eve gelmek istemiyormuşmuş

3 çocuğum var esim agir iste çalışıyor. Akşam bazen utanıyorum is yapmadığımi görünce sorun degil ne olacak der ve ne yaparsam onu yer. Guzel demi? Ama öyle değildi. bir dönem herseyi eleştirdi diklendi. Yaptığım tek şey hic bir sey yapmayıp konuşmamak oldu üstüme geldi. Babanin usagi yok begenmiyorsan yardımcı tut yada defol dedim ufak çaplı bir kriz geçirdim. Özür diledi sustu. Herkes haddini bilecek bence

Bu evde sadece ben yaşamıyorum de ! pislik sadece benim pisliğim değil de.
yardım etmiyorsa sende uzan bir köşeye,
şikayet etmeye devam ederse, benim uzanmam da sana batıyor herhalde dersin.
baktın hala anlamıyor, vur başına ağırcana birşeyle sustur !!!

Gerçekten şöyle anaları boğasım geliyor ya.
Belirli çevrelerde de çokça var maalesef bu durum.
Ama böyle bir eşitsizliği asla kabul etmezdim ben. Bir gün dahi tek başıma iş yapmazdım sizin yerinizde olsam.
Ben evlendiğimde çalışmıyordum, yaklaşık bir yıl sonra işe girdim. Bu süre zarfında evin işlerini üstlendim çünkü eşim de evin geçimini üstlenmişti. Ama yine de yardım ettiği olurdu.
Ama işe başladıktan sonra ev işi sorumluluğunu üstüme hiçbir zaman almadım.

Şu izahat bile beni rahatsız eder: eşim bana ev işinde yardım ediyor.
??
Niye yardım etsin ki, ev bizim, temizliği de ikimize ait. Bazen benim hiç elimi sürmediğim olur, bütün temizliği o yapar. Nasıl ki bazen ben tek başıma yapıyorsam, o da yapabilmeli tabii ki. Hiç ekstrem bir durum da değil bana göre.

Valla ben 10 yaşındaki oğluma bile yapabileceği işleri güzellikle anlatarak oyun katarak yaptırıyorum.
Bu işin kadını erkeği yok. Herkes her yaşta üstüne düşen görevi yapmalı.
Mesela sırf öğrensin diye geçenlerde oğlumla birimiz bulaşıkları yıkadık, diğerimiz duruladık
okuldan geldiğinde üniformalarını bir kenara fırlatıp atamaz, katlar bir köşeye koyar. vb...

Eşşek kadar adam altın kaplamamıymış da yan gelip yatıyor. Biraz sesiniz çıksın ya baskın olun.

Bu kadar tepenize çıkarırsanız olacağı bu. Meyve ister götürürsünüz kahve ister yaparsınız.
yapmazsam azarlamalar başlıyor
yok misafir gelse ne yapcaksın şu evin haline bak çok pissin vs vs uzuyor böyle
azarlanmak ne yav kocaman, kendi ayaklarının üzerinde duran insansınız. Sen nasıl beni azarlarsın nasıl sesini yükseltirsin diye bağıramıyor musunuz

işte kendisi bunlara dayanamıyor
ortalıkta hiçbir şey olmayacak
poşet bile
iğne bile
herşey kaldırılacak

Bakın ben de böyleydim. Çocuktan sonra biraz azaldı.
Size tavsiyem evdeki fazla eşyaları satın, verin, dağıtın.
Eşyaya hizmet etmeyin.
Evimde kullanmadığım mutfak eşyam hiç Yok.
Orta sehpa, büfe, Aksesuar, biblo, örtü ıvır zıvır Yok.
Yada 1 yıldır giymedigim kıyafetleri veririm.
Ne kullanıyorsak yerine koyarız eşim de bende.
Ev hiç dağılmaz böylece

Ev işleri için de,
Çamaşır makinam kurutmalı, iç çamaşırı, havlu, nevresim kurutup makinadan çıkarır ütüler kaldırırım.
Diğer çamaşırları da akşam yıkar asarım, sabaha kadar kurur, katlarım boş kalınca da ütülerim.
Evde sürekli bir çamaşır askısı durmaz böylece.
Bunların dışında her şey yerinde iken 2+1 evi dip köşe süpürmek 40-45 dakika sürüyor.
15 dk da toz alma yada silme 1 saat.
Haftada iki kere yapıyorum bunu.
Süpürme işi genelde eşim yapar. Önceden o süpürürken ben ütü yapardım şimdi çocuklar var, onların ihtiyaçlarını karşılıyorum.
Mutfakta kaşık kullansam kaldırırım. Dağınık olmaz o yüzden.
Yemek işi için de haftasonu ön hazırlık yaparım. Kıyma yada et kavurur dolaba koyarım,
Sogan doğrar, sarımsak soyar, bazen börek, köfte yapar buzluna atarım.
İki çeşit çorba yapar kavanozlarım konserve gibi onlarda buzdolabına. 1 çeşitte yemek sonraki 2 gün yemek için.
Toplamda hepsi iki saat.
Çocuktan önce eşimde yardım ederdi.
Şimdi eşim çocuklara bakıyor yemek sürecinde.
Yeni alışıyorsunuz. Pratiklik kazanacaksınız ama eşiniz de bir işin ucundan tutsun. Anlatın kafası alana kadar...

- temizlikçi çağır haftanın bi günü düzenli gelsin. Yemeğinde haftanın bi günü dışardan getir. ( bn kendi paramı kazanıyor olsam kesinlikle yapardım . Sağlığın psikolojin gttikden sonra o paranın ne önemi var)
- eşinle iş bölümü yap çok yorgun hissettiğinde bulaşığı eşine yıkattır. 1-2 söylenerek yıkar sonra alışır.
- yaptığın yemeği çok yap mutlaka 1 çeşit artsın ertesi güne yanına pratik şeyler yaparsın.
- güvendiğin yerlerden içli köfte mantı gözleme al dondurucunda bulunsun.
Kolunu bile kaldıramadığın zamanlarda kurtarıcın.

Ben de evliliğin ilk yılında hiçbirşeyi yetiştiremiyordum. Bi defasında yemek masasının üstünde bayaa bi toz gören eşim üstüne ismini yazmıştı ben de o öyle olmaz böyle olur dedim altına kalp yapıp ismimi yazdım sinirlenmek çare değil canım sinirlenip ağlayınca daha çok üstüne geliyorlar, o yüzden sakin ol ve seni sindirmesine izin verme. Nasıl alışırsa öyle gider bunu da unutma

konuştuk.
bana ne dedi biliyor musunuz?
yapma ben çamaşırlarımı annemmde yıkatırım yemeğimi de annemde yerim
çamaşırları sen
vay be helal olsun sana..

aradım baya bağrındım
akşam bir aslan gibi kükreyeceğim
sıkıyorsa yapmasın
vallahi babamı evine giderim
ben canımı sokakta bulmadım

valla bizim evi bok götürüyor. gerçekten ama. 2 haftada bir abla geliyor temizliyor dip köşe. 3. gün heryer heryerde. hele o ikinci haftaya gelirken ev resmen ahıra dönüyor. ama ne eşim ne ben daha hiç ev dağınık diye eve gitmemezlik yapmadık. ha bazen ev temizlenince eve gitmeyelim birkaç gün temiz kalsın dediğimiz oluyor ama henüz icraate geçmedik :)

yuvamız orası bizim. insan 2 toz oldu diye yuvasına gelmek istemez mi. eşiniz bahane arıyor heralde. söyleyin gelmesin.

Senin tüm bu yaptıkların senin görevin değil. Eşine ikramındir. Ama hödük kocan bunu anlayamayacak kadar insanlıktan nasibini alamamış.. ! Üzgünüm.
Bence bu adam için kendinizi bubakdar öldürmeyin . Bakın çalışmasanız gerçekten anlarim. Eşinizden iş isteseniz o zaman derim ama siz sonuçta bütün gün evdesiniz istediginiz zaman yaparsinizm o adam calisiyor derim. Ama şuan sen hem kadin hem adam konumundasın. Bunu anlayıp görmesi lazim. Ama dedim ya insanliktan nasibini almasi lazimDi görebilmesi için.

Yeni evlendiğimde bende böyleydim, İstanbul'a yeni gelmiştim ve hemen işe başladım. Hiç bilmediğim bir şehir, kalabalık, trafik, ev işleri... iki ay kendime gelememiştim eşim de sağolsun hiç yardım edeyim demezdi , şimdilerde eskisi kadar değil ama erkenden sızıp kalırdım koltukta. Zamanla alıştım düzene oturdu her şey, bir de aile özlemi vardı, hiç arkadaşım yoktu, kv her şeye burnunu sokuyordu bir de kendi derdim yetmezmiş gibi, ilk bir sene zordu gerçekten.Ama insan her şeye alışıyor, her şey düzene giriyor merak etme, Kocan da çok konuşmasın kendide bir işin ucundan tutsun bir zahmet

Sen pissen oda pis, sen temizsen oda temiz. Saçmalığa bak yardım etmesi gerekirken birde söyleniyor. Enişte yardımcı bayan tutsun o zaman.

Kendiside işin ucundan tutsun ayrıca sizde o da çalışıyorsanız sizden neden hizmet bekliyo ki çok saçma o yoruluyor da siz yorulmuyor musunuz yani düşüncesiz sizde bence haftada bir kadın çağırın temizlik utu falan her şeyi yapsin ki değerinizi bilin eşiniz pek bilmiyo sanırım. En kolayı yardımcı çağırmak çocuk olunca herşey daha zor çünkü ben de öyle başa çıkıyorum dip köşe aliyo o kadar da kirlenmiyo ev.

Eşin anlayışsız canım. Benim de evim aman aman çok temiz olmazdı çocuktan önce de, ama bir kere olsun bana pissin demedi eşim kalktı benimle veya bensiz kendi temizlik yaptı ama laf etmedi.
Eşinle konuş yetemiyorum lütfen beni anla haftada 1 gün beraber temizleyelim evimizi de.
Orası onun da evi.
Tatlı dille anlatınca anlar diye düşünüyorum , odun değilse

aynı durumdayız ama benim eşim böyle demiyor tabi ki diyemez evde ikizlerim var iş,ev ,çocuklar ben de kendime bakamaz hale geldim.Kansızlığım sınırda ve ben 2 katlı evin temizliğine yetişicem diye paralanıp duruyorum.h.sonu eşim baktı çocuklara ben çalıştım eve geldim ev yine dağılmış ,bulaşıklar duruyor üzerimi değiştirir değiştirmez bulaşıkları yıkadım çamaşır attım ,çocuklara kukla yaptım ,ders çalıştırttım ve pilim bitti eşime dedim ki bu evin kölesi benmiyim yarın temizlikçi tutucam çok yoruldum artık.Bence sende çocuk olmadığından çok kafaya takma ,tilkinin dönüp dolşacağı yer kürkçü dükkanı hesabı :)

1 yıldan fazladır evliyim evimi bok götürüyor genelde. herkes ister daima derli toplu tertemiz evde yaşamayı ama elimden geldiği kadar yapıyorum. ama süpürme silme haftada 1 defa olan bir şey, onu da eşim yapıyor.

ne yapayım evden birlikte çıkıp birlikte giriyoruz. illaki ben ondan çok daha fazla yapıyorum ama ev işi için birbirini kırmaya gerek yok. ben ondan önce söylüyorum zaten, ne kadar pis bir ev, misafir gelse yandık vs diye. çünkü öyle ama bu benim umrumda değil. onun umrundaysa da kalksın kendisi yapsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…