Eve kapatılmak

tskler annemle az once konustum dun benı onlara karsı guzel savunmus. Ama benımde hatalarım oldugunu dusunuyo anneme babama gorede dısarı cıkmak ayıp zaten ! O konuda benı hatalı buluyo... Dun demısler tamam ev tasınır ama uzaga olmaz caddede olur demısler.. Bende anneme dedım zahmet etmesınler ayrı bı zemt olmazsa gıtmem ben aynı sorunları tekrar yasamak ıstemıyorum dedım.. Annemde o zaman bu ıs bıtmıstır dedı ama esımden hala ses yok! Hastaymıs öluyo demıs kv. Yalanmı soyluyor acaba bılemedım ıcım bı tuhaf

Hatasız insan olmaz tabiki,ama aileninde dışarı çıkmak ayıp düşüncesi bana yanlış geldi açıkcası..

Uzak olmasını niye istesinki k.peder elinin altında oynatacağı oğlu olacak tabi..

Hastaymış ölüyormuş numaralarına kanma sakın tamamen senin evine dönmeni sağlamak için oyun bunlar kanma bile...

İçinde merak varsa araştırt bakalım doğrumu yalan mı diye....

o zaman su söz var "acısada öldürmez "

eşin hasta ya da ölüyo ya..

acaba sen kac defa öldün ?

kendine bunu sordun mu?

kendi değerini bu kadar mı hiçe sayıyorsun?

bu yüzyılda bu kafa. anneye. bakdışarı çıkmak ayıp ha. yazık gerçekten size. çok üzüldüm. çalış diyen arkadaşlar. konu sahibi dışarı çıkamıyorki çalışsın. bundan memnun değilseniz sığınma evlerine başvurun. orada size iş için yardım ederler. ama her 2 tarafta sizi eve hapsedecek ve aşağılayacak. ya bunları yaşamamak için yeni bir hayat. yada ailede ve kocada köle hayatı. seçim sizin.
Allah yardımcınız olsun. şanssızsınız. hem aileden yana hemde kocadan yana..

Son düzenleme:
allah allah
oncekı konulara bır bakayım yazılan yorumlardan kafam karıstı

sorun sadece eşinin ailesinde olsaydı ve eşin de ailesinin söylediği herşeye tamam diyen zayıf karakterli biri olsaydı çözülebilirdi belki ama bir de üstüne senin ailen de sokağa çıkmak ayıp diyorsa Allah sana yardım etsin. diyecek bişey bulamıyorum. nasıl bir zihniyetin ürünüdür bu aklım almıyor

bu dışarı çıkma olayı nedir? hani eve hapsedilme sebebin olarak nereye gittin sen?
nereye gittin ki bu kadar suçlusun anlamadım ben
saçma sapan önemsiz bişey çıkacağına eminim ama yine de sorayım dedim.

Benim alıntım da vardı üstte.. Ben üstüme alındım=)

Bazen bazı kadınlar için (nefret ediyorum bu cümleyi yazan parmaklarımdan) ama "boşanmak" çözüm değildir... Keşke ben birşeyler yapabilsem ve tüm kadınlarımız için şu özgürlük fikri hayata hemen geçebilse... Keşke... Bu yüzden yazan ellerimden şu an nefret ediyorum... Ama halihazırda "boşanmak" belki de sizin için "şu an" bir çözüm değildir...

Nereye mi gideceksin?....
Uzun vadeli bir plan yapmak zorundasın... Hızla ve fevri kararlar almak yerine, bulunduğun ortamı terketmeden "uzun vadeli" bir plan yapmak zorundasın.. Kendin için... Belki kayınpederin gerçekten sapıktır bu arada.. Bundan çok korkuyorum açıkçası senin için... Çünkü diyorum ya, herşey olabilir... Hele eşin, bu kadar sessizse.. kayınpederin sadece sapık değil, üstüne bir de şiddet yanlısıdır... Herşey olabilir... Ama bazı kadınlarımızı ailesi örtüp saklamak, sonuna kadar ardında olmak yerine, geldikleri yere geri göndermeyi seçiyorlar işte... Meslek yok, iş yok... Ailenizle kalamazsınız... Ben sizi çok iyi anlıyorum...

Bakın şöyle yapalım... Eğer gerçekten orada kalamayacaksanız... Eşinize telefon açın ve "Ağlaman bana çok dokundu.. Senin de benim kadar çaresiz kaldığını görmek, beni kendimden fazla incitti.. Aileme anlatsam kesinlikle sana geri göndermeyecekler beni... Ancak ben, belki bir kez daha sana şans verebilirim, çünkü evlilik yarı yolda bırakmak değildir.. Kulağımı bir kere kapatabilirim baban için, cahil bir insan, terbiyesizlik yaptı ama ben senin için görmezden geldim" diyebilirim... Uzakta bir ev ihtimali senin için zor, düşünüyorum, tartıyorum, bunu kabul etsen bile bu kez de sen incineceksin... Bunu istemiyorum.. Halihazırda var olan evimize dönelim yalnız ben babanla arama elbette saygı çerçevesinde bir mesafe koymayı düşünüyorum. Bunun için senin de bana destek olacağına inanırsam, döneceğim "deyin.... Ağladıysa eşiniz gerçekten "dön "diyecektir... Ben evliliğinizi kurtarmaya çalışmıyorum yalnız.. Bunun bir altını çizelim.. Başka bir şey yapmanız gerekecek bundan sonra...

Şunları deneyebiliriz;

Eşinize aynı telefonda "Babam beni Kursa yazdırmak istiyor.. Biliyorsun mesleğim yoktu... aynı şartları bana sağlayabileceksen döneyim" deyin... Bu kurslar kadınlar için var olan kurslardan... Şimdi kayıt olursanız yüksek ihtimal belge alamazsınız.. vakti geçti.. Ancak meslek sahibi olacak kadar tecrübeyi, üstelik hanım hanıma bir yerde, edinebilirsiniz... Eşinizle oturduğunuz yere yakın "İsmek" kursu var mı? Biçki - dikiş kesinlikle olmamak kaydıyla (sabır gerektiren ve ilk etapta kesinlikle para kazandırmayan bir iş.. size para kazandıracak bir bölüm lazım) bölümlerden birine kayıt yaptırmalısınız... Sene sonuna kadar sıkı çalışmalı evde de pratiklerini yapmalısınız.. Ben yerinizde olsam yemek bölümü tercih edebilirdim.. Catering firmalarında kolay iş bulunuyor diyorlar.. bilemiyorum.. Bu konuda diğer arkadaşlarım daha iyi çözümler önerebilir, inanın bu konuda tıkandım...

Veya.... Aileniz çok baskı kuruyorsa "dön artık, burada kalamazsın" diye... ve durum gerçekten böyle ise... Yine aynı telefonda "Bir kez daha denemek için dönebilirim... Ancak ailem kesinlikle istemiyor.. Bir süre yeniden denemek için bunu göze alacağım, bu kapı bana daima açık, bunu bilerek" derim ve dönerim... Yalnız yine evliliği kurtarmak için değil... Bu evlilik bitecek, bitmeli.. O yüzden çoluk çocuk kesinlikle anmıyorum bile.. Eve dönüşümün ertesinde iş aramaya başlarım... Hiç meslek sahibi olmayan bayanlarımızın bile yapabileceği kimi meslekler var... Bir yerden başlamak adına... Amaç para kazanmak ise... Gazetelerin ilgili bölümlerinde "vasıfsız eleman" ilanları oluyor.. Bazen kadınlar için de güzel şeyler çıkabiliyor.. Bir kaç kez şahit oldum... Bunlar sizi korkutur ise, memlekette sapık çok, ilana yanıt vermekten de korkabilirsiniz... Evinizde "ev yemekleri" yapıp satın... Veya ev yemekleri satan bir dükkana iş başvurusu yapın... Çok az maaş beklentiniz olsun ilk etapta... Eşinize de "Babam/Amcam/Halam/Dayım ısrar etti, onlar bulmuşlar... bir süre yardım etmem gerek bir tanıdıkmış" diyebilirsiniz...

Tüm bunları yaparken... En önemlisi... size küfür eden o adamdan uzak durmak gerekiyor.. Kayınvalide zaten dönmüş olur köyden diye tahmin ediyorum.. "MESAFE" koyarak, ki mesafe koymak uzmanlık alanı gibi algılanıyor şimdilerde, neden bilemiyorum, biraz arayı açın... Mesafe nasıl olur?
Evinize dönersiniz... Yüksek ihtimal gestapo şefi kayınpeder ayağına bekler sizi bir müddet sonra... Gidin.. kaybedecek bir şeyiniz yok.. Eşinizle birlikte tabi... Oturun... Hiç bakmayın ama.. başka şeylerle ilgilenin.. Size direkt bir şey sorarsa "Evet" ya da "Hayır" gibi kısa cevaplar verin.. Ya da sizi kendisinden özür dilemeye zorlayabilir gittiğinizde "Ettiğiniz küfürler için ben sizden özür dilerim" diyebilirsin... Ama eşin arkanda değil.. o vakit "Tabi elbette, özür dilerim.." dersin öylesine... Bir süre daha "Evet" veya "Hayır" gibi kısa iletişimden sonra zaten araya koyduğunuz soğukluğu anlayacak, dilediğiniz özürün de "öylesine" olduğunu... Başınız ağrısın, elinizi boğazınıza kadar götürüp istifra edin, birşeyler yapın ama gittiğiniz o akşam orada bir saatten fazla oturmayın... ondan sonra da tüm iletişimleriniz kısıtlı olsun kayınpederle... Tek cümlelik... Kendinizi kurtaracak özgüveni sağlayana kadar (ki bu uzun sürmesin)

Para kazanınca ailenizin de yanına dönebilirsiniz... Az çok... para kazanıyorsunuz.. kimse size karışamaz...

Çok detaylıca bilmediğim için kayınpederin ahlak ve karakter tutumunu, ailenizin kültür ve kız çocuğuna bakış tutumunu, elimden şimdilik bunlar geldi... Ama "şu olmaz" diye bana yazarsanız, "Neden olmaz"ları ve "başka ne olabilir?" leri konuşabiliriz burada diye düşünüyorum...

Bu arada.. "Aptal" falan değilsiniz... Lütfen kendinize bir de siz hakaret etmeyin... Bizim kadınlarımızı hangi şartlar bu hale getiriyor anlayamıyorum.. Siz gayet akıllı ve olgun bir kadınsınız.. Gaz vermiyorum bakın... Akıllı bir kadınsınız, hepimiz öyleyiz... Bırakın aklımızı kullanalım doğru yerlere parmak basarak... Ancak böyle belki bir çözüm bulunabilecek... Pes etmeyelim hemen..

Selamlar,

kötü niyetle yazdığınızı düşünmüyorum ama asla katılmıyorum konu sahibinin bunları yapabilmek için eşinin yanına dönmesine ihtiyacı yok. aynı durumu evde de sağlayabilir, gerekirse ağlasın zırlasın kendini acındırsın gerekirse ailesi kapının önüne koysun yine de dönmesin diyorum ben. en nihayetinde ailesi bir süre sonra yumuşayacaklarına eminim ki annesi biraz yumuşamış bile bence. çünkü eşinin ailesinden bir halt olmayacak zaten evden kovan onlardı, bir daha kovarlarsa bu sefer ailen de kabul etmezse ne yapacaksın, illa baba-oğul türk filmlerindeki gibi karşılıklı mı dövmeleri gerekiyor birşeyleri idrak etmek için??

ayrıca dışarı çıkmasına izin vermeyen baba-oğul kursa gitmesine nasıl izin vericekler? boşu boşuna konu sahibine bu işin oluru var gibi yapmayın zaten kendisi yumuşak için bahane arıyor.
bu fikrin olucağını düşünür de uygulamaya kalkarsa olacaklar şunlar:
konu sahibi evine dönecek, kayınpeder özür bekleyecek iş bekleyecek, eşi bir süre sakin davranıp tekrar babasının himayesine girecek belki konu sahibinin kurs teklifini bile kabul edebilir ama sonra kayınpeder "nereye gidiyor orda ne haltlar yiyor" minvalinde birkaç kelam edecek konu sahibi dayaklardan dayak beğenecek.

Konu sahibine üstelik "boşuboşuna" bu işin oluru var yapsaydım eğer, sanırım cümlelerim şöyle bitmezdi:

Ben konu sahibini dinlemek isterim... Anlamak isterim... Bazen buradan kesin şeyleri yazdığımızı düşünürüz... Oysa bu mümkün değil...
Ben konuyu her yerden dallandırıp budaklandırırım ki, bir şey çıksın... huyum bu..... Hemen kestirip atamam...
Konu sahibi yazmalı bana... Hemen benim yazdıklarımla yumuşayacak insanlar varsa bu forumda, ben bugün üyeliğimi sonlandırıp politikaya atılmak isterim,

selamlar,

bana kalırsa o evliliği unut ve kendine temiz bir sayfa aç ama kocamı çok seviyorum diyorsan kendi ayaklarının üzerinde durmadan o eve geri dönme, ilk yapacağın bir iş bulmak olsun dikiş atölyesi olur ev temizliği olur bir ofiste çay kahve işleri olur bir iş bul ve kocanla konuş bu ikimizin evliliği olsun beraberce bunları aşalım birdaha kimse bizim evliliğimizde evimizde söz sahibi olmasın de eğer gücün olursa şartları belirleme hakkını alabilirsin ama ne olursa olsun o eve iyileşmeye dair somut bir adım olmadan, belirsizliklerle sana verilen sözlerle dönme hakkında hayırlısı olsun, kendi hayatını kurtarabilir güzel bir düzen kurabilirsin önce kendine inan mutlu olmanı gönülden dilerim

Tek basıma bıseyler yapabılmeyı okadar cok ıstıyorumkı ama o pıs kp onada burnunu sokmustu ... Calısamaz ben ızın vermıyor demıstı .. Allah onun cezasını versın.. Buarada esımden hala ses yok

...
O vakit nereye dönmek istediğinize bir bakın...

Aileniz ile kalamama durumunu tam açıklamıyorsunuz...? "Boşanma karşıtı" bir aile mi, aileniz? Mesela hiçbir şekilde geriye dönmek istemediğinizi söyleseniz, ne olur akabinde? Onlar da mı çalışmanıza izin vermez ya da başka konularda baskılarlar? Şiddet mi uygularlar? Ailenizi anlatın o vakit...

Kısa cevaplar vermek yerine.. sorunu tam olarak anlatabilseniz...

Aslında kısa cevaplar vermıyorum ama.. Aılem bosanmak ıstersem yanımda olurlar mecburen ama babam cok baskı yapar sıddet asla olmaz erkek kardesım ablamlar ve annem var.. Ama sorun su ben bosanmak ıstemıyorum esımı sevıyorum ve onunda benı sevdıgını bılıyorum ama sartlar aynen devam ederse hıcbısey duzelmez ve ben tekrar baba evıne donmek zorunda kalırım , oyuzden sorunları kokunden cozmek ıstıyorum ,kp den uzak bı ev.. Ve sacma sapan yasakların ortadan kaldırılması.. Ki bu benı cok bunaltıyo.. Sabahtan berı yatıyorum ıyı degılım telefondan yazıyorum.. Esım benden bosanmak ıstemıyor ama o pıs kp bızı ayırıcak dıye cok korkuyorum.. Arayıp sayıp sovmemek ıcın kendımı cok zor tutuyorum

...
Aileniz süper sayılır... kırılma, gücenme olmasın...
Türkiye şartlarında bir aileden "Hallice"... "Yanımda olurlar" cümlesinden sonra bence bırakın "yanınızda olsunlar"...

Şu an baba evindeyken acilen meslek edinmenin peşine düşün, yataklara değil... Belki boşanmazsınız bile, madem seviyorsunuz.. Ama hazır baba evindeyken bir işe başlamış ya da en azından bir kursa başlamış olursunuz... Tek çözüm bu, üzgünüm...

Hem iş yok, hem meslek yok, hem size saygı yok... Tek var olan "Sevgi"... O da geçer gider zaten...
Acilen kendinize öz saygınız için adım atın... Baba evindeyken yapın bunu.. Belki eşiniz sizi kaybetmekten korkar da, her dediğinize "he" der...
Başka türlü olmaz... Bu işin çözümü uzak ev falan değil..

Dediğim gibi "Kurs" ya da "Meslek"....Kendinizi "ayaklarınızın üstünde durmak için" itekleyeceksiniz... Bu kimin evinde kalabiliyorsanız, onun evinde olmalı... madem aileniz arkanızda olur, elbette "baba evinde" olmalı... kesinlikle... (Babanız baskı bile kursa üstünüzde "Beni sen götürüp getirirsin" deyiverirsiniz... Baba bu.. El'den anlayışlı olur)

Son düzenleme:
Bı kursa gıtmeyı kendımı gelıstırmeyı orta okuldan bıraktıgım egıtım hayatımı tamamlamayı okadar cok ıstıyorum kı ama yok herkez karsı buna babam bıle karsı. Babamı ıkna etmek coook zor oyuzden sıkısıp kaldım..

sevgili serotonin, dediğim gibi kötü bir niyetle yazdığınızı düşünmüyorum tersine konu sahibi için nelere kadar düşünüp yol göstermeniz çok takdir edilesi. boşu boşuna dememin nedeni sizin hiç olmayacak şeyler önermenizden değil, konu sahibinin kayınpeder-eşinin tavrını tahmin edebilmemdendi. ideal olanı sizin önerdikleriniz ama bu şekilde mümkün değil.
dediğim gibi konu sahibi yumuşamak için gönüllü, kocası bir iki adım atsa o ona koşacak belli, tabi belli bir sevgi vardır arada ama bu sevgi yerine kendi hayatına odaklanması biraz bencil olmasının zamanı geldiğini düşünüyorum. dediğim gibi ailesi de hazır yanına geçmeye istemeyerek de razı olsalar bile bu fırsatı kullanmalı. tabi sevgi ve cesaretsizlikten dolayı bunun gerçekleşmeyeceğine eminim. ve daha biz benzer çok konular görürürüz. bi arkadaş yazmış ya kayınvalide amerikaya bile yetişmiş diye uzaklığın bi alakası yok umarım bu anlaşılır.

ama imkansız değil görüldüğü kadarıyla. ne kadar hevesli olur ne kadar emek verdiğinizi gördükçe size hak verip yüreği yumuşayacaktır elbet, siz onun kızısınız elin adamı gibi size dışarı çıkma yasağı koyup size asla küfretmez.

babanız bu olaylar hakkında ne düşünüyor? haberi var mı?

...
Sen gerçekten evine dönmek istiyorsun............ evliliğine.. eşine...
Ne diyeyim... Allah sabır versin...

Sadece ikna edilmesi "çooook zor" ve fakat "imkansız" olmayan o yolu bir kere dene, diyebilirdim...
ama kendini sıkıştırıp kalmışsın bu döngünün içine...

Sen daha iyisini bilirsin,
Selamlar,

konunu okudum arkadaşım şimdi yane kocandan yana normal şartlarda problem yok ama kp gelio bu gelin evden çıkmıcak diyo neden? onun evine gidip yemek yapmadın diye ? hadi ya o ne bea ev hapsimi yani suçun ne peki onun oğluyla evlenmek( vallahi bu çağda bölelerini görüorum şaşıyorum benimde tanıdıgım çoooooooooook uzaktan bi akrabam var daha küçüktüm evlerine gittik adam benim akrabam ama evde yok eşide çok tatlı bi kadın bize yemek falan hazırladı yok mok dememize rağmen bilmediğimiz bi şehirdi dediki ben dışarı çıkamam x izin vermiyo izim ayı akramız kadına dışarı çıkma yasağı koymuş apartmanın altındaki bakkala inemezsin diyomuş neyse biz gittik aldık ekmeği sonra konuştu büyükler oglum napıosun o senin karın kölen diil falan die adam ne dedi''karım dışarı çıkar biri göz koyar bende katil olurum çocuklarım babasız büyür diye yasakladım demezmi'' (adamla kadın varya ayrı dünyaların insanları bizim akraba ayının önde gideni kadında bakmaya kıyamazsın öle bi kadın bizimkisi ortaokul terk kız lise mezunu bizimkinin ailesi kültürsüz görgüsüz ama akraba işte ben bile utanıorum sölemeye kızın ailesi gayet nezih insanlar ama kız ailesine bişe anlatmıomuş öle söledi yoksa beni bidaha göstermezler bu adama dedi.) zaten biz o insanlar kızlarını verdi diye çok şaşırdık nasıl oldu diye..... kadının çocuklarına bizim öküz zorla kendi annesiyle babsının adını koymuş çocukarın büyüğü kız küçük erkek adlarıda ramazanla nurandı çok üzülmüştüm......
kadının kv ile karsı karsıya oturuodu ve evlerine misafir çağırdıgında kv çağırmak zorundaymış!!! bunu bize kv kendi bizzat söledi annem konuştu dediki yahu nuran yapma etme seninde kızın var geline böle eziyet edilirmi? ne dedi kv olcak kadın?''ben istemiyomki oğlum zorla yaptırıo beni çok sevio ağzımı açmıyom ben'' bişe dmedik geldik eve gel zman git zman gelinle konuştuk aradan iki yıl geçmişti falan kız sevinioduki bakkal hacca gidip gelmiş kocasıda bakkala gitmesine izin vermiş:)
sadece sen diilsin bunları yapan benim öz yengem ıyyyyyyyyyyss adını bile duymak istemem benden uzaaaaaaaaaaaaak olsunlar......... o yüzden onlardan uzaaaaaaaaaak bi akrabam diye bahsederim.......
ben eve kapatılmayı ilk orda gördüm tahammül edilcek giib diil allah sabır versin arkadaşım................. ama diren haklarına sahip çık sen mahkum diilsin........
ayrıcada arkadaşlar dogru sölemiş o kp sende gözü olabilir aşşalık adam...........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…