artık bakkala diye çıkıp da sevgilisiyle görüşülen aşklar eskide kaldı. insanlar artık daha şeffaf ve rahat aşklar yaşıyorlar.benımle tanıştı konuştuk falan anlattı gizli saklım olmasn senden dye bende söyledm istemem bn öyle diye baya muhbet ettık banada alıştı fln sevınce herşydn koptu ev iş arasındaydı hep nerdn bılıyn dıcn hemn hemn her gun birlktydk 5 dk boşlugmz olsn yanyanaydk hala daha öyle . annemın babamın tepkisi bilyo benı salmıyolr öle gezmye fln bakkala diye çıkp 2 dk görüyodu bi saatlık yolu gelip gidyodu halada öle
Evet tabıkıde ayrıldım annem hep dedı zaten saglam temeller uzerıne kurulmadı bu evlılık dıye aılesıyle neler yasadım hıc arkamda durmadı bıttı sımdı ondan bı kızım var 4 yasında sımdıkı esımle mutlu bı hayatımız var allahtankaçtığınız eşinizden ayrıldınızmı peki (şu anki eşim dedinizde)
Pardon kusura bakmayın ama sizin konu da ayrica dikkatimi çekti. Asla yargılamak niyetiyle sormuyorum. Lütfen yanlis anlamayin. Ama siz neden bu kadar sıkıntıyı goze aldiniz genc yasta?
zeytinagacı
yazdıklarını saskınlıkla okudum ben
peki neden?
bizlerden 'huylu huyundan vazgecmez, ailen hakli' cumlesini duymamak icin sakliyor gibi geldi bana da..Ben inanmiyorum kullanmadigina.5 yil zarfinda olmasa boyle seyler nerden bilecek ailesi.arkasina destek toplamak icin detay vermiyor eksik anlatiyor.
canım meraba ben de 20 yaşındayım. başıma senin yaşadığının benzeri bi olay gelmedi ama sonuçta aşık olmuşsun ve gözün başka hiçbirşeyi görmüyor. ben olsaydım, okulumun bitmesini beklerdim; sonuçta üniversiteye boşuna başlamadık o stresi boşuna çekmedik. evlendiğinde ev hanımı olmayı planlıyorsan bile her ihtimale karşı eğitimini al, Allah göstermesin eşinle anlaşamazsan ya da huzurlu yaşasanız bile bi şekilde para sıkıntısı çekerseniz her daim çalışabilecek kıvama gel. hem eğitiminin devam ettiği süreçte de sevgilin askerden tamamen dönmüş ve hayatını yoluna koymaya başlamış olucak. bilirsin, asker psikolojisi falan biraz soluklansın sevgilin sonra işine başlasın ve sen mezun olana kadar ev bark bişiyler ayarlasın. herşeyiniz hazır olduğunda ailene bu konuyu yeniden gündeme getirirsin, gerekirse sevgilin de ailenle konuşur. "bakın ben düğün için herşeyi hazırladım güzel işim gücüm de var" falan diye geçer babanın karşısına.(çünkü canım bundan sonra sen değil, sevgilin ikna etmeye çalışmalı erkek gibi) ailen kabul eder mi etmez mi bilemem yine de, ama yine de eğitimini al, biraz daha işlerinizi toparlayın ve biraz daha büyüyün.(çünkü gerçekten hala çocuğuz, yetişkin olup olmamanın pis ortamlara dalıp dalmamayla alakası yok. bana kalırsa aklı başında bi oğlan girmez bile o ortamlara; insana deneyim kazandıracak çok daha adamakıllı şeyler var bu dünyada)Merhabalar. Benim 5 yıldır bir ilişkim birbirimizi çok seviyoruz. İyi kötü doğru yanlış 5 senedir tabi ki hatalarımız oldu fakat şu anki yaşımızla bilinçlendiğimiz için olaylara daha farklı bakıyoruz yani olmaması gerekenlerin olduğunu düşünüyoruz fakat her şeye rağmen çok seviyoruz . Yaşı daha küçük iken erkek arkadaşımın yapmadığı denemediği şey kalmamış hayat tecrubesi çok fazla ve gördükleriyle artık kendine çeki düzen vermiş birisi ailem de bu yüzden eski halini bildikleri için bu konuda çok katılar kesinlikle kıyamet kopsa olmaz diyorlar . Sürekli bana laf sokucu şeyler söylüyorlar. İş çıkışlarımda hep babam beni almaya geliyor. O çocuğu bulayım ağzından gelene kadar dövücem senide yanında görmeyim diyip duruyor. Ailemizde kim bana baksa sanki kötü bir şey yapıyormuşum gibi hissediyorum. Erkek arkadaşımın eski olaylarını bilerek sürekli karşı çıkmalarından bıktım usandım 5 yıldır hep aynı hele annem ve babam bundan 2 yıl önceye kadar kaç kere boşanmanın eşiğinden döndüler ne zaman bu olay oldu birbirlerine kenetlendiler beni dışladılar. Şehir dışında okuyorum ben normalde ama oraya kadar yetişiyorlar. Boğuluyorum artık. Erkek arkadaşımda işinde gücünde birisi. Artık gözüm ne okul görüyor ne aile o dereceye geldim . Bir anne ve baba evladının her daim yanında olması gerekmez mi. Bana tek söyledikleri eğer o o.... ile evlenirsen bizi unut yalnız kal hayatta biz yokuz bu eve de yarın öbür gün birşey olursa gelemezsin diyorlar. Deliricem artık yardım edin ..?
Şaşırttım sizi di mi? :)
Eşim şanssız bi çocuk. Ailesinin boşvermişliği, ilgisizliği yüzünden neredeyse yitip gidecek duruma gelen biriydi biz tanıştığımızda. O bana hep "ben bu dünyaya senin için gelmişim, seninle tanışınca hayatımın bir anlamı olduğunu anladım" der. Ben 15, o 20 yaşındaydı tanıştığımızda. Neden bu kadar sıkıntı çekmeyi göze aldın derseniz? Ondaki ışığı gördüm. Çevresindeki o kadar kötü insanın içinde, o kadar yanlışın içinde yumuşacık, sevgiye muhtaç kalbini gördüm. Meğer daha fazla yara almamak için, kendini korumak için bu kadar sertleşmiş hayata karşı. Kimse ona yol göstermemiş. Ben de ona bi deniz feneri olmaya çalıştım. Beni sevmek ona iyi geldi, son bir umut gibi sarılmıştı bana. Ben de onu sevdikçe güzelleşti. Çabaladı, ailemi ikna etmek için, benimle olabilmek için çabaladı. Benim için doğru kişi olmak için çabaladı. ben de ona ailesinin bile vermediği desteği verdim. Eskide olan her şeye bi çizik attık sonra.
Ben o zamanlar daha üniversitedeyken başka bir üyeliğim vardı, burada yazmıştım bunları, herkes bana ayrıl dedi. Ben inandığım yolda yürüdüm, hayatta çok sorunumuz olsa da eşimle gerçekten mutlu olduğumu biliyorum. Birbirimize kızsak da küssek de hep daha sıkı sarıldık. Bu 9 yılda ben henüz yanılmadığımı düşünüyorum. Bundan sonra ne olur bilemem, ama eşim benim başıma gelen en güzel şey..
Herkesin böyle olacak diye bir şey yok, burada yazıldığı kadarını okuyarak yorum yapıyoruz, konu sahibi en iyi kendisi tanır sevgilisini 20 yaşında sonuçta. Ama kaçmayı düşünüyolarsa bence yanlış yaparlar. Eşim benim ailemin rızası olmadan evlenmemi asla teklif bile etmedi. Etseydi de ben kabul etmezdim.
Ama siz ailenizin desteğiyle evlenmişsiniz.
Üniversite bitmiş, kendi ayaklarınızın üzerinde durmuşsunuz.
Ayrıca eşiniz ailenizi ikna etmek için uğraşmış.
Konu sahibinin durumu çok farklı. Sizin o dönem sahip olduğunuz şartlara sahip değil.
sen nadir şanslılardan olmuşsun.Şaşırttım sizi di mi? :)
Eşim şanssız bi çocuk. Ailesinin boşvermişliği, ilgisizliği yüzünden neredeyse yitip gidecek duruma gelen biriydi biz tanıştığımızda. O bana hep "ben bu dünyaya senin için gelmişim, seninle tanışınca hayatımın bir anlamı olduğunu anladım" der. Ben 15, o 20 yaşındaydı tanıştığımızda. Neden bu kadar sıkıntı çekmeyi göze aldın derseniz? Ondaki ışığı gördüm. Çevresindeki o kadar kötü insanın içinde, o kadar yanlışın içinde yumuşacık, sevgiye muhtaç kalbini gördüm. Meğer daha fazla yara almamak için, kendini korumak için bu kadar sertleşmiş hayata karşı. Kimse ona yol göstermemiş. Ben de ona bi deniz feneri olmaya çalıştım. Beni sevmek ona iyi geldi, son bir umut gibi sarılmıştı bana. Ben de onu sevdikçe güzelleşti. Çabaladı, ailemi ikna etmek için, benimle olabilmek için çabaladı. Benim için doğru kişi olmak için çabaladı. ben de ona ailesinin bile vermediği desteği verdim. Eskide olan her şeye bi çizik attık sonra.
Ben o zamanlar daha üniversitedeyken başka bir üyeliğim vardı, burada yazmıştım bunları, herkes bana ayrıl dedi. Ben inandığım yolda yürüdüm, hayatta çok sorunumuz olsa da eşimle gerçekten mutlu olduğumu biliyorum. Birbirimize kızsak da küssek de hep daha sıkı sarıldık. Bu 9 yılda ben henüz yanılmadığımı düşünüyorum. Bundan sonra ne olur bilemem, ama eşim benim başıma gelen en güzel şey..
Herkesin böyle olacak diye bir şey yok, burada yazıldığı kadarını okuyarak yorum yapıyoruz, konu sahibi en iyi kendisi tanır sevgilisini 20 yaşında sonuçta. Ama kaçmayı düşünüyolarsa bence yanlış yaparlar. Eşim benim ailemin rızası olmadan evlenmemi asla teklif bile etmedi. Etseydi de ben kabul etmezdim.
ben de onu diyorum
okulunu bitirsin evlensin madem bu kadar aşıklar birbirlerine.
benim ailem madem evlenmek istiyorsun tamam evlen dediler.
nikahımıza kimse gelmedi
düğün de yapmadık ama ailem bana küsmedi de.
çünkü evlenmemize izin vermişlerdi ve biz hiç küslük yaşamadık.
biz kendi paramızla 2. el eşyalarımızla evimizi kurduk.
bunları yaptığımda 21 yaşındaydım.
diğer mesajlarımda yazdığım gibi okulunu bitirip işe girmesi şart.
zaten ailesinin tavrı belli, kabullenseler bile destek vermeyecekler.
kendi ekonomik güvencesini kazanmadan önce nasıl kaçmayı düşünüyor ben de onu anlamıyorum. :/
peki uyusturucu kısmını en basından berı bılıyormuydun?Şaşırttım sizi di mi? :)
20 yaşındaym . düzenli işi var 3 yıldır aynı yerde şuan asker 1 hftaya inşallah geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?