Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

hoşbuldum canım

sen beni öldüreceksin graphic'cim,
böyle güzel saksılar, böyle güzel çiçekler....
bugün ne oldu biliyomusun inan ağlayacaktım üzüntüden.. çok kötü bir halt yedim..
sabah güneş doğduğunda 10 dakka güneş alsın çok hafif güneşin tadına baksın sonra hemen çekerim diye menekşe çeliklerimi diğer pencereme koymuştum
ve o esnada bişey oldu unutuvermişm, öğlene kadar orda kalmışlar ve ben aklıma gelir gelmez koştum baktım
hepsi yanmış yaa inanmıyorum hepsi mahfoldu.. onca emeklerim gitti, onca ümitle bekleyişim gitti...
okadar üzülmüşüm ki gözlerim dolmuş , eşim bukadar üzüleceğini bilsem üç beş menekşe alır gelirdim sana diyor...
mesele gidip çarşıdan alıp gelmek değil ki, ben elimle ekip beslemek büyütmek istedim.. gözüm gibi bakıyordum yazık oldu bir buçuk aydır gün saya saya beklediğim filizler artık yok
çok moralim bozuk...

nilaycım ben çok kötü bişey yaptım, menekşelerim yandı çok kötüyüm moralim bozuk.. bir buçuk aylık emeğim umudum çöpe gitti...

çok şükür nilaycım topik canlandı, havalar güzelleştikçe insanların çiçeklerede eğilimi artıyor, gerçi burdaki arkadaşlar eskiden beri çiçek sevenler. şu a101 dekileri şimdi internet sitesinden bi bakim belki resimleri vardır çok merak ettim yaa 10 lira süper fiyat.
o dev menekşeni inanılmaz merak ettim en kısa zamanda resim paylaş canım mutlaka. bizde maşallahlarımızı ileterek bakalım
bu arada yeni çiçek almaktansa aslında bende hani böyle başka bir çiçeğin dalından kırıp kendim yetiştirdiğim çiçekleri çok ayrı seviyorum, onların en ufak gelişimini bile takip edip heyecanlanıyorum muhteşem bir duygu.
bende yaprak güzelinden resmen seri üretime geçtim, birsürü koparttım suya koydum, köklenenleri saksılara alıyorum, artık gittiğim misafirlik yerlere hep çiçek götüreceğim öyle karar aldım.
grapcım yeni çiçeklerin bi harika valla bizi kıskandırıyosun
canımsınnnnnn çok severek alıp, itina ile saksılara koyuyorum çok mutlu oluyorum, sizlerle paylaşmak mutluluğuma mutluluk katıyor varya iyiki varsınız, iyiki tanışmışız burda nilayım

zeynepcim canım okudum cevabını merak etme dualarım seninle olacak inşallah yine bizi haberdar et gitmeden önce istanbula.
Öncelikle çiçeklerine bayıldım 41 kere maşallah diyorum süper canlı ve sağlıklılar
seni gerçekten bu topiğin menekşe kraliçesi ilan ediyorum yaa süper bilgilisin bu konuda, ah birde farklı renk üretimi filan yapıyorsun yani bu işin pirisin maşallah sana.
MENEKŞE = benlacivert
bunu yeni aldım kalanşo 10 tl verdim kücücük şeye
zeyneppp oyyy çok tatlıymış yaaa, ben okadar çiçek aldım da bi kalanşo almadım hakkaten benim için büyük eksik
güle güle büyüt canım hayırlı olsun çok şirin hep çiçekli ne güzel bir çiçektir kalanşo.

nilaycım ben çok kötü bişey yaptım, menekşelerim yandı çok kötüyüm moralim bozuk.. bir buçuk aylık emeğim umudum çöpe gitti...
Sadece yaprakları yandıysa kış güneßinden pek bişey olmaz .Duruma göre saksı üzerine poset geçirp yaprak çıkarmasını hızlandırabilirsiniz.

Aaaa ben bu başlığı nasıl görmemişim
Bayılıyorum çiçek yetiştirmeye ama evlendiğimden beri hiçbir şeye vakit bulamadığım gibi, çiçeklerimin saksılarını değiştirmeye de vakit bulamadım.
İçime sinen değişiklikler yaptıktan sonra derhal paylaşacağım tatlışlarımı sizinle :)

Sadece yaprakları yandıysa kış güneßinden pek bişey olmaz .Duruma göre saksı üzerine poset geçirp yaprak çıkarmasını hızlandırabilirsiniz.

çok yanmışlar canım yaa, kurtulmazdı... günlerdir hiç güneş yoktu, yağmurluydu hava... bugün çıkacağı tutmuş... bütün hepsi yanmış.. resmen haşlanmış gibi olmuşlar... çok kötüyüm..

canım merhaba hoşgeldin aramıza. bende kızımdan dolayı fırsat bulamıyordum ama bu iş iyice büyük bir sevgi haline dönüşmeye başlayınca iki elim kanda olsa ilgileniyorum :)))
sen şimdiki hallerini bi gönder bakalım, sonraki halleri ile birdaha resim koyarsın şok oluruz

Benimkiler hep pencere kenarında bak resimlere.kökler sağlamsa korkma.yaprak fışkırır.

offf yaa çok üzüldüm sırf sen değil varya hepimiz 4 gözle bekliyorduk onların gelişimini inşallah lacivert sana yardımcı olur kurtarman için

Kolay gelsin canım bebeğine de öpücükler
Tamam o zaman işten dönünce çekeyim bakalım :)

Benimkiler hep pencere kenarında bak resimlere.kökler sağlamsa korkma.yaprak fışkırır.

normalde diğer güneş almayan penceremde duruyordu, 10 dakkacık sabah güneşi alsınlar da geri çekeyim diyordum unutuvermişim, telef olmuş hepsi... kurtulmaları imkansız gibi.. sence kök kısmına bi bakayım mı? kılcal kökler varmı yokmu diye???

Yok çıkarma .poşet geçir saksıya bide foto at bakim

offf yaa çok üzüldüm sırf sen değil varya hepimiz 4 gözle bekliyorduk onların gelişimini inşallah lacivert sana yardımcı olur kurtarman için

sorma canım inan çok üzgün haldeyim.. koçtaşa gidip menekşe alalım diyor eşim belki üzüntün geçer bu kadar üzüleceğin hiç aklıma gelmezdi diyor.. ama anlatamıyorum ona, ben kendim üretmek istiyordum.. şuan 10 saksı menekşe alsam bile bişey ifade etmez ki.. sıfırdan yaprak çeliği koparıp suda köklendirip eksem mi acaba?
ama btün hevesim kaçtı.. okadar moralsizim ki kesin o çeliklere yansır tutmazlar bu enerji düşüklüğümden .. ağlayacam yaa.. hala inanamıyorum nasıl yaptım bu haltı ben.. aptal kafam...

ahhh ahhh ben sana ne dedim güneş asla istemez dedim ama yapacak bişey yok çok üzüldüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…