Evim e ateş düştü. ..

Eminim zor bir durum.

Başlığa binaen ; yaşadığınız his muhtemelen kuvvetli bir hayal kırıklığı , şok etkisi. Fakat şu an sağlıklı , çalışma potansiyeline sahip iki insansınız. Şükretmelisiniz. İyimser olmalısınız ki güçlü olup bu durumun üzerinden gelebilin.

En fazla yaşam standartlarınız düşecek. Bunu da birçokları yaşıyor ve emin olun alışılabilir bir durum.

Klasik olacak belki ama ; o ev , o birikim birinizin hastane masrafı da olabilirdi.

Sağlık en büyük zenginlik.

Arkadaşlar söyle bişey var eşim 3 yıldır burda ve burda 10 yıldır yaşayan insanlardan daha iyi biliyor.. 1 yıl dil dersine gitti elinden geleni yaptı halada yapıyor. ..
iki maaş olmadan olmaz ev odenmez evet ..ben bebek düşündüğüm için işten cikacaktim ve devlet ten annelik parası almaya devam edecektim. .. istediğim zaman yine işe donebilirdim çocuğu kreş e verip. .. şuan bütün planlarım iptal oldu.
biz artık 30 lu yaşlar dayız ama daha çocuğumuz yok. . 30 bini 2 buçuk yılda biriktirdik çünkü kirada oturuyorduk başka ödememiz yoktu. .elektrik su telefon birimizin maaşı hep kenara birikim yaptık.
esimde kiraya vermeyelim de ev alalim dedi.. evi aldık butun birikimimizi eve verdik.. 6 ay sonra bu geldi basimiza ..sabit işimiz olduğu için hatta eşim memur olarak çalışıyordu işçi sıfatıyla değil. . işe guvenmeden ev almış diyenler için diyorum .. işimiz ikimizin de güvenilir fabrikalardi. . ama allahım bizi böyle sinadi hayırlısı olsun artık hakkımızda. . ben çok Üzgün olduğum için bugün işe dayi gidemedim bedenimi hissetmiyorum çok Üzgünüm. ..

Çok üzücü birseydir eminim... Fakat eviniz başınıza yıkılmiş değil. sağlığınızla sinamasin Allah....
komşum geçen hafta 5 yaşındaki oğlunun gözünde tumor olduğunu öğrendi durumu çok ciddi en başı çocuğu kurmak diyor doktorlar gözden de gectiler.... o diyor şimdilerde evim başıma yıkıldı. Rizk Allahtandir yapmayın bu kadar.

Allah yardimcin olsun herseyde bi hayir vardir üzülme

Saglik varsa hersey hallolur bukadar takmayin kafaya..
Bolbol vakia suresini okuyun, bereket suresidir. Özellikle ikindi ve yatsi namazlarindan sonra okumasi daha efdaldir. Daha sonrasinda vakia duasini okuyun (internette bulabilirsiniz).

4 sene yaşadım avrupada oradakiler ellerine diken batsa öldük bittik sanıyor- bi de burada eşiniz işten çıkarılsaydı o zaman anlardınız siz sıkıntı nasıl oluyormuş.
ateş düşecek bişeyiniz yok en fazla ek bir işe girersiniz (ben 3 işte çalışıyordum yetişebilmek için!) , eşiniz ayırt etmeden bulduğu her işte çalışır, tatile gelmeyiverirsiniz, eşiniz tekrar iyi bir işe girince de tekrar çocuk planını devreye sokarsınız.

bir de gerçekten tedbirli olmakta fayda var daha evin parasını ödemeden içine 30 bin harcamamak gerektiğini böylece öğrenmiş oldunuz, pahalı da olsa dersinizi almış oldunuz, bir daha böyle hatalar yapmazsınız.

Evime ateş düştü fazla ağır değil mi? En azından o evi satsaniz bir süre idare edersiniz ilerde eviniz olur. İnsanlar ailesini kaybediyor bir ev için değmez bu acıya

Tatlım insallah kötü günleri geride bırakırsın, Allah çıkış yolu nasip etsin ama neden düşünmeden kredi gibi Bi yükün altına giriyorsunuz, ödeyemeyince böyle oluyor işte. Eşinin işyerinin kapanacağını bilemezdiniz elbette ama herşeyi hesap etmek lazım böyle Bi sorumluluk alırken

Ne kadar abartmışsınız Allah askına ise gidemeyecek ne var? Benim eşim de devlet memuruydu devletin hatası yüzünden ataması iptal edilecekti. Dava açtık ve kaybettik. Suanda ıssız. Ev almıştık, çocuğum var aylık 2000 lira ev kredisi ödüyorum. Daha doğrusu bi şekilde oduorum :) ödeyemezsem de evimi satar kiraya çıkarım. Hiçbirşey benden daha kıymetli degil.

Sizin durumunuzla benimki arasında hiçbir fark yok. Hatta bir de çocuk masrafı var ve çocuk basına 28 lira veren bir devlet var :)

Allah yardımcın olsun arkadaşım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…