Evimden kira alamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben böyle bi durumda kira asla isteyemezdim maddi durumunuz kötü değil belliki ev zaten sizin yani otursunlar eşinizde kirasını ailesine gönderir yani esitlik.

Daha önce düzen böyleydi. O zaman bekarlardı gerçi. Ama akıl bunu gerektiriyor. Ev benim olunca teklif etmeme bile güceniyor annem. Kardeşlerim zaten yok sayıyor.
Annenize birşey söylemeyin bunun için neden söylüyorsunuz ki, durumları yokmus, diğer çocukları size para vermiyor diye mahcup edilir mi anne?

Abilerinizle konuşmanız ayrı ama o yengelere gerekli cevabı verin, ne karışıyorlarmıs bu meseleye?

Eşiniz ve yengeniz bu konunun muhatabı değil. Yengelere karşı neden karışıyorlar diye sitem halindesiniz diye anladım yazdıklarınızdan ama aynı şeyi eşiniz de yapıyor bunun farkında olun lütfen.
Bunun haricinde anladığım kadarı ile ailenizin ihtiyacı var bu durumda yapılacak çok bi şey kalmıyor zaten. Siz maddi olarak zorda değilseniz ( ki öyle olmadığınızı düşünüyorum) kira alıp almamak sizin insiyatifinizdeki bir şey ve ben bunu anlayamayacağım sanırım annem babamın ihtiyacı olsa böyle bir beklentim olmazdı zaten. Ya abilerinizi muhatap alıp açık açık konuşacaksınız ve ya bir bahane ile evi satacaksınız kirayı bölüşeceksiniz. Ama dediğim gibi bunlar benim için çözüm yolu olabilecek seçenekler dahi değil. Şayet annem ve babamın ihtiyacı varsa ve ben ihtiyacı karşılayabilecek durumda isem eş kardeş beni ilgilendirmez ben kendi işime bakar geçerim aynı şekilde eşinizin evi de evlenmeden önce sahip olduğu bir ev ise çok da karışmayın boş verin derim. Yakın zamanda çözüm bulmaniz dileğiyle

Annenin haberi var, yengelerin de var. Muhtemelen abilerin de vardır.

Kimse yanaşmıyor belli ki. Alamazsın kira.

İlla gelir istiyorsan evi sat başka al.

Bence zaten istenmez bu durumda kira. Hele eşin söylenmeye hakkı yok, evet kendi evinin kirasını ailesini gönderebilir. O da onu yapmış. Haksız değil.

Anne babadan kira alinmaz ama konu sahibini anliyorum.
Neden baska evlatlar varken tum yuk tek evladin omzuna binsin ki?
Annenin sana kirilmak yerine ogullarina boyle yapmayin ayip diye soylemesi lazim.

Onceki kiracidan ne kadar kira aliyorduysan o tutarin 3e bolunmesi gerek ve diger kardeslerinin kendilerine dusen tutari sana kira olarak odemeleri gerek.

Ama onlar da yardim olarak faturalari oduyorlarsa ya da evin ihtiyaclarini falan karsiliyorlarsa kira odememelerini anlarim.

Ben kira almazdim. Hele hele hic durumu olmayan bir babadan hic almazdim.Kardesler imkanlari varken de destek olmuyorsa bu onlarin vicdani ile ilgili. Yazik o anne babaya. Kim bilir ne zorluklarla büyüttüler evlatlarini.
Siz nasil evinizi ailenizle paylastiysaniz, eşiniz de ailesine destek olabilir. Ama asil sorun şu ki sizin ailenizden almadiginiz kiraya takip, misilleme yapmasi...
Allah herkese vicdan, merhamet versin.

Bence evinizin kira bedeli tamami olmasada bir miktar size verilmeli o yengeler cok biliyor ayni durumda olsalar kiyamet kopardi heralde. Alinirlarsa alinsinlar cok biliyorsa abileriniz versin ev orda otursunlar ihtiyacim var magdur oluyorm diyin diger cocuklarina yuklenmek islerine gelmiyor erkek cocugu ya ilerde bize bakar mantigi kiz ne hali varsa gorsun

Offff bu insanların anne babasının evine, kardeşinin , kızının oglunun evine girip kendisine hibe edilmiş gibi davranmasından nefRet ediyorum. Evin durduğu yerde eskiyor keşke çıkartmanın bir yolunu bulsan, Almanya'dan oğlum gelecek falan diyebilsen... Bence yeni ev alacağız, bizim maaslarin yarısi, bu iki evin kirası (eşinin ve sizinki) hepsini birleştirip 10 sene kredi odeyecegiz diye ayak yap, 1500 liradan kiraya vermeyi düşünüyorum yıl başından sonra, anca kurtariyor. Ona göre siz de bir plan yapın, falan deyin bence.

hepiniz hayırsız evlatsınız anladığım, abiler sizin başınıza atmış, sizde nasıl abilerimden bişey koparırım derdindesiniz. o evden alacağınız kira hayat standardınızı ne kadar yükseltiyor? evin kirası ne kadar bu kadar yaygara ne için kopuyor çok merak ettim. ayrıca eşiniz ne hadle karışıyor? evlenmeden önce almışsanız anneniz oturmasada onun kirasını birikim yapıp kullanmayabilirdiniz, o paraya muhtaç bir yaşantınız yoksa. faturalar otomatik ödemeyle bi abiye kitlensin, diğeride haftalık marketi pazarı yapsın. anneniz babanız hayatlarının ikinci baharında biraz huzur bulsun olmaz mı? hem herkes elini taşın altına koymuş olur.

Abilerimin bencilliği yüzünden kaybım var
Eşiniz evliliğinizde hiç siz hakkı tanımıyormuş size, çalışıyorsunuz eviniz ise uzak diye araba almak istemişsiniz, eşiniz tarla istiyor diye tarla alınmış. Koltuk almışsınız fikrinizi sormamıs. Her konuda size hükmettiği için kira konusunda da baskı yapıyor. Kirayı alıp harcamasını eşinize bırakacağiniza, istedikleriniz gibi yaşasınlar aileniz o evde. Sanki para alsanız istediğiniz gibi harcayacaksınız da kaybım var diyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…