Evim e ateş düştü. ..

zor bı durum ama vardır bı çıkış yolu eşiniz kendıne güvenıyormuş ne güzel bukadar kararmsarlaşıp onuda umutsuzlştırmayın şu dünyada ölümden başka herşeyin çaresi var

Yapılacak olan şu.

Madem tek maas ve krediyi odeyemeyeceksiniz; once evi satip kredi borcunu odeyecek, geri kalan nakdi bankaya yatiracaksiniz. Eger evi sattiginiz kisiyle anlasirsaniz o evde kiraci olarak ya da anlasamazsaniz baska bir eve kiraci olarak gececeksiniz.

Anne baba da zengin olsa kredi borcunu cart diye odeyemez. Sanirim 50.000 den fazladir borcunuz. Kimse kimseye yuklu bi mebla vermez, veremez. Borc kapiya dayanmadan cikis yolu bulmalisiniz. Banka gozunuzun yasina bakmaz.

Odeyemediginiz taktir de evinizi elinizden alir ve harac merac satilir. O zaman elinizde hic para kalmaz.

ilk mesajınız ve diğer mesajlarınız da çok karamsar.
ama satır aralarında eşinizin dili anlayacak kadar bildiği, bir yıl işsizlik maaşı alacağı, eşinizin iş bulma konusunda kendisine güvendiği gibi bilgiler mevcut. anlattığınız ya da hissettiğiniz kadar kötü durumda değilsiniz.

Çok negatif gördüm sizi. Rabbim sağlık versin, para ile ilgili her şey bir şekilde çözülür. Eşinize karşı tutumunuzu ise doğru bulmadım, adam kumarda kaybetmemiş, başka kadınlarla yememiş yani, öderiz diye güvenip aileniz için şartların en iyisini sağlamaya çalışmış. Kaldı ki işten de atılmamış, çalıştığı yer kapanıyormuş. Bir yıl işsizlik maaşınız varmış, henüz hamile de değilsiniz bebek düşünüyorduk dediğinize göre. Yapılacak şey basit, bu bir yıl içerisinde siz çalışmaya devam edeceksiniz, eşiniz iyisine kötüsüne bakmadan bir iş bulmaya çalışacak veya hazır işsizlik maaşı gelirken yemeyip içmeyip dilini geliştirecek. Siz de adamın tepesinde bıdı bıdı etmek yerine destek olacaksınız. Eve harcanmış bir 30,000 varmış, neticede bu da evinizin halihazırda değerini yükseltmiş bir faktör değil mi zaten? Allah yardımcınız olsun, öncelikle duruma yaklaşımınızı değiştirin bence.

ISSIZZ
canim babamin durumu baya iyimis ondan slcaginiz parayi hemen odemeniz gerekmez bir babanin girevi evladini gerektiginde zor durumlardan kurtarmak gerektigin kol kanat germek degilmidir nediyeyim bilemedim yani

Garanti işi olmayan insanlar bu kadar borca girmemeli. Olabilir. Ocağınıza ateş düşmemiş ama üzücü tabi.

Ne kadar dramatize etmişsiniz olayı. Başlığı görünce şehit yakınısınız veya ailenizden biri vefat etti sandım.

Önemli olan cana birşey olmasın. He kaldı ki malınıza da birşey olmamış. Yani yangın falan çıksa emeğiniz paranız boşa gitse neyse de...

Satarsınız evi, kredi borcunu kapatırsınız. Bu kadar basit. Annenizin Karnından o ve ile doğmadınız ya... Durum düzelince yine alırsınız bi ev.

Söylemesi kolay tabi demeyin. Aynı sıkıntıyı ben de yaşadım. 100.000 kredi borcuna girdikten 1 ay sonra işten çıktım. Sonra hamile olduğumu öğrendim ve işe başlayamadım tekrar. Hiç ah vah etmedim. Evi satar borcu kapatarım dedim. Ama sonra ailemiz yardım etti, satmak zorunda kalmadık. Ama satılsaydı da sağlık olsun derdim

Evet kötü bi durum ama kendinizi bu kadar yipratmayin dünyanın sonu gelmiş gibi yazmışsınız.
Evine ateş düşme deyimi böyle bi durum icin buraz fazla geldi bana. Çok şükür sağlıklısınız eşiniz yanınızda. Gün doğmadan neler doğar.
Allah başka dert vermesin çözülemeyecek sıkıntılar değil bunlar. Biraz olumlu düşünmeye çalışın.

Derdinizi kucumsemiyorum ancak evimize ates dustu filan diyince biri oldu zannettim.
Once bir sukur edin sagliginiz yerinde eliniz ayaginiz tutuyor. Umutsuz olmayin. Arkadaslar guzel careler yazmislar zaten ben tekrarlamayacagim onlari.

En kotu ailenizden akrabanizdan birinden borc alin ve esiniz is buldugunda onlara odemeye baslayin.. ama lutfen bu kadar olumsuz olmayin. Negatif dusunce negatif olaylari ceker her zaman. Allah yardimciniz olsun.

Evimize ateş düştü deyince sonunu paraya bağlayacağını hiç tahmin etmemiştim!
Çok kötü bir üslup bu! Allah evinize ateş düşürmesin! Giden ev olsun para olsun..
Lütfen kullandığınız Kelimelerde biraz seçici olun!

Bir yıl önce tamda su aralar maddi anlamda bizde büyük bir kayıp yaşadık. O zaman dünya başıma yıkılmış gb geliyordu ki bir müddet hergün ağladım diyebilirim. Şimdi düşünüyorum da ne gerek var o kadar kedere, önemli olan can sağlığı, bak 1 yıl sonra o günlerime üzülür hale geldim. Bebeğimin en tatlı zamanlarıydı o psikolojiyle doya doya gülüp eğlenemedik diye çok kızıyorum kendime. Şimdi her şey tekrar bir şekilde rayına girdi. Her derdin bir çaresi vardır. Sağlıklarınız yerinde olsun, eşine de yüklenme sadece destek ol.

Allah yardimciniz olsun...Cok zor bir durum kredinin dezavantaji iste insanoglu ne olacagi belli olmuyor..Bence acil satliga cikartin evinizi taksitleriyle beraber devretmeye calisin ya da evi komple satin kiraya cikin

Ates dustu deyimi beklenmedik olum olayindan solayi kullanilir biliyorum. Hissettigniz endisenin boyutunu tahmin ediyorum. Yurt disinda boyle seyler insanin daha da endiselendirir. Ancak bu olum degildir.
Ekonomik durum fena olabilir ama cozumu var.
Mortgage almissansiz bankanizdan "Mortgage Holiday" kolayligi olup olmadigini ogrenin.
Genellikle istisnai durumlardano demelerde 6 aylik bir ara alabiliyorsunuz
Yada evinizi yenidend mortgagelayin (re-mortgage). Sanki bastan baslarcasina odeme yapacak sekilde bankadan odunc para alabilirsiniz. Sadece odeme suresi degisir.
Ayrica vatandaslik burolarina danisin, bu konuda nasil yardim alabilirsiniz diye.

Bir sey merak ettim. Dil bilmeden nasil yerlestiniz oralara? Multeci olarak mi?

allah korusun burada böyle bir konu açılınca şehit haberi geldi falan sandım o gibi durumlarda denir evime ateş düştü diye
derdiniz küçümsenecek bir dert değil ama o kadar umutsuz da değilsiniz
yurt dışındasınız işsizlik maaşının olduğu bir yer eşin iş bulur sen çalışıyorsun mutlaka başka iş çıkar
gün doğmadan neler doğar
eşinizinde bu kadar üstüne gitmeyin siz oturun eviniz olsun diye girmiş krediye sanki adam daha çok kazanayım diye tüm parasını borsaya yatırmışda kaybetmiş gibi söylüyorsunuz

Evime ateş düştü deyince, ben evden bir kayıp/ölüm oldu diye düşünmüştüm. Allah korusun. Ölümden başka herşeye çare vardır.Allah dermansız dert vermesin. Bulunur bir çıkış yolu, yormayın kalbinizi..

eşin başka bi işe girer
bu kadar dert etmöeye gerek yok ki.. sonucta elı ayagı tutuyor dimi yani?
elbette bir müddet sıkıntılar olur insanız yani. önemlı olan sabretmek.

Başlığı okuyunca eşinizi kaybettiniz sandım. Hiçbirşey ölümden daha kötü değil. Her zaman bir çıkış yolu bulunur.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

başlığa bakınca aldatma, boşanma filan var sandım.. yanlış anlama, derdini küçümsemek değil, öyle seyler geldi aklıma, içerige bakınca bi nebze rahatladım, diğer zor şeyleri düşündügümden.. Allah kolaylık versin, eşinle yanyana elele olun da halledersiniz inşaAllah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…