Evimden kira alamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Oha

Bence haksızlık ediyorsunuz. Başlıktaki yorumlarda bazıları gereksiz dram yapmış. Kendi evinde oturmadan önce de konu sahibi ve abisi anne babasının kirasını ödüyorlarmış zaten. Başka eve çıksa yine çocukları ödeyecek başkası değil. Sadece neden tek benim üstüme atılıyor tüm yük eşit paylaştırılsın demiş. Hayırsız evlatlık bir durum yok her türlü çocukları karşılıyor masrafları zaten. Sadece şu an eşitlik yok

Herkes hibe et demiş ama konu sahibi genç yaşında o evi alirken motivasyonunuz neydi??
Mesela ben de ucuz,1+1 ev almak için para biriktiriyorum ama amacım o evin kirası kenarda altın olarak biriksin,biraz zaman geçtikten sonra kendi birikmisim+kiradan gelenler birleşip yeni bir ucuz eve peşinat alayım. Bu sekilde malim mülküm çoğalsın, yaşlanınca özel sektörde iş peşine düşmeyeyim, akmasa da damlayacak bir para akışım olsun .
Yani konu sahibin de birikim amaçlı, yatırım amacli böyle bir arzusu vardiysa şimdi onu kullanamiyor . Yazık değil mi? Ev almak kolay mı?
Ki kolay olsaydı madem o şehirden ev almak,ailesi bunca zaman neden alamadı? Demek ki kendinden kismış,zoru başarmış genç yaşta ev sahibi olmuş. Onda da gram söz hakkı yok...
Çok üzücü vallahi.

Kardeşlerinizin geliri ile sizin geliriniz arasında uçurum yoksa, daha doğrusu kardeşleriniz zar zor geçinmiyorsa hepinizin ortak vermesi lazım. Her ailede böyle biri çıkıyo genelde tüm sorumluluğun üstüne atıldığı. Eğer abilerinizin maddi sıkıntısı yoksa kabul etmeyin anneniz de bunun için trip atıyorsa çok haksızlık yapıyor çok ayıp..

bu arada durumunuz iyi sanırım ben olsam eşimi karıştırmazdım onun sıkıntı çıkarması çok yersiz.

Babanızın bir geliri yok ise, kendisi bunu teklif etmiyor ise talep etmek biraz zor olacaktır.

Yengeleriniz ve eşinize ne oluyor ben onu anlamadım, benim eşimin böyle bir evi olsa annesini babasını oturtsa kira al diyemem. Yengeler hiç karismasa idi, abileriniz ile konusarak biraz destek alabilirdiniz sanırım ama biraz işler karışmış

eşinin karşısında bu kadar pasif kalıp kendi anne babasına "ama bu haksızlık" dediği içindi bu yorumum. tabiki tüm çocukların birlikte sırtlanması gerekir bir şeyleri. ama yapmıyorlar ne olacak karşılığı, abileri hayırsız diye anne-babasını evden çıkarmak mı çözüm. benim eşimin ailesinde aynı problemler vardı, ablalar sadece para istemeye varlar, e aile sıkışıyor yeri geldiğinde yaşlı insanlar hastalık masrafı daha çok. ablamlar verirse veririm mi demeliydi. eşimin aklına gelmeden ben yollatıyordum para. herkes kendi yaptığından sorumlu.

Evi alırken eşinizin katkısı olmamış ortak kazançla alınsaydı laf etsin.Kız evlat olarak bırakın otursunlar anne babanız insanlar sonsuza dek yaşamıyorlar.

Yengelere gıcık oldum, çok biliyorlar.
Konu sahibi anladıpım kadarıyla kardeşlerinizin vurdumduymazlığına kızıyorsunuz. Haklısınız. Ailenizin diğer masraflarını kim karşılıyor peki. Belki onlarda dengeleme yaparsınız.

Ailesinin konu sahibine verdiği emeklere çok üzüldüm. O kadar büyütüp okutmuşlar, sayelerinde meslek sahibi olabilmiş ama kendisine bir araba bile alamıyor çünkü eşinin aç gözünü doyurması lazım. Tabii doyurabilirse. Ailesinden alacağı kirayı direkt eşine vereceğinden eminim. Kendisine hiçbir faydası olmayacak. Böyle evlat düşman başına.

Maddi sıkıntınız mı var yoksa eş baskısı mı

Ailemin durumu olsa fazladan bir evim varsa tabi ki oturturum. Evim mi yok kiralarına yardım ederim diğer kardeşlerim yapmıyor diye bende mi yapmayayım. Eşinizide ilgilendirmez yengelerinizide zerre ilgilendirmez. Eşinizinde varmış kirasını ailesine verirse verir sizde buna karışamazsınız. Evlatlara ev hibe edilince mecbur kılınır ama anne baba dardayken bir ev hibe edilince kira geliri düşünülür. Diğer türlü durumları iyi emeklilik maaşları var onlara yetiyor bize versinler olurdu Allahım neler okuyacağım daha

Aile büyüklerinin yaşlılık dönemi milim milim bölüşülecek bir yük değildir.
Kimin koşulları uygunsa o biraz daha fazla el tutar.

Anladığım kadarıyla diğer kardeşlerin fazladan bir evi yok.
Ne mutlu, sizin varmış. Anne ve babanızı rahat ettirmek için size böyle bir fırsat sunulmuş gibi düşünün.

Diğer kardeşler imkânı var ve yapmıyorlarsa onların ayıbı. Herkes kendine yakışanı yapar.

Kendiniz geçim sıkıntısı yaşamıyorsanız- anladığım kadarıyla öyle bir sıkıntınız yok- anne babanıza harcadığınız aslında sizin için bir armağandır.
Allah gecinden versin, bu dünyadan göçüp gittiklerinde "iyi ki yapmışım, keşke daha fazlasını yapsaydım" diyerek kayıp acısını daha çabuk atlatırsınız, vicdanınız rahat olur.
Büyüklerimize görev olduğu için değil içimizden gelerek, sevgiyle yardımcı olursak milimetrik hesaplara gerek kalmaz.

Babamın maaşı var ama kısıtlı

Eşinize şunu söyleyin" senin ailen maddi olarak zora düşmedi halde sırf bana inat olsun diye kira gelirini onlara veriyorsun ama benim ailem maddi zorlukta olduğu için evimi onları kullanıyorum ve kira almıyorum diye laf ediyorsun . Senin bana bir şey deme hakkın yok de kalbimi çok kırıyorsun daha fazla beni üzme" . Sonra da eşiniz kirayı ailesine yollarda da yollasın birşey demeyin. O da onun hakkı çünkü

+1
icimden gecenleri yazmışsınız

Ben de kira beklemezdim kimseden eşim de ailemle aramizda olan hukuka karışmamali diye düşünürüm
Ha o da inadina davranıyorsa bu onun ayıbı sonuçta ayni sekilde kayinaileniz de esinizin evinde yasiyor olabilirdi. Ben karsilikli empati kurdugumda ha esimin ailesi ha benim ailem derdim sonucta aile olmak bunu gerektirir diye düşünürüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…