Evi almaktan vazgeçti şaka gibi!!!

eşim işleri bana yıkar ama yıkmasa bile ben istemiyorum. elim yatkın değil, zaten bir pazarım var ben sanmıyorum bahçe falan uğraşayım. Çocuklar olursa onlar açısından düşünüyorum bahçeyi ben. Bahçıvan tutmaya hazırım maddi olarak da, ama eşimin derdi para gitmesin ve işleri ben yapayım. Köylü kadını olmamı bekliyor ve bunu ciddi ciddi bekliyor benzetme olarak kullanmıyorum.

Köylümüyüm ben den sonra sını okumadım ne demiş atamız köylü milletin efendisidir . doğru siz köylü değilsiniz olamazsınız da !!

Müstakil ev isteyen iki kişi, bunlar evli. Ve bahçe işlerini birbirlerine yıkmaya çalışıyorlar:) biri diğerine cimri diyor, diğeri berikine kadınlık yap diyor. Bence siz havuzlu güvenlikli sitede oturmalısınız. Daha evi almadan ihaleyi hirbirinize yıkıyorsunuz. Bahçe işleri zevk ile yapılır, böyle bahçeye bahçıvan, mutfağa aşçı, sokak kapısına kahya dikerek nasıl olacak bu müstakil evden keyif alma işi anlamadım.

Elini bir çiçek dikmek için bile yormayacaksan ne işin var müstakil evde. Bu ne avamlık yahu.
Aaa yeter ama ben kendi bahçemi nasıl yapacağımı size mi soracağım. Soru eşimi nasıl ikna ederimdi. Size ne yahu? Tırnağım kırılır toprak elleyemem ben evet aşşşşırı şehir kadınıyım ondan oluyor bunlar.

Bir iki tolere ettim de üst üste hala gelmeye devam ediyorsunuz.

2+1 müstakil evler nerede merak ettim.

" Hangi şehirli kadın çapa yapar" demişsiniz . En çok buna güldüm. :)

Bayadir hayalinizde olan evi alıyorsunuz ama bunun için tartisiyorsunuz. Komik değil mi ?

Aklinizdaki herneyse yanlış yoldan derdinizi anlatmışsınız.
Köylümüyüm ben " v.s cümleleri çok gereksiz.
Asıl köylü eşim demek ise ayrı bir konu :)

Hepi topu iki biber , çiçek edilecek bahçeye.
Çabaya, şalvara gerek yok.

Bulunduğum yerin tamamı müstakil ev. Hepsi çalışan doktor, mühendis v.s
Hepsi iş haricinde bahcesiyle uğraşıyor akşama kadar.
Bildiğim kadarıyla da hepsi şehirli :)

Bahçeyle uğraşmayı sevmiyorum deseniz eyvallah , ancak benzetmeniz eşinizi sinirlendirmiş belli ki.

Polemiğe girmiyorum, Kibledim.

Aslında toprakla uğraşmak insanın bütün stresini alıyor, biliyor musunuz? ama emrivaki ile yapmak ayrı birşey, kendi isteğinizle yapmak ayrı birşey... bence çok ters çıkmayın, evi aldıktan sonra işlerin istediği gibi gitmediğini görünce kendi de bir bahçıvan arayışına girecektir :)

Eşimin istediği köylü kadını olmam bunu gerçek anlamda istiyor çünkü köyde yetişmiş 14 yaşına kadar. Ben ise olamam dedim diye niçin tü kaka modundayım anlayamıyorum. Bir sürü sayfa dil döktüm. Asıl soru eşimi ikna etmek bahçem kimseyi ilgilendirmiyordu aslında ama sanırım yanlış ettim detayları verirken.

Köylü olmayı da olmamayı de meziyet saymıyorum ona nokta koymak istiyorum artık. Ben köylü olan ve benden daha çok bu durumdan nefret eden kadınlar tanıyorum. Yani edebiyatı bırakalım topluca, size değil lafım sadece.

Burda düşüncenizden çok üslubunuzdan dolayı tepki çektiniz,sürekli 'param da param offf köylü değilim ben işteee pisler' tarzında yaklaşımınız pek de hoş gelmedi doğal olarak. Olabilir bahçe işlerinden hoşlanmıyor olabilirsiniz ve bundan dolayı bahçivan tutmanız normal fakat eşinize de bu tarz konuştuysanız adam vazgeçmekte çok haklı. Bu kadar kişi yanlış anlamış olamaz dolayısıyla hatayı kendinizde arayın biraz.

Tekrar etiket yapayım görülmedi sanırım. Mune hanım konuyu kapatır mısınız?
Yapıcı yorum yapan herkese teşekkürler. Eşim o evi kendi almak isteyecek adım gibi eminim buna zaten ama bu süreci hızlandırmak istemiştim, nasıl ikna ederim sorusundan türettiğiniz köylü edebiyatı ile roman yazsak muhakak tutar bir düşünmek lazım bunu.

İşin arka yüzünü anlatmam veya bilmeniz mi gerekiyor empati kurmak için? Adam akıllı bu lafı neden ettin diyen olmadı, saldırmaktan öteye geçilmedi. Köylülere lafım mı var yahu eşimin ailesi köylü. Kadınlar tarla, bağ ne varsa artık.. işinden öyle bıkmış ki bunu dile getirirken kullandıkları çirkin kelimeleri duysanız neler dersiniz acaba :) Üstelik köylerine gittiğimde yüzde 70 böyleydi kadınlar şikayetçiydi. Ama edebiyata gelince köylüler başımızda taç, evet haklısınız. Hiiiç ezilmiyor, zorla tarlada çalıştırılmıyorlar zaten ben ütopyadayım.

Çıkacağım şimdi umarım konu ağdalı hale dönüşmez de hemen kapatılır.

Yahu onlar kendileri istedikleri kadar sikayet eder. Ama sen dil uzatamazsın aşağılayıcı konusamazsın.

Çalışan sosyal ortamlara giren bir kadınsın ama malesef nasıl konusman gerekeni, haddinin ne olup olmadığını öğrenememişsin. Bundan sonra başkalarının hayatını ve yaşam şartlarını küçümsemeden önce belki 1 kere daha düşünürsün.

Köylü edebiyatıymış.. burda yapilan olsa olsa sağduyulu olmaktır. Ama maalesef bunu anlayamıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…