- 28 Kasım 2010
- 42.554
- 141.351
- 798
- Konu Sahibi balpetegi35
-
Ya gerçekten benden beklediği bu o yüzden sinir oldum. Bana arada "köyden bir kız alsam böyle olmazdı" lafı eden bir eşim var. Ben de oradan pay biçerek demiştim bu lafı ama ne asabiyetim kaldı, ne aşağılamam kaldı, ne iticiliğim kaldı.Haklı istek, yanlış üslup olmuş sizinki :)
Bende bahçe işinden anlamam ama şu an en bütün hayalim bahçeli ev, ve o bahçede çocuklarımla ekip biçmek... çocuğum toprağı bilsin, tohumu, nasıl yetiştiğini vs...
ben bu hayalle ev bakıyorken eşim bu üslupla cevap verse bırakın o evde onunla yaşamayı bir sonraki hayalimi paylaşmam bile...
Ne o öyle dalga geçer gibi..
Bazı şeylerde aşırı tez canlı davranmak iyi olmuyor, bir iki deneyin zaten eşiniz de yapamaz kolay işler değil :) kendi teklif eder birini bulalım diye.
He şu an yapacağımız sakinleşmesini beklemek, biraz da gönlünü alır konuşun, tekrar bakalım falan deyin.
Ya gerçekten benden beklediği bu o yüzden sinir oldum. Bana arada "köyden bir kız alsam böyle olmazdı" lafı eden bir eşim var. Ben de oradan pay biçerek demiştim bu lafı ama ne asabiyetim kaldı, ne aşağılamam kaldı, ne iticiliğim kaldı.
Hı hı de geç ne diye yok ben o muyum yok ben çalışıyorum diye tartışma cikarmissiniz. haklısın beraber yaparız bir an düşüncesizce konuştum deyip gönlünü alın.Kızlar gerçekten bu adam manyak mı bana söyleyin? Şimdi anlatıyorum konuyu sizee.
Eşimle şehir dışında kendimize göre birkaç ev bulduk, müstakil evlerden. Evlendiğimizden beri istiyorduk ev almak onun birikimi, benimki, biraz kredi bilmem ne derken bayağı paramız oldu bizim. Biz de almışken daire almayalım dedik müstakil ev bakmaya başladık. 3-4 tane bulduk. 2+1 falan ama yeri güzeldi hepsinin. Bir tanesinde karar kıldık ama bahçesi o kadar büyük ki tarla desek yeri. Sadede geliyorum şimdi.
Bahçesi ne güzel falan dedi eşim ben de birini tutup çiçek falan diktiririz güzel olur dedim. Eşim de dedi ki sen ne güne duruyorsun birlikte dikeriz birlikte bakımını yaparız dedi.
Ben de sinir oldum o an çünkü bayağı ciddi beyfendi. Dedim ya ben çalışan kadınım ben tarla işi mi yapacağım köylü müyüm ben bilmem ne bir sürü şey dedim. Sonra bir kavga gürültü oldu derken eşim evi almaktan vazgeçti.
Ev falan almıyorum ben otururuz kirada senin incilerin dökülür bahçede dedi ama böyle sert sert. Nasıl gıcık oldum anlatamam. Adam resmen ev almaktan vazgeçti ya şaka gibi resmen. Nasıl ikna edeceğim??? Bana bir yol gösterin.
Ya esiniz ayiymis resmen, siz gayet normal sekilde birini buluruz bahce icin deyince sen ne gune duruyorsun demis!! Saka gibi adam, sen ne gune duruyorsun derken tarla surmeye mi almis sizi? Okuz alsaymis onun yerine madem. Te allahim kimse olayi bu yonuyle degerlendirmiyor. Biri de bana boyle ters konussa ben de derim ona ben koylu degilim, al tarlani git koyden bir hanim al diye. Saygisiz adamYa gerçekten benden beklediği bu o yüzden sinir oldum. Bana arada "köyden bir kız alsam böyle olmazdı" lafı eden bir eşim var. Ben de oradan pay biçerek demiştim bu lafı ama ne asabiyetim kaldı, ne aşağılamam kaldı, ne iticiliğim kaldı.
Ya esiniz ayiymis resmen, siz gayet normal sekilde birini buluruz bahce icin deyince sen ne gune duruyorsun demis!! Saka gibi adam, sen ne gune duruyorsun derken tarla surmeye mi almis sizi? Okuz alsaymis onun yerine madem. Te allahim kimse olayi bu yonuyle degerlendirmiyor. Biri de bana boyle ters konussa ben de derim ona ben koylu degilim, al tarlani git koyden bir hanim al diye. Saygisiz adam
Bana da oyle geldi miss, adamdaki usluba kimse bakmadi herkes takti ki koylu ha koylu. Adam karisini okuz yerine koymus ,millet koyluye takmisKonu sahibesinin kocası öküz sanırsam
Bu adamı sabana sürüp tarlayı hale yoka koyardım
Gözü dönmüş gibi bana saldırıyorlardı çünkü ve hala yapıyorlar. Kimse neden dedin dememiş, iticisin sen bunu dedin çünkü tü kaka demiş. Çocuk olsa sorar o laf ıneden ettiniz neye istinaden diye.Bana da oyle geldi miss, adamdaki usluba kimse bakmadi herkes takti ki koylu ha koylu. Adam karisini okuz yerine koymus ,millet koyluye takmis
Bak canım,sana karşı önyargılı yazmadım,hak vererek yazdım.Ama senin üslup sıkıntın var sanırım.Eşinle ortak noktada nasıl buluşacaksınız?Bahçıvan diye bir şey var tabii,Belgin Dorukla Ediz Hun un filmlerinde.bahçıvan denen bir şey vardı sanırım
Benim ailesi gibi bağ bahçe işi yapmamı isteyen ve bekleyen bir eşe bunu demem normal diye düşünüyorum. Arada sırada bunun ayrımını yapan eşim zaten ben değilim aslında. Uslüp konusunda da gayet kibarımdır buraya yansıttığım şekilde bir konuşma tarzım yok ama karakterime üç beş gömlek giydirildiği için laf konusunda sinirlerim hopladı evet.
Böyle yapıcı yorum gelmedi ki üzerime hurra çullanıldı kızınca da kızdı oluyorum ne saçma bir işse.
İkna etmeyeyim mi şimdi? Biraz buruk takılıyorum yanında zaten gönlümü almaya çalışıyor ufaktan.
Ev almayı ona bırakma sebebim paranın büyük kısmının ondan çıkması. Yani ben de ona verdim benim birikimi falan, şimdi mecburen son noktayı parasal anlamda o koyacak. Ondan ikna etmek istiyorum ama bakalım birkaç güne yatışırsak fikir olarak gelir kendi bile diyebilir çünkü apartman hayatından zerre hoşlanmıyor zaten.
teknik ressam mısınız?
Onun gibi müşteri dışındakiler zaten bahçevan diyo bize
Savunduğuma bakma mezun olduğum günden beri peyzajla alakalı bişey yapmadım, bilgisayarda üç boyutlu tasarımlara geçtim:)
Sen ne gune duruyorsun cumlesine maruz kalsalar anlarlardi,neyse. Uzulmeyin,kucuk bahceli bir ev icin ikna edin evdeki okuzuGözü dönmüş gibi bana saldırıyorlardı çünkü ve hala yapıyorlar. Kimse neden dedin dememiş, iticisin sen bunu dedin çünkü tü kaka demiş. Çocuk olsa sorar o laf ıneden ettiniz neye istinaden diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?