- 30 Ocak 2017
- 14.760
- 200.128
- 598
- Konu Sahibi balpetegi35
-
Bence üslup sorununuz var. Arkadaşlar ben konu sahibinin köylüleri küçümsediğini düşünmüyorum ama yanlış kelime kullanmış. Aslında ben bahçe işi yapamam demek istiyor ama tamamiyle yanlış bir üslupla. Eşinizin tepki vermesi çok normal. Belki hayalinde sizinle bahçe işleri yapmak vardı. Yani müstakil bahçeli ev deyince birde bahçivan düşünmemiş demek ki..Kızlar gerçekten bu adam manyak mı bana söyleyin? Şimdi anlatıyorum konuyu sizee.
Eşimle şehir dışında kendimize göre birkaç ev bulduk, müstakil evlerden. Evlendiğimizden beri istiyorduk ev almak onun birikimi, benimki, biraz kredi bilmem ne derken bayağı paramız oldu bizim. Biz de almışken daire almayalım dedik müstakil ev bakmaya başladık. 3-4 tane bulduk. 2+1 falan ama yeri güzeldi hepsinin. Bir tanesinde karar kıldık ama bahçesi o kadar büyük ki tarla desek yeri. Sadede geliyorum şimdi.
Bahçesi ne güzel falan dedi eşim ben de birini tutup çiçek falan diktiririz güzel olur dedim. Eşim de dedi ki sen ne güne duruyorsun birlikte dikeriz birlikte bakımını yaparız dedi.
Ben de sinir oldum o an çünkü bayağı ciddi beyfendi. Dedim ya ben çalışan kadınım ben tarla işi mi yapacağım köylü müyüm ben bilmem ne bir sürü şey dedim. Sonra bir kavga gürültü oldu derken eşim evi almaktan vazgeçti.
Ev falan almıyorum ben otururuz kirada senin incilerin dökülür bahçede dedi ama böyle sert sert. Nasıl gıcık oldum anlatamam. Adam resmen ev almaktan vazgeçti ya şaka gibi resmen. Nasıl ikna edeceğim??? Bana bir yol gösterin.
Anladım da tepkiyi biraz abartmışsınız bence. Konunun dışına çıkmış herkes. Adam da karısına "sen ne güne duruyorsun?" diyerek karısını aşağılıyor. Buna da tepki verseydiniz biraz.
Çok yüklenilmiş konu sahibine.
herkes gene tek kelimeye takılıp kalmış ama "sen ne güne duruyorsun" ne demektir? biz ne güne duruyoruz dese anlayacağım da adam açık açık belli etmiş niyetini, işi gücü kadına yıkma derdindeymiş. bayağı da buyuk bir alandan bahsediliyor kucuk bir bahçeden değil.
tüm kk bahçıvan çıktı konu sahibinin şansına.
Konum kapatılmış mı diye girdim yok açık hala. Son kez kendimi izah edeyim de köylü edebiyatı son bulsun.
Eşim ara ara bana gelir ve keşke köylü bir kız alsaydım o senin gibi laf edemezdi ya da o iş yapardı ya da başka örnekler sunar bana. Sinirlenince özellikle. Şehirli kadınların ağzı laf bilirmiş ona göre ondan köylü kadınla kıyaslar hep. Hatta konumda da var bana dediği şey sen ne güne duruyorsun demek işleri sana yıkacağım demek!, hala bahçe işi öneren var bana.
Ben o işi yapmak zorunda değilim. Eşim beni köylü kadınlarla kıyaslarsa çıkar köylü değilim de derim istediğimi de derim buna kimse karışamaz.
Eşim hödük ve ona bu laf edilmeliydi ve ben de ettim. Olay bitti. Kadın haklarını savunan sizler neden bahçe işi bana yıkılırken bariz şekilde sessizsiniz? Köylü kelimesi üzerine basbayağı edebiyat yaptınız. Köylüleri aşağılasam oğullarıyka evlenmem neyin tribindesiniz siz?
Bir iki olur da bir yerde patlar insan patladım diye çemkiriyorum demiş biri de. Müstahak budur o zaman. Karakterime 20 sayfa giydirildi kimse ne oluyoruz demedi ama ben köylü deyince olay çıktı öyle mi? Ay yeter ya karakterim sakız mı ağzınızda ne bu gelen giden laf atıyor? Size ne?
Hay maşallah ziraat mühendisliği yan dal sanırımtoprak değiştir orkide toprağına koy çürümüş yerlerini kes buda kök ve yapraklarında.
saksısı delikli ve şeffaf olsun kökleri de güneşten fotosentez yapar.
güneş alan bir yere direkt güneş gelmicek şekilde koy
altına tepsi koy içine çakıl taşları ve su koy buharlaşsın ona
orkide besini su var ondan eklediğin suyla daldırma yöntemiyle 5 günde bir sula. sıcaklar geldi kışın haftada bir yeter.
bir de fısfıslı şişeye su ve besinden koy az. her gün gündüz yapraklarına açık köklerine fışkırt
2 haftada toplar kendini.
Yok doğru konuştum ben o adam o algı hak etti aldı. Size neyi ispat edeceğim görmediğim etmediğim insanlarsınız. Bir de hala haklı buluyorsunuz öyle mi?Neden hödük bi adamla evlendiniz o halde? Ya da madem düşüncesi bu yönde neden hala birliktesiniz?
Bırakın Allah aşkına yanlış konustum haklısınız demek zor bir sey degil.
Yok doğru konuştum ben o adam o algı hak etti aldı. Size neyi ispat edeceğim görmediğim etmediğim insanlarsınız. Bir de hala haklı buluyorsunuz öyle mi?
Eşimle evliliğim beni bağlar bu da sizi ilgilendirmez. Haddiniz olmayan her yere karıştınız yeter artık.
Evet bahçıvana boşa para gözüyle bakıyor. Ama beni çalıştırma meraklısı.++++
Adam bir ayı
Artı bahçıvana para vermek istemiyor derdi para
Köylü kelimesini algılama şekliniz beni bağlamaz, hakaret edecek olsam éşime senin gibi köylü değilim derim herhalde o da köylü.Adam hödükse kadına deger vermiyorsa ve buna ragmen kocanızsa biz de sizin ettiginiz laflara karışabiliriz. Neden karışmayalım? Burdaki edilen her lafı haddinizi asarak hakettiniz zaten.
Ay neyse şimdi o hödük kocanızı ikna etmeye çalışın bakalın
Konu amacın dışına çıktı bence kapatılsın
Sen ne güne duruyorsun birlikte yaparız demiş. Kadına sen yapacaksn dememiş. Birlikte ilgileniriz bahcemizle minnos minnos ciceklerimizi diker sulariz vs diye planlar yapmış işte.
Zaten konu sahibine yaptirmaya kararli olsa vazgectim demezdi de sen yapacaksn Bahçıvan falan yok derdi. Ama konu sahibi direkt küçümser tavırla o cevabı vermiş. Kaldı ki esinin ailesi ve cocuklugu da köylü. Adam sinirlenmekte haklı
Aynen öyle bunaldım ne dertli kadın varmış öyle. Köylü evet ben köylü olamam hiçbir şekilde hem de.+1
Polemik meydanına döndü konu ne ev kaldı ne bahçe varsa yoksa o köylü bu köylü
Hay maşallah ziraat mühendisliği yan dal sanırım
Aşağılamadım annesi başımın üstündedir bir kere gelin yerine koymadı kızı saydı. Köylü değilim demek hakaretmiş. Asıl algılarını düzeltmesi gereken kim? Hakaret değil aşağılama da değil ben köylü değilim eşim beni köylü olmaya zorluyor diyorum manevi açıdan hala bana yükleniyorlarBen 4 yaşıma kadar köyde yaşadım. Hala giderim her yıl. Tarlaya bile gittim
Yani ben köylü sayıldığım halde bu edebiyatı sevmiyorum, abartı buluyorum.
Bence köylüyü asıl küçük gören abartı tepkiler verenler. Destek veriyorlar köylüye kendilerinceben sevmiyorum çok da samimi bulmuyorum.
Konu sahibi de köylüleri o kadar aşağılasa köylü bi adamla evlenmezdi zaten. Hatta keşke evlenmeseymiş.
Aynen öyle bunaldım ne dertli kadın varmış öyle. Köylü evet ben köylü olamam hiçbir şekilde hem de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?