- 26 Mayıs 2017
- 63
- 46
- 3
- 35
- Konu Sahibi balpetegi35
-
ay birini tutarız dedim yüz defa mı diyim size? bahçeli ev istiyorum ve evet bakımını yapamam ama param var. bu kadar basit.Bıdı bıdı bakımını beceremeyeceğin Bahçeli evde ne işin vardemeye getirmiş. Ayrıca çalışan kadın olarak müstakil ev daha zor bakımı hiç girmeyin
Küçükken çok söylerdik, şimdi de ben sana söyleyeyim : Gıcık görmek istiyorsan aynaya bak ...ben de olsam o evi sana almazdım .. bahçe işi psikolojik terapidir, çoğu uzmanın da tavsiyesidir. .iki çiçek dikmek bukadar mi zor ? Esin seni o evin hanımı yapacak ,ırgatı değil ,korkma !Kızlar gerçekten bu adam manyak mı bana söyleyin? Şimdi anlatıyorum konuyu sizee.
Eşimle şehir dışında kendimize göre birkaç ev bulduk, müstakil evlerden. Evlendiğimizden beri istiyorduk ev almak onun birikimi, benimki, biraz kredi bilmem ne derken bayağı paramız oldu bizim. Biz de almışken daire almayalım dedik müstakil ev bakmaya başladık. 3-4 tane bulduk. 2+1 falan ama yeri güzeldi hepsinin. Bir tanesinde karar kıldık ama bahçesi o kadar büyük ki tarla desek yeri. Sadede geliyorum şimdi.
Bahçesi ne güzel falan dedi eşim ben de birini tutup çiçek falan diktiririz güzel olur dedim. Eşim de dedi ki sen ne güne duruyorsun birlikte dikeriz birlikte bakımını yaparız dedi.
Ben de sinir oldum o an çünkü bayağı ciddi beyfendi. Dedim ya ben çalışan kadınım ben tarla işi mi yapacağım köylü müyüm ben bilmem ne bir sürü şey dedim. Sonra bir kavga gürültü oldu derken eşim evi almaktan vazgeçti.
Ev falan almıyorum ben otururuz kirada senin incilerin dökülür bahçede dedi ama böyle sert sert. Nasıl gıcık oldum anlatamam. Adam resmen ev almaktan vazgeçti ya şaka gibi resmen. Nasıl ikna edeceğim??? Bana bir yol gösterin.
aynen zaten bende onu yapamam dedim ama ben daire istemiyorum. biriyle anlaşıp yaptırsak ölecek sanki beni illa işin içine katıyor.
çevremde tanıdık bir sürü arkadaş var mimar olarak. gerek iç gerek dış gerek peyzaj. neden çalışamam böyle biriyle abes mi bu? parası benden çıkacak sizden değil yanlış noktaları eleştirmeyin isterseniz.
parası benden çıkacak. ben çalışıyorum sonuçta.Iyide cim bic ot temizle agaclara bakim yap vs bi suru is, adam ev parasi kadar bahce isine para yatirir senelerce, cok sacma..
Adam kizmakta hakli.
açıkçası itici değilim diye düşünüyorum herkes kendi ne düşünür bilemem ama köylü değilim. bunu meziyet olarak gördüğüm de yok. beni tutup köye götürseniz adapte olamam da. hanginiz olursunuz da burada bir ben anormal oldum onu anlamadım? evet köyde de doğsam olamam çünkü içimde öyle bir yetenek de yok istek de bunun üzerine düşüp beni ne yerine koyuyorsunuz anlamadım yani.Ay bilmiyorum bana aşırı ruhsuz geldiniz kusura bakmayın. Bu evi eşinizle birlikte alıyorsunuz adam da peyzaj mimarına para ödemek istemiyor, karısıyla beraber haftasonu belki beraber bir hobi gibi bunu yapmak istiyor. Yapmak istemiyorum demenin ve ortak bir karara varmanın binbir türlü yolu var, "Uff ben köylü müyüm yaaa peyzaj mimarı getircem been" derseniz itici olursunuz ve tabi ki de evi satın almaz. Kimse sizin piremsesliğinizle uğraşmaz, sorry not sorry.
parası benden çıkacak. ben çalışıyorum sonuçta.
Kötü anlamda kullanmadım o tarz bağ bahçe işini yapamam demek istedim. bunu çevirip çevirip önüme sunacaklarını bilsem yazmazdım.Ya niye bu kadar köylü kelimesine takıldınız ben çok anlayamadım. Köylü kötü bi şey demek mi. Biri benim yüzüme köylü dese sağol derim iltifat kabul ederim.
Konu sahibi art niyetli midir bilemem onun köylü algısına göre değişir. ben de çok severim bahçe yeşillik falan ama tarla işi kolay değil bana da deseler şunu ek bunu ek ben köylü değilim bilmiyorum anlamında bi cümle kurabilirim. He bunu köylüleri aşağılamak için değil kendi beceriksizliğimi belirtmek için söylerim.
açıkçası itici değilim diye düşünüyorum herkes kendi ne düşünür bilemem ama köylü değilim. bunu meziyet olarak gördüğüm de yok. beni tutup köye götürseniz adapte olamam da. hanginiz olursunuz da burada bir ben anormal oldum onu anlamadım? evet köyde de doğsam olamam çünkü içimde öyle bir yetenek de yok istek de bunun üzerine düşüp beni ne yerine koyuyorsunuz anlamadım yani.
parası benden çıkacak. ben çalışıyorum sonuçta.
bahçesinde çocuklar oynar mantığıyla biraz büyük bahçeli olana ısınmıştık. yoksa benim aklımda bir arkadaşı ayarlamak, bakımına birini tutmak vardı ama eşim biz yaparız deyince kaldım öyle. elimden de gelmez alakam da yok ama görüntü olarak bayılıyorum. içinde olmayı da severim ama el becerim o manada sıfır. parası benden çıksın sorun yok diyorum ama ona da mırın kırın etti durdu.Bence küçük bahçe bakın
Büyük bahçe masrafı çok oluyor
Bakımı suyu kuyusu ağacı gübresi çapası havalandırması ırgatı derken ciddi para ve zaman gidiyor
Küçük bahçede domates biber çilek stili küçük bitki bir de çiçek dikersiniz hem eğlenirsiniz hem bütçeniz delinmez
ben eşimi nasıl ikna ederim dedim benim karakterimi yerden yere vurun demedim hanımefendi fark burada. üstelik itici olmuş olmamın ne ilgisi var? size öyle gelse veya düşünseniz ne değişecek konumuz bu mu? eşimi ikna etmek istiyorum bazı şeylere diyorum siz bana köylü lafıyla saldırıyorsunuz toplu olarak.Ya o zaman neden konu açtınız? Neden böyle düşünmüş olabilir diye sormak için değil mi? Burada kimse sizi tanımıyor, kim olduğunuz neci olduğunuz hakkında bir fikrimiz yok, evi alıp almamanız kimsenin umrunda değil. Ama burada herkesin vardığı ortak fikir üslubunuzun kötü olduğu ve irite edici olduğunuz. Bunu dikkate alıp almamak size kalmış, almıyorsanız konu da açmaz kendi bildiğinizi yaparsınız. Köylü olup olmamaktan ziyade düşünceniz ve söyleme stiliniz itici.
ben eşimi nasıl ikna ederim dedim benim karakterimi yerden yere vurun demedim hanımefendi fark burada.
Peyzaj mimarı çiçek dikmez.ay ne alakası var yahu? siz şimdi neye alındınız? eşime düzgünce söyledim birini tutalım dediğim peyzaj mimarı falandı ama o hemen çıkıştı yok şöyle, yok böyle bilmem ne deyince kızdım doğal olarak.
Ben yapıyorum , şehirde de yaşadım köyde de yaşadım... Şimdi şehrin bir köyünde yaşıyorum çapa da yaparım inek b*ku da taşırm niye olmasın ?çapa bilmem ne yapamam demek istedim. çiçek ne alaka? tarla kadar bahçesi var ne ekersen o olur. köylüden kastım çapa ve dikme işiydi. bunu hangi şehirli kadın yapıyor?
Kötü anlamda kullanmadım o tarz bağ bahçe işini yapamam demek istedim. bunu çevirip çevirip önüme sunacaklarını bilsem yazmazdım.
biliyorum ne iş yaptıklarını zaten onu eşime söylerken öyle dedim. ayarlama düzenleme yaptırırız diye ama konuşturmadı beni biz yaparız dedi.Peyzaj mimarı çiçek dikmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?