Eve gelen yardımcının tribi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kadın Selen in annesi ,siz kalkmış cam sil diyorsunuz. Lütfen yazdıklarınıza dikkat edin. Şiddetnen kınıyom sizi

Uğraşmayın boşverin bi kulağından girip diğerinden çıkar. Konuda da hep bir selin selin selin bu ne konuya odaklanamadım. Her çocuk annesi için kıymetlidir lakin dünya sizin çocuğunuz etrafında dönmüyor. Bu tavırlarınız yüzünden bu çocuk bakın selin demiyorum çocuk diyorum. Ilerde dünya etrafında dönüyor tavırlarında bir birey olacak yazık. Konuya gelecek olursak birde kadından dinlemek gerek el yıkaması zaten şart lakın bı senedır gelen bir ınsan hemde temızlık ıcın gelen ınsan bunları bılır. Uslubunuz kötüydü belli ki kadın ben nereye düştüm diyip kaçtı gitti. Bu kadar temizliğe şuya buya önem veren insan eve başkasını sokmazdı. Yanı pandemı surecın ıkı koca kadın bı camıda temızleyemıyorsanız ne denır yanı

selennn Derin bir nefes alıp biraz daha sakin olmalısınız. Çok gerginsiniz ve cevaplarınız bazen haddini aşıyor. Konuyu okurken ben bile gerildim. Oysa ki siz çok eski üyesiniz
Aaa tabi bana anneme yapılan hakaretlere sakin olmam gerek di mi size bişey mi dedim ben bana haddini aşıyorsun diyorsun asıl hadlerini aşan onlar

tamamen objektif bir şekilde yorum yapacağım hanımefendi. önceki konularınız varsa bilmiyorum,hiç okumadım,size karşı herhangi bir kastım yok,tüm yorumları da okudum. öncelikle:
1) kızınıza istediğiniz şekilde hitap edin bizi ilgilendirmez,ister selin,ister kızım,ister bal arım,ister prensesim... ancak kızınızı tanımadığımız için en başta Selin'i okuyunca anlamadım kim olduğunu. O yüzden kızım vb. deseydiniz hem daha anlaşılır olurdu hem de daha az göz yorardı.
2) Annenizin kronik hastalığı var anladığım kadarıyla,kısmi felç geçirdiğinden bahsetmişsiniz. Evde bir bebek var, siz,sizin evinize 3 otobüsle ulaşımını sağlayan,sizden başka da bir sürü eve giden bir hanımı eve yardımcı olarak çağırmışsınız. Korona'dan korktuğunuz için bebeğime elleme demişsiniz ama tüm bu saydıklarımı düşününce yardımcı hanım zaten yürüyen bir saatli bomba niteliğini taşıyor.
3)Ev işi yapmak özellikle cam kapı silmek,çok zordur,hele ki maskeyle yapılmasını istemeniz pek insani değil. O yüzden eve aile bireyleri haricinde birilerini alacaksınız bu riski çoktan kabul ettiğiniz anlamına gelir.
4) ayrı odalarda olacak olmanız evet belki bir nebze o anda gerçekleşecek virüs transferini engelleyebilir ama bu virüs cansız yüzeylerde saatlerce hatta günlerce canlı kalabiliyor. oralara dokunup elinizi gözünüze ağzınıza götürürseniz,geçmiş olsun. ayrıca yapılan yeni araştırmalara göre virüsün birkaç saat havada asılı kalabildiği de tespit edilmiş.
5) yardımcı hanımın ellerini yıkamaması konusunda çok haklısınız,ancak diğer olayları anlatma,yorumlara cevap verme şeklinizden bile bariz bir kibir okunuyor. eğer dediğiniz gibi 1 senedir size gelen biriyse eşyalarını nereye koyması gerektiğini bilirdi,belki de bizlere anlatmadığınız,size göre önemi olmayan bazı şeyler de yaşanmıştır ancak tüm bunlar o hanımı rencide etmiştir.
6) her anne babaya kendi evladı dünyanın en değerli varlığıdır. dünyadaki tek çocuk sizinki değil,bu kadar ben merkezli yetiştirirseniz,ilerde okul,arkadaşlık gibi sosyal ortamlara girdiğinde Selin çok zorluk çeker. herkesten sizin ona davrandığınız gibi davranmasını bekler,elbette bu mümkün olmayacağı için de dışlanır ve üzülür.
7) böyle yetiştirilen çocukların tabi ki hepsi değil ama çoğunun özgüveni kibre,ben merkezciliğe kayar. sonra başka insanlar bunun sıkıntısını çeker.
8) ayrıca o hanım illa ki arada dinlenip su içecek yemek yiyecekti,illa ki tuvaleti kullanacaktı. yani ne kadar uğraşsanız da yaşam alanlarınız mecburen kesişecekti. o yüzden dediğim gibi bu kadar korona'dan sakınıyorum diyip eve yabancı birini almanız zaten başlı başına çelişen şeyler.
9) Selin'e istediğiniz kalitede,fiyatta ürün almakta sonuna kadar serbestsiniz tabi ki,buna kimse karışamaz. ancak bunu bir ayrıcalıkmış gibi lanse edip, ona dünyanın en özel çocuğu muamelesi yapmanız bence biraz irrite edici. ister sezaryen,ister normal doğum olsun; ister doğal ylla ister tüp bebekle olsun,tüm çocuklar kendi ebeveynleri için bir tanedir. eğer çocuklarınızı bu kadar kibirle yetiştirirseniz, ne siz sevilirsiniz,ne de çocuklarınız sevilir. Ha bana ne kimsenin sevgisi umrumda değil diyorsanız tabi ki,siz bilirsiniz ona da bir şey diyemem.
SONUÇ OLARAK: El yıkamama mevzusu dışında bence tamamıyla siz haksızsınız. Kadını rencide etmişsiniz gibime geliyor. ( yazdıklarınızdan başka hiçbir şey yaşanmadığını fark ederek,düz bir şekilde,yalnızca konunuzu okuyarak bu yorumu yaptım. Kaldı ki konunuza ''beğen'' emojisi bıraktım,çünkü el yıkama konusunda size gerçekten hak veriyorum. ancak yorumlarınızı okudukça tavrınızın kibirli ve hırçınca olduğu kanaatine vardım.)

Piraye bacım, Selin'in annesi bir yaşındaki çocuğuna günde 4 saat cizgi film izlemesinde beis görmeyen bir kadın. Bilimsel kaynak deyince de siz çocuk olmadınız mi gibi bir açıklama yapmıştı.
Yaptığı şeyi savunuyordu normalmis gibi.

Zorlama hiç bilim, biyoloji falan.

Son düzenleme:
1 yildir evinize gelen yardimci o kadar da uzak biri degil, hatta tanidik biridir. Az cok samimiyet olur. Bebek suyu dediginiz sey sisede olan bir sey. Kapali sisenin ustune bir sey konulsa ne olur ? Bence gereksiz tavir gostermissiniz. O kadar her yere gidiyor tasiyicidir diye suphelendiginiz birine bebek elletmeyi gectim eve sokmamaniz lazim. Her seyi abartmissiniz. Temizlik yapavak biri geldiginde elini zaten yikamak zorunda olacak.

uslubunca bebegi sevmesi icin ellerini yikamasini sart kosabilirsiniz o ayri ama bebek bu yahu bir tek siz de yok!

İki kadın ve ya dört kadın cam silmek zorunda değiliz
Evet selinin dünya etrafında dönecek

Noldu zoruna mı gitti Selin dedim benim kızımın ismi neden size bu kadar battı bilemedim?

Bence sizin ciddi bir üslup sorununuz var ve buldumcuk annelerdensiniz. Yardımcının gitmesine şaşırmadım, meseleyi bir de ondan dinlemek lazım. Yazım tarzınız karakteriniz hakkında ipuçları veriyor. Bu kadar titizleniyorsanız eve dışardan kimseyi çağırmayacaksınız

Keşke o 4 saatte camı kapıyı silse de insanları rencide etmese

Siz gereksiz bulmuş olabilirsiniz tüp bebek tedavisi gören insanları görseydiniz sonuçta çocuk demezsiniZ
Merak ettim Selenn ne derlerdi?
Ben gordum tup bebek tedavisi ve sonucu negatif oldu hep. Buna ragmen tup bebekle ilk sevısme sonucu dogan bebek gozumde aynı.
Ne derlerdi, ıkısı de can bebek degıl mı?

Yabanelma hemşirem , az buçuk hissettim cehaletin boyutunu ama elimde değil işte, bu kafalarla nasıl bitecek bu yıkım, bizim çocuklarımızın gunahı neydi bu cehaletin içine doğdular...deliricem artık yeminle

bakın konu sahibi bu forumda kimse ama kimse sizi tanımıyor. size karşı hiçbir garezimiz yok. yalnızca yazdıklarınızı yorumluyoruz. böyle düşünseniz? biraz sakin olup tarafsız düşünmeye çalışsanız? ''bu kadar insan bana böyle dedi,belki de haklılardır,kadının kalbini kırmış olabilirim'' diye düşündünüz mü hiç?

yoksa bizim için siz de tıpkı herbirimizin olduğu gibi sıradan bir üyesiniz. kimsenin kimseye üstünlüğünün olmadığı bir forumda dertleşen hanımlar topluluğuyuz. bu kadar kasmayın lütfen,size de zarar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…