Eve hakim olamıyorum Eşim her şeye müdahil

Kendinizi yetersiz mi hissediyorsunuz? Sizin yeterlilik seviyeniz ev işiyle doğru orantılı mı? Bence siz kendinize dert arıyorsunuz. Sizin yaptığınız işe karışsa, beğenmese anlarım ama eşiniz ne güzel işini kendi yapıyor. Bu forumda karısını gece uykudan uyandırıp su isteyen eş görmüşlüğüm var. Bence yoktan yere huzursuzluk çıkartıyorsunuz ortada bir sorun göremedim. Ev işi sizin göreviniz değil neden bu kadar evin hanımı vurgusuna takıldınız anlamadım sonuçta Ziyagil köşkünde yaşamıyorsunuz ki iktidar savaşı veresiniz. Ne güzel eşiniz yükü üstünüzden alıyor işte daha ne istiyorsunuz? Sizde kendi düzeninize göre eşya yerleştirin madem karşılıklı konuşarak bir çözüm yolu bulunabilir. O ev sadece size ait değil sonuçta daha yeni evli olmanıza veriyorum bu durumdaki tepkinizi

Sana iyilik yaramıyor.. Sana kötülük yapacakki yaranacak

Aslinda yasiniz kucuk de degil ama hayata bakisiniz cok deneyimsizce , o ev ikinizin , adamin evin isini yapmasi da normal olan
Birakin yapsin isleri
Derdiniz evin duzenine karistirmiyor , istedigim seyi istedigim yere koyamiyorum kismi ise bunu da alttan almayip konusun , ben burada durmasini istiyorum deyin ve koyun
Ama bunlar hic dert edilecek mevzular degil , sizin esas probleminiz kv ile ayni evde yasamak olacak

Karışmayın bazı işleri o yapsın ,sigara konusunda net olun ,aslında bu iş yapma durumu çok işinize yarar ,
Siz şimdi bi hevesle eve hakim olmak gibi görüyorsunuz ev işini ,
Eş konusunda da net olun sormadan alıp getşrdiğin herşeyi sormadan atma hakkım var ,ortak hayat diyin
Mümkünse siz terapi alın eşinizle ikinizde de sorun var

benimde nisanlim (beraber yasiyoruz) yillarca yalniz yasadigi icin her isi yapiyor ve biliyor. bazi konularda benden daha becerikli. hamuru mesela daha güzel aciyor, ütü ve cam silme konusundada benden becerikli.
ben kendimi asla "yetersiz" hissetmiyorum.
hayat arkadasim üstüne düsen vazifeyi yapinca niye yetersiz olayim???
düzen konusunda karismaz ama ayni esiniz gibi her isi yapar.
ben asiri memnunum ve sevincten göbek atiyorum bazen.

Bu bahsettiğin işleri yaparken söylenmiyorsa laf sokmuyorsa o niye burda bu niye burda diye trip atmıyorsa bırakın yapsın.Zaten çalışıyormuşsun bütün ev işlerine yetişmen mümkün değil eşinin sana yardım etmesi aslında büyük bir nimet .iş bölümü yapabilirsiniz mesela çamaşır ve ütüyle o ilgilensin sizde yemek ve genel düzeni sağlarsınız

Bence hiç ellemeyin. Siz yemeği yaparken o işleri halletsin. Bulunmaz nimet ya. Allah tan belanızı mı arıyorsunuz? Çalışıyorsunuz diye anlıyorum. Hiç ellemeyin hatta pohpohlayin yapsın. Yapmazsa kızın hatta. Allahim çıldıracağım ütüsünü kendi yapıyor diye dertlenmissiniz. Geçen elimden ütüyü alıp sen diger işlerini yaş istersen demişti eşim ağlayacaktım çocuk olunca bunun büyük nimet olduğunu anlayacaksınız ki bence makul olan eşlerin iş bölümü yapması ve hayatını kolaylaştırması ama kahrolası toplumsal yargılar öyle işlemiş ki içimize kendimizi yetersiz hissettiriyor. Oysaki çok güzel bir şey. Yalnız ev içinde geze geze sigara içmesi çok kötü onun üstüne gidin. Ben salon içinde sigara içmesini öksürük krizine girerek çözmüştüm. Zaten alerjim var öksürük yapıyor ama öksürüğü biraz abartmış olabilirim

Burda iki faktör öne çıkıyor bana göre:
1. Aranızdaki yaş ve tecrübe farkı. Adam sanırım tek başına halletmeye alışmış ve daha yeni evli olduğunuz için düzenini değiştirmemis. Bu yaştan sonra taviz verirmi? Bilemedim
2. Sizin kendinizi bu yüzden eksik hissetmeniz. Aranızdaki benzerlikleri ve farklılıkları bilmiyorum tabi. Ama "ev hanımligi" üstlenemediginiz aslında sizi eksik hissetmemesi lazim. Altındaki sebebi bulun. Yani ilişkide dengesizlikler sadece bu konuda gün yüzüne çıkmıyordur. İlişkiyi sanki o yönetiyor daha çok, ve siz kendinizi arka planda hissediyorsunuz. Yani ilişkide tıpkı ev işlerinde/ev gibi yer edinememissiniz kendinize

Siz o eve yardımcı hanım olarak geldiyse evet yetersizsiniz. Ama hayat arkadaşlığının bunların hiçbiriyle alakası yok. Orası ne kadar sizin evinizse eşinizin de o kadar evi. Gayet de dekorasyona da karışabilir çiçek de koyabilir tabi ki çiçeklere kendi bakacaksa.

O kadar tutturuyorsanız evin hanımıyım diye farz edin ki siz Bihter o Cemile

Eşinin temizlik yapma olayına bayıldım. Mümkünse bir iki tutam benim eşimin üstüne atsın, bu özelliğini

burda bir üye var isim vermek istemiyorum ama her konuda mı eşini över bir insan. amacı sıkıntıya yorum yapmak değil eşini övmek her konuda ama. maddi olarak şöyle, yardım olarak böyle. allah daha çok versin ama bunu neden yapar bir insan merak içindeyim.

bana kalırsa eşinizi karşınıza alıp konuşun, bana yardım etmeye çalışmanı çok seviyorum ama ben de yapabilirim, bırak alışayım kendi evimi benimseyeyim diyebilirsiniz. evin her yeriyle ayrı ayrı ilgilenen sürekli ev işi yapmaya çalışan erkek sevmiyorum ben de. arada bi girer evi süpürür salata, mangal, sucuklu yumurta yapar ama sürekli temizlik peşinde olmasını sevmem.

Evin içinde eve dair sistem oturtmak karar almak.. ☺

Eşiniz işlere müdahil olmasa karar almış oluyorsunuz yani ?
Sistem oturmuş güzel bi şekilde ben olsam hiç keyfimi bozmam ; çünkü eşim ütü temizlik yaptıkça ben ah ne güzel sistem deyip bacaklarımı uzatıp kahvemi yudumlarım
Size de tavsiye ediyorum .

Yapsın iyi değil mi
Aslında herkes yapan insan ister.
Ne güzel kafanızı dinlersiniz sizde onla sohbet muhabbet edecek vakti ve enerjiyi bulabilirsiniz kendinize.
.
Mutfak konusunda rahatsizswanjz özellikle belirtin

Benim eşim de aynı aslında sana da hak veriyorum. Bazen benim de çıldırdığım oluyor. Mesela atmayacağım şeyleri çöpe atmış oluyor.
İlk senelerimizde daha fazlaydı, mesela çay ve pilav konusunda çok kavga etmişliğimiz vardır benden daha güzel yaptıgını iddia ediyordu ve gerçekten öyleydi.:)) neden çünkü ben hiç ev işi bilmeden evlendim, o yalnız yaşadıgı için daha bilgiliydi. O usta ben çırak gibiydim yani bu beni rahatsız ediyordu biraz :)
Şimdi kendimi geliştirdim, yine ütüsünü yapar yardım eder ama şimdi ben usta oldum o çırak. Mesela pilavı benimkinin yanından geçemez işte olması gereken bu

Ne guzel kız işte tadını çıkar.

Ya ne güzel işte adam çamaşırı makineye atmakla kalmıyor çıkarıp asıyor, burda kirli donunu ortada bırakan adamlardan dert yanılıyor.
Kendime göre düzen diyorsunuz, ev ikinizin ortak alanı, eşinizle ortak bir düzeniniz olsun.
Eğer sizin yaptığınız işe müdahil olmuyorsa, işinizi beğenmemezlik yapıp sizi darlamıyorsa bence öpüp başınzın üstüne koyun.
Gerçi erkek milletini çokta baş üstüne koymamak lazım kenarına köşesine bi yerine koyun işte :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…