• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

masallah canım :nazar::nazar::nazar:bende cok seviyorum cicekleri aMA BENİM EVİM sadece cam kenarı günes alıyo oda salonun o yüzden günesi sevenleri cam kenarına koydum diger yerler hiç günes almıyor.:26:anladım canım cok tesekkür ederim bende ilk cok su döküyodum simdi azalttım.bide suyunu saksının dibine koy diolar sendemi öyle yapıyosun.sagol canım:16::16::16:
Aslında menekşeleri tabağından sulamak daha doğru eskiden öyle yapardım ama bazı saksılarım derin olduğu için menekşelere su az geliyordu , şimdi bazen üstten bazen tabağından kafama göre nasıl öyle esiyorsa öyle veriyorum.:1::1::1:

Üstten verdiğim zaman toprağın ıslaklığını görüyorum ya o beni tatmin ediyor tamam diyorum, zaten yeterli su içtiğini tabağına suyu çıkınca anlamış oluyorum böylelikle. Alltan suladığımda toprağın üstünü nemlendirene kadar su vermek çiçeğe zarar veriyor, az verdiğimde de toprak kuru olunca çiçeğin doyup doymadığını kestiremiyorum. Aklında olsun azar azar ama sık sık vermek en iyisi. Üstten verdiğinde alttan suyu çıkınca bırakırsın canım.

insallah canım ben ona yorumladım valla:16::16::16::16:.insallah yüzünüz gülecek insallah:21:.o cicek gibi 3 kişi olacaksınız insallah.insallah canım benim insallahhhhhhhh:21::21::21::21:

Benim barış çiçeğimde aynı arkadaşınki gibi açmış, biri beyaz biri yeşil . Benim de bir kızım var keşke o ikinci çiçek de bizim ikincisinin geleceğine alamet olsa:1::1::1::1: Yani biz de 4 kişi olsak hayırlısıyla inşallah:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

siz gelin de benim içler acısı bitkilerimi bir görün :14::14::14::14:

harika bir sürü bitkim varken ve sağlıklılarken, gelen "ay hem çalışıyorsun hem de bir sürü çiçek bakıyorsun" diyeee diye, hepsi gözümün önünde pert oldular. ya difenbahya bozulur mu benimki bozuldu işte ve benim evim yaz kış hemen hemen aynı sıcaklıktadır, bakımında değişiklik yapmadım. hepsi gitti.

şimdi de eve ne alsam hangi çiçeği diksem bir türlü kendine gelemeden ölüveriyorlar. hatta konum bile vardı "evimin minik bireyleri" diye.

şimdi neredeyse hiçbir benimle değil :43::43::43::43:

çiçek yetiştirenlere öncelikle "MAŞALLAH" diyorum. eviniz çiçeksiz kalmasın inşallah. gerçekten ayrı bi huzur veriyorlar.

harika bir sürü bitkim varken ve sağlıklılarken, gelen "ay hem çalışıyorsun hem de bir sürü çiçek bakıyorsun" diyeee diye, hepsi gözümün önünde pert oldular. ya difenbahya bozulur mu benimki bozuldu işte ve benim evim yaz kış hemen hemen aynı sıcaklıktadır, bakımında değişiklik yapmadım. hepsi gitti.

şimdi de eve ne alsam hangi çiçeği diksem bir türlü kendine gelemeden ölüveriyorlar. hatta konum bile vardı "evimin minik bireyleri" diye.

çiçek yetiştirenlere öncelikle "MAŞALLAH" diyorum. eviniz çiçeksiz kalmasın inşallah. gerçekten ayrı bi huzur veriyorlar.

Canım üzülme yine olur Allah' ın izniyle. Hem bak senin asıl çiçeğin yoldaymış ya Allah onu bağışlasın sana, büyüttükten sonra yine çiçek yetiştirirsin. Benim kızım yokken de çok çiçeğim vardı , bir gün komşum geldi " Bunları bırak da gerçek çiçek yapmaya bak " dedi:1::1::1:
Şehir değiştirdim , taşınma derken çiçeklerim hep soldular ama onları yeniden yeniledim Allah' a şükür, seninkiler de olur canım tekrar merak etme :40:

Canım üzülme yine olur Allah' ın izniyle. Hem bak senin asıl çiçeğin yoldaymış ya Allah onu bağışlasın sana, büyüttükten sonra yine çiçek yetiştirirsin. Benim kızım yokken de çok çiçeğim vardı , bir gün komşum geldi " Bunları bırak da gerçek çiçek yapmaya bak " dedi:1::1::1:
Şehir değiştirdim , taşınma derken çiçeklerim hep soldular ama onları yeniden yeniledim Allah' a şükür, seninkiler de olur canım tekrar merak etme :40:

vallahi evi sirkeli sularla kırklıycam çıksın şu evdeki sıkıntılı ağrılı hal.

evet benim çiçeğim yolda Allahın izniyle onu kucağımıza alalım yine çiçeklere başlıycam bakalım. :16:

Canım senin çiçeklerin de çok güzeller pembe sardunyan çok güzel hele. Ben şuçelikten yaprak çıkaran yavru menekşeleri görünce başka bir mutlu oluyorum ya:16::16::16::16:

cok tesekkür ederim canım arapsacı varya onu diktim simdide insallah biter.evet ya minik minik dallar cok tatlı gercekten bende cok seviyorum ya cicekleri evim müsait olsa sadece bir odamı cicek doldururum yada bahcem olsa keske:16::16::16::16:sagol tatlım

canım üzülme olur böyle pes etme dayanıklı cicekler al derim.sardunya gibi onlar iyi.bende calısıyorum evet zor olyo ama bakılıyo.yine acar ciceklerin üzülme bebişin gercek cicegin geliyo hayırlı ugurlu geldin insallahhhh:21::21::21:

Aslında menekşeleri tabağından sulamak daha doğru eskiden öyle yapardım ama bazı saksılarım derin olduğu için menekşelere su az geliyordu , şimdi bazen üstten bazen tabağından kafama göre nasıl öyle esiyorsa öyle veriyorum.:1::1::1:

Üstten verdiğim zaman toprağın ıslaklığını görüyorum ya o beni tatmin ediyor tamam diyorum, zaten yeterli su içtiğini tabağına suyu çıkınca anlamış oluyorum böylelikle. Alltan suladığımda toprağın üstünü nemlendirene kadar su vermek çiçeğe zarar veriyor, az verdiğimde de toprak kuru olunca çiçeğin doyup doymadığını kestiremiyorum. Aklında olsun azar azar ama sık sık vermek en iyisi. Üstten verdiğinde alttan suyu çıkınca bırakırsın canım.

Benim barış çiçeğimde aynı arkadaşınki gibi açmış, biri beyaz biri yeşil . Benim de bir kızım var keşke o ikinci çiçek de bizim ikincisinin geleceğine alamet olsa:1::1::1::1: Yani biz de 4 kişi olsak hayırlısıyla inşallah:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

canım bende öyle oluyom inan alttan sulayınca sanki susuz kalyo hissetyom en güzeli dediğin gibi yapmak cok tesekkür ederim canım.

masallah canım :nazar::nazar::nazar:insallah sizde 4 kişilik bir aile olursunuz yakın zamanda cicegin gibi insallah:21::21::21:

canım bende öyle oluyom inan alttan sulayınca sanki susuz kalyo hissetyom en güzeli dediğin gibi yapmak cok tesekkür ederim canım.

masallah canım :nazar::nazar::nazar:insallah sizde 4 kişilik bir aile olursunuz yakın zamanda cicegin gibi insallah:21::21::21:

İnşallah canım, hayırlısıyla:16::16:

cok tesekkür ederim canım arapsacı varya onu diktim simdide insallah biter.evet ya minik minik dallar cok tatlı gercekten bende cok seviyorum ya cicekleri evim müsait olsa sadece bir odamı cicek doldururum yada bahcem olsa keske:16::16::16::16:sagol tatlım

canım üzülme olur böyle pes etme dayanıklı cicekler al derim.sardunya gibi onlar iyi.bende calısıyorum evet zor olyo ama bakılıyo.yine acar ciceklerin üzülme bebişin gercek cicegin geliyo hayırlı ugurlu geldin insallahhhh:21::21::21:

Sen tam benim kafadasın:1::1::1:
Ben de evimin bir odasına hep çiçek doldurmak istemişimdir, şimdi çok şükür öyle de yaptım sayılır artık çiçeklerden bize yer kalmayacak:1::1::1:
Tatile çıktığımda arkadaşımdan çiçekleri sulamasını istemiştim, hem sulamış hem de kendi kendine benim için çiçek manyağı olmuş diyormuş:9::9::9::9:
Hakkaten çiçeklerle bozmuşum kafayı :27::27::27::27:
Ama onlar bana Rabbimin bir tecellisi , huzur kaynağı...:16::16::16::16:

Sen tam benim kafadasın:1::1::1:
Ben de evimin bir odasına hep çiçek doldurmak istemişimdir, şimdi çok şükür öyle de yaptım sayılır artık çiçeklerden bize yer kalmayacak:1::1::1:
Tatile çıktığımda arkadaşımdan çiçekleri sulamasını istemiştim, hem sulamış hem de kendi kendine benim için çiçek manyağı olmuş diyormuş:9::9::9::9:
Hakkaten çiçeklerle bozmuşum kafayı :27::27::27::27:
Ama onlar bana Rabbimin bir tecellisi , huzur kaynağı...:16::16::16::16:

Aynen canim ya gercekten huzur buluyorum helede bi actilarmi gozum gonlum aciliyor.ne guzel masallah canim esimde yakinda evimizde yer kalmayacak diyor.bide dallarini koparip dikiyorum:-):-)Evklerimiz ayniymis benim annemde cok sever cicegi.evim gunes cok gormuyo insallah kendi evimde balkonu kapatip ciceklerimi koyarim balkona...Aynen canim huzur kaynagimiz onlar:-):-):-):-)

resımlerı yuklemek ıcın cok ugrastm ama oldumu bılmıyorm :S

Eklentiler

• IMG-20140807-WA0001.webp
    IMG-20140807-WA0001.webp
    13,5 KB · Görüntüleme: 136
  • IMG-20140807-WA0004.webp
    IMG-20140807-WA0004.webp
    7,3 KB · Görüntüleme: 134
  • IMG-20140807-WA0006.webp
    IMG-20140807-WA0006.webp
    12 KB · Görüntüleme: 135
  • IMG-20140810-WA0012.webp
    IMG-20140810-WA0012.webp
    21,8 KB · Görüntüleme: 139
  • IMG-20140810-WA0013.webp
    IMG-20140810-WA0013.webp
    30,7 KB · Görüntüleme: 146
  • IMG-20140810-WA0014.webp
    IMG-20140810-WA0014.webp
    10,6 KB · Görüntüleme: 136
  • IMG-20140810-WA0015.webp
    IMG-20140810-WA0015.webp
    18,6 KB · Görüntüleme: 147
  • IMG-20140810-WA0016.webp
    IMG-20140810-WA0016.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 139
  • IMG-20140810-WA0017.webp
    IMG-20140810-WA0017.webp
    11,8 KB · Görüntüleme: 140
  • IMG-20140810-WA0018.webp
    IMG-20140810-WA0018.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 141
yarısı yuklenmıs devamınıda atıyorm umarm begenırsnz benım yavrularımıda kızlar

Eklentiler

• IMG-20140810-WA0019.webp
    IMG-20140810-WA0019.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 143
  • IMG-20140810-WA0020.webp
    IMG-20140810-WA0020.webp
    25 KB · Görüntüleme: 141
  • IMG-20140810-WA0021.webp
    IMG-20140810-WA0021.webp
    12,7 KB · Görüntüleme: 126
  • IMG-20140810-WA0022.webp
    IMG-20140810-WA0022.webp
    22,9 KB · Görüntüleme: 140
  • IMG-20140810-WA0023.webp
    IMG-20140810-WA0023.webp
    15,8 KB · Görüntüleme: 133
canım bayıldım maşallah :nazar:
ben evdekı bır cıcegı bıle sulamayı unutuyorum
aklıma geldı sulayayım barı :oops:Õ
Teşekkür ederim canm benmde aklim hep onlarda sabah kalkimca hemen gidip bakiyorm büyümüşlermi çiçek acmislarmi diye hele nar agacinin tomurcuklarini görünce çığlık atmıştım canlarm benim ya hemen buyuyorlar mutlu ediyorlar beni :KK68:

slm kızlar bu topik yeniden canlansa ve yeni yeni çiçekseverleri görsek ne güzel olur :)
bende son iki aydır çiçek yetiştirmeye başladım, önceki evim güneş almıyordu ve pencere pervazlarım çok dar olduğu için çiçek yetiştirme imkanım olmadı hiç... bu evime taşınınca uzun zamandır arzuladığım saksı çiçeği hayalimi gerçekleştirdim şükür :) bir tane büyük salon çiçeği, bir tane sıklemen, iki tane menekşe iki tane yeni ekilmiş kaktüs ve bir tane de siyah süs biberim var :KK71:
hepsini de çok seviyorum severek ilgileniyorum... size bir sorum var yalnız, sıklemenim baya büyüdü ve ben onu çoğaltmak istiyorum... görünürde dalı yok.. sanırım dalından çoğalmıyor.. kökten çoğalıyor sanırım... nasıl yapacağım konusunda beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum... bu arada menekşelerimi de çoğaltmak istiyorum inşallah, sizin sayenizde menekşenin önce suya ıslatarak çoğalatılacağını öğrendim :KK66:
çok faydalı bir topik olmuş...

slm kızlar bu topik yeniden canlansa ve yeni yeni çiçekseverleri görsek ne güzel olur :)
bende son iki aydır çiçek yetiştirmeye başladım, önceki evim güneş almıyordu ve pencere pervazlarım çok dar olduğu için çiçek yetiştirme imkanım olmadı hiç... bu evime taşınınca uzun zamandır arzuladığım saksı çiçeği hayalimi gerçekleştirdim şükür :) bir tane büyük salon çiçeği, bir tane sıklemen, iki tane menekşe iki tane yeni ekilmiş kaktüs ve bir tane de siyah süs biberim var :KK71:
hepsini de çok seviyorum severek ilgileniyorum... size bir sorum var yalnız, sıklemenim baya büyüdü ve ben onu çoğaltmak istiyorum... görünürde dalı yok.. sanırım dalından çoğalmıyor.. kökten çoğalıyor sanırım... nasıl yapacağım konusunda beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum... bu arada menekşelerimi de çoğaltmak istiyorum inşallah, sizin sayenizde menekşenin önce suya ıslatarak çoğalatılacağını öğrendim :KK66:
çok faydalı bir topik olmuş...
Merhaba ben çok çiçek seven hatta çiçek hastası biriyim desem yeridir ama bu sıralar pek çiçeklerimle ilgilenemez oldum menekşelerim azaldı biraz, ama bahar gelince yine bi çiçek aşkım coşar:KK48:
Canım sıklamen yumruları olan yani toprağın altında patates gibi olan yumrularla çoğaltılıyor, keşke yakın olsaydık da biraz da ben alsaydım sıklameninden:KK48::KK48:
maşallah cok güzeller

selam :nazar: maşallah cok güzel gözüküyorlar bende cicekleri cok severim özellikle mum cicegi ve menekşeleri menekşelere vitamin veriyormusunuz
Aleyküm selam:KK52:
Canım vitamin bazen veriyorum öyle sürekli değil. Erkan Şamcı' nın çiçek coşturanından kullanmıştım bir ara ama menekşeler yeterli güneş ışığı alıp çok fazla su vermedikçe mükemmel büyüyorlar.:KK56:

Back
X