Evi tuttuk ama hala mutsuzum

Size katılıyorum.
Bende inan çok şaşırıyorum.
Hani dizilerden etkilenme desem o da değil. Evet ağa paşa dizilerinde tüm maaile aynı evde yaşar. Ama konakta yaşarlar. 12345 tane hizmetlileri vardır. Orada gelin tüm gün sohbet muhabbet kahve çay takılır. Burada bakıyorsun iki göz oda cümbür cemaat sıkış tepiş yaşanıyor. Böyle evlilik mi olur yahu..
Dizi etkilenmesi değil. Bence de evleneyim de evleneyim mantalitesi var.
Benim şaşırdığım bu konu sahibinin annesi buna nasıl onay verdi? Kadıncağız aynı evde yaşanmayacağını bilmiyor mu?
Tahminen o kayınpeder ve kayınvalide yaşlılıkta bize baksin diye çocuk yaptılar. Şimdi de evlendirdiler oğulları eve para getirsin gelinleri de evde 7/24 hizmet etsin..
Uyanıklığa bak..
Bir de kollektif toplum olmamızı da kıramıyoruz. Maalesef aynı yerde yaşayınca aile olunur mantığı var hala. Halbuki aile gönül bağı demektir. Aynı yerde yaşamak değildir. Biz anneannemizle babaannemizle yaşamadık ama onları çok severdik. Gönül bağımız vardı.

Evlenmeyin hemcinslerim şöyle adamlarla evlenmeyin. Sırf hizmet etmek için evleniyorsunuz. ..Yapmayın bunu..

Sanki dünyanın öbür ucuna taşımıyormuşsunuz, alt tarafı karşı daire.
Birincisi dik durun, " evet ben şeytanım, kocamı ikna ettim ve çıkıyoruz " deyin, kendinizi savunmayın çünkü bir ise yaramıyor
Ikincisi eşinize rest çekin " sen anne babani çekmek zorundasın ama ben senin anne babani çekmek zorunda değilim, çok uzulduysen sen kal ben gideyim"
Üçüncüsü hevesinizi kırmak istemem ama okadar yakın mesafede değişen hiçbir şey olmayacak.

Kp sabaha kadar ağlamış mi?neden ağlamış evden hizmetçi gidiyor mu diye ?hiç sağlıklı bir aile şliikisi göremedim ben .ayrıca karşı daireye gidiyormuşsunuz ,üç adım öte yani .
Ben artık bu erkeklerim evlenip anne babasına hizmetçi aldığını düşünüyorum .Ne demek ömür boyu beraber yaşamak ,ne demek kıyamet kopması ..

KayınBabm sabaha kadar ağlamış. Eşim resmen vazgeçicek ayrı evden ya. Adamı aricam diyo. Allahım nelerle uğralıyorum
Neyine ağlıyor kp ?
Çocuk gibi insanlar.
40 yasına kadar ana baba ile mi yasamak zorunda imişsiniz.
Herkes bir düzeni kendine ait bir hayatı olsun ister.
Birlikte yaşayınca zsten iyiyken kötü olunur.

Anlattiklarinizdan bir sey anlamadim. Tartisma neden basladi?

Küçük, minik, minnoş yavru kuşu daha kanatları gelişmeden, uçmayı öğrenmeden yuvadan atlamaya kalkmış da. Baba yüreği işte, yufka gibi.
Alt kata inseler atlıyor diyeceğim ;ama karşı daireye geçiyormuş ;daha emekliyorken nasıl bir adım atım gidecek diye korkmuş olmalı

Yapilan yorumlari okudum konuyu anlamak icin. Sizin karsi daireye tasinmaniza boyle tepki veriyorlarsa isiniz cok zor. Saglikli bir insan toplulugu gormedim. Size orada da rahat vermezler evliliginize comak sokacaklar. Demedi demeyin. Evliliginizin yolunda gitmesi icin en dogrusu gozden uzak bir yere tasinmaniz olurdu ama o da bu saatten sonra mumkun degil. Size tavsiyem yeni evinizde esinizin ailesi sizi rahat birakmayacagi icin bir sure sonra uzak bir yere tasinmaya esinizi ikna edin. Yoksa ya bu evlilik biter ya da siz bitersiniz

Kendi evlerini bize yasak ettiler. Çok gidi gelmesem sorun olmaz hehalde eltim de aynı mahhalede

Ev almadık kira. Ev alınca uzak okur sanırsam

En başta ömür boyu oturmayı kabul etmişsiniz şimdi sözünden dönen siz olmuyor musunuz? Beraber yaşamaya karşıyım ama neden kabul edipte sonra arıza çıkarıyorsunuz güllük gülistanlık olacağını mı sandınız zaten. Gide gide de karşı daireye gidecekseniz hiç yorulmayın bence

En başta konuşalan gibi hiç bir şey kalmadı. Bir de eşimle tanışmak için kahvaltıya gittiğimizde üç dört sene demişti.

Ev almadık kira. Ev alınca uzak okur sanırsam
Kira olmasi daha iyi ya. Baska eve tasinma sansiniz var. Ev alacak olursaniz da dedigim gibi gozden uzak bir yerden alin. Bu ailede sorun var gibi geldi. Butun cocuklar gitsin hayatina baksin, kucuk oglan omur boyu dizlerinin dibinde dursun olur mu yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…