• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

Ayyy içim gitti yakınımdada yok a101 yaaa.
mutlaka resim ekle canım çok çok merak ettim. Olmadı bi akrabamı ararım o gider alır :)
Gazel tatlım Merhaba hoşgeldin. Ben tam uzman değilim ama annem ve annanem menekşenin dalını önce suya koyardı. KKöklenince dikerdi. Öylemi yaptın sende

Ayyy içim gitti yakınımdada yok a101 yaaa.
mutlaka resim ekle canım çok çok merak ettim. Olmadı bi akrabamı ararım o gider alır :)
Gazel tatlım Merhaba hoşgeldin. Ben tam uzman değilim ama annem ve annanem menekşenin dalını önce suya koyardı. KKöklenince dikerdi. Öylemi yaptın sende

hoşbuldum canım :KK60:
bir çiçek manyağı olarak tam benlik bir topik burası, sürekli giriyorum ama kimsecikler yok... :KK43: neden kimse uğramıyor, konuşsak muhabbet etsek çiçeklerimizle ilgili...
benimde topiklerim var çiçeklerimle ilgili, ordan aşama aşama gösterdim menekşelerimi... önceki denememde suda ıslatıp ekmiştim tutmadılar :KK43:
bu sefer direk koparıp toprağa ektim, 1 ay falan oldu, henüz yavru vermediler ama gayet canlılar sanırım tutacaklar ama sabır gerekiyor , çok merakla bekliyorum yavruları :KK17:

ayy canım nasıl köklendirdin menekşeni anlatırmısın, bende menekşe yapraklarından 10 tane falan ektim toprağa, tutacaklarmı çooook merak ediyorum, hergün sabah bakıyorum ama tık yok hala :KK43: nerdeyse 1 ay olacak... ne zaman çıkacak yavrular....?

aslında tecrübem yok menekşemi eşim almış sağolsun :KK68::KK68::KK68:

değişik bi renk bzm valide çok heveslendi bende içimden geldi en kenar yapraklarından bıçak yardımıyla kesip çay bardağına koydum köklensin diye bnde çokkkk merak ettim hem baktım kök yoktu
bi gün bi baktım köklenmiş çok sevindimmmm çokkkkkk biraz daha bardakta beklettim iyice köklensin diye sonra 3 kişiye verdim değişik renk diye istemişlerdi validemin komşuları ayrıyeten yaprak güzelim vardı ismini burdan öğrendim graphicdesinler arkadaşımdan onlardanda kök yaptım onlarıda hediye verdim
gelgelelim bana 2 yaprağım var hala bardakta tırsıyom ya tutmazsa diye ama en kısa zmnda güzel bi saksı bulup ekicem

hemen a 101 e gitmeliyim :KK55:
bencede hmn gitmelisin:KK55:

IMG_20150211_165432.webp
IMG_20150211_165432.webp IMG_20150211_165432.webp IMG_20150211_165432.webp IMG_20150211_165432.webp

gittim geldim bileee :rolleyes:
ama hep seçilmiş pek çeşit kalmamış... bodur karanfil aldım bir tane beyaz.. resmini eklicem birazdan.. telefonumun şarjı bitmiş , taktım ... birazdan eklerim.. çok tatlı bi karanfil... umarım ölmez..
ayyyy cnm kıyamam çiçekleri çok seviyon belli valla
bnm aldığım karanfil pembe aldıktan sonra araştırdım kendi çapımda inşallah solmaz

20150211_150751.webp

ikeadan yeni aldığım yukka çiçeği. 10 tl. Saksıda ikeadan.
20150211_150751.webp
20150211_150737.webp

bu benim ünlü yaprak güzeli çiçeğim. Boyu çok uzadı diye dallarını kırıp direk diktim ama şuan durumu vahim. Inşallah küsüp kurumaz :((
20150211_150712.webp

buda annemin büyük salon çiçeğinden kırıp diktiğim dal. Tuttu çok şükür.
20150211_150658.webp

Bu limon çamınıda ikeadan aldım 10 tl. Çık şirin duruyor.
20150211_150649.webp

Yine dalından kırıp diktiğim ve adını bilmediğim ve beğendiğim bir salon çiçeği. yakından bakarsanız yeni yapraklarda verdi açık yeşil çok sevinçliyim.
20150211_150638.webp

Yine ikeadan aldığım kaktüs. Üzerinde tomurcuk çiçekler var ufak ufak. Açmasını bekliyorum sabırsızlıkla.

Eki Görüntüle 1410556
ikeadan yeni aldığım yukka çiçeği. 10 tl. Saksıda ikeadan.
Eki Görüntüle 1410556 Eki Görüntüle 1410563
bu benim ünlü yaprak güzeli çiçeğim. Boyu çok uzadı diye dallarını kırıp direk diktim ama şuan durumu vahim. Inşallah küsüp kurumaz :KK43:(Eki Görüntüle 1411179
buda annemin büyük salon çiçeğinden kırıp diktiğim dal. Tuttu çok şükür.Eki Görüntüle 1411182
Bu limon çamınıda ikeadan aldım 10 tl. Çık şirin duruyor.Eki Görüntüle 1411188
Yine dalından kırıp diktiğim ve adını bilmediğim ve beğendiğim bir salon çiçeği. yakından bakarsanız yeni yapraklarda verdi açık yeşil çok sevinçliyim.Eki Görüntüle 1411192
Yine ikeadan aldığım kaktüs. Üzerinde tomurcuk çiçekler var ufak ufak. Açmasını bekliyorum sabırsızlıkla.

canım maşallah ççiçeklerine, ne kadar özenlisin, saksılarına bayıldım.. çiçek yetiştirmek demek, her bulduğun kaba ekiverip cam önüüne koyvermek değildir, seninkiler şaheser gibi.. maşallah diyeyim...
saksıların çok özenli, bilhassa temizliğin çok dikkatimi çekti, saksıların kenarlarında bir çamur lekesi bile yok.. çiçeklerin pırıl pırıl.. ellerine sağlık güle güle büyüt çiçeklerini...allah nazardan korusun...
ama yaprakgüzeli çiçeğinin durumu iyi değil, salmış kendini canım, eğer solacak gibi duruyorsa kurtarmaya bak..

ayy maşallah canım, çok çok çok güzeller.. kalanşoya bayılırım.. renkleri çok güzel.. bende de bir tane var kalanşo pembe...
karanfilin rengi de güzelmiş, ben mecbur beyaz aldım, çünkü tükenmiş diğer renkler... :( olsun ama beyazda fena değil...
bende pencereme yeni çiçeklik rafı yaptırdım, üzerine de güzelce dantel örtü serdim... saksılarımı yerleştirdim, üç katlı raf yaptık eşimle... onun resmini çekeyim de eklicem inşallah...

ayy maşallah canım, çok çok çok güzeller.. kalanşoya bayılırım.. renkleri çok güzel.. bende de bir tane var kalanşo pembe...
karanfilin rengi de güzelmiş, ben mecbur beyaz aldım, çünkü tükenmiş diğer renkler... :KK43: olsun ama beyazda fena değil...
bende pencereme yeni çiçeklik rafı yaptırdım, üzerine de güzelce dantel örtü serdim... saksılarımı yerleştirdim, üç katlı raf yaptık eşimle... onun resmini çekeyim de eklicem inşallah...
aslında çiçekleri bu perşembe satışa çıkarıcaklarmış ama solmasın diye erken çıkarmışlar bizde alışverişe diye gitmiştik tesadüfen oldu hepsini yeni sepete koymuşlardı o kadar güzel duruyoduki sanırım ilk müşterisi bizdik kimbilir
diğer sayfada menekşe köklenmesini yazdım sana ama arada kaldı sanki bakarsan okursun cnmmmm
öyle hevesli öyle şirin anlatıyonki merakla bekliyozzzz çiçeklerini

aslında çiçekleri bu perşembe satışa çıkarıcaklarmış ama solmasın diye erken çıkarmışlar bizde alışverişe diye gitmiştik tesadüfen oldu hepsini yeni sepete koymuşlardı o kadar güzel duruyoduki sanırım ilk müşterisi bizdik kimbilir
diğer sayfada menekşe köklenmesini yazdım sana ama arada kaldı sanki bakarsan okursun cnmmmm

ben gittiğimde bitmişti, üç saksı kalmış.. en canlısı buydu.. hatta diğer şubesine gidip bakmak istedim ama çocuğum da olunca kar yağıyor bir yandan, eşimin de pek gidesi yoktu, mecburen aldım :(
okudum menekşe çeliği yazını canım . çok teşekkür ederim, inşallah bende çıkan yavrucuklarım olursa bizzat senin için koyacağım resmini :KK66:
çiçeklerimin yarın koyarım inşallah resimlerini canım...

ben gittiğimde bitmişti, üç saksı kalmış.. en canlısı buydu.. hatta diğer şubesine gidip bakmak istedim ama çocuğum da olunca kar yağıyor bir yandan, eşimin de pek gidesi yoktu, mecburen aldım :KK43:
okudum menekşe çeliği yazını canım . çok teşekkür ederim, inşallah bende çıkan yavrucuklarım olursa bizzat senin için koyacağım resmini :KK66:
çiçeklerimin yarın koyarım inşallah resimlerini canım...
anladımmm cnm bekliyorummmm :KK68::KK68::KK68::KK68:

canım maşallah ççiçeklerine, ne kadar özenlisin, saksılarına bayıldım.. çiçek yetiştirmek demek, her bulduğun kaba ekiverip cam önüüne koyvermek değildir, seninkiler şaheser gibi.. maşallah diyeyim...
saksıların çok özenli, bilhassa temizliğin çok dikkatimi çekti, saksıların kenarlarında bir çamur lekesi bile yok.. çiçeklerin pırıl pırıl.. ellerine sağlık güle güle büyüt çiçeklerini...allah nazardan korusun...
ama yaprakgüzeli çiçeğinin durumu iyi değil, salmış kendini canım, eğer solacak gibi duruyorsa kurtarmaya bak..
Canım benim çok çok teşekkür ederim güzel yorumların için. Beni çok mutlu ettin. Bende çok dikkat ederim saksının dışını bırak, içinde bile topraklar bir hizayı geçmeyecek şekilde iyice düzenler siler öyle koyarım. Belkide grafiker olduğum için görselliğe çok özen gösteriyorum :)
Senin şu bahsettiğin 3 katlı rafı çok merak ettim. En kısa zamanda resmini çek paylaş lütfen. Bende duvar rafı yaptırdım eşime onların üzerine koydum harika bir görsel tasarım oldu. Birazdan çiöek köşemin tamamını paylaşırım sizle.
nilaycım aldığın çiçeklere bittim maşallah harikalar yaa o renklerin şenliği beni mest etti. Inşallah sendeki yerlerini sevip coşarlar. Bayıldım tek kelimeyle. Benimde kızım hasta bugün işten erken çıktım eve geldim. Ama işte yakınımda hiç market yok... diğer çiçekleri nide sabırsızlıkla bekliyorum.
Bu arada diğer forum dediğiniz yer neresi bende o konuyu takip etmek isterim.

İşte benim yeni çiçek köşem. Salonda tv ünitemin yanındaki boş duvara raf takıp onları dizdim. Tamda balkon kapısının yanı olduğu için bütün gün aydınlık ve güneşli oluyor. Inşallah yerlerini sever hepsi. Akşamları işten gelip, koltuğa oturup oraya bakmak bana mutluluk veriyor
20150211_150621.webp

Canım benim çok çok teşekkür ederim güzel yorumların için. Beni çok mutlu ettin. Bende çok dikkat ederim saksının dışını bırak, içinde bile topraklar bir hizayı geçmeyecek şekilde iyice düzenler siler öyle koyarım. Belkide grafiker olduğum için görselliğe çok özen gösteriyorum :)
Senin şu bahsettiğin 3 katlı rafı çok merak ettim. En kısa zamanda resmini çek paylaş lütfen. Bende duvar rafı yaptırdım eşime onların üzerine koydum harika bir görsel tasarım oldu. Birazdan çiöek köşemin tamamını paylaşırım sizle.

nilaycım aldığın çiçeklere bittim maşallah harikalar yaa o renklerin şenliği beni mest etti. Inşallah sendeki yerlerini sevip coşarlar. Bayıldım tek kelimeyle. Benimde kızım hasta bugün işten erken çıktım eve geldim. Ama işte yakınımda hiç market yok... diğer çiçekleri nide sabırsızlıkla bekliyorum.
Bu arada diğer forum dediğiniz yer neresi bende o konuyu takip etmek isterim.

gerçekten çok özenlisin canım benim, az bile anlatmışım... maşallah diyorum başka bişey demiyorum...:nazar::nazar::nazar:

İşte benim yeni çiçek köşem. Salonda tv ünitemin yanındaki boş duvara raf takıp onları dizdim. Tamda balkon kapısının yanı olduğu için bütün gün aydınlık ve güneşli oluyor. Inşallah yerlerini sever hepsi. Akşamları işten gelip, koltuğa oturup oraya bakmak bana mutluluk veriyor Eki Görüntüle 1411797

ayyyyyy inanmıyorum yaaaaa :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
nekadar harika olmuş burası böyleeeeee, gözlerim şenlendi yeminle.. bu nasıl bir güzellik nasıl bir uyum.. sanki yapay çiçek gibi hepsi itinalı özenlii... raflara bittim zaten...
orda oturup çiçeklere baka baka kahve içmek ne keyifli olur :KK66:
canım valla çok güzel olmuş eline sağlık... aman diyeyim nazar olmasın çiçeklerine, saksıların içine minik nazar boncuklarından koy :rolleyes:gerçekten harika olmuş.. benim rafım bukadar özenli değil... eşim yaptı, eski tv sehpasını değerlendirdi... benim evimde de boş alan olmadığı için mecburen pencereyi işgal ettik, ama olsun.. diğer pencere yetiyor zaten... her sabah kalktığımda o perdeyi açınca içime huzur doluyor, daha ne olsun :21:
menekşelerimde bir yavrulasa, uçarım sevinçten...
bu arada diğer topik benim menekşe çeliklerimin olduğu topik canım, aşama aşama yazdım dileyen olursa faydalansın diye...
yaa bugün ne oldu biliyormusun, eczaneye ilaç almaya gitmiştik, eczacı bayanın öyle güzel çiçekleri varki, çeşit çeşit, yaprak güzeli, arapsaçı, sarkaçlı çiçek, parlak mustafa mı ne diyorlardı :-) ondan da var.. kaktüsler çeşit çeşit...
eşime dedim ki şu yaprak güzelinden bi tanecik dal istesene diyorum, yok ben isteyemem sen söyle diyor :KK70:
bende utandım diyemedim ama gözüm kaldı yaa, keşke isteseydim pişman oldum eve gelince...:KK61:

Back
X