Eve kapatılmak

ben olsam yeni bir ev tutulana kadar taaaa en uzak semtten eşimle barışmazdım

çok muhattap olmaz şartlarımı sunar beklemeye başlardım

eğer yaparsa dönerdim yapmazsa kesinlikle taviz vermez dönmezdim

evden bi kere çıkıp en büyük kozunu oynamışsın eğer tıpış tıpış geri dönersen bi dahakine hem istediklerini yapmazlar hemde evi terketsen bile inandırıcılığın kalmaz ciddiye alınmaz evde hapis hayatı yaşamaya devam edersin.

Hiçbir şeye çıldırmıyorum haddini bilmeyen insanlara çıldırdığım kadar!
Üzgünüm ama canım haddini bilmeyen insanlara sizi mahkum eden kocanın sevgisine
sevgi diyemiyorum ben..Kp kimmiş de sizi eve esir edecek yahu eşine bile hakarettir bu!
valla ben erkek olsam babam karıma yasak koyacak gururuma dokunur benim karım mı
onun karısı mı ne oluyo ulan derim ben erkek değil miyim falan diye sorgularım durumu..
Ahh ama pardon! günümüz bayanları günümüz erkeklerinden daha erkek unutmuşum

Kızlarını gelinlerini sokağa çıkartmayan nasıl bir zihniyetdir. Ne zaman biz böyle olduk.Hep vardı da benim mi haberim yok.Çağdışı geri kalmış,küfürbaz yobaz nerden türedi bu insanlar.
Ailenle de yaşasan koca evine de dönsen senin için çok fazla şey değişmeyecek.Yazdıklarından anladığım kadarıyla ailen dul kadınsın adın çıkar diyip sana daha fazla baskı yapacak.Çok üzülüyorum çook

Ya bişey soracağım tam okuyamadımherşeyi ama kp evine yalnızken senin gidip yemek yapmanımı istiyor? Ama neden? evden götürmende ne sakınca varmış? bahanesi neydi ? eşin bun atepki vermedimi?

canım senin evliliğine ne senin ailen ne eşinin ailesi karışabilir.bu ne saçmalık?yasakda neymiş çoçukmusun sen?güvenmiyorsa niye almış hey Allah'ım ya..hadi hoşlanmadı insanlar olur gitmen rahatsız ediyo mutsuz oluyorum ricaediyorum gitme dese ''eşin'' neyse..sokağa çıkamassın çünkü kayın pederin ve kayınvaliden izin vermiyor yok yaa..kimseye saygısızlık yapma ben senin yerinde olsam eşimee öfkeli olurdum. eşin böyle yapıyosa kayınvaliden kayınpederin napmaz,sen onun namussusun seni korumak kollamak ilk görevi..bilemiyorum ne yaşadığınızı ama iyi düşün taşın eşin daha seni koruyup kollayamıyor bence tamamen değişmeli ona kendinizin aile olduğunu hatırlatmalısın..yoksa böyle gelmiş böyle gider ezdirme kendini saygısızlık yapmadan koru savun kendini..şaştım kaldım eşine pess bukadar olur Allah sabır versin umarım herşey düzelir üzüldüm bir bayan olarak sana yapılana..resmen hakaret gibi bişey...

Tüm sayfaları okuyamadım ama niye böyle bir mesaj yazdıgım merak edilmiş.

Açıklayayım.
Hatırladıgım kadarıyla,
Konu sahibinin kayınvalidesi köye gidiyor, kayınpeder evime gel yemek yap diyor,
konu sahibi evine gidip yemek yapmıyor, ama yaptıgı yemekten gönderiyor.

Kayınpeder de evde tek başınayken ısrarla gelinin gidip yemek yapmasını istiyor.
Sonra eşi dövüyordu sanırım...
Sonra da ev yasagı koyup, evden kovuyorlardı.

Şimdi hangi akl-ı selim insan kendisi evde tek başınayken gelininden ısrarla bunu ister?
Gelini uymadı diye dışarı çıkma yasagı koyar?

Amaç karnını doyurmaksa konu sahibi üzerine düşeni yapmış.

Eeee o zaman ben de diyorum ki kayınpederin amacı farklı!

İşin ilginç yanı eş de babası ne derse yapıyor. aklı yok çünkü...

Son düzenleme:

ayy inanmıyorum şimdi okudum şoklardayım hemen eski konularına bakıp öyle yorum yapmalıyım,eğer arkadaşın dediği doğru ise konu sahibi hala neyi düşünüyorsun dönme geriye..ürktüm tüylerim ürperti töbeee yaaa

Ya bişey soracağım tam okuyamadımherşeyi ama kp evine yalnızken senin gidip yemek yapmanımı istiyor? Ama neden? evden götürmende ne sakınca varmış? bahanesi neydi ? eşin bun atepki vermedimi?

Eşi niye tepki versin ki?

Zira çok masumane bir istek gibi görünüyor

Konu sahibi de eşi de çok saf. Hani saf derken bir şeylerin farkında degil anlamında söylüyorum.

bütün konularını okudum fakat tek tek açmış tek satırlık yazmış hepsini bi konuda yazıp ayrıntı yazsaymış keşke,her neyse ben kayınpederinin gözümü var bilemicem ,bazı insanlar sırf kötülükten yapar ince bi çizgi böyle insanlar içinde günah almak istemiyorum..eşi koruyup kollayamıcaksa ayrılması makbül olanı..erkeğin görevi eşini korumak kollamak sahip çıkmak..ayrılmak elbette üzücü bir durum fakat böyle bi durumdada nebileyim insanın kendisine saygısı kalmaz özgüveni gider falan falan dedim ya ince çizgi böyle durumlardada insan net bişey diyemiyor yanlış yönlendirme olur diye..Kendini toparla mantıklı düşün sadece mantığını kullan şu durumda duygularını değil ..sinirim bozuldu ya :26:

Eşi niye tepki versin ki?

Zira çok masumane bir istek gibi görünüyor

Konu sahibi de eşi de çok saf. Hani saf derken bir şeylerin farkında degil anlamında söylüyorum.

Diyelimki saf ok tamam eşi babasına çok güvenir düşünemez ama konu sahibi ben yalnızken babanın evine neden gidiyormusum? evde annen yok sen yoksun, amaç karın doyurmaksa yemek gönderiyorum evim ocağım belli, babanın beni yalnız istemesinin derdi ne? Ya babasının açıklaması ne yani neden evde istiyor bir bahanesi vardır öyle değilmi? Atıyorum derki eve gelene kadar yemekler soğuyor ısıtmak başka kaba aktarmak zor geliyor misal...

İlk konunu okuduğumda da kv nizin üzerinizde tahakküm kurma isteğini ve ısrarla evine giderek
yemek yapmanızı istemesinden rahatsız olmuştum.
Benim söylemeye dilim varmasa da, düşündüğüm şeyi Cudana
dile getirmiş.
Size bu evlilikten hayır yok arkadaşım bunu bilin.
Tekrar başlarsanız kp dahada abartacaktır durumu.
Üstelik eşinizde babasının sözünden çıkamıyor.
Huzursuz etti bu adam beni.

senin eşinle problemin yoksa cep telefonu denilen birşey var
ara!!!!! senin derdin babasının sözünü dinleyip seni saymayan eşin değilse adam hastaymış bi hal hatır soracak kadar hatrıda mı yok aç ara ne kaybedersin

"
eşin birazcık yürekli olsa sevgisinin arkasında durur namusuna laf eden babası olacak densize " sen ne hakla benim karıma küfür ediyorsun,kimi kimin evinden kovuyorsun" derdi.

artık lütfen gözünü aç ,gerçekleri görmek bu kadar zor olmamalı.

Son düzenleme:

arkadaşım insanlar konuşa konuşa
zira burda kp de eş denen varlık da bu özellikleri göstermiyor

Kızlar esımle dun gece konustuk hala ınat yapıyor uzak eve tasınmak konusunda, ya pes eder babasının sozuyle benden bosanmak ıstıcek dır dıye korkuyorum aslında oyle bısey yapmıcanı bılıyorum ama ne bılım tuhafım ıste...

Son düzenleme:
sen kocanın kayınpederinin sözüyle seni boşamasından korkma daha beter şeylerden kork. ben cudana'ya katılıyorum o kayınpederin sende gözü olduğunu düşünüyorum ve eğer dönersen daha kötü şeyler olacağını düşünüyorum. senin kocan babasının ağzına bakan biri bu kayınpeder seni elde edemediği için sana bi iftira da atabilir namusuna yani. Allah korusun eşin sana kötü bişey de yapabilir. olmayacak şeyler değil bunlar töre cinayetleri böyle oluyor işte aile içindeki sapıkların insanları örgütlemesiyle işleniyor. madem ailen sana destek olacak bırak kocan boşarsa da boşasın. babasının sözüyle seni eve kapatan evini uzak semte taşımayan yuvasını düşünmeyen bi kocadan sana hayır gelmez

Son düzenleme:

Kayıt zamanı geçti mi bilmiyorum fakat yapacağınız tek şey kayıt olmak ve kitaplarınızı ücretsiz almak.
Sonrasında zaten sadece üç beş sınava girerek krediyi tamamlayıp okulunuzu bitiriyorsunuz.

İzin vermelerine grek yok, gizli kayıt yaptırın. En azından bir kaydınız olur.
Sonra zamanı gelince okursunuz.

Madem bu resti çektiniz elbetteki geri dönemyin. Dönerseniz çok sıkıntılar oluşur.
Ailenizin tavırlarına gücenip fevri davranarak yanlış kararlar almayın.
Onlar sizi istemediklerinden değil, bazı zamanlarda çözümsüz kaldıkları için agresifleşiyorlardır.
Kim ne kadar iyi olursa olsun ''baba ocağı''ndaki kadar güvenli olamaz.

Ayağa kalkın. Şartlarınıza ve ortamınıza göre yapılması gerekeni siz biliyorsunuz.
Kalkın ve herkese gücünüzü gösterin.
Uyuyup '' çok kötüyüm'' derseniz bu resti çeken kadınla zıtlaşmış olursunuz.

Bu arada sevgi denilen ''şey'' kalıcı değildir.
Buna göre hayatınızı şekillendirmeyin.

bence sen kocana geri dön burda boşuna bu kadar insan boğaz patlattı, biz yazdığımızla kalıcaz o kadar yorumdan bi tanesini düşündüğünü gösterir bir belirti bile görmedim ben kendimi paralamak istemiyorum benim fikirlerimi önemsemeyen bir insan için daha fazla..
iyi günler...

Sizinde ne biçim bir eşiniz var, birisi sana küfür ederken susmak ne kadar garip, kusura bakmayın ama kocanızda pek bi pasifmiş.
Benımde dedemler var, gelinleri var ama hiçbir kayınpederin geliniyle bu şekilde bi alakası olduguna rastlamadım şu yaşıma kadar.
Ha evinde gidip yapmışsınız, ha evinizde yapıp göndermişsiniz, neden bu kadar sinirlenmiş ki onu anlamadım, istediği bir yemekse götürdün işte, bu adamın tam olarak istediği ne anlayamadım!
Ayrıca eve kapatılma olayında, kayınpederinize mi kalmış size kurallar koymak, sizi yönlendirmek!
Sokağa çıkmanızdan ona ne?
Bu adam ya ruh hastası yada sıze karşı bir ilgisi var bilemıyorum ama gerçekten çok rahatsız edıcı bir durum, Allah yardımcınız olsun ama lütfen eşiniz hatasını anlamadan o eve dönmeyin!

Eski konularını okumadım hatta bu konunun birkaç sayfasını okudum sırf bu kadarcık bir okumayla bile fikir sahibi oldum
oo ezik kocanı hemen boşa bırak ne hali varsa görsün
ne demek ya kayınpeder evden çıkmama izin vermiyecek eşimde bunu uygulayacak o adamı varya ben ne yapardım acaba acayip sinir oldummm
afedersin ama bazı arkadaşların dediği gibi bu adamın sende gözümü var acaba ALLAH korusunda bu adam eşine karını döv ,öldür dese eşin onudamı yapacak başka şeylerde yazıcam ama ayıp olur
hiç kimse bu kadar aciz bir insanla ömür geçirmeyi hakedecek kadar ..............................

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…