- 24 Kasım 2013
- 70.441
- 53.835
- 698
- Konu Sahibi yasam_destek
-
Baksana Öyle bişey demiyo ben bıraktım çıktım diyo ama vermedi dese herkes kocasına kızardı ama suçlu kendi bu durumda. adam hatasını kabul edip aramış bi kereliğe mahsus gururunu ezeblirdi çocuğu için. Ama gurur tavan ilginçArkadaşlar bir sakin olalım bence belki de eşi zorla vermedi çocuğu. Yani umarım öyledir hoş o durum da bile insan polisle bilmem neyle gider alır ama işte. Abimler böyle bir durumda eşimi paramparça ederlerdi çocuğu da alırlardı ya neyse
Nasıl da güzel anlatmışsınız teselli etmişsiniz beni çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.Şaşkınlıkla okudum bir kısım yorumları, devamını da okumadım da,
He canim he. herkes harika anne, kimse hata yapmıyor, hiç biriniz bir anlık sinirle, bir günün yorgunluguyla çocuğunuza haksız yere bagirmiyorsunuz, hiç kalp kırmazsiniz mukemmelsiniz.
'Ama ben lohusayimm...'diye insanlara dünyayı da dar etmezsiniz hic biriniz. Burada kaç konu açıldı, kaç kişiye, 'canım sen yeni doğum yaptın kendini bebeğini düşün' dediniz. Bu kadını taşa tutmak niye?
İster kabul edin ister etmeyin, dogum yapali 3 ayda olsa Lohusa bu kadın. Ve doğum ardından geçirdiği ameliyat var. Bebegine annelik yapamamak, kendi sağlığının derdine düşmek, ne olacağım endişesi, duygu durum bozuklukları var yüksek ihtimal depresyon geçiyordur da.
Bu kadına vicdansız demek mi vicdanlı olmak.
Az vicdan yahu!
yasam_destek
Öncelikle esinizin arayın, dışarda bir yerde sakin kafayla konuşun. Eğer size karşı olan tavrı kırıcı ve yipraticiysa esinizi siz daha iyi tanirsiniz. Paşa paşa bebeği verecek bir tipse, alın bebeğinizi. Yok değilse ozrunuzu dileyin, eve gidin, bebeğinizi alın gideceksiniz birlikte gidin.
Ama yok eşiniz yapıcı yaklaşıyorsa, psikolojik destek alacaginizi, cok hirpalandiginizi söyleyin. Onun da kolay şeyler yasamadiginin farkında oldugunuzu söyleyin. Adam hem annesi bir çocukla ortada kalma ihtimali, hem doğum, hem ameliyat muhtemelen ciddi korkular yaşamıştır . Siz de onu anlamaya çalışın. Gerekirse birlikte yardım da alırsınız.
Biraz sağduyulu olun. Ortada henüz 3 aylık bir bebek ve ne olduğunu anlamadan kötü şeyler yaşamış kari-koca var.
Sakin kafayla iyi düşünüp hareket edin. Basit bir olay gerek çok doku olduğu için buralara gelmiş. Üstesinden gelirsiniz umarım.
Anlatamasığım çook şey var aslında. Özet geçmeye çalıştım sadece. Düşünün ki bi sözü beni evimden edecek duruma getirmiş.Sabah git adliyeye yaz dilekçe bebeği ve evin teslimini iste
Polisle git yerleş evine
Yalnız anlatmadığın bir şey var gibi
Adam trafiğe küfredince bu annen ile neden kavgaya sebep olur
Diyelim annene küfretti evden çıkarken kızın bebeği al diyemeyecek kadar mı alıngan bu anneniz
Adam dövmemiş silah çekmemiş derdinize ne oldu hemen bebeği vs bırakıp gidiyorsunuz
Bebeğinizi alın biraz dinlenin
Geçmiş olsun öncelikle. Durumumu anlayabilecrk bir insan bulmuş olmak çok anlamlı. Benim protez kapağım vardı zaten 14 yıldır. Hamilelik döneminde pıhtı tutmuşlar ve acil ameliyatla değiştirmeleri gerekiyordu. Ameliyatı şubat 11de oldum yani daha 5 hafta oldu 2 ay değil. Çabucak toparlanmaya çalışıyorum ki çocuğuma bakabileyim. Ama yaşadığım sıkıntıların kimse farkında değil ya da olmak istemiyor. Yaşamayan bilmez o sıkıntıları. Sizin beni anladığınızdan eminim.Bende doğumdan sonra açık kalp ameliyatı oldum sizin ne icindi ameliyat.ve soyeldiginize göre 2ay olmuş ameliyat olali.o acıyla nasıl emzirebiliyorsunuz doktor 2ay hatta fazladan 3 ay bebeği kucağıma almama izin vermedi. O aciyla sutu falan dusunmedim biraktik .Başınıza gelenler için bişey diyemicem de Algida secicilik sanırım bunlar dikkatimi çekti .esinizinde psikolojisi bozulmuştur zira bizim ailece bozuldu doğum ameliyat derken. Bence geri dönüp tatlıya bağlayın
Evet protez kapağı olan hastaların hamilelikleri anne için riskliymiş. Ben de doğuma gün almaya gittiğimde öğrendim. Bebeğimi acil sezeryanla aldılar. Doğumdan 1 ay sonra da ameliyat oldum. Kalp kapağımdaki pıhtının beyne atma ihtimali bile varmış. Hem kendi hayatım hem de bebeğimin hayatı tehlikedeymiş. Kendimi geçtim de bebeğime 1sey olmadı için çok şükür.merak ettim
ameliyatın hamilelikle bi alakası var mı ? ikinizinde doğumdan sonra gerçekleştiği için soruyorum.
hamilelikten sonra mı cıktı ortaya rahatsızlığınız ? geçmiş olsun buarada.
Canım benim ya.. Çok çok geçmiş olsun çok sevindim bebeğini kucağına aldın sonunda boşver sen şu mantarları kendi hayatlarında mükemmeller ya seni eleştirmişler. Neler yaşadığını bi sen bi yaradan bilir can tatlıdır .. Ki senin ameliyatın geçirdiğin hastalık dogum vs hiç kolay değil allah yar ve yardımcın olsun. Öncelikle sağlığını düzelt sonra psikolojik sağlığını bebeğini düşün kendinide tabi buradaki yorumlar çok rahatsız ediyorsa seni okuma bakma hakkında en iyi ve hayırlısı ne ise o olsunNasıl da güzel anlatmışsınız teselli etmişsiniz beni çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.
Buraya olumsuz ve gereksiz yorum yazan herkese yazıyorum ki ne yaşadığımı bilemezsiniz. Ben hastaneden çıkalı 3 hafta oldu demişim bana 3aydır çocuğa siz bakmıyor muydunuz diye sormuşlar. Ben hastaneden yeni çıktım yeni.. daha büyük yazsam mı anlaşılmak için?
Yok valizi nasıl taşıdın falan filan. Hastaneden çıkarken getirdiğim valiz demişim o kadar acizsiniz ki hastane valizinin 2 çift çorap 2 çift iç çamaşırı 2 takım pijamadan ibaret olduğunu düşünememişsiniz. Çok biliyorsunuz ya hani valiz taşınmasını onu bile sürüyerek götüremedim konuşuyorsunuz ordan boş boş.
Anlatamasığım çook şey var aslında. Özet geçmeye çalıştım sadece. Düşünün ki bi sözü beni evimden edecek duruma getirmiş.
Geçmiş olsun öncelikle. Durumumu anlayabilecrk bir insan bulmuş olmak çok anlamlı. Benim protez kapağım vardı zaten 14 yıldır. Hamilelik döneminde pıhtı tutmuşlar ve acil ameliyatla değiştirmeleri gerekiyordu. Ameliyatı şubat 11de oldum yani daha 5 hafta oldu 2 ay değil. Çabucak toparlanmaya çalışıyorum ki çocuğuma bakabileyim. Ama yaşadığım sıkıntıların kimse farkında değil ya da olmak istemiyor. Yaşamayan bilmez o sıkıntıları. Sizin beni anladığınızdan eminim.
Evet protez kapağı olan hastaların hamilelikleri anne için riskliymiş. Ben de doğuma gün almaya gittiğimde öğrendim. Bebeğimi acil sezeryanla aldılar. Doğumdan 1 ay sonra da ameliyat oldum. Kalp kapağımdaki pıhtının beyne atma ihtimali bile varmış. Hem kendi hayatım hem de bebeğimin hayatı tehlikedeymiş. Kendimi geçtim de bebeğime 1sey olmadı için çok şükür.
Ve son nokta: bebeğimin yanındayımHakimeHNMMM . Çook özlemişim çok. Sarıp sarmaladım öpmeye doyamadım.
Gurur tavan yapmış da deseniz egoist de deseniz neler yaşadığını, nelwr çektiğini hiç bilmediğiniz biri var karşınızda. Belki siz de onun gibi ölümün soğuk nefesini 2 kez ensenizde hissetmiş olsaydınız ya olayı bu kadar basit algılamazdınız. Yine de teşekkür ederim hepinize.
geçmiş olsun öncelikle canım ama madem gidiyorsun hemde emzirdiğin bebeğini niye bırakıyorsun yanında götürmüyosun en büyük hata bu mahkemelik olsanız en büyük kozu olcaktır eşinin bu evi terkedişin ve bebeğini bırakışın Allah yardımcın olsun siz eve dönün ayrılcaksan öyle ayrıl bebeğini al hatta mümkünse evden siz değil eşiniz gitsi eşiniz evden gidişinizi ve bebeği bırakışınızı belgelendirirse bebeğinizi almanız imkansız gibi olabilira babayıda uygun görmezlerse çocuk esirgeme olabilir bebeğinizin kaderi bilginiz olsun umarım herşeyin hakkında hayırlısı olur ALLAH'a emanet olunuzYaklaşık 3 ay önce doğum yaptım, doğumdan 1ay sonra ( yani yaklaşık 5 hafta önce) açık kalp ameliyatı oldum. Salı günü eşimle kontrole gittik. Dönerken trafige takıldık. Eşim sinirlendi ağzını bozmaya başladı. O arada annem beni aradı yakınsanız bekleyelim bebeği emzir kızım dedi. Ben de trafikte oldugumuzu bebeği aç bırakmamalarını söyledim. Bu arada eşim arkadan bağıra bağıra küfretmeye başladı trafikte tıkıldık diye. Annem de duymuş üzerine alınmış. Tabi ben de kızdım eşime lafını bil de konuş telefonda konuşuyorum ben diye. Söylediğim zoruna gitmiş herhalde, annem de eve girdiğimizde sorunca sinirlendi. Annem de kızımın hatrı için burdayım ayıptır yaptığın dedi. O da istemiyorsan kapı orada al kızını da git dedi. hem annemi hem de beni evden kovdu. Ben bu arada bebeğimi emziriyordum çok sinirlendim bebeğimi bıraktım annemi ve eşyalarımı da aldım çıktım evden. Evin anahtarını da aldı benden arabanın anahtarını verdi nereye istersen git dedi. Ben de çıkarken yüzüğümü bıraktım eve ve annemle çıktık. Ameliyattan sonra 2 aya kadar araba kullanmak yasak ama ben o halimle 2 saat araba kullandım ve abime geldim. Kv ertesi gün arayıp evine dön dedi ben de kovulduğum eve kendi ayağımla gelmem dedim. 5 gündür abimdeyim, eşimin sesi çıkmıyor ve ben bebeğimi öyle çok özledim ki ne yapacağımı bilmiyorum. Çok kırgınım çok da kızgınım ama evladımı da görmeden dayanamıyorum artık. Ne yapmalıyım yardım edin ne olur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?