- 19 Eylül 2012
- 3.878
- 1.546
- 133
- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
Bence de katılıyorum canım..ev bizi hasta edecekBir ara rutubetli bir evde oturdum. Olmayan bir çok hastalığı tetikliyor. Başta astım. solunum yolları inanılmaz etkileniyor. Öksürük, nefes alamama.. Hele ileride çocuk olursa onun için tam felaket. Yani merkezi olmasındansa sağlıklı bir ev olması daha önemli eğer soz konusu rutubetse
Kızlar ben eşimin bekarken yaşadıgı eve gelin geldim..
Baştan Bana sordu ; “evim yeni(kirada kalıyordu kendi evi değil) yani masraf filan da istemiyo güzel ev hem merkezi istersen evlenince orda yaşayalım yeni ev bulması depozitosu emlakcısı vs bide onunla ugrasmayalım” dedi
Ben de annemi babamı yanıma aldım eve bakmaya gittik odaları filan gezdik ailemi ikna ettim eşime masraf olmasın diye
Neyse şimdi evleneli 15 ay oldu evin heryerinde bir sorun çıkıyo yatak odasında duvarda köşelerde oldugu gibi nem rutubett oturma odamda koltugun arkası rutubet banyoda tavan simsiyahlaştı rutubet..evin nerdeyse her yerinde var
Küçük odayla yatak odamın rutubetli yerlerini boyadım banyoya da tavanı hem boyadık hem su geçirmeyen köpükle kapladıkk
Bu sefer de banyonun duş muslugu akıtıyor pat pat su..onun dışında banyomda küvet yok duşakabin var kızlar her banyo yaptıgımızda banyonun yerleri oldugu gibi su resmen göle dönüyo oyüzden duş almaktan zevk alamaz oldum
Mutfagımda ise lavabomun içinden koku geliyo okadar hortumu cıkarıp temizliyorum lavabo acıcı döküyorum o an koku geçiyo sonra tekrar..özellikle yazın bu oluyo
Tamam Evimin yeri çok merkezi yerde heryere ulaşımı var tek araba cidden şuan biz taşınsak yerimize gelecek olan kiracı da baya pahalı tutar şuan ödediğimiz kiraya da ev bulamayız zaten ama evim istediğim gibi değil ugrasıyorum özeniyorum ilk evim diye ama bi sürü sorun çıkıyo eşim şuan taşınmaktan yana değil anca tayin çıkarsa..ee yarın bi gün bebek oldugunda bu evde nasıl olur annem olmaz diyo bebek hastalanır hep diyo
Napıcam ben kızlar bi akıl verin
Hamile kalAhh keşkeçok konuştum tartıstım ama yokk belki hamile kalırsam ozaman ikna olabilir
Önceden cok olmasa da varmıs bence çünkü esyalar vardı canım dolap yatak vs onların arkasında kalmıs sonra da eşim evi boyattı zaten ben tasınmadanOnceden rutubet var miymis? Dolabin arkadinda kalmis demissinizde gozukmesede kokar o anlardiniz.
Banyoda dusakabinin tepe boyunda mi tavan siyah ?
Aynen katılıyorummne olursa olsun rutubet derdı cekılmez
SorundaşmışızAynı sorunlar bizde de car duş konusunda. Duş alıyoruz bütün banyo su oluyor sil sil bitmiyor.
Koku meselesi bizde de var çözümü içine sürekli yumuşatıcı dökmekle buldum. Bide ev yeni yapı ilk biz oturuyoruz.
İnşallahHamile kal
Eğer alt kat yada üst kat varsa koku onlarından giderinden de gelebilir eğer banyo ve tuvaleti düzenli temizlemiyorlarsa.Sorundaşmışız
Valla eşime kalırsa bizim ev de yeni canım hatta ilk yaşayan da eşimmiş ama heryeri dökülüyor anlamadım
Lavaboya ben lavabo acıcı döküyorum bide çamaşır suyu..yumusatıcı işe yarıyo mu?
Duşu hiç sorma duş almaktan zevk alamaz oldum çıkınca heryer su ben de siliyorum sürekli
Ayy cok iyi anliyorum sizi ayni durum bnim basimdada var her yer rutubet her yer dokuluyo kokulardan biktim artik kisin rutubet temizlemekten tamir yapmaktan bikiyorum aynen bnimde evimin konumu guzel ve tasinamiyoruz nedense bebek olmadan tasinin biz cok sık hasta olmaya basladikKızlar ben eşimin bekarken yaşadıgı eve gelin geldim..
Baştan Bana sordu ; “evim yeni(kirada kalıyordu kendi evi değil) yani masraf filan da istemiyo güzel ev hem merkezi istersen evlenince orda yaşayalım yeni ev bulması depozitosu emlakcısı vs bide onunla ugrasmayalım” dedi
Ben de annemi babamı yanıma aldım eve bakmaya gittik odaları filan gezdik ailemi ikna ettim eşime masraf olmasın diye
Neyse şimdi evleneli 15 ay oldu evin heryerinde bir sorun çıkıyo yatak odasında duvarda köşelerde oldugu gibi nem rutubett oturma odamda koltugun arkası rutubet banyoda tavan simsiyahlaştı rutubet..evin nerdeyse her yerinde var
Küçük odayla yatak odamın rutubetli yerlerini boyadım banyoya da tavanı hem boyadık hem su geçirmeyen köpükle kapladıkk
Bu sefer de banyonun duş muslugu akıtıyor pat pat su..onun dışında banyomda küvet yok duşakabin var kızlar her banyo yaptıgımızda banyonun yerleri oldugu gibi su resmen göle dönüyo oyüzden duş almaktan zevk alamaz oldum
Mutfagımda ise lavabomun içinden koku geliyo okadar hortumu cıkarıp temizliyorum lavabo acıcı döküyorum o an koku geçiyo sonra tekrar..özellikle yazın bu oluyo
Tamam Evimin yeri çok merkezi yerde heryere ulaşımı var tek araba cidden şuan biz taşınsak yerimize gelecek olan kiracı da baya pahalı tutar şuan ödediğimiz kiraya da ev bulamayız zaten ama evim istediğim gibi değil ugrasıyorum özeniyorum ilk evim diye ama bi sürü sorun çıkıyo eşim şuan taşınmaktan yana değil anca tayin çıkarsa..ee yarın bi gün bebek oldugunda bu evde nasıl olur annem olmaz diyo bebek hastalanır hep diyo
Canım koku mutfagın borusundan geliyo, bu aralar yok ama yazın oluyoEğer alt kat yada üst kat varsa koku onlarından giderinden de gelebilir eğer banyo ve tuvaleti düzenli temizlemiyorlarsa.
Ahh eşimi ikna edebilsemAyy cok iyi anliyorum sizi ayni durum bnim basimdada var her yer rutubet her yer dokuluyo kokulardan biktim artik kisin rutubet temizlemekten tamir yapmaktan bikiyorum aynen bnimde evimin konumu guzel ve tasinamiyoruz nedense bebek olmadan tasinin biz cok sık hasta olmaya basladik
hic bi cozum bulamadik surekli usta geliyo eve kapatiyolar bi iki ay snra alttaki komsu geliyo akiyo diye yatak odasinin duvari komple dokuluyo esyalarim mafoldu kizimin yepyeni besigi bile rutubetten kenarlari ayrildi tuvalet kucuk odam mutfak berbat hergun kendi kendime soyleniyorum biktim artik hele o kokular beni bitiriyoAhh eşimi ikna edebilsem
Valla sorma canım beni daha ilk seneden yemeye başladı evin sanki her köşesinden bi sorun cıkıyo gibi geliyo rutubeti kapattık banyoyu köpükledik bu sefer de her duştan sonra duşakabinin altından su akıtıyo altta boşluk var silikon olmaz ki oraya
Sen bi çözüm bulabildin mi canım?
Önceden cok olmasa da varmıs bence çünkü esyalar vardı canım dolap yatak vs onların arkasında kalmıs sonra da eşim evi boyattı zaten ben tasınmadan
Bu izolasyon mu ne yapilinca değişiyor diyorlardı denediniz miKızlar ben eşimin bekarken yaşadıgı eve gelin geldim..
Bir de ev sizin mi kira miAhh eşimi ikna edebilsem
Valla sorma canım beni daha ilk seneden yemeye başladı evin sanki her köşesinden bi sorun cıkıyo gibi geliyo rutubeti kapattık banyoyu köpükledik bu sefer de her duştan sonra duşakabinin altından su akıtıyo altta boşluk var silikon olmaz ki oraya
Sen bi çözüm bulabildin mi canım?
Banyoda sadece tavanda vardı canım önce sarılaştı ıslak gibiydi tavan sonra siyahlaştı kavlamaya başladı ben de eşime önce rutubet boyasıyla boyattım sonra rutubete karsı dayanıklı köpükler varmıs onlardan aldırıp kaplattım şuan o sorun çözüldüBanyo için tekrar soruyim dusakabinin tepesinde duvarda mı siyahlık var yoksa babyonun tamamı mı öyle?
"Bastan kabul ettim ki dugun arefesinde sen emlakci depozito tasinma vs masraflara girme diye.. Seni dusundum kabul ettim hata mi ettim. 15 ay yasadim daha tahammul edemiyorum. Sen de benim icin fedakarlik et biraz" de bakalim ne diyecek esin..Anneme herşeyi anlatmam ki sadece onlar da tasınacagım evi görmek istedi ben de yanıma aldım eşimin bekar evine gittik gezdik bişey yoktu öyle rutubet filan koku da yoktu eşyaların arkasına kalmıs rutubet belliki..eşim baştan kabul etmeseydin diyo haklı da şimdi düzeni kurmusken tasınmaz ki baska sehre gidersek anca ozaman
Esyaları da bu eve göre aldık istediğim yine olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?