- 12 Aralık 2016
- 9.801
- 13.057
- 248
- 28
- Konu Sahibi poncikbirgelincik
-
Yukarıda yazdığımm gibi ölüm anında size ve varsa eşine kalır miras gibi evlenmen birşey değiştirmez borç çok mu miktarı.
Vergi borcu falan mı kalır dükkandan.15-20 bin ödemezse baban 50 binide bulur faiz üzerine aslında düzenli çalışsa ödeyebilir 15 bini.Şuan 15 20 bin civarı borcu var krediler falan
Ama dükkandan borç kalabilir diye benim korkum
Evin hepsini alamazsınız diye biliyorum sadece yari yariya pay edilir ama o şahitler bir bir çekiliyorlar böyle bir durumda çalışıyormuşsun borcunuda ödeme gidin başka ev tutun kendinize bir oda olsun ama huzurunuz olur en azından annen çalışıyormu sigortası falan varmı ileri için bir güvencesi
Vergi borcu falan mı kalır dükkandan.15-20 bin ödemezse baban 50 binide bulur faiz üzerine aslında düzenli çalışsa ödeyebilir 15 bini.
Herseyin yarisi annenindirSize burda babamı daha öncede anlatmıştım. Ama şu son zamanlarda daha çok üzerime gelmeye başladı. Hiç bişey yapmıyorum üzerime geldikçe susmaya çalışıyorum odama çekiliyorum cevap vermiyorum. Hergün yeni yeni bişeyler söyleyip üzerime geliyor.Eve bile gitmek istemiyorum artık.
Geçen konumda bahsetmiştim evimizin vergi borcunu ödüyorum dedeme(kumarda yediği için!) Çalışıyorum, anneme destek olmaya çalışıyorum, kendime çeyiz yapmaya çalışıyorum. Şu zamana kadar hep başarılı oldum okulumda sırf onun sorumsuzluğu yüzünden ara vermek zorunda kaldım 1 yılım kalmışken, oysa benimle dalga geçiyor okulu bıraktın bitiremedin diye. En son senin sorumsuzluğun yüzünden bıraktım senin yapman gerekenleri ben yapmaya çalışıyorum dedim. Geçen yıl ehliyetimi aldım, heyecandan direksiyon sınavımdan geçemiyordum 4.de geçtim arkadaşımın yanında bana demediğini bırakmadı. Sen gerizekalısın üniversite okusan nolur bi sınavı bile geçemiyorsun aptalsın vs. Heyecandan geçemiyorum kaldı ki sen bi babasın ben yapamıyosam bile araba kullanmayı senin öğretmen gerekir bana. Ama yok, ben zaten ondan beklemiyorum hiçbişey bu yaşıma kadar da görmedim.
Ben sadece istiyorum ki bana anneme bulaşmasın borç yapmasın .
Kendine 15.000 TL'lik kredi kartı çıkarttırmış. Yine borç çıkarıcak başımıza, üzerine bi ev var oda satılacak . Anneme boşan diyorum ev için ve benim düğünüm için tatsızlık çıkmasın diye bekliyor. Aralarında sevgi saygı hiç bişey yok . Karı koca hayatı yok yıllardır ayrı yatıyorlar. Tek iletişimleri kavga etmek.Sevgiden falan değil yani annemin boşanmaması.
Anneme boşan diyormuşum ben nasıl evlatmışım
Ben onun evine polis getirmişim benden hayır gelmezmiş
O evi de satacakmiş ben hiç bişeyi haketmezmişim
Üniversite okusam nolurmuş benden adam olmazmış
Ben dedemi (babamın babası) ağlayarak ölmesine sebepmişim. Aslında sebep o babam eve gelmediği kumar oynadığı başka kadına gittiği için ağlayarak öldü adamcağız benimle hiçbir sorunu yok çok severdi. Ben o üzülmesin diye babamdan şikayetçi olmadım.
Sözlüm oturduğumuz şehirden ev alacak anneme kızına söyle gidip doğudan ev alsınlar bu şehirde istemiyorum demiş en son.
Susuyorum, sabrediyorum, bu da benim sınavım diyorum.
Bana beddua ediyor iki yakan bi araya gelmesin. Allah belanı versin diye.Baba bedduası kabul olurmuş korkuyorum. Haklı olduğu bi yanı yok ama ya bedduaları kabul olursa?
Ve merak ettiğim bişeyde var, şuan annem boşanırsa o ev babamın üzerine ama borcu birlikte ödediler çoğu annemin çabasıyla en azından yarısını alabilir mi? Bunca yılın emeğinin boşa gitmesinden korkuyor. Kadın her gün ağlamaktan hasta olacak ona bişey olacak diye çok korkuyorum. Ondan başka kimsem yok
kocam dünyaya erkek olarak değilde kadın olarak gelseydi bu konuyu açıyor olabilirdi
Sevgilisi de varmış mahkemede bunu ispat edebilir anneniz nafaka vs alır maaşından kesilir babanın ama önce annen istemeli boşanmayı ikna olmalı.Kalır diye korkum var bilemiyorum patronunu yeni tanıdı ve hemen dükkanı üstüne aldı nasıl güvendi bilmiyorum.
O kredi ödeniyor onda sıkıntı yok onlar da kendi borçları emekli maaşı tümüyle bu kredilere kesiliyor.
Ama onun dışında eve yaptığı verdiği tek kuruş yok. Yiyiyor içiyor evde istediği gibi. Otel gibi kullanıyor pazar sabahlarıda bi güzel sevgilisinin evine süslenip püslenip kahvaltıya gidiyor.
İnkar bile etmiyor artık..
Sevgilisi de varmış mahkemede bunu ispat edebilir anneniz nafaka vs alır maaşından kesilir babanın ama önce annen istemeli boşanmayı ikna olmalı.
Bak canim.sakin yanlis anlama beni ama evet erkeklere guven olmaz annene kesinlikle bir ev alin ama yanina almayi hemen düşünme bence nisanlin bu duruma nasil bakar onunda bir düzeni olsun evlat yanında olan anne babalar daha çok yıpranıyor bence kavga gürültü olur üzerine alınır o yüzden çok uzak olmayan ama istediğinizde gidip gelebileceğiniz bi elinizin üzerind e olduğu bir evde annen tek yaşamalı bu zamana kadar çekmiş bundan sonrada damat şunu dedi damat bunu dedi suratı asikti beni mi istemedi diye düşünüp daha çok kendini yemesin huzuru önemli olan onun suandaOlsun yarısı da yeter. Satılıp gitmesinde..
Evet annem çalışıyor 10 yıldır sigortası da var. Benim düşüncemde evin yarısını alalım üzerine kredi çekelim bi şekilde ekleyip annemin üzerine bi ev alalım. Ben evlenirsem annemi yalnız bırakmam yanıma alırım ama en azından bi evi olsun. Erkeklere güven olmaz dünyanın binbir türlü hali var, Allah korusun bende eşimle sorun yaşarsam dönebileceğim bi aile evim olsun
Olması lazım bence ses kaydı falan kanıt olmuyorda mesaj olur herhaldeMesajlarını ekran görüntüsü alsak kanıt olur mu?
Bak canim.sakin yanlis anlama beni ama evet erkeklere guven olmaz annene kesinlikle bir ev alin ama yanina almayi hemen düşünme bence nisanlin bu duruma nasil bakar onunda bir düzeni olsun evlat yanında olan anne babalar daha çok yıpranıyor bence kavga gürültü olur üzerine alınır o yüzden çok uzak olmayan ama istediğinizde gidip gelebileceğiniz bi elinizin üzerind e olduğu bir evde annen tek yaşamalı bu zamana kadar çekmiş bundan sonrada damat şunu dedi damat bunu dedi suratı asikti beni mi istemedi diye düşünüp daha çok kendini yemesin huzuru önemli olan onun suanda
Ya ne kadar iyi olursa olsun bence olmamalı ışte kendi ailende olsa dışarıdan gelip gitmek çok daha iyi evet arada gelip sizde kalsın ama sürekli değil ki zaten onceliginiz bu değil önce boşanma işini halledin ve bence nisanlinizdan saklamayın anlatin tabi ama üstü kapaliEvet haklısınız tabii orası öyle. Ama sözlüm çok iyi biri yani tabii aynı eve girmeden tam olarak bilemem onu ama ben davet etmesem o eder yalnız bırakmaz. Şuan az çok biliyor babamı ben anlatmadım akrabalık olduğu için milletten duyduğu kadarıyla sağlıklı bi evlilik olmadığını. Boşanma vs olursa ben yalnız kalmasına izin vermem bizimle kalacak diyor. Tabi zaman ne gösterir bilinmez
Benım anlatmama gerek kalmıyor ki o duyuyor zaten çevreden. Benım canım sıkkın olduğundan anlıyor.Ya ne kadar iyi olursa olsun bence olmamalı ışte kendi ailende olsa dışarıdan gelip gitmek çok daha iyi evet arada gelip sizde kalsın ama sürekli değil ki zaten onceliginiz bu değil önce boşanma işini halledin ve bence nisanlinizdan saklamayın anlatin tabi ama üstü kapali
Allah kolaylık versin ve tez zamanda kurtarsın inşallah insan babasından kurtulmak ister mi istiyor isteBenım anlatmama gerek kalmıyor ki o duyuyor zaten çevreden. Benım canım sıkkın olduğundan anlıyor.
Sonra bize geldiğinde babamın bana karşı tavırları.
Geçen gelmesinde mantı açmıştım ilk kez, bunun açtığı mantı yenir mi ne anlar o mantı yapmaktan dedi.
Nişanlımla dedem 2'şer tabak yediler eline sağlık çok güzel olmuş dediler
Oda eline sağlık çok güzel olmuş diye dalga geçiyor yemeden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?