• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evdeki hesap

ben eşime veriyorum birlikte aylık ödeme planı çıkarıyoruz heray. eşim bütün ödemelerle uğraşıyo , hallediyo. bende ondan harçlık alıyorum. sorunsuz gidiyor.

Aslında eşim arabanın kredisini ve düğün kredisini de ödüyor. Bizde de hep kenara şu kadar koyalım deriz ama benden de ondan da biraz kırpılır. Aslında kredi kartı kulanıyoruz nakit değil ama nasıl oluyorsa x dediğimiz x-200 falan olabiliyor bizde de. Tabi biliyoruz ne nereye gidiyor az buçuk. Hani ben de diyorum bazen ya nereye gidiyor bu paralar(hem onun hesabı hem de kendi hesabım için diyorum) ama gidiyor yani.

biz defter tutuyoruz ekmek dahi alsak yazıyoruz ki bu parayı nereye harcadık diye düşünmüyoruz.
hem defter tutunca bazı gereksiz harcamaları daha rahat görüyorsun.

Faturalar otomatik, kira veriliyor, kalanının çoğu benim hesabımda (alışveriş vs. için) kalıyor, eşimin hesabında da bende de kalan kalıyor, giden gidiyor :KK48:

Ya benim konularımı okuyanlar bilir.nelere ne kadar ödemeler yapıyorum.ona rağmen kenara koyalım diyorum.eşime söyledim her ay ikimizde belirli bi para koyalım biriksin.tamam diyor.sonra bi bakıyorum konuştuğumuz 500 se 300 veriyor bu kadar kaldı diye.ben de çıldırıyorum:KK62: dedim ki parayı bana ver,ben de toplansın.YOK olmazmış öyle şey.harçlık alır gibi para mı alacakmış:KK57:
Senin maaşın belli onun maaşı belli, ee ödemelerde belli. Ödemeleri ortak yapın kalan parada senindir. Madem rahat etmek istiyor eşin bırak gitme üstüne sen biriktir.

Bizde eşim ve ben her ay başında gelirimizi alıp giderleri hesaplıyoruz. Kalanından harçlık alıp geri kalanı kenara koyuyoruz.

Ben maaşımı kızımın kreşi evin ufak tefek giderleri ve birikim için kenara atıyorum..

birikimi ortak yapıyoruz ortak bir hesapta

Esim kirayi, sigortayi vs vs oder. Bende gezme tozmalarimizi, alisverisi ve kiyafet bakim seylerini oderim. Ikimizde ayri para biriktiririz. Ben izinler, cocuklarimizin gelecegi icin biriktirirm. Oda baska yatirimlar icin biriktirir. Cokta iyi gidiyor boyle. Hem ikimiz para biriktiriyoruz. Hemde nekadar harcadigimizin farkinda oluyoruz. Digerinide yaptik ama ne nereye gidiyo anlamadik.

ben simdilik calısmıyorum ama esımın maasını tum faturalar odemeler yapıldıktan sonrakı kalan parayı cekıp haftalara bolup para artırmaya calısıyoruz...cok cok fazla harcıyorduk hesabımızı bılınce daha duzenlı kullanmaya basladık...

Kızlar özellikle çalışan bayanlara soruyorum.ev hanımlarının da cevaplarını almak isterim tabi ki.
Evde hesabı ,harcamaları,faturaları vs nasıl hallediyorsunuz?Eşinizle görev paylaşımı mı yaptınız,paralar sizde mi toplanıyor,ortak havuz mu oluşturdunuz ?
Bizde ortak havuz oluşturuluyor. Bir kısmı otomatik hesapta zaten. Kalan eve gelir, bir kısmını harcamalar için ayırıp belli bir yere koyarız lazım oldukça almak üzere, kalan kısmın aynı gün icabına bakarız.

Kızlar özellikle çalışan bayanlara soruyorum.ev hanımlarının da cevaplarını almak isterim tabi ki.
Evde hesabı ,harcamaları,faturaları vs nasıl hallediyorsunuz?Eşinizle görev paylaşımı mı yaptınız,paralar sizde mi toplanıyor,ortak havuz mu oluşturdunuz ?
Bizde kim ne kazanıyorsa kendinde durur parası. Yeni evlendik ve çok borcumuz var. Kira var. Ev giderleri var. Kim neye yetebiliyorsa onu verir ki ay sonunda birsey kalmıyor ikimizde de. Ama büyük yük eşimin üzerinde onun kazancı daha fazla olduğu için. Borcumuz bitince birikim yapmayı planlıyoruz ama o zaman nasıl yaparız bilmiyorum.

Yeni bir başlık açmamak için buradan danışmak istiyorum.
Eşimle paansa dkonularında hiç ortak fikrimiz yok, 10000 tl lik kredi kartı onda gerekirse nakit olarak ben veriyorum, ikimiz de çalışıyoruz, hesap kartları ihtiyaca göre ikimizde de olabiliyor.
Eşim dünyanın en zengini bizmişiz gibi (iki sağlıkçı memur) ihtiyacı olmayan anne-babasına, evli öğretmen ablasına para göndermek istiyor, ben de hemen bankaya yatırıyorum artık elime para geçerse tabii kredi kartı onda olduğu için yine istediğini alsın, ihtiyaçlarını görsün eyvallah.
Ancak yakınlarına para gönderme konusu açılınca şu an için sadece boşanmak geliyor aklımdan, bu kişi ile ömür boyu ihtiyacı olmayan kişilere alın terimle çalıştığım paraları verme düşüncesi beni deli ediyor, evliliğimin ilk haftalarından beri ikimizin birbirimiz için uygun olmadığı düşüncesi her an aktifleniyor. En son da düğünün kuzeni olduğu için annesine bilezik almasında yardımcı olmak için para göndermek istemesi (az önce gönderdim bu arada, pasif-agresif bir hal ile), ben hediye gelmişse biz hediye takalım diyorum o diğer türlü istedi. Evlilik zor bir müessese anlıyorum ama hesap kitap bilmemesi konusunda, konuşunca da ikna olmaması konusunda çılgına dönüyorum.
Siz ailelerinize yardım eder misiniz, eşler bu konularda birbilerine nasıl davranıyor öğrenmek istiyorum, cevap veren kişilere şimdiden teşekkür ederim.

Biz de iki saglikci memuruz, esimin ailesinin durumu cok olmadigi icin para gonderdigi zamanlar bir sey demiyordum. Su anda da universiteye yeni baslayan kardesine aylik 500 tl gonderiyor. Su an karismiyorum lakin iki ay sonra kayinvalidem emekli maasi alacak ilk kez, arti kaynimin da burslari baslayacak, o zaman yeter gonderme artik derim. Daha da gonderirse herhalde kendimi enayi gibi hissederim.

Bütün harcamalar eşimin maaşından gidiyor benimki kartta birikiyor. Ya da biriktiğini sanıyor bilmiyorum. Harçlığımı bile eşim veriyor ben yine gidip kartımdan para çekiyorum. Parayı nereye nasıl harcadığım hakkında bi fikrim yok gidiyor işte anlamadım

Ben calismiyorum evlendigimden beri
faturalar odenir para bana gelir
esim ordan alir

Anneme yada annesine para vermem gerekirse ben hallederim
yada yemege cikinca ben oderim :)
Tatlida ismarla fln der esim....

Ama once kenara altinimi koyar kalanida yeriz bir guzel :)

ben maasımı eşime verıyorum cunku ben banka zımbırtıları beynımı şişiriyo.. bırıkım ufaktan başladık...ama ufaktan olmuyomus onu anladım.baya gune falan katılmak lazım aslında

ben kirayı veriyorum 150 tl kalıyor maaşımdan.onu kendi keyfime göre harcıyorum..eşimin parasından diğer giderler karşılanıyor..harçlığımıda ondan alıyorum

İki aya kadar ucu ucuna yetiyordu ikimizin maaşı, düğün ve araba borcundan dolayı. Şimdi biraz rahatladik her ay liste yapıyoruz market giderleri dahil. Kalan parayı bebek hesabına atıyoruz. Bir de ekders ücretim ortalama 500 tlyi kendim için biriktiriyorum artık.

Bizde de eşim faturaları öder,kira yok çok şükür.ben kredi ve kart borçlarımı öderim.ev alışverişi kim denk gelirse o yapar.dışarı harcama,yemeklerimizi genelde ben öderim.ama birikime gelince yok :KK67:
al bizden de o kadar :KK50: yemeyi gezmeyi ve giyinmeyi çokk sevdiğimiz için ikimizde birikim falan olmuyo. borçlar paylaşılarak ödeniyor sonra herkes kendine harçlık ayırıyor ve o paralarda ay sonunda bitiyor :KK14:

bizde maaşlar bende toplanır, giderleri de ben organize ederim.. eşim maaşı yatınca kredisini öder, harçlığını içinden alır gerisinin tamamını bana gönderir.. bankacı olduğum ve mali işleri ondan daha iyi idare ettiğim için biz böyle karar verdik.. ayrıca ne gelmiş ne gitmiş nereye harcanmış kontrolümüz altında oluyor..
kredi kartımız da 1 tane ortak zaten.. her harcamayı da ordan yapıyoruz ki ne harcadığımız kayıt altında olsun para nereye gitmiş bilelim..
nakit birikim çok fazla yapamıyoruz borçlardan dolayı ama ikimizin de bireysel emekliliği olduğu için geleceklerimiz için bi birikimimiz var.. bir arabamız, bir arsamız bir de yatırım amaçlı almayı düşündüğümüz ev var.. yani keseler ortak, kimse kendine nakit birikim yapmıyor ama yatırımı da ortak yapıyoruz..
bence evliliklerde iki kişi de çalışıyorsa keselerin ayrılması evin bereketini kaçırıyor ben onu bilir onu söylerim..

Back
X