Gelen yorumlardan sonra kafami toplamaya calistim. Simdi bu kiz geldiginde, annesi kardesi ve kizla bize oturmaya geldiklerinde ben bunlarla ilgilenmedim ve evde olan diger iki komsu arkadasimla konustum ya, benim derdim o kizdi. Sonra herkes kalkip gittiginde, ben evde tek kaldigimda esim telefon edip annemle konusmadin saygisizlik ettin bosanicam diye bagirmisti. Simdi bi kere birda cok buyuk bi sacmalik var. Benim derdim o kiz, bu cok belli ve zaten derdimin ne oldugunu soyluyorum, o benim onume annesini suruyor. Bunu asil konudan kacmak icin bilincli yapiyor sanki degil mi?
Ve evet annesini dinlemeyecegini, kardesini uzaklastiracagini soyluyor. Benim icin bu bir cozum degil. Cunku benim icin huzur hayatimizda var olan her insanla olmasi gerektigi gibi dengeli iliskiler kurmak demek. Simdi ailesini uzaklastirdi diyelim. Bu sorun cozmek degil, var olan bir sorunu belirsiz bir sure icin hasiralti etmek. Yine bir yerde patlak verecek. Annesi tavir alacak, kendinden mahrum edecek, bu sefer vicdan azabi duyacak cunku kimse annesinden uzak kalamaz. Bu dogal degil. İcten ice beni suclayip kinlenecek.
Ve zaten biz annesiyle bir sekilde idare ediyorduk. Dediginiz gibi benim evi terketme sebebim o kizdi ve bursadayken bu takintinin sebebi ne diye sordugumda sonuna kadar inkar ediyor, ilgim yok diyor, ustumde emegi var bilmem ne. Evet annesini uzak tutmayi goze alan bir insan bu kizi uzak tutmak istemiyor. Gundemi degistiriyor.
Farkinda degildim. Gozumu actiniz. Buna gore dusunecegim.
Bugun psikiyatrist randevum vardi. Bu iliskinin kafamda bittigini, onu ozlemedigimi, simdiye kadar bosanmak isteyen taraf oyken yenilgiyi kabul edip avukattan randevu alacak kadar bir karara dogru gidebildigimi, ama simdi o vazgectigi icin, bosanma kararinda karari verecek kisi konumuna gectigimde ya hata yaparsam korkusuyla yine kalakaldigimi anlattim. En buyuk engelimin yanlis karar verme korkusu oldugunu soyledi. Ama bu hissime engel olamiyorum. Psikologla terapiye devam etmemi ve bu konunun ustune gitmemi soyledi.
Kafami karistiran belki gundemi degistiriyor ama bu kiza takintiliysa hazir bosaniyoruz neden hem beni hem onu hayatinda istiyor? Ben uyumlu ses cikarmayan bir tip olsam karim evde dursun bu kiz da hayatimda olsun diyebilir ama ilerde en ufak bir seyde yine boyle buyuk olaylar cikacaginin farkindayken ya beni ya inu hayatindan cikartmasi gerekir. Ne yapmaya calisiyor hala anlamiyorum.
Kizlar ben bosanmak istiyorum ama niye yapamiyorum niye? Sevmiyorum da. Sonunda da bosanicaz neden uzatiyorum?? Bende de bi sikinti var. Kendi kendime eziyet ediyorum.
Asil sorunu yani o kadini cozmeden barisalim deme. Burada nasil kendini guzel ifade ediyorsun mesela bunlari ona da soyle. Annenin emegi yok mu uzerinde onu silebildin, o kadinin ne emegi var silemiyorsun diye sor. Ne istedigink acik yureklilikle belirt. Artik kacak oynamaya gerek yok tum olaylar masaya yatirilmali. Annesi, kardesi olmasin ama o kadinla eski samimiyetine devam etsin. Mutlu olabilecek misin? Bunu sor kendine, cevabi kendin vereceksin zaten.Gelen yorumlardan sonra kafami toplamaya calistim. Simdi bu kiz geldiginde, annesi kardesi ve kizla bize oturmaya geldiklerinde ben bunlarla ilgilenmedim ve evde olan diger iki komsu arkadasimla konustum ya, benim derdim o kizdi. Sonra herkes kalkip gittiginde, ben evde tek kaldigimda esim telefon edip annemle konusmadin saygisizlik ettin bosanicam diye bagirmisti. Simdi bi kere birda cok buyuk bi sacmalik var. Benim derdim o kiz, bu cok belli ve zaten derdimin ne oldugunu soyluyorum, o benim onume annesini suruyor. Bunu asil konudan kacmak icin bilincli yapiyor sanki degil mi?
Ve evet annesini dinlemeyecegini, kardesini uzaklastiracagini soyluyor. Benim icin bu bir cozum degil. Cunku benim icin huzur hayatimizda var olan her insanla olmasi gerektigi gibi dengeli iliskiler kurmak demek. Simdi ailesini uzaklastirdi diyelim. Bu sorun cozmek degil, var olan bir sorunu belirsiz bir sure icin hasiralti etmek. Yine bir yerde patlak verecek. Annesi tavir alacak, kendinden mahrum edecek, bu sefer vicdan azabi duyacak cunku kimse annesinden uzak kalamaz. Bu dogal degil. İcten ice beni suclayip kinlenecek.
Ve zaten biz annesiyle bir sekilde idare ediyorduk. Dediginiz gibi benim evi terketme sebebim o kizdi ve bursadayken bu takintinin sebebi ne diye sordugumda sonuna kadar inkar ediyor, ilgim yok diyor, ustumde emegi var bilmem ne. Evet annesini uzak tutmayi goze alan bir insan bu kizi uzak tutmak istemiyor. Gundemi degistiriyor.
Farkinda degildim. Gozumu actiniz. Buna gore dusunecegim.
Bugun psikiyatrist randevum vardi. Bu iliskinin kafamda bittigini, onu ozlemedigimi, simdiye kadar bosanmak isteyen taraf oyken yenilgiyi kabul edip avukattan randevu alacak kadar bir karara dogru gidebildigimi, ama simdi o vazgectigi icin, bosanma kararinda karari verecek kisi konumuna gectigimde ya hata yaparsam korkusuyla yine kalakaldigimi anlattim. En buyuk engelimin yanlis karar verme korkusu oldugunu soyledi. Ama bu hissime engel olamiyorum. Psikologla terapiye devam etmemi ve bu konunun ustune gitmemi soyledi.
Kafami karistiran belki gundemi degistiriyor ama bu kiza takintiliysa hazir bosaniyoruz neden hem beni hem onu hayatinda istiyor? Ben uyumlu ses cikarmayan bir tip olsam karim evde dursun bu kiz da hayatimda olsun diyebilir ama ilerde en ufak bir seyde yine boyle buyuk olaylar cikacaginin farkindayken ya beni ya inu hayatindan cikartmasi gerekir. Ne yapmaya calisiyor hala anlamiyorum.
Kizlar ben bosanmak istiyorum ama niye yapamiyorum niye? Sevmiyorum da. Sonunda da bosanicaz neden uzatiyorum?? Bende de bi sikinti var. Kendi kendime eziyet ediyorum.
Boyle yaparsan aklinca acabalar kalacak diye dusunuyorum acikcasi. Ben her zaman karsi tarafin onu birakmam icin neden vermesinden yanayimdir. Donup ardina bakmiyor insan boylece. Bu kadin olayinin uzerine git. Bakalim ona soylecek mi senin isteklerini ve arasina mesafe koyacagini. Bekle bakalim ne yazacak ayrica hemen kestirip atma. Duramaz o yine yazar o kadina.Herkese tek tek cevap vermektense son okudugum mesajlarin tumune tou cvp vermeye calisayim. Hayir bugun hic mesajlasmadilar. Ama elbet mesajlasacaklar. Ve o kadar bosanicam diye dertlestigi arkadasina benimle barismak icin ugrastigini soyleyecek mi bakalim cok merak ediyorum.
Ben hep masumiyetine inanmak istedigim zamanlarda kiza karsi gercekten bir sey hissetmedigi icin benim rahatsizliklarima karsi bu kadar umursamaz olduguna kendimi inandirmak istedim. Simdi bosanmaktan korktugu icin anneme saygi diye tutturan adam tamam annemi gorme diyecek kadar geri adim atabiliyorsa bi kiz arkadas icin de geri adim atabilirdi haklisiniz. Bana tamam gorusmeyecegim diyor ama o kadar dilinin ucuyla soyluyor ki inanmak mumkun degil zaten ve hemen arkasindan bende cok emegi var diyebiliyor. Gercekten garip.
Benim yapmam gereken aslinda beni tatmin edecek aciklamalar yapman icin sana yeteri kadar firsat verdim, artik bitti lutfen arama deyip davayi acmak. Oyle degil mi?
Mukemmel bir yorum. Benim su an o kadar kafam karisik ki daha once oldugu gibi disardan bakamiyorum. Cok ama cok tesekkur ederim hem takip ettiginiz hem anlamaya calistiginiz hem de yardim etmek icin ugrasip yazdiginiz icin. Allah razi olsun. Diger butun arkadaslar icin de dileklerim ayni. Allah hepinizin gonlune gore versin. Dediklerinizi dikkate alacagim.
Herkese tek tek cevap vermektense son okudugum mesajlarin tumune tou cvp vermeye calisayim. Hayir bugun hic mesajlasmadilar. Ama elbet mesajlasacaklar. Ve o kadar bosanicam diye dertlestigi arkadasina benimle barismak icin ugrastigini soyleyecek mi bakalim cok merak ediyorum.
Ben hep masumiyetine inanmak istedigim zamanlarda kiza karsi gercekten bir sey hissetmedigi icin benim rahatsizliklarima karsi bu kadar umursamaz olduguna kendimi inandirmak istedim. Simdi bosanmaktan korktugu icin anneme saygi diye tutturan adam tamam annemi gorme diyecek kadar geri adim atabiliyorsa bi kiz arkadas icin de geri adim atabilirdi haklisiniz. Bana tamam gorusmeyecegim diyor ama o kadar dilinin ucuyla soyluyor ki inanmak mumkun degil zaten ve hemen arkasindan bende cok emegi var diyebiliyor. Gercekten garip.
Benim yapmam gereken aslinda beni tatmin edecek aciklamalar yapman icin sana yeteri kadar firsat verdim, artik bitti lutfen arama deyip davayi acmak. Oyle degil mi?
Soyledim hepsini bu gece. Mesajlastik. Bana diyo ki zamaninda yurtdisina acilmak, mal satmak benim icin hayaldi, bu kiz sayesinde bu hayalimi gerceklestirdim, o yuzden emegi var diyorum dedi. Ayrica yine annesiyle kardesini sucluyo. O kizla samimi olmalari, onu esimin gozune sokmaya calismalarini artniyetlilik olarak yorumluyor. Beni birakip onu gezdirmen icin de mi zorladilar seni dedim. Sinirliydim, doldurusa geldim ozur dilerim falan diyo. Hic basbasa gorusmedim, uygunsuz sayilabilecek bir davranisim olmadi diyo.Yada kartları fazlasıyla açık oynayın.
Samimiyetine inancım kalmadı. Çünkü konu kayınvalidem ve görümcem değilken sen onları sildin attın. Annenin üstündeki annelik hakkını, emeklerini silebiliyorsun ama neden bu kızın emeklerini silemiyorsun. Annenden bile fazla ne emeği var? Ben en mutlu olmam gereken her zamanımda bu olaylar üzüldüm bunları yaşadım ve artık kendimi daha fala yıpratamam. Yani yarım ağız söylediğin iki sözle tekrar o eve girmeyeceğim ve boşanacağım. Bana ondan bir kez olsun dürüst davran ve neden konuyu her seferinde değiştirdiğini ama o kızı silemediğini anlat. Bak ben anneni sil demedim ama sen anneni siliyorsun o kızı unutturmak için de mesela. Yani net ol.
Kaçamayacağını ve ciddi olduğunu bilsin.
Baktın hala lagaluga yapıyor evet boşan. Emin olmadan asla şans verme hak etmiyor bu adam. Net ve kararlı olduğundan lütfen emin ol. Böyle beynin de kırk soruyla hep şüpheyle ilgisizlikle yaşama boşan ve kendine yeni temiz ve mutlu olacağın bir sayfa aç
Soyledim hepsini bu gece. Mesajlastik. Bana diyo ki zamaninda yurtdisina acilmak, mal satmak benim icin hayaldi, bu kiz sayesinde bu hayalimi gerceklestirdim, o yuzden emegi var diyorum dedi. Ayrica yine annesiyle kardesini sucluyo. O kizla samimi olmalari, onu esimin gozune sokmaya calismalarini artniyetlilik olarak yorumluyor. Beni birakip onu gezdirmen icin de mi zorladilar seni dedim. Sinirliydim, doldurusa geldim ozur dilerim falan diyo. Hic basbasa gorusmedim, uygunsuz sayilabilecek bir davranisim olmadi diyo.
Bu arada annesi videolar atmis whatsapptan ama acmamis. Benimle ilgili bir seydir. Ne oldugunu bilmiyorum cok meraktayim su an.
Evet annesi yuzunden beni uzdugu her sefer icin ozur dilerim hataliydim doldurusa geldim diyebiliyor. Ama bu kizi gecistirmesinin sebebi de sucu ustlenememesi. Ozur dilerim hataliydim ondan hoslaniyordum diyecek hali yok. O yuzden suclu oldugunu biliyor, ama yapacak aciklamasi yok, sucu baskasina atiyor. Aslinda bir anlamda kabullenmek demek bu.böyle olacağını tahmin ediyordum. bence o kız konusunun daha çok üzerinde durmalısın. geçiştiriyor farkındaysan sürekli. kendi yaptıkları değil ailesinin o kızla samimi olması art niyetli öyle mi? emeği var ne demek. şimdiye kadar ödemiştir hakkını zaten. eskileri hiiiç açmadan direkt o kızla tüm ilişkisini kesmesini söylerdim ben olsam. dengeli ilişki falan bi işe yaramaz şu saatten sonra. bir dakikalık görüşme bile huzursuz edecek seni. boşanmak istemiyo adam da ama tüm suçları da ailesine atmamalıydı.
Dedigim gibi bu suc ustlenebilecegi bir suc degil. Gercekten masum olsa mesela diyebilirdi ki ben bir sey hissetmiyordum ama bu kadar samimi olmam hataydi ne hissettigini anlayamadim. Bu kadar kolay aslinda. Ama o sucu ailesine atiyor, kaciyor, cunku benim hissettigim gibi kiza karsi hisleri var ve bunu kabul edemez.böyle olacağını tahmin ediyordum. bence o kız konusunun daha çok üzerinde durmalısın. geçiştiriyor farkındaysan sürekli. kendi yaptıkları değil ailesinin o kızla samimi olması art niyetli öyle mi? emeği var ne demek. şimdiye kadar ödemiştir hakkını zaten. eskileri hiiiç açmadan direkt o kızla tüm ilişkisini kesmesini söylerdim ben olsam. dengeli ilişki falan bi işe yaramaz şu saatten sonra. bir dakikalık görüşme bile huzursuz edecek seni. boşanmak istemiyo adam da ama tüm suçları da ailesine atmamalıydı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?