- 3 Şubat 2018
- 25.893
- 111.426
- 598
- Konu Sahibi gamzelihaller
-
Eşiniz evliliğinizde hiç siz hakkı tanımıyormuş size, çalışıyorsunuz eviniz ise uzak diye araba almak istemişsiniz, eşiniz tarla istiyor diye tarla alınmış. Koltuk almışsınız fikrinizi sormamıs. Her konuda size hükmettiği için kira konusunda da baskı yapıyor. Kirayı alıp harcamasını eşinize bırakacağiniza, istedikleriniz gibi yaşasınlar aileniz o evde. Sanki para alsanız istediğiniz gibi harcayacaksınız da kaybım var diyorsunuz.
Bence haksızlık ediyorsunuz. Başlıktaki yorumlarda bazıları gereksiz dram yapmış. Kendi evinde oturmadan önce de konu sahibi ve abisi anne babasının kirasını ödüyorlarmış zaten. Başka eve çıksa yine çocukları ödeyecek başkası değil. Sadece neden tek benim üstüme atılıyor tüm yük eşit paylaştırılsın demiş. Hayırsız evlatlık bir durum yok her türlü çocukları karşılıyor masrafları zaten. Sadece şu an eşitlik yokhepiniz hayırsız evlatsınız anladığım, abiler sizin başınıza atmış, sizde nasıl abilerimden bişey koparırım derdindesiniz. o evden alacağınız kira hayat standardınızı ne kadar yükseltiyor? evin kirası ne kadar bu kadar yaygara ne için kopuyor çok merak ettim. ayrıca eşiniz ne hadle karışıyor? evlenmeden önce almışsanız anneniz oturmasada onun kirasını birikim yapıp kullanmayabilirdiniz, o paraya muhtaç bir yaşantınız yoksa. faturalar otomatik ödemeyle bi abiye kitlensin, diğeride haftalık marketi pazarı yapsın. anneniz babanız hayatlarının ikinci baharında biraz huzur bulsun olmaz mı? hem herkes elini taşın altına koymuş olur.
eşinin karşısında bu kadar pasif kalıp kendi anne babasına "ama bu haksızlık" dediği içindi bu yorumum. tabiki tüm çocukların birlikte sırtlanması gerekir bir şeyleri. ama yapmıyorlar ne olacak karşılığı, abileri hayırsız diye anne-babasını evden çıkarmak mı çözüm. benim eşimin ailesinde aynı problemler vardı, ablalar sadece para istemeye varlar, e aile sıkışıyor yeri geldiğinde yaşlı insanlar hastalık masrafı daha çok. ablamlar verirse veririm mi demeliydi. eşimin aklına gelmeden ben yollatıyordum para. herkes kendi yaptığından sorumlu.Bence haksızlık ediyorsunuz. Başlıktaki yorumlarda bazıları gereksiz dram yapmış. Kendi evinde oturmadan önce de konu sahibi ve abisi anne babasının kirasını ödüyorlarmış zaten. Başka eve çıksa yine çocukları ödeyecek başkası değil. Sadece neden tek benim üstüme atılıyor tüm yük eşit paylaştırılsın demiş. Hayırsız evlatlık bir durum yok her türlü çocukları karşılıyor masrafları zaten. Sadece şu an eşitlik yok
Evi alırken eşinizin katkısı olmamış ortak kazançla alınsaydı laf etsin.Kız evlat olarak bırakın otursunlar anne babanız insanlar sonsuza dek yaşamıyorlar.Ailem yıllarca sabit bir evde kiradaydı.abilerim evlendi. Ben de evlenmeden önce daire aldım.ailemle yaşadığım için kirayı da ödedim. Aldığım daire ise kiradaydı.
Neyse evlendim.babam ev sahibiyle sorun yaşadı o ara benim kiracim da çıkınca benim eve yerleştirdim.
Beklentim abilerimin bana kira vermesi.cunku babam veremez.baska bir eve çıksalar kirayı bölüşecektik. Ev benim olunca böyle bir sıkıntıları yok. Ciddi şekilde mağdur oldum.yengelerim babandan kira mı isteyeceksin diye benimle tartışıyorlar .işlerine gelmiyor.
Eşim benimle sürtüşüyor neden kirayı almiyorsun diye. O da bana inat dairesinin kirasını ailesine gönderiyor. Büyük pişmanlık içindeyim keşke başka eve çıkarsaydım. Ama ev yoktu o dönem.
Ailesinin konu sahibine verdiği emeklere çok üzüldüm. O kadar büyütüp okutmuşlar, sayelerinde meslek sahibi olabilmiş ama kendisine bir araba bile alamıyor çünkü eşinin aç gözünü doyurması lazım. Tabii doyurabilirse. Ailesinden alacağı kirayı direkt eşine vereceğinden eminim. Kendisine hiçbir faydası olmayacak. Böyle evlat düşman başına.Eşiniz evliliğinizde hiç siz hakkı tanımıyormuş size, çalışıyorsunuz eviniz ise uzak diye araba almak istemişsiniz, eşiniz tarla istiyor diye tarla alınmış. Koltuk almışsınız fikrinizi sormamıs. Her konuda size hükmettiği için kira konusunda da baskı yapıyor. Kirayı alıp harcamasını eşinize bırakacağiniza, istedikleriniz gibi yaşasınlar aileniz o evde. Sanki para alsanız istediğiniz gibi harcayacaksınız da kaybım var diyorsunuz.
Maddi sıkıntınız mı var yoksa eş baskısı mıAilem yıllarca sabit bir evde kiradaydı.abilerim evlendi. Ben de evlenmeden önce daire aldım.ailemle yaşadığım için kirayı da ödedim. Aldığım daire ise kiradaydı.
Neyse evlendim.babam ev sahibiyle sorun yaşadı o ara benim kiracim da çıkınca benim eve yerleştirdim.
Beklentim abilerimin bana kira vermesi.cunku babam veremez.baska bir eve çıksalar kirayı bölüşecektik. Ev benim olunca böyle bir sıkıntıları yok. Ciddi şekilde mağdur oldum.yengelerim babandan kira mı isteyeceksin diye benimle tartışıyorlar .işlerine gelmiyor.
Eşim benimle sürtüşüyor neden kirayı almiyorsun diye. O da bana inat dairesinin kirasını ailesine gönderiyor. Büyük pişmanlık içindeyim keşke başka eve çıkarsaydım. Ama ev yoktu o dönem.
Babamın maaşı var ama kısıtlıYengelere gıcık oldum, çok biliyorlar.
Konu sahibi anladıpım kadarıyla kardeşlerinizin vurdumduymazlığına kızıyorsunuz. Haklısınız. Ailenizin diğer masraflarını kim karşılıyor peki. Belki onlarda dengeleme yaparsınız.
Maddi sıkıntım yok. Eş baskısı biraz ama galiba geliri istiyorumMaddi sıkıntınız mı var yoksa eş baskısı mı
Eş baskısıysa farklı olur durum ama ve aileye haksızlık olur. Bence anne babanız siz onların evinde yaşarken sizden kira istememiştirMaddi sıkıntım yok. Eş baskısı biraz ama galiba geliri istiyorum
Harcayamayacağınız geliri niye istiyorsunuz ki? Annem babam abilerim yiyeceğine kocam yesin mi diyorsunuz?Maddi sıkıntım yok. Eş baskısı biraz ama galiba geliri istiyorum
+1Başlığı görünce kiracınız kira vermiyor sandım.
Annem babamdan kira isteyemezdim. Abimden de beklemem. Yani evleriniz var, maddi durumunuz iyi sanırım. Neden kira bekliyorsunuz ki.
Esiniz evlenmeden önce aldığınız ev için neden kira almıyorsun diye ne hakla karışır
Karı koca ne paragözsünüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?