Evimden kira alamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gamzelihaller

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2021
980
-73
18
47
Ailem yıllarca sabit bir evde kiradaydı.abilerim evlendi. Ben de evlenmeden önce daire aldım.ailemle yaşadığım için kirayı da ödedim. Aldığım daire ise kiradaydı.
Neyse evlendim.babam ev sahibiyle sorun yaşadı o ara benim kiracim da çıkınca benim eve yerleştirdim.
Beklentim abilerimin bana kira vermesi.cunku babam veremez.baska bir eve çıksalar kirayı bölüşecektik. Ev benim olunca böyle bir sıkıntıları yok. Ciddi şekilde mağdur oldum.yengelerim babandan kira mı isteyeceksin diye benimle tartışıyorlar .işlerine gelmiyor.
Eşim benimle sürtüşüyor neden kirayı almiyorsun diye. O da bana inat dairesinin kirasını ailesine gönderiyor. Büyük pişmanlık içindeyim keşke başka eve çıkarsaydım. Ama ev yoktu o dönem.

Kim kimin evinde kim kimden kira istiyor zar zor anladım

En son anladığım kadarıyla baban senin evinde ve kira veremiyor. bu yüzden abin kira versin istiyosun çünkü başka bir eve çıksa kirayı abinle bölüşecektiniz. Baban neden kira veremiyor? O zaman babana başka ev bul orda otursun. mecbur ikiniz verirsiniz o zaman kirayı

Başka eve çıksalar kirayı bölüşecektik yazmışsınız. Kardeşler arasında olacak bişi miydi bu?

O evi alırken eşinizin herhangi bir katkısı var mı?

Başlığı görünce kiracınız kira vermiyor sandım.
Annem babamdan kira isteyemezdim. Abimden de beklemem. Yani evleriniz var, maddi durumunuz iyi sanırım. Neden kira bekliyorsunuz ki.
Esiniz evlenmeden önce aldığınız ev için neden kira almıyorsun diye ne hakla karışır

Valla bu ile girmeseniz iyiydi. Şuan bence kira falan alamazsınız.
Yalnız sizin ev evlilik öncesi alınmış keske eşinize her ayrıntıyı anlatmasaydınız kira beklentisine girmezdi.
O abiler bende olsa bagımı keserdim

Eşin katkısı yok ama. Eşininde evi varmış o da haklı olarak kirayı kendi ailesine veriyor
E versin. Çifter çifter evleri olan, çalışan iki insan ailelerine yardım yapsınlar ikisi de.

Abilerin yaptığını onaylamıyorum o ayrı mesele. Ama ben olsam canları sağolsun derdim herhalde.

Başka eve çıksalar kirayı bölüşecektik yazmışsınız. Kardeşler arasında olacak bişi miydi bu?
Daha önce düzen böyleydi. O zaman bekarlardı gerçi. Ama akıl bunu gerektiriyor. Ev benim olunca teklif etmeme bile güceniyor annem. Kardeşlerim zaten yok sayıyor.

Evlenmeden önce aldım yine de eşimin gözüne geliyor

Eşim benimle sürtüşüyor neden kirayı almiyorsun diye. O da bana inat dairesinin kirasını ailesine gönderiyor. Büyük pişmanlık içindeyim keşke başka eve çıkarsaydım. Ama ev yoktu o dönem.
İkinizde ailenize yardım etmiş oluyorsunuz,kendinize ait eviniz varmış.
Sizin bekarken aldığınız ev eşinizi ilgilendirmez bana göre

Onlar belli ki kira ödemeyecek, siz de kira geliri olsun istiyorsunuz. Şu durumda "Eşimle evleri satıp büyük bir ev almayı planlıyoruz. Babamlara şimdiden bir yer ayarlayalım zorda kalmasınlar, hep birlikte kirayı da bölüşelim" demek en mantıklısı gibi.

Annenizin gücenmesi de mantıklı değil, abilerinizle aranızda ekonomik olarak uçurum yoksa anne babanın yükünü paylaşmalısınız.

Ama, yerinizde olsam anne babama kıyamayacağım için, artık bir kere eve oturun demişim, ömür boyu oturmaya devam ettiririm. Sonuçta tapu benim. Ama abilerimle görüşmezdim, net. Beni düşünmeyeni düşünmem. Zor bir durum inşallah çözüm bulursunuz.

Üç kuruş para için aile bağlarınızı koparır mıydınız gerçekten?

Burada abilerin yaşam şartlarını maddi durumlarını bilmiyoruz. Şimdi konu sahibi şöyle gelirleri var böyle maaşları var diye sayacak muhtemelen o yüzden sorma gereği bile duymadım.

Siz isteyemiyorsunuz,ailenizde hiç umursamıyor.Akraba ile ticaret yapılmaz dedikleri tam bu olsa gerek.İyilik yapayım derken gelirinizden olmuşsunuz.Dunyanın haline bak iyilik bile yaparken insanlar korkar hale geldi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…