Eve gitmek istemiyorum

poncikbirgelincik

22.08❤️
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2016
9.801
13.057
248
28
Size burda babamı daha öncede anlatmıştım. Ama şu son zamanlarda daha çok üzerime gelmeye başladı. Hiç bişey yapmıyorum üzerime geldikçe susmaya çalışıyorum odama çekiliyorum cevap vermiyorum. Hergün yeni yeni bişeyler söyleyip üzerime geliyor.Eve bile gitmek istemiyorum artık.

Geçen konumda bahsetmiştim evimizin vergi borcunu ödüyorum dedeme(kumarda yediği için!) Çalışıyorum, anneme destek olmaya çalışıyorum, kendime çeyiz yapmaya çalışıyorum. Şu zamana kadar hep başarılı oldum okulumda sırf onun sorumsuzluğu yüzünden ara vermek zorunda kaldım 1 yılım kalmışken, oysa benimle dalga geçiyor okulu bıraktın bitiremedin diye. En son senin sorumsuzluğun yüzünden bıraktım senin yapman gerekenleri ben yapmaya çalışıyorum dedim. Geçen yıl ehliyetimi aldım, heyecandan direksiyon sınavımdan geçemiyordum 4.de geçtim arkadaşımın yanında bana demediğini bırakmadı. Sen gerizekalısın üniversite okusan nolur bi sınavı bile geçemiyorsun aptalsın vs. Heyecandan geçemiyorum kaldı ki sen bi babasın ben yapamıyosam bile araba kullanmayı senin öğretmen gerekir bana. Ama yok, ben zaten ondan beklemiyorum hiçbişey bu yaşıma kadar da görmedim.
Ben sadece istiyorum ki bana anneme bulaşmasın borç yapmasın .

Kendine 15.000 TL'lik kredi kartı çıkarttırmış. Yine borç çıkarıcak başımıza, üzerine bi ev var oda satılacak . Anneme boşan diyorum ev için ve benim düğünüm için tatsızlık çıkmasın diye bekliyor. Aralarında sevgi saygı hiç bişey yok . Karı koca hayatı yok yıllardır ayrı yatıyorlar. Tek iletişimleri kavga etmek.Sevgiden falan değil yani annemin boşanmaması.

Anneme boşan diyormuşum ben nasıl evlatmışım
Ben onun evine polis getirmişim benden hayır gelmezmiş
O evi de satacakmiş ben hiç bişeyi haketmezmişim
Üniversite okusam nolurmuş benden adam olmazmış
Ben dedemi (babamın babası) ağlayarak ölmesine sebepmişim. Aslında sebep o babam eve gelmediği kumar oynadığı başka kadına gittiği için ağlayarak öldü adamcağız benimle hiçbir sorunu yok çok severdi. Ben o üzülmesin diye babamdan şikayetçi olmadım.
Sözlüm oturduğumuz şehirden ev alacak anneme kızına söyle gidip doğudan ev alsınlar bu şehirde istemiyorum demiş en son.
Susuyorum, sabrediyorum, bu da benim sınavım diyorum.

Bana beddua ediyor iki yakan bi araya gelmesin. Allah belanı versin diye.Baba bedduası kabul olurmuş korkuyorum. Haklı olduğu bi yanı yok ama ya bedduaları kabul olursa?

Ve merak ettiğim bişeyde var, şuan annem boşanırsa o ev babamın üzerine ama borcu birlikte ödediler çoğu annemin çabasıyla en azından yarısını alabilir mi? Bunca yılın emeğinin boşa gitmesinden korkuyor. Kadın her gün ağlamaktan hasta olacak ona bişey olacak diye çok korkuyorum. Ondan başka kimsem yok

demek geldi içimden. O ne lanet bir 'BABA'bile demeyi bir toz tanesi kadar haketmeyen bi insan ya ayyy okurken sinirlerim bozuldu bu adam seni dünyaya kullanmak için mi getirmiş çok üzüldüm canım sana keşke o borçlar kaldığında odemeseydin ne gerek vardı Allah aşkına yazık günah değil mi size okulu bile yarıda bırakmışsın bak değdi mi bu adam için bir an önce annen boşansın ne olursa olsun seni ezdirmeye hakkı yok annenin

Evet haketmiyor, baba diye hitap bile etmiyorum artık. Konuşmuyoruz zaten.. Vergi borcunuda dedem için ödüyorum yazık o adamcağızın ödeme zorunluluğu yok. Annem artık ciddi ciddi boşanmalı ikna etmeye çalısıyorum ama nasıl yapıcam bilmiyorum

Canım dedene güzel bir dille izah et o büyük anlayışla karşılayacaktır seni ya ne bilim benim bildiğim babalar çocuklarına bakar sizde sen o na bakıyorsun dedenle konuş kesinlikle ödeme bak bunun sonu gelmez ilerde evleneceksin o zaman da size yapışır evinin eşinin senin huzurunu bozar artık ileriye dönük düşünmeni tavsiye ediyorum o gezerken tabiri caizse karıda kızda para yiyip sefa surerken sizi 1 dk düşündü mu hem onun beddua si asla kabul olmaz inan bana bi söz varya köpeğin dua si kabul olsa gökten kemik yağardı takma sallama umursama boşver görmezden gel bu kadar basit

Alcaksın karşına ben gidiyorum geliyomusun gelmiyomusun diceksin göze alamaz bence sonra tutup kolundan doğru bir avukata gotureceksinki önce tedbir koyacaksınız mal üzerine sonra acın davanızı ki merak etme haksız yere beddua geçmez kimseye kendi ettiği beddualar kendini bulmasın ona dua etsin bence o içimden ne varsa saydım şuanda yazamıyorum odemeyin borcunuda ne bu hem okulu bırak hem borç öde sonrada bi dünya hakaret beddua

Canım dedeme verdiğim bi söz var onun için 2 ay daha vermek zorundayım. Sonrasında zaten hiç bişey vermem. Onun bana yapması gerekirken ben ona yapıyorum. İleride zaten evime almam onu asla, ben alsam o gelmez zaten adam bana beddua edip duruyor evime niye gelsin

Gidecek bir yerim yok ki
Evin hepsini bizim alma şansımız var mı? Aldattığını şiddet uyguladığını falan kanıtlasak? Ve o evin borcunu annemin sayesinde ödediğine dair onlarca şahidimiz var çevrede bilmiyorum etkili olur mu?

Öncelikle tapuya gidip evinizin üzerine tedbir amaçlı aile konutu şerhi koydurmanızı tavsiye ederim. Bu tedbir sayesinde babanız annenizin rızası olmadan evi satamaz. Size bu kadar kızgın ve annenizi boşanmaya teşvik ettiğinizi biliyor birde evi satmaya kalkabilir. Aynı evde yaşayan aile bireyleri evin rizai şekilde satılmasını engellemek için ilk yapacakları şey aile konutu şerhi koydurmak. Tapuya giderseniz size yardimci olacaklardır. Boşanma durumunda ise evin tapusunun kimin üzerine olduğu fark etmez evlilik birliği icinde alınmış her mal boşanma durumunda ortak pay edilir. Yani evin alınış tarihi annenizin evlilik tarihinden sonra olmalı. Birde anneniz çalışmıyorsa nafaka talep edebilir ve büyük ihtimalle talebi kabul edilir. Durumunuz çok zor Allah yardımcınız olsun

Ev evlendikten sonra alindiysa ve Miras olarak babanıza kalmadıysa zaten babanızın üstüne olsun olmasın yarısı annenizin olur boşanma durumunda..
Boşanma halinde babanızın kusurlu taraf olduğunu ispat edersiniz nafaka da alabilir anneniz diye düşünüyorum..
Avukat arkadaşlar varsa daha dogru bilgilendirir sizi..Ama ev yanına kar kalmaz o kesin..
Çok üzüldüm durumunuza açıkçası..
Umarım siz yuva kurarken anneniz de kurtulabilir bu çekilmez insandan..
Bedduasi da anca döner kendine tutar babanızın!!

Amin teşekkür ederim. Yalnız biz şuan kirada oturuyoruz ve evimizde kiracı var yani kirayi kiraya veriyoruz. Bu durumdada yapabilir miyiz? Evet ev evlilik sonrası alındı..

Evet evlendikten sonra alındı.
Nafaka ödemez ödemesinde peşimizi bıraksın yeter.
Evlendikten sonra ben anneme bakarım benimle kalır yeterki o gitsin.

Peki canım ama başka hiç bir borcunu ödemek o adamın kendine harca evine harca

Allah yardımcınız olsun. Söyleyecegim herseyi arkadaslar yazmış.
Gerçekten yazıklar olsun boyle babaya...
Okurken sizin için uzuldum..
Annenize sahip cıkın bosansin belki siz evlenince ne yapacagım diye dusunur. Size yuk olmak istemez. O yuzden babanıza katlanmaya devam ediyo olabilir. Karsiniza alın bir konusun kapınızin her zaman açık oldugunu ve size guvenebilecegini her zaman destekcisi olacaginızı anlatın.
Umarim ikna edebilirsiniz.

Amin inşallah..

Amin teşekkür ederim. Yalnız biz şuan kirada oturuyoruz ve evimizde kiracı var yani kirayi kiraya veriyoruz. Bu durumdada yapabilir miyiz? Evet ev evlilik sonrası alındı..

Tabi yapabilirsiniz fark etmez. Yalnız bu şerh rizai satışlara engeldir cebri satışlarda yaptırımı yoktur. Yani babanız herhangi bir borç yapar eviniz bu borç sonrası icralık olur ve borca karşılık satışı talep edilirse eviniz satılır. Boşanma sonrasında yalnız ev degil tüm mal varlığı eşit olark paylaştırılır. Evin tamamını size verirler mi bilemem ancak tazminat talep edebilirsiniz tazminat alabilirsiniz sanırım. Bunu da babanız ödemez ise icra dairesine takip açarak yapacaksınız maalesef. Biraz uğraşacaksınız.

Tazminat istemiyoruz biz evin yarısını versin eşyaları zaten yeniledik annemle ben ödüyoruz onlarda bizim evin yarısını alıp gitsin istiyoruz. Umarım ikna edebilirim Artık sabrım kalmadı.

Tazminat istemiyoruz biz evin yarısını versin eşyaları zaten yeniledik annemle ben ödüyoruz onlarda bizim evin yarısını alıp gitsin istiyoruz. Umarım ikna edebilirim Artık sabrım kalmadı.

Eğer aralarında herhangi bir mal ayrılığı sözleşmesi yok ise medeni kanuna göre edinilmiş mallara katılma rejimine tabi tutulur ve ev eşit olarak paylaştırırlar o konuda hiç şüpheniz olmasın. Yalnız evi paylaşma hususunda anlaşmaya varmanız gerek. Siz anlaşamaz iseniz mahkeme tarafından ortaklığın giderilmesi yoluna gidilir mahkeme tarafından satılır. Biraz zararınız olur size anlaşmanızı tavsiye ederim. Annenizin bir geliri yok ve çalışmıyor ise nafaka talep edin. Nafaka talebiniz kabul edilir. Babanız emekli ise tabi nafakayı almanız cok daha kolay olur. Bu çok uzun ve çok karmaşık bir süreç sizi yönlendirecek bir avukata başvurmanızi tavsiye ederim. Çünkü kendi başınıza takip edemezsiniz

Annem çalışıyor. Babamda emekli ayrıca baska bı yerde calısıyor. Ama boşanmayı ve mal paylasımını kabul eder mı bılmıyorum. Bi pislik çıkartır çok eminim.

Oturduğunuz evden mi bahsediyorsunuz? Oturduğunuz ev ise, anneniz hemen şimdi tapu dairesine gidip, "ben ve çocuklarım bu evde oturuyoruz, o yüzden satılamasın" diyerek tapuda şerh koydursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…