- 26 Mayıs 2017
- 63
- 46
- 3
- 35
- Konu Sahibi balpetegi35
-
eşim işleri bana yıkar ama yıkmasa bile ben istemiyorum. elim yatkın değil, zaten bir pazarım var ben sanmıyorum bahçe falan uğraşayım. Çocuklar olursa onlar açısından düşünüyorum bahçeyi ben. Bahçıvan tutmaya hazırım maddi olarak da, ama eşimin derdi para gitmesin ve işleri ben yapayım. Köylü kadını olmamı bekliyor ve bunu ciddi ciddi bekliyor benzetme olarak kullanmıyorum.Karşınızdaki sizi mecbur tutmasa belki severek yapacak ve dinleneceksiniz hatta. Ama bilirim bu savunmaya geçmeniz maruz kaldığınız saçma muamelelerden dolayı. Siz sakin olmaya çalışın ve kendinizi daha doğru ifade etmeyi deneyin..
Buyrun kıvırın o halde şarkılı türkülü.Kıvır kıvır aşağıdan yukarıdan diye şarkı geldi aklıma
Haha evet zaten bunu diyorum olamam diye :)Köylümüyüm ben den sonra sını okumadım ne demiş atamız köylü milletin efendisidir . doğru siz köylü değilsiniz olamazsınız da !!
Aaa yeter ama ben kendi bahçemi nasıl yapacağımı size mi soracağım. Soru eşimi nasıl ikna ederimdi. Size ne yahu? Tırnağım kırılır toprak elleyemem ben evet aşşşşırı şehir kadınıyım ondan oluyor bunlar.Elini bir çiçek dikmek için bile yormayacaksan ne işin var müstakil evde. Bu ne avamlık yahu.
böyle bahçeye bahçıvan, mutfağa aşçı, sokak kapısına kahya dikerek .
Polemiğe girmiyorum, Kibledim.Aaa yeter ama ben kendi bahçemi nasıl yapacağımı size mi soracağım. Soru eşimi nasıl ikna ederimdi. Size ne yahu? Tırnağım kırılır toprak elleyemem ben evet aşşşşırı şehir kadınıyım ondan oluyor bunlar.
Bir iki tolere ettim de üst üste hala gelmeye devam ediyorsunuz.
Aaa yeter ama ben kendi bahçemi nasıl yapacağımı size mi soracağım. Soru eşimi nasıl ikna ederimdi. Size ne yahu? Tırnağım kırılır toprak elleyemem ben evet aşşşşırı şehir kadınıyım ondan oluyor bunlar.
Bir iki tolere ettim de üst üste hala gelmeye devam ediyorsunuz.
Eşimin istediği köylü kadını olmam bunu gerçek anlamda istiyor çünkü köyde yetişmiş 14 yaşına kadar. Ben ise olamam dedim diye niçin tü kaka modundayım anlayamıyorum. Bir sürü sayfa dil döktüm. Asıl soru eşimi ikna etmek bahçem kimseyi ilgilendirmiyordu aslında ama sanırım yanlış ettim detayları verirken.2+1 müstakil evler nerede merak ettim.
" Hangi şehirli kadın çapa yapar" demişsiniz . En çok buna güldüm. :)
Bayadir hayalinizde olan evi alıyorsunuz ama bunun için tartisiyorsunuz. Komik değil mi ?
Aklinizdaki herneyse yanlış yoldan derdinizi anlatmışsınız.
Köylümüyüm ben " v.s cümleleri çok gereksiz.
Asıl köylü eşim demek ise ayrı bir konu :)
Hepi topu iki biber , çiçek edilecek bahçeye.
Çabaya, şalvara gerek yok.
Bulunduğum yerin tamamı müstakil ev. Hepsi çalışan doktor, mühendis v.s
Hepsi iş haricinde bahcesiyle uğraşıyor akşama kadar.
Bildiğim kadarıyla da hepsi şehirli :)
Bahçeyle uğraşmayı sevmiyorum deseniz eyvallah , ancak benzetmeniz eşinizi sinirlendirmiş belli ki.
Tekrar etiket yapayım görülmedi sanırım.Mune hanım konuyu kapatır mısınız?
Yapıcı yorum yapan herkese teşekkürler. Eşim o evi kendi almak isteyecek adım gibi eminim buna zaten ama bu süreci hızlandırmak istemiştim, nasıl ikna ederim sorusundan türettiğiniz köylü edebiyatı ile roman yazsak muhakak tutar bir düşünmek lazım bunu.
İşin arka yüzünü anlatmam veya bilmeniz mi gerekiyor empati kurmak için? Adam akıllı bu lafı neden ettin diyen olmadı, saldırmaktan öteye geçilmedi. Köylülere lafım mı var yahu eşimin ailesi köylü. Kadınlar tarla, bağ ne varsa artık.. işinden öyle bıkmış ki bunu dile getirirken kullandıkları çirkin kelimeleri duysanız neler dersiniz acaba :) Üstelik köylerine gittiğimde yüzde 70 böyleydi kadınlar şikayetçiydi. Ama edebiyata gelince köylüler başımızda taç, evet haklısınız. Hiiiç ezilmiyor, zorla tarlada çalıştırılmıyorlar zaten ben ütopyadayım.
Çıkacağım şimdi umarım konu ağdalı hale dönüşmez de hemen kapatılır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?