Evi satmak mi yoksa direnmek mi?

Eşinizi dinleyin, iş garantisi yokmuş ya işsiz kalırsam demiş o zaman ne yapacaksınız, öyle bir durumda hemen evi satamazsınız ne olacak, kalan 150 bin az değil tekrar onu değerlendirip daha ekonomik bir ev alip üzerine daha makul bir kredi çekebilirsiniz şu an konut kredileri çok yüksek değil

Tesekkur ederim ben arabayi satip daha ucuz bir araba alalim fikrimi sundum en azindan 1500 tllik bir kredi kapanir dedim esime mantiksiz geliyor 30 bin tl yi nasil ödeyecegiz diyor

Sizi bir miktar rahatlatır bu yöntem. Hemde sartlarıniz degismemis olur. Araba almak yada yenilemek evden daha kolay. Sizin düsunceniz daha mantıkli.

Sizlere göre daha eski evliyim. Maddi sıkıntılar yasadım ki, birakın yemeğe çikmayı, sosyal aktiviteyi cafeye gitmeyi bile dert ettigimiz günler oldu. Yaşandı ve bitti, gözünüzde büyüyen zamanın aslinda nasil hızlı aktığını keşke farkettirebilseydim size. Tüm yaşananlar bu günlerin hazırlığıydı.

2 sene sonra 2 kredi bitecek, maaslar artacak, ödediginiz ev kredisi gözünüze gözükmeyecek bile. Hatta kiraya ödedigin miktarla aynı yada daha azı olacak ve mülk sana kalacak. Bence anlık degil geniş zamanlı düşünün. 2 yıl sıkintı cekmek 3 5 sene sonra sil baştan ev almaya girismekten iyidir.

150bin peşinatla büyük sehirdeyseniz yeni bi kredi cekip ev almanız cok zor
Hiç öyle değil.
Ben evi 100 bin tl ye aldım.
5 yıl sonra 300 bine sattım.
Yan taraftaki sıfır evler 500 bin civarı ve alan çok.

Demek istediğim, 5 yılda evler pahalandı kimse alamaz diye düşünürdüm ama bizim 5 yıllık eve 300 bin verilmesi yanıldığımı gösterdi.

Yani ev iyi bir bütçe yönetimiyle yeniden alınır.

150bin peşinatla alabilecegi ev 350-400binlik bi ev olur ve özellikle İstanbul da bu fiyata ya beylikdüzünde ya Kurtköy de ev bulur
Ev var ev var illaki 1+1 bile olsa alır ama nerden alır nasıl alır

İyi fikir

şu an kaç yaşındasınız?

Arabayi satip daha uygun bir araba alirsak sadece 1500 tl lik artiya geciyoruz tamamen arabasiz da kalamayiz ulasim sikintili burda
Arabanızı satıp daha uygun bir araba almak daha mantıklı. Evi satmak sizi sadece eksiye düşürür, çektiğiniz sıkıntılar da boşa gider. 15 bin bile elinize kâr kalsa rahatlarsınız diye düşünüyorum.

ev disindaki kredileri tek bir borcta kapatip vadesini uzatarak daha dusuk ucretli odeyemezmisiniz?

sonuna kadar katiliyorum size gencken skinti yine cekiliyor el tutuyor ayak tutuyor da yasliyken cok zor

150bin peşinatla alabilecegi ev 350-400binlik bi ev olur ve özellikle İstanbul da bu fiyata ya beylikdüzünde ya Kurtköy de ev bulur
Ev var ev var illaki 1+1 bile olsa alır ama nerden alır nasıl alır
Zaten konu sahibi şehir dışındaymış. Belki oralarda uygun ya da 2-3 sene sonra bütçeyi aşmayan bir ev alabilir.

Ben evi aldığımda köydü. 5 yılda 100 bin dairelik bir mahalle oldu :)

Memlekette hiç arsanız vs filan yok mu satacak varsa onu satın ama kesinlikle evi satmayın arabayı satın 30bini kapatın evi satmanız demek boşuna sıkıntı çekmeniz demek hiç birikim yapmadan ev almayın arkadaşlar öncesinde yüklü bi miktar biriktirin diğer türlü çok açık verirsiniz

Konut kredinizin taksidi çok makul ,bence evi satmayın .Daha sonra tekrar ev alamayabilirsiniz ,faiz oranları da şuanda malum zirve yapmıs durumda .
Arabanızı satıp borçlarınızı ödeyin ,ayağınızı yerden kesmesi için makul bir araç alın .
Şuanda en iyi seçenek bu gibi görünüyor .

Zaten konu sahibi şehir dışındaymış. Belki oralarda uygun ya da 2-3 sene sonra bütçeyi aşmayan bir ev alabilir.

Ben evi aldığımda köydü. 5 yılda 100 bin dairelik bir mahalle oldu :)
Arkadasın yasadıgı ev yaklasık 700-800civarı bi tutarda şehirdısı ama villa tarzı bi yer diyor :)

Yahu evi satin diyenler ne kadar rahat
Kredi faizlerinden haberleri varmi acaba tekrar neden bankaya iki ev iki araba parasi odesinlerki
birde soyle bi durum var bu bankalar taksitleri duzenlerken en once aldiklari faizi koyuyolar yani once faiz sonra ana para odemis oluyorsun
Bu bir bucuk senede sadece faizi odediler yani dahada odeyecekler
Araba satilip vadeler uzatilirsa olay cozulur
Suan ev + araba satilsa dahi borcu karsilamayabilir
Daha odeyecekleri belki 50-60 bin borclari kalabilir malum banka faizleri
Tekrar sifirdan baslamaktansa borcu kucultmek daha mantikli
Bu zamanda tekrar kredi cekmek hic mantikli gelmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…