Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

kıslar tohumu ektikten sonra akşamları üzerlerini poşetleyip gündüzleri açmamız lazımmış ve sürekli nemli tutacakmışız
süpersin bende onu soracaktım,
- peki bunları evin içinde mi tutalım sıcakta
- yoksa açık balkonda mı
- yoksa kapalı balkonda mı?
- direk tüm gün güneş mi vursun
- yoksa aydınlık olsa yeterlimi?
:))

süpersin bende onu soracaktım,
- peki bunları evin içinde mi tutalım sıcakta
- yoksa açık balkonda mı
- yoksa kapalı balkonda mı?
- direk tüm gün güneş mi vursun
- yoksa aydınlık olsa yeterlimi?
:))
başım döndü ne kadar soru
bizim burda havalar daha serin oluyo ben ev içinde ışık alan bölümde tutuyorum
kapalı balkonun çok soğuk olmazsa koyabilirsin ama üzerini seralayın gündüzleri açın

işte kıslarrr bu kadar kalanşo çeliklerim inşallah tutar toprağım az kalmıştı anca yetti
yeni aldığım pembe menekşe
komşudan çaldığım kalanşolarım turuncu ve pembe
mor menekşem
çuham
yine menekşe
benjaminim
kratonlarım
mum çiçeğim
adını unuttum dikenli çiçeğim
lalelerim saksıları yıkanacak
veeeee yıldız yumrusu
uzun saksıdakiler 2 tanesi petunya
biri papatya
küçük dikdörtgen açelya
ve yuvarlak fesleğen
ayyyyyy yeter bence bunca şeye 40 kilo toprak gitti biliyomusunuz
akşam eşime nasıl hesap vericem bilmem

Eklentiler

• 20150319_125246.webp
    58,4 KB · Görüntüleme: 86
  • 20150319_125257.webp
    86,9 KB · Görüntüleme: 83
  • 20150319_125302.webp
    92,9 KB · Görüntüleme: 69
  • 20150319_125306.webp
    94,9 KB · Görüntüleme: 70
  • 20150319_125308.webp
    110,2 KB · Görüntüleme: 90
  • 20150319_125312.webp
    40,3 KB · Görüntüleme: 71
  • 20150319_125341.webp
    74,9 KB · Görüntüleme: 63
  • 20150319_125348.webp
    41,7 KB · Görüntüleme: 75
  • 20150319_125351.webp
    37,6 KB · Görüntüleme: 56
  • 20150319_125356.webp
    48,1 KB · Görüntüleme: 66
  • 20150319_125408.webp
    17,2 KB · Görüntüleme: 74
  • 20150319_125458.webp
    65,3 KB · Görüntüleme: 91
  • 20150319_125525.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 80
  • 20150319_125528.webp
    29,6 KB · Görüntüleme: 63
  • 20150319_125546.webp
    43,7 KB · Görüntüleme: 63
Bayıldımmm çok güzel görünüyorlar maşallah
Eşin bişey demezse sesini çıkarma
Adını unuttuğun euphorbia milii olabilir mi canım?

zeyneeeeeepp ay 41 kere maşallah süpersin yaa resmen evin yavaş yavaş çiçek bahçesini andırır olmuş bence. maşallah süperler. bazı saksıları rabia gibi dekupaj mı yapmıştın sende? ne güzel olmuşlar.
ahh birde şu resimleri diklemesine değilde yan olarak yani dikdörtgen olarak çekseydin hepsi düz görünürdü kafam döndü bakarken kızz yahu o dikenli kırmızı çiçeğin harika ötesi, yuvarlak saksıların çokkkk güzelmiş keşke bende alsaymışım yaa sende gördüm şimdi çok şık durmuş. birinin içinede benjamini ekmişsin mükemmel olmuş. ayy inşallah o minik kalanşolar tutar çok sevimli görünüyorlar bu halleriyle. ve kalorifer önündeki tohumların bi çıkmaya başlasa resmen görsel bir şölen olur çok güzeller hepsi emeğine sağlık. inşallah hepsi tutar.

zeynepçim çok güzeller yaaaaaaaa
o sarmaşık gibi olan çiçek ne birde nar çiçeği renginde çiçek var o ne ayyy ben de istiyoruuumm
menekşelerin falan balkonda mı duruyor canım hepsi
fotolara bakmakdan beynim döndü

ben direk çeşmeden katıp veriyordum o zaman dinlendrip vereyim... çok teşekkr ederim canım arakadaşım.. ne kadar naziksin yaa

bende netten semtine en yakın olanın adresini bul git diyecektim canım kalp kalbe karşıymış bulmuşsun nihayet
güle güle kulllan hepsi çok güzel.. bende sulama kabı almak istiyorum.. elimde su şişesiyle zor oluyordu.. ne kadarmış fiyatı...? bugün çıkamayacam ama yarın kısmet gidersem alıcam. hortum bende istiyorum yaa, balkon yıkarken de çok kolaylık.. merdiven yıkarken de kova kova su taşıyordum...

evet canım dekupaj saksılarım
kıs valla uğraşıyorum olmuyo telefonda ve pc de dik görünüyolar buraya ekleyince yamuluyo evi temizliyorum bi düzenleyim tekrar çekerim evin heryeri toprak

ay bayıldım gülmekten kıs valla olmuyo ikindi sonrası bidaha çekiyim
o kırmızı bişey mili adını öğrenemedim daha
yok menekşelerim mutfakta

o sarmaşık mum çiçeği

laptop sa dönderip baksaydınn

kızlar eşimi bir bonzai merakı sardı sormayın
sürekli netten bonzai yapılışı videoları izliyordu, bende hep diyordum niye sürekli izliyor diye :)
bugün botaniğe gitmiş, bir tane minik ağaç almış.. onu saatlerce uğraşığ bonzaiye çevirdi
ilk getirdiğinde inanmamıştım, bundan bonzai olmaz, bildiğin çalı bu dedim... dalga geçtim hatta
sen gör dedi.. kaç saat uğraştı makaslarla, testereyle öyle güzel yaptı ki inanamadım
son halini görünce şok oldum gerçekten çok güzel olmuş.. aynısını koçtaşta 65 liraya satıyorlardı, eşim 5 liraya ağacı alıp kendi yaptı
şimdilik evdeki bir saksıya dikti, ama bonzai saksısı biraz farklı oluyor tabak gibi oluyor... burda bulamadık küçük bir ilçedeyiz, merkeze gidince hafta sonu ordan alacakmış... hatta ağacın dibine farklı objeler koyacakmış.. bu haliyle bile çok güzel oldu, bu bahsettiklerini yapınca kimbilir nasıl güzel olur,...
resmini eklicem sizede fikir olsun.. beş liralık minik ağaç, bonzaiye dönüştü
çok kolaymış...
grapcım sanırım senin eşinde ilgileniyordu değilmi bonzai ile.. ona göster kendi yapsın
eşim bunu ilk deneme olarak yaptı ama daha çok yapacakmış, hediye edecekmiş arkadaşlarına falan...

desene eşinide kaybettik
botanik kardeşliğine eşinde eklendi

desene eşinide kaybettik
botanik kardeşliğine eşinde eklendi

sorma canım, adama bi haller oldu, saatlerce video izliyor bonzai yapılışı, bonzai sanatı falan...
ben hevestir geçer diyordum, çünkü erkekler pek sevmez ya ince işleri
ama yanılmışım, adam gitti aldı geldi ve yaptı
üstelik ilk denemesi bence harika oldu..
daha çok alacakmış, farklı ağaçlar alacakmış dallı budaklı olacakmış
birde siz bakın bakalım beğenecekmisiniz...

kız gerçekten güzel olmuş maşallah
dediği kadar var yaparım demiş yapmış ellerine sağlık bak bonzain oldu
bide benimki uğraşsa para harcama diye göbeği çatlıyo

ben dedimki gel uğraşma yapamazsın, köklerini testere ile falan kesmek gerekiyor, dalları yaprakları bağ makasıyla...
uğraşma gel koçtaştaki zeytin bonzaisini alalım dedim... ne vericem ona 60 küsür lira dedi
ben onun alasını yaparım dedi ve yaptı, helal olsun dedim valla, .. becerdi... hem benimde bir bonzaim oldu, hemde eşime yeni bir hobi
evi bonzai ile kaplamasa bari zaten botaniğe döndü ev, birde bonzailer gelirse ağaçlar arasında salıncak kurup sallanırız artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…