cıktıgımı bılmeden ıse gıdıorum aksam eve gelıorum hemen yemek yap bı yadan cocugun pesınden kosss o heryerı doker sacar onları temızleee evı supur sıllllllll ömür gıdıooo ömürrr bence hıc evlenmeyın yada cocuk yapmayı erteleyınnn:))))

Back
X