arkadaşlar benimki dert değil ama sıkıntı nişanlıyken eşimle düğüne yakın bi ev beğendik tam kiralıyodukki kayınpederim bi ev bulduğunu ve satın almak istediğini söylemiş ben evi görmedim ev satın alındı allah razı olsun başımızdanda eksik etmesin kayınpederimi ama ben eve pek ısınamadım şirin bakımlı bahçesi de olan bahçe katı ama karanlık biraz bi de nedense alışamadım alışamamın nedeni sadece evde deil evin beyaz eşya ve halılarınında bilgim dışında alınması ve içime sinmemesi .....beyaz eşya halılar değişir belki(çok kısa zamanda olmaz tabi)ama ev konusunda ne yapcam bilmiyorum kiraya da borçlanmayada razıyım ama eşim bu konuda ağız açtırmıor ve açıkcası bu konularda ailesinin sözünü dinliyor ailesinin oturdukları ev dışında bi evleri daha var biz evlenirkende vardı şimdi o ev satıldı ve sıfır bi daire alındı ama kiraya vericeğinize biz oturalım yada biz kiralayalın denmior tabi .arkadaşlar siz olsanız ne yapardınız eşinizi başka bi ev için iknaya çalışırmıydınız yoksa eve alışmaya mı?
bahçeyi seviyorum aslında:)çiçekler diktim budanacak bi kaç şey vardı budadım masa sandalye koydum kancalı saksılardan alıp yukarılara astım bahçenin havası değişti ama eşimin hiçç bi katkısı yok bunlarda hepsini kendim aldım ve yaptım belki beraber yapsak daha çok keyif alırım mesela bahçenin zemini çok eski oraya fayans olmasada beton döktürelim diyorun olur diyo sonra tık yokcnmm sana ve eşine çok tşk ederimyorumlarınız çok mutlu etti beni, sizinde yuvanız mutluluk dolsun taşsın inşallah
buarada konu sahibi arkadaşım, benimde bekarken oturduğum ev yani annemlerin evi bir apartmanın bahçe katıydı, ve biz o bahçede içtiğimiz çaylara doyamazdık.
biz taşındığımızda bahçe sadece betondu, hiç ağaç vs yoktu. babam belediyeden toprak getirtip bahçenin bir köşesine döktürdü ve oraya farklı farklı çiçeklerin tohumlarını ekti.
toptancılardan 30-40 tane boş zeytin - peynir tenekelerini topladı , pembe mor kırmızı yeşil renklere boyayıp içine çiçek dikti ve sıra sıra dizdi bahçeye., tam bir renk cümbüşü oldu.
3-4 ay sonra o bahçe öyle bir hale geldiki yoldan geçenler durup kafalarını şöyle bir uzatıp bakar oldular
çevremizi yaşanır hale getirmek birazda bizim elimizde, sende başarabilirsin bunu
demekki evden elektrik almak önemli:)ultra lüks olması şart deilcnm bende farklı durum olmuştu biz kırada oturuyoduk yeni evliydık oturdu uz evden cok daha guzel ultra luks bi eve gectık ay ben o eve hiç ısınamadım 3 sene oturdum ama hep eskı evimin huzuru nu aradım cnm ne iş ne başka bişey istemedı cok garıp duygular 7 ay önce yenı aldımız eve taşındık ay nasıl sviyorum belli değil
bahçeyi seviyorum aslında:)çiçekler diktim budanacak bi kaç şey vardı budadım masa sandalye koydum kancalı saksılardan alıp yukarılara astım bahçenin havası değişti ama eşimin hiçç bi katkısı yok bunlarda hepsini kendim aldım ve yaptım belki beraber yapsak daha çok keyif alırım mesela bahçenin zemini çok eski oraya fayans olmasada beton döktürelim diyorun olur diyo sonra tık yok
demekki evden elektrik almak önemli:)ultra lüks olması şart deil
amin.....huzur eksik olmasınaynen öle ttaım huzur versin yeter
zemine bişey şart canım havası çok değişecek bi de ben bahçeye çamaşır asıyorum zemini yıkaması kolay olurohh ne güzel mis gibi olmuştur ellerine sağlık
bak bizimkilerde fayans yaptırmışlardı bir bölümünü masa koycağımız yeri, çok güzel olmuştu ,sizinkide öyle olur eminim
birgün tut kolundan hadi gidiyoruz de, nereye derse "bahçede seninle rahat rahat keyif yapmak istiyorum, artık ertelemeyelim , gerekli olan şeyleri halletmeye gidiyoruz" dersin
bahçeyi seviyorum aslında:)çiçekler diktim budanacak bi kaç şey vardı budadım masa sandalye koydum kancalı saksılardan alıp yukarılara astım bahçenin havası değişti ama eşimin hiçç bi katkısı yok bunlarda hepsini kendim aldım ve yaptım belki beraber yapsak daha çok keyif alırım mesela bahçenin zemini çok eski oraya fayans olmasada beton döktürelim diyorun olur diyo sonra tık yok
nişan olmadan söz olmadan alınan ev ayrı nişanlandıktan sonra alınan ev ayrı. mutlaka her iki tarafada sorulmalı oturacak olan sadece oğulları değil ki. ben olsam çok takardım bu duruma
onları bende gördüm yapı marketlerde metre ile satılan halı gibi bişey eğer onu tamamen kaplatırsan usta parası veriyosun ama alıp kestirip halı gibi masanın altına serebilirim tşk fikir içinbenim kmşum bahçesine yeşil birşey aldı.nasıl tarif etsem plastik galiba,yıkanabiliyor,yaz kış hiç yerinden kaldırmadı,görüntüsüde çok güzel.böyle birşey yapabilirisniz
yaşadığım evi sevmemiş olabilirim ben sevdiğim ve beğendiğim bi evde oturmak için emek vermeyede hazırım hergün çalışmıyorum haftada 3 4 gün çalışıyorum ama aylık belli bi kazancım var onu vermeyede hazırımhayatta bazı seylere emek sarf etmeden kavusanlar dıgerlerıne gore daha memnunıyetsız oluyorlar bunua kesın ınanıyorum.eger o ev ıcın ayda bılmem ne kadar kıra ya da taksıt odesenız bakın sızın ıcın ne kadar degerlı olurdu.sızın hıc soz hakkı olmadıgınız,bır gram alınterınız olmadıgı bır ev ıcın mutsuz olmanız ılgınc bana gore.
yaşadığım evi sevmemiş olabilirim ben sevdiğim ve beğendiğim bi evde oturmak için emek vermeyede hazırım hergün çalışmıyorum haftada 3 4 gün çalışıyorum ama aylık belli bi kazancım var onu vermeyede hazırım
ewet para için milletin söz ve triplerini çektim ne yaşadığımı nasıl para kazandığımı nerden biliyorda böyle umarsızca konuşuyosunuz ciidden anlamadım halının fayansın kimseye mutluluk getirmeyeceğinide biliyorum ama atıyorum 50 tl lik halı alınmış ben onu kendim seçmek isterim yada yeni evleniyorum mutfağıma ucuz yollu küçük bi masa almak isterim bu kadar küçük şeylere hakkım olduğunu düşünüyorum madii ölçülerimi aşmadan bi takım şeylerin istediğim gibi olmasını isterim ayrıca ben burda beni açgözlü olarak itham edin diye açmadım konuyu dikkat ederseniz fikir sordum siz olsanız ne yapardınız? diye .....ayrıca ben borca girmeyede razıyım kendi evime sahip olmak için yada beğendiğim bi evde oturmak komşuların izmaritlerini üstüme atmadan ekmek kırıntılarını çamaşırlarımın üstüne atmadan yaşayabileceğim bi yerde her neyse zaten yazıyı tam okumamışsınız k.pederime her zaman allah razı olsun demişimdir bundan sonrada diycemBen kimseyi kırmak istemem ama kadınların evlenmeden önce işte evim şöyle olsun,mobilyam böyle olsun,halım zatturi zutturi olsun derdini anlıyorum.
Ama evlendikten sonra insan anlıyor ki o halı sana mutluluk vermez,fayansını beğenmediğin zemin senin evliliğini kurtarmaz.
Evlilikte bulaşık makinası,yerin fayansı,salondaki halı işin kremasıdır.
Ben o evde mutluysam hiçbirşey umrumda olmaz.
Evlendikten sonra hala nasıl böyle şeylere önem verilebiliyor anlamıyorum.
Elbette herkes maddi ölçülerinde iyi yaşamayı hakeder,talepeder ama bu kadarı bana çok çok özür dileyerek söylüyorum açgözlülüktür.
İki yıldan fazla bir süredir evliyim kiraya verdiğimiz para sanırım 15 bin lirayı geçti.
Kayınperde size ev vermiş,aa neden öteki yeni evi vermemiş,o evde bir gram emeğiniz var mı hayatınızda hiç para kazandınız mı ?
Para kazanmak için milletin triplerini,sözlerini vs çektiniz mi?
Yeni evi neden sizin ayağınıza sersin,belki bu evlatlarım çalışsın çabalasın uğraşsın demiştir adam kaldı ki onu bile dememiş ev vermiş?
Madem bu kadar memnuniyetsizsiniz evden çıkın baba sağolsun ama biz bu evi sevmedik kiraya çıkacağız diyin?
Yapabiliyorsanız bunu yapın eşinizin babasının evi üzerinden muhabbetler çevirmeyin sizin o evde ne emeğiniz ne hakkınız var.
Sizin yaptığınız şımarıklık evliliğinizde mutluysanız sizi herşey mutlu eder,ama mutlu değilseniz eve,sonra mutfağa sonra masaya sonra perdeye takarsınız.
aslına bakarsan büüyük evde falan gözüm yok biraz daha aydınlık kışın zeminin daha sıcak olacağı bi ev olsun yeter çünkü gaz ve elektrik gideri fazla oluyor kışın para biriktirmeye başladık ufak ufak işallah allah gönlüme göre verirbenim kendi evim yok ama olursa da istediğim gibi olsun istiyorum.ben büyük ev istiyorum.ev olsunda nasıl olursa olsun demem.bu nedenle konu sahibinin daha iyi ev istemesini anlıyorum.ama elinize böyle bir fırsat geçmişkende kira parasını biriktirip istediğiniz evi alın.en azından belli bir peşinatı biriktirin kalanını kredi çekerek tamamlarsınız
zaten iş arıyor ve iş görüşmelerine gidiyorum keyfimden sigortasız işte çalışmıyorum şu anda katkım olsun diye yapıyorum bunu emek olmadan yemek olmayacağınıda çok ii bilirim tşko zaman bugunden tezı yok ılk once kendınde degısıklıkler yaparak basla emek vermeye.mesela her gun calısacagın bır ıs bulabılırsın.emek olmadan yemek olmaz demısler ne de guzel demısler.calısın yorulun kazanın ve ıstedıgınız evlerde sevdıklerınızde mutlu mutlu yasayın.
zaten iş arıyor ve iş görüşmelerine gidiyorum keyfimden sigortasız işte çalışmıyorum şu anda katkım olsun yapıyorum bunu emek olmadan yemek olmayacağınıda çok ii bilirim tşk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?