Evi almaktan vazgeçti şaka gibi!!!

Köylü müyüm ben demeyeydiniz iyiydi. Bu tarz ayrilikci bir dil kullanmamis olsaydiniz, emin olun buradan çok daha yapıcı yanıtlar alabilirdiniz. Tum sayfalari okumadim ama sadece sayfa sayisina bakarak bile konunun cevap almak istediğiniz noktadan sapmış olduğunu tahmin etmek mümkün. Buradan tatmin edici bir cevap almayı da bir kenara koyalım, eşinizi de rahatsız etmiş olacak ki üslubunuz ev alma konusunu direk kapatmış. Ama bana kalırsa bu durum geçicidir. Elbet sonunda anlaşır gönlünüzce bir ev alırsınız. Hayırlısı olsun.

Bütün sayfaları okudum geldim. Geniş özet burada toplaşın derim

Şimdi konu sahibinin eşi ara sıra kadına köylü kız alsam falan diyormuş galiba ve konu sahibi de bakmış ki bahçe işini yine üzerine yıkacak eşine ben köylü değilim çıkışı yapmış. Kadın eğer böyle olmuşsa haklı yani burada. Yani asıl köylü şehirli ayrımını yapan koca kişisi millet kadın değil.

Şimdi bize sorulan ise eş evi almaya nasıl ikna edilir? Bunun için cazibe de kullanılır, sözlü birkaç saat konuşma da olur veya küsülür eşin kendisinin gönül alması beklenir vs gibi uzar gider.

Saldırmadan sabırla bekleyince olayı anladım. Bazen sabır şart sanırım

Kardeş sen hayatı çok küçük çerçeveden bakıyorsun çok cahilsin
Bizim doktor tanıdık var ekip biçiyor cennet gibi yeti var

Köylü edebiyatı beni de bayıyor ya. Köylü biri "o ne gız öyle şeerli (şehirli) gibi" dese şehirlileri bu kadar savunmazsınız. Köylülerin sizin savunmanıza ihtiyacı yok.
Abartılıyor biraz bence. Bunu her sene köye giden ve çok seven biri olarak söylüyorum.

Kardeş sen hayatı çok küçük çerçeveden bakıyorsun çok cahilsin
Bizim doktor tanıdık var ekip biçiyor cennet gibi yeti var

ben doktorum ve çiçeklerle uğraşmaktan zevk alıyorum ölmek üzere olan orkidem çiçek fışkırıyor gördükçe mutlu oluyorum.

annemden ve ananemden gelen bi hobi. sülalemin kadınları çiçek sever ve bakar küçük yaşta ben de hoşlandım uğraşmaya başladım. ilkokulda güllerim vardı. küstüm çiçeğim o kadar iyiydi ki tohum verdi millet kıskandı ilk kez görmüşler tohum verdiğini.

müsait bahçem olsa güzel çiçekler eker ilgilenirim. atalarım köylü evet. ben şehirde doğdum büyüdüm ama elimden her iş gelir mazallah. yeri geldi odamı boyadım zımparaladım silikon çektim gider değiştirdim.

bir kadın veya bir erkek ben yemek temizlik boya yapamam çiçekle uğraşamam falan diyince ifrit oluyorum. insan olan herkes bunları becerebilir gücü ve vakti varsa zevk de alabilir.

ben de avmlere gidip tepinmekten hiç zevk almıyorum mesela. gibi gibi.

Iyide kadin koyluleri asagilamamjs ki. Koylulerin cicek dikmeyi bilip bizlerin bilmedigi bir gercek. Yanlis taraflara cekip durmayin.

Esiniz hakkinda da bilemedim acikcasi bir kac gun sinirinin yatismasini bekleyin ve guzelce konusun ben bilmem boyle isler alan cok buyuk ondan teklifine sasirdim gibi yumusak konusun

Buna katılmadan edemedim. Bizzat ben köylüyüm üzerime alınmadım bile konuyu sabırla okudum üyeliğime öyle girip yorum yaptım.

Burada öyle "eyyy yüce köylü" olayı yok yani neyini savunuyorsunuz? Köyde yaşamayı seven var mı var, tarla işini seven de var ama o sizin pembiş gözlüklerinizin arkasındaki gibi bir hayat yok. İsteyerek iş yapan kadın veya erkek nadir görürsünüz bitti o hayatlar onu demek istiyorum. En yakın ile göçte bu sene zirve yaşadı benim canım köyüm, neden acaba? Çünkü imkan istiyor millet. Şimdi kaldırsak götürsek kaçınız köye adapte olur? Neredeyse hiçbiriniz hatta ben de. Köyden ayrılalı epey oldu ama ben de yapamam, dönemem.

Bunu kutsallaştırmaya ihtiyaçları yok bilin yani.

Sana mistehak insan küçücük bahcem olsun çiçek dikeyim sebze yetistireyim diye kırk yıl hayal kuruyor. Ne insanlar tanıyorum aksama kadar çalışıp kostura kostura bahçeye gidip toprakla uğraşıyor.

1 yıl dursa bahçeye bir şey ekmek aklına gelmeyecek köylü kadın da var. Ne alaka ya? Herkes sevmek zorunda mı?

Pariste dogdum buyudum 20 yasimda Istanbula geldim. Evimi ozellikle bahce kati aldim maydonoz domates nane ve sogan dikiyorum arka kisima. One de cicek. Yani bu isin koylulukle alakasi yok. Varsa da eminim siz benden daha koylusunuzdur. Gercekten incileriniz dokulmez. Siz bahceyi -koylulugu kucumseyerek- koyluluge bagliyorsaniz neden mustakil ev bakiyorsunuz ki?

herkes gene tek kelimeye takılıp kalmış ama "sen ne güne duruyorsun" ne demektir? biz ne güne duruyoruz dese anlayacağım da adam açık açık belli etmiş niyetini, işi gücü kadına yıkma derdindeymiş. bayağı da buyuk bir alandan bahsediliyor kucuk bir bahçeden değil.
tüm kk bahçıvan çıktı konu sahibinin şansına.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlık gelişmiş bir sinir harbi yaşanmış,öfkesi geçer ,güzellikle ikna edersiniz.sevdiği bişeyle gidin yanına:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…