Eve kapatılmak

ailen sana git dön koanın evine mi diyor bir tabak yemek koymak mı zorlarına gidiyor sofraya

k.peder, k.valide görümce, elti, kardes, anne, baba vs vs insanların hayatına müdahele ettile mi sinir oluyorum nefret ediyorum. Yav bu adamlar evlenmiş kendi yuvalarında kendi sözleri geçsin. dış kuvvetler olmayınca evlilikler ne de güzel yürür. madem kocanı seviyorsun bi konuşma ayarlayın. isteklerinizi güzellikle dile getirin ayrı semtte oturmak işe yarayabilir. ama k.peder ne demiş ki eşiniz sokağa tek başına çıkma yasağı koymuş.kimbilir eşine neler dedi ki eşin hala sokak konusunda direniyor. hayır kocaman adam hala ana babasının lafıyla mı hareket ediyor ya ayıp.

deme öyle lütfen herkes hata yapar artrık olan olmus keskelerle ömür gecmezkiyazında bunu yasamak varmıs yasadın sende Rabbimin yazısı bu karsı gelemeyız.tabiki olmasaydı cok güzel olurdu ama olan oldu artık biliyorum cok zor durumdasın ama artık eger gercekten bitirmek istiyosan önünne hedef koyman gerekir.kaç yasındasın ve aılen neden sana sahip cıkmıyor

o zaman anlatmanın bir yolunu bul. ya da anlamasalar da benim kararım bu de. gerekirse ufak da olsa bi iş bul evin ekonomisine katkı sağla o zaman kimseye batmaz. bunları da söyle "iş ararım size yük olmam" de ailene.

sırf mesleğin yok diye bu çağ ötesi şeylere katlanıp da kadının adı yok misali sana yapılan bütün dayatmalara katlanmak zorunda değilsin. sana da iş bulmaktansa bu olanlara katlanmak daha kolay geliyor anlaşılan. bu kadınların rahatlığını da anlamıyorum.

seni o evden kovamazlar annen baban o ev senin evin onların olduğu kadar. gerekirse çirkefleş burası benim evim beni kapıya koyuyosanız elalemden de mi utanmıyosunuz de. eğer yediğim ekmek size dokunuyorsa çalışırım eve yardım da ederim de. ve çalış eşine dönme yazık olur sana kaç yaşındasın bu arada ?

Son düzenleme:

Herşeyi olduğu gibi anlattın mı ailene peki?

25 yasındayım , aılem benı arkamdaydılar ama dun kp kv buraya gelmısler sanırım oyuzden artık annem bıle benımle konusmuyokı kı benı cok severdı annem asla laf soyletmezdı.. Esımle konustuk 3 gun once ısteklerımı soyledım karsı cıktı ama yumusamıcak gıbı degıldı.. Kv kp ne dersın desın ben esımın soyledıklerıne bakıyorum, benı sevdıgını bılıyorum oyuzden artık tlf beklıyorum. Buarada bu kadar olay olmasına ragmen esımın agzından bı kere bıle bosanma lafı cıkmamasına ragmen ... O pıs kp dun ( evıne donecekse donsun busuna kıra verılıyo o eve )demıs.. Pıslık gozdagı verıyo resmen ..

yok bu cok agır bence.ayrıca ben katılmıyorum anne babaya bukadar sert cıkılmamalı o ev benm dıe cunku onda bı hakları oldugunu düşünmüyorum kendı rızalarıyla vermedıkleri surece böyle bi söylem onlara karsı cok yanlıs olur.zaten kıza baskı yapıyorlarmıs bıde böyle diklenmeyle bir yere varılmaz ilk basda her ebevyn istemez cocujklarının ayrılmasını ama bence zmanla alısıcaklardır kendi güzel bi işe girer ailesine destek saglar kendine yeni hobiler edin güzel ugraslar bul. ama sana karsı yapılan bu adice haraketlerinde aileniz tarafından normal karsılanması bi tepki vermemelerinide anlıyamıyorum

neden mesleğin yok
koşa koşa kocaya gittiğin için mi(belki başka sebep vardır,yaz da bilelim)

kayınpeder ne demiş ki ailene ailende bu kadar sırt cevirdi sana

Daha önceki konunu da baktım şimdi, k.valide mi k.peder mi diye tekrar okudum. Bir k.peder oğlunun evliliğine nasıl bu kadar müdahale edebiliyor. Sana yasak nasıl koyabiliyor? Eşin nasıl müsade ediyor buna? Ne hakla!... aklım almadı...

25 yasındasın belli olgunluga erişmiş bir bireysin.

geri dönsen de mutlu olacagına inanıyor musun ?

eşin hala!!!!!! sessiz kalırken..

ayrıca işim yok demişsin. calısırım dersen ekmek parası kendine göre iş bulabilirsin.

paranı kazanır. elalemin eline de bakmazsın.

eşinin hangi söylediklerine bakıyorsun bu arada? eşin pek birsey söyleyememiş de.. ya da biz mi göremedik acaba !! :44::44::44:

O k.pederle ona uyan kocanın yaptıkları ile uğraşacağıma, babaevinde kalıp onların laflarına maruz kalmayı tercih ederim. Kendi annen baban ne zarar verebilir ki sana?

Kapıya atacak halleri yok ya seni...

Son düzenleme:
ailenle tekrar konuş onları ikna et kocan evinizi uzak bir yere taşımadan baba ağzına bakmayı bırakmadan eşine dönmeyeceğini kararının kesin olduğunu söyle
gerekirse işe girer çalışırım size yük olmam de ve bunu yap canım
yoksa o eve dönersen herşey eskisinden de beter olur.kayınbaban ve eşin seni daha çok ezeler

esın senın ısteklerını kabul edıp don dese bile gitme bence,boyle pisirik bir adamla omur gecermi ya! bir kac ay iyi gider hersey sonra basa sararsin.esinin seni sevdigini soyluyorsun ama adam gibi sevgisinin arkasinda duran biri yok karsinda.tabiki bitirmek kolay degil,onca hayallerle umutlarla evleniyorsun ama hersey insanlar icin.25 yas daha yolun basi,gercekten istersen herseye bastan baslayabilecegini dusunuyorum ben.kp e gelince otursun simdi ogluyla birbirlerine es olsunlar!

o kayınpeder anlaşılan ağzı çok iyi laf yapan biri ki aileni bile sana karşı doldurmayı, seni haksız göstermeyi başarmış bunda senin kendini iyi ifade edememenin de payı olduğunu düşünüyorum. mesela burada bize anlattığın gibi ailene anlatmalısın durumu.

Canım Allah yardımcın olsun. Geçen konunda da söyledim, gene söylüyorum. Uzak bir eve taşınmayı kabul ettirmeden sakın dönme. Burada bir konu açmış arkadaş bir iki gün önce, aile yanında yaşarken alkolik olan kocası, uzak bir semtte oturmaya başladıklarından beri içmez olmuş, evine de gayet iyiymiş. Orada kendimi evlat gibi hissediyordum, burada aile olduğumuzu anladım demiş.. Denemeden olmaz.. Eşini bırak, adam olmaz sözleri ancak uzak bir semtte oturupta, halen olaylar devam ederse belki düşünülebilir. Sen kararından dönme, dene.. Ailene de sor bakalım kp ne demişte sana sırt çevirmişler?

1) kayınpederın ailene ne demiş de sana bu kadar karsı oldular?
siz yuz verıyorsunuz da ondan gelmıyor, sızde yuzvermeyın bakın nasıl gelıcek yuvaları mı yıkılsın falan dıye, aslında ıyılık yapıyormus gıbı sinsice alttan alttan işlemiş bence sizinkileri..

2) uzak bı semtte baska bı eve tasınırsanız eşinin değişecegıne ınanıyormusun?
hani bi laf vardır ya ınsan 7 sınde neyse 70 de de odur. ben değişecegını hıc sanmıyorum ki bunun orneklerını bu forumda coookça fazla gorduk. senın sorunun eşinin pısırıklığı, baba kzuusu olması..

doğan cüceloğlu'nun anlattıgı bısey geldı aklıma. amerıkada yasamıs uzunca bı sure kendısı, orda profosor bır arkadasının 2 turk öğrencısı var, evliler. bunlar tartısmıslar, boşanıcaz falan fılan. profosor ıkısıyle de ayrı ayrı konusmus, bakmıs bunlar cok aşık bırbırıne. kayınvalıde yuzunden tartısmıslar. türk oldukları için dogan cuceloğluna danısmak ıstemıs. demış boyle boyle.aşıklar ama cocugun annesı bilmem napmış. ne alaka demiş? o kadar mesafeden buraya nasıl karısabılıyorlar, bosanmasınlar falan. konusuyorlar ıkısıde ciftle. olayı tatlıya baglıyorlar.
daha detay var ama ozet gectım. anladın sanırım demek ıstedıgımı. eşin silkelenıp kendıne gelmediği surece, nereye gıdersen gıt yetişirler bacım.

3) benım kayınpederım bana yasak koyucak, hakaretler edicek,kufur edıcek, eşim buna ses cıkarmıcak! ben onların ikisininde kafasını bırbırıne carpar, eve kıtleyıp cıkar gıderım. dahada dönmem heralde. ben okurken sinir oldum sen bıde bunlara dırekt maruz kalmıssın, hala eşimi sevıyorum ayrı eve gıdelımderse gıderım onunla dıyorsun.
sen bu adama nasıl guvenıceksın bır daha? koynunda nasıl rahat uyucaksın?
benım koca ifadesınden anladıgım sey evın babası olmasıdır. cınar agacı gıbı olmasıdır. golgesınde serınlemelısın, sırtını yaslayabılmelısın.

herkes farklı farklı tabiki. ben bu yasadıklarını kabullenemem.
gider tuvalet temızlerım, temızlık sırketıne falan kaydolurum, okulda, iş yerlerınde temızlık gorevlısı olarak calışırım, bı fırmaya gırer temızlık cay ıslerıne bakarım. paramı kazanırım.
babamın evınde de paşa paşa otururum.
DepresifPolyanna arkadasımın dedıgı gıbı; onlarla ugrasıcagıma anamın babamın dırıdırını cekerım. her turlu sıkıntı cekıceksın zaten. elin derdini stresını cekecegıne ailenınkını cekersın.
ben olsam o koca sıfatlı ınsana guvenmem. bunları da acık acık soylerım. sen pısırıksın, baba kuzususun, ben daha sana guvenemem, ben bunlara maruz kalırken gıgın cıkmadı, benı savunamayan, kendımı sureklı savunmak zorunda bırakan adama koca demem ben, istemıyorum artık senı deyip basarım tekmeyı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…