Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

kızlar nasılsınız bi ara girdim baktım kimseler yoktu size bomba gibi haberim var bu perşembe a 101 e salon bitkileri geliyo kaçırmayın hemen alın derim sabırsızlıkla perşembe yi bekliyorum
geçmiş sayfaları şimdi göz atıcam kızım uyanmazsa tabi hmn hbr veriyim dedim

kızlar bende balkonumda çiçek yetiştirmek istiyorum çok güneş alıyor yazın petunyada güneş çok severmiş galiba sizce başka ne yetiştirebilirim
bu arada size ev bitkilerimi gösteriyim
zeynepcim merhabalar öncelikle topiğe senin gibi bir çiçek tutkununda geldiğine süper ötesi sevindim, hergün bakıyorum birileri gelsin yeni şeyler öğrenelim yeni güzel çiçekler görelim diye, inan gözlerim bayram etti ve sayende çok güzel bilgiler edindim Allah razı olsun.
Bende 1,5 sene kadar bebek için doktorlara gittim geldim, bilirim o psikolojiyi, en ufak bir örnek vereyim aklıma geldi şimdi, hani o pınar süt reklamı varya bilirsin, "büyüdüm büyüdüm pınarla büyüdüm... büyüdüm büyüdüm bende anne oldum..." diye o reklamlarda hıçkıra hıçkıra ağladığım çok olmuştur... bayramlarda kimseye gitmek istemiyordum ki çocuk varmı yokmu diye soracaklar diye... Allahım isteyen herkese rabbim nasibetsin. ALlahım kimseyi bekletmesin aratmasın ve içlerinde sanada inşallah bu tedavinde sağlıkla kolaylıkla evladını nasibetsin canım benim. ruhumun en derinliklerinden hissediyorum seni, dualarım seninle olacak, heleki o transfer günü filan mutlaka haberdar et özel dua edeyim. tefriciye filan çekecek olursan mutlaka yardım ederim, sen beni arkadaş listene ekle ki kaybetme. bu arada bende istanbuldayım hangi hastaneye geleceksin nereye?

Gelelim çiçeklerine.... ayyyy maşallah 41 kere çiçeklerine bayıldım. sende benim gibi mor seviyorsun galiba saksılarını mor gibi gördüm çok güzeller. menekşeler hakkında verdiğin bilgiler çokkkkk faydalı çok teşekkür ederim. bende akşam eve gidince hemen dediklerini uygulayacağım inşallah. geçmişe bakıp benim çiçeklerimi gördünmü? Gerçi görmediysen de birazdan profilime albüm ekleyip orda çiçeklerimin resimlerini paylaşacağım inşallah ordan da bakabilirsin. benim menekşelerde mutfakta, tezgahın üzerinde. fırına yakın olanın çiçekleri azaldı, sanırım sıcak geliyor ordan, onu biradaha ileriye iticem akşam menekşelerin bayramı olacak sayende :)
bu arada yerde duran camın önündeki kırmızı küçük küçük çiçek açan çiçeğin ismi nedir ona çok bayıldım maşallah çok şirin.
menekşelerin zaten 4-4 lük süper sağlıklı görünüyorlar.
balkon için düşündüğün iki çiçeğede baktım netten bayıldım, petonyalar çok dayanıklı ve sürekli çiçek açan süper bitkiler, bende ondan alacaktım aynı fikirdeymişiz, ama hüsnüyü ilk defa duydum senden, bi baktım çokkkkk güzel mutlaka ondan da alayım, hatta senin dediğin gibi tohum alsam nezamana çıkarlar acaba?

gazelcim yaprak güzeli mi getirdin köyden, onun solgun veya ölüyor gibi olmasına sakın aldanma, sen onu güneş alan bir yere koy, bak 2 haftaya kadar nasıl kendini toplayacak şaşıracaksın. yani üzülme şimdi inşallah diğeride toplar, yeterki güzel biryere koy.
bu arada yine benim için yazdığın güzel yorumlar için çokkk teşekkür ederim kuzum, bence hepimiz öyleyiz çünkü doğayı seven insanlarız, doğada hertürlü görselliğin alası, zevkin zerafetin en güzeli var.

nilaaaayyyy süpersin yaaa bu harika bir haberrr, ALlahım şu netten bi bakim buralarda yakın bir A101 yokmu yaa çatlıycam :))) bence varya sen geçen yaptığın gibi yap, bugünden git belkide çiçekler solmasın diye bugünden koyarlar raflara ilk ve en güzelleri kap kuşum

Yaşasın çiçek delilerini buldum ben menekşe delisiyim .Hepsini kendim yapraktan yetiştirdim arkadaşlarada yetiştirip veriyorum .Hemen foto yükliycem.kaktüste çok severim
oooo süpppeerrrr topik coşuyor merhabalar lacivert hoşgeldin aramıza, çiçeklerin süper, kaktüslerin ayrı bir güzelliği var bende çok severim. menekşelerin çok güzelmiş canım maşallah
ayy gazel arkadaşımızda yapraktan yetiştirmek için çok çaba sarfediyor ama henüz bir gelişme göstermemiş üzülüyor, yapraktan yetiştirme konusunda bilgi verebilirmisin neler yapmamız gerekiyor?
ayyy çok sevindim aramıza katıldığına tekrardan hoşgeldin.

hüsnü yusufu hiç duymadım, bi bakayım netten... petunya da çok güzel bak haklısın... kapalımı balkonun?
yok canım balkonum açık ve çok güneşli onun için güneşe dayanıklı çiçekler seçiyorum
hüsnü yusufta beni ismi cezbetti güzel yusuf demek yusuf yüzlü gibi

Son düzenleme:
Canım merhaba menekşelerin çok güzel görünüyor, bakımını nasıl yapıyorsun, çok acil kurtarmam lazım benimkileri
tatlım onları alalı 20 gün filan oluyor, yani ilk alınmış hali onların, ben birşey yapmadım ilk menekşelerim benim. o güzelliğini muhafaza etmek için burda yazılan tüm detayları uygulayacağım.
haftada 1 sulanacak, çiçekleri solunca o çiçek dalı kökünden komple kopartılacak, direk güneşe değil ama çok aydınlık yerde bakılacak, 1-2 ayda bir bitki besini verilecek,,, bildiklerim bunlar.

ayyyy bayıldımmm çok güzelll
saksılarına bayıldım çiçeklerine bayıldım o üzerindeki etiketler gerçek fiyatları deme burda çok pahalı
gerçek fiyatları evet burda istanbul belediyesinin direk çiçek satış yeri var, fiyatları çok düşük oluyor. keşke hepiniz istanbulda olsaydınız eminim orada çiçek kalmazdı :)

grap cnm bnm özledim buraları ama dediğim gibi kimseler yoktu neyse kaç gündür eşim gidiyo 101 e bakmaya sanırım çiçekler dayanıklı olduğu için yrn satışa çıkıcakmış hepsi büyük salon bitkisi mutlaka araştır ve al fiyatlarıda çok iyi 10 lira.
yalnız alıcağın çiçeği ismiyle bi araştır yrn gelicek olanlardan biri benjamın hmn yaprak dökermiş bi tane var oda çok hassas olurmuş ben tek tek araştırdım sen araştır cnm arkadaşım.
sanırım önceden aldığım çiçeklerimi sormuşun 101 den olanlar yine hiç bişey olmadı tatlım kapalı balkonda duruyolar hala sürekli çiçek açiyolar korkmuştum solup kaybedicem diye hep baktım korkulu korkulu yerleri soğuk olunca .
karanfil de çiçek açıyo :)
sizden sonra hiç paralı çiçek almadım koca bi saksı menekşe halam verdi bi görseniz dev gibi şaşırırsınız o kadar güzel büyütmüşki yapraklarını al dolma sar o biçim yani.
komşu teyzemiz sağolsun yılbaşı çiçeği ekti
yan komşumda paşa kılıçı var ondan isticem bu aralar kendim ekicem buralarda çiçek kardeşliği çok fazla bnde yaprak güzelinden köklendirip hediye verdim :)
gazel cnm arkadaşım demek menekşeler hala yavru vermedi çok derin ekmişindir biraz eşelesen dün okudum kontrol amaçlı öle olurmuş bnde köklendirdiğim menekşelerden geçen hafta ektim bklım ne zmn çıkıcak.
zeynep sende hoşgeldin cnm

ben cevap yazmıştım ama çıkmamış neyse tekrar yazıyım
sağol canım duaların için ben 4. denemem olacak halit fırat erdene gidicem inşallah 10 gün sonra

evet bende mor seviyorum yeşil yaprak üzerinde mor renk çok yakışıyo
hüsnü yusuf dediğim gibi ismi beni cezbetti
senin çiçeklerinide çok beğendim maaşallahhhh tütütü çok güzeller mutfağa çok yakışıyor çiçek yemek yaparken bulaşık yıkarken çok güzel oluyor onları seyretmek

Bir menekşe delisi vede yaprakla üretimde başarılıyım.Hepsi kendi üretimim ve bir saksıda yaprakla üretimden dolayı on köke kadar ayırma yapabilirsiniz .rResimdeki gibi bir pencerede kışın böyle yetişebilir fakat yazın önüne 2 kat beyaz kağıtla gölgeleme yapıyorum tüm pencerelerim dolu olduğu için resmikarıßtırıp aynı iki resim yüklemişım.Üzerinde kağıt yapıştırılı çiçekler hibrit tohum için Yani farklı renk üretmek için.İstediğinizi sorabilirsiniz.

ay vallahi çok ucuz ben burda bir menekşeye 6 tl veriyorum artık diğer salon çiçeklerini düşün
evet kesin kalmazdı evlerimiz ormana dönüşürdü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…