Evi almaktan vazgeçti şaka gibi!!!

Valla ben de bahceden hele hele oyle tarla buyuklugundeki bahceden anlamam,koylu degilim. Beton uzerinde dogmusum,sans iste. Evimde bir saksi cicegi zor yasatiyorum, buyuk terasim var, bir karis toprakla bile becerip de ugrasamiyorum. Ben hak verdim size konu sahibi. Cok buyuk bahce masraf ve beceri isidir. Kucuk bahceli bir yer bakin. Kirmizi geceligi deneyerek esinizi iknaya ugrasin

Haklı istek, yanlış üslup olmuş sizinki :)
Bende bahçe işinden anlamam ama şu an en bütün hayalim bahçeli ev, ve o bahçede çocuklarımla ekip biçmek... çocuğum toprağı bilsin, tohumu, nasıl yetiştiğini vs...
ben bu hayalle ev bakıyorken eşim bu üslupla cevap verse bırakın o evde onunla yaşamayı bir sonraki hayalimi paylaşmam bile...
Ne o öyle dalga geçer gibi..
Bazı şeylerde aşırı tez canlı davranmak iyi olmuyor, bir iki deneyin zaten eşiniz de yapamaz kolay işler değil :) kendi teklif eder birini bulalım diye.
He şu an yapacağımız sakinleşmesini beklemek, biraz da gönlünü alır konuşun, tekrar bakalım falan deyin.

Bende köyde büyüdüm
Köylüyüm yani
Eşimin annesi iki lafindan birisi ay köylü ay tarla işi bilmem ne dedi yeme o zaman bizim köyde yaptıklarımızı dedim daha diyemedi
Ki bayıla bayıla da yerdi yani tarhanamizi eristemizi
Sizin de uslubunuz böyle olduğu için şu an herkes tepki veriyor

Ayrıca bende yapamam tarla işlerini ama en lüks evde yasasm bile o köyün mis gibi havasında bı çay içmeye değişmem

Daha yumuşak konusursaniz eşinizde anlardi

Ya gerçekten benden beklediği bu o yüzden sinir oldum. Bana arada "köyden bir kız alsam böyle olmazdı" lafı eden bir eşim var. Ben de oradan pay biçerek demiştim bu lafı ama ne asabiyetim kaldı, ne aşağılamam kaldı, ne iticiliğim kaldı.

Alsaymış o zaman
Hem sizin parayı maaşı yesin eve yatırsın hem de laga luga yapsın
Ağzına çarpardım ben olsam
İyi yapmışsınız bu herife söylediğim her şeyi geri aldım

Hı hı de geç ne diye yok ben o muyum yok ben çalışıyorum diye tartışma cikarmissiniz. haklısın beraber yaparız bir an düşüncesizce konuştum deyip gönlünü alın.

açıkçası daha fazla yorum istemiyorum yapıcı olan yorumları okuyup uygulamaya çalışacağım. köylü değilim diye kendimi bir şey sanmıyorum. bu ayrımı eşim yapardı hep, sıra bana geldi ben de patlatmış oldum. onu da buraya yazarken aklımın ucundan geçmeyen yerlerden vurmaya kalktınız ve hala aynısı devam ediyor neyse artık.

Hayırlı akşamlar. Mune kapatır mısın konumu.

Ya esiniz ayiymis resmen, siz gayet normal sekilde birini buluruz bahce icin deyince sen ne gune duruyorsun demis!! Saka gibi adam, sen ne gune duruyorsun derken tarla surmeye mi almis sizi? Okuz alsaymis onun yerine madem. Te allahim kimse olayi bu yonuyle degerlendirmiyor. Biri de bana boyle ters konussa ben de derim ona ben koylu degilim, al tarlani git koyden bir hanim al diye. Saygisiz adam

Konu sahibesinin kocası öküz sanırsam
Bu adamı sabana sürüp tarlayı hale yoka koyardım

Bana da oyle geldi miss, adamdaki usluba kimse bakmadi herkes takti ki koylu ha koylu. Adam karisini okuz yerine koymus ,millet koyluye takmis
Gözü dönmüş gibi bana saldırıyorlardı çünkü ve hala yapıyorlar. Kimse neden dedin dememiş, iticisin sen bunu dedin çünkü tü kaka demiş. Çocuk olsa sorar o laf ıneden ettiniz neye istinaden diye.

bu koylu mevzusuna niye bu kadar cemkirilmis ki.ben orda bi asagilama gormedim. herkes toprak bahce isinden anlamak zorunda mi? koylulerin bag bahce isleri oldugundan senden benden daha ustalar o konuda. yemek yapamiyorum asci miyim ben dese konu sahibi bu kadar yuklenme olmazdi. bu koylu kelimesine milletce takik durumdayiz.

bahçıvan denen bir şey vardı sanırım
Bak canım,sana karşı önyargılı yazmadım,hak vererek yazdım.Ama senin üslup sıkıntın var sanırım.Eşinle ortak noktada nasıl buluşacaksınız?Bahçıvan diye bir şey var tabii,Belgin Dorukla Ediz Hun un filmlerinde.
Onlarda aşçıyla hizmetçi de var ama, kombini bozmamalısın.
Sen diyorsun bayram haftası,eşin diyor mangal tahtası.
Fakir oğlan,Kavalalı Mehmet Ali Paşanın kerimesiyle mi evlendi yoksa...
Bende büyük bahçeli büyük bir evde yaşıyorum.
Ama bahçemin en fazle 100 metre kare olmasını tercih ederdim.Çünki bunun yabancı otu var,dikeni çalısı var.
Bunlardan anlayan ve yardımcı olan bir eşim varken.
Ama pardon,bahçıvan demiştiniz değil mi?Affedin hayriye sultan,unutmuşum, cahilliğime verin...

Eşinizin ailesini ve düşünce tarzını biz bilemeyiz elbet yazılana göre yorum yapıyoruz, konunun başında belirtseydiniz yorumlar ona göre yapılırdı.
Üslup konusunda da yazım tarzınızdan naif biri değil aksine ukala biri gibi anlaşılıyorsunuz, bazen burada denir ya, aslında o anlamda demedim ama yazı dilim sert olmuş diye, sizin de yazı diliniz sert okunuyor, belki yüz yüze konuşulsa batmaz üslubunuz.
Gerçi yaşadığınız olayın siniri ile açılmış bir konu olduğundan bu kadar gerginlik olduğunu düşünüyorum, daha sonra ki sayfalarda ki yorumlarda belirtmişsiniz zaten kötü niyetle yazmadığınızı, önce ki yorumum da belirttiğim gibi, mecbur değilsiniz sevmediğiniz bir işi yapmaya, hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.

Sen kirgin tavrini devam ettir
Illa ki konusacaksiniz.
O zaman ifade edersin kendini.
Bahceli bir evde oturmak ikinizin hayali sonucta bunu sadece sen istiyormussun gibi yok sana ev falan seklinde
Cezaya donusturemez.
Ustelik yapmak zorunda olmadigin bir konuda.
Bahceyi capamak zorunda degilsin
Bunu istemek hic degil.
Herkes ayy ne kadan romantik seklinde degerlendirmek zorunda degil.
Is sonucta, bana sorarsan bende bunun nesi romantik derim.
Hobi olarak bakmak baska birsey
Gorev olarak ustlenmek baska birsey.

Kocalar su duvar kirilcak
para gitmesin alt metiniyle birlikte kirariZ dese
Bunu aktivite olarak degerlendirip mutlu hissedecekler var demek ki.
Yapacak birsey yok.
Yorumlara cokda saapma.

Sen ne gune duruyorsun cumlesine maruz kalsalar anlarlardi,neyse. Uzulmeyin,kucuk bahceli bir ev icin ikna edin evdeki okuzu sinir oluyorum insana okuz demeye ama zorla soyletti adam yahu

Kocan haklı, madem bahçe işleri sana göre değil, apartmanda otur. Öyle bir kere çalışan alıp bakım yaptırmakla bitmiyor. Bahçe devamlı bakım gerektirir, birini maaşlı çalıştıracaksın bahçede yani, madem o kadar da büyükmüş. Maaşınızdan bahçe çalışanına maaş çıkarabiliyor musun mesela?
Bir de cidden ruhsuz ruhsuz konuşmuşsun. Yanlış anlama da, hani odun deriz senin erkek versiyonlarına. Öyle yani. Adam birlikte bahçe işi yapalım teklifi yapıyor, bıdı bıdı savunmalara geçiyorsun. Doğrun düzgün konuşup orta yol bulsaydınız o zaman. Kocan seni bizden daha iyi tanıyor ve konuşmalarından o bahçeli evin size uygun olmadığına karar vermiş. Yapılacak bir şey yok. Kendinize uygun ev bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…