aslına bakarsan büüyük evde falan gözüm yok biraz daha aydınlık kışın zeminin daha sıcak olacağı bi ev olsun yeter çünkü gaz ve elektrik gideri fazla oluyor kışın para biriktirmeye başladık ufak ufak işallah allah gönlüme göre verir
fikirler için saağğol canım perdeleri falan değiştirmek için erken daha yeniler boya tadilat vs. işlerinide eşim sevmiyor maalesefbenim beyaz eşyalarımıda kayınpederim bizim haberimiz yokken almış ben en başta beğenmedim ama şimdi hepsi çok kullanışlı güzel geliyo iiki bunları almış diyorum bozulmasın diye dua ediyorum.benimde evim bahçeli basık karanlık geliyo ilk taşındığımız zaman bu eve eşimin çok başının etini yemişimdir eski evimize taşınalım diye (bi tane daha evim var kayınvalidemlerin üst katı ikinci kat)ama eşim büyükbaş hayvancılık yapıyo işi burda gitmeyelim diye o beni ikna etti. baktım burdan ayrılamayacağım bende çare aradım napabilirim diye perdeleri değiştirdim daha açık renk aldım ev ferahladı sonra boyanın rengini değiştirdim dahada ferahladı..artık başka evde yaşayamam gibi geliyo.sende böle basit şeylerle evini ferahlatbilirsin.ewini sewmeye çalış zaten insan eşini sewiyosa evde huzur varsa heryerde yaşanılır.allah dermansız dert vermesin
fikirler için saağğol canım perdeleri falan değiştirmek için erken daha yeniler boya tadilat vs. işlerinide eşim sevmiyor maalesef
:)doğru söylüyosun ben bekledim bekledim bahçedeki iilere yardım eder mi diye baktım oyalıyor kendim yaptım ellerim çizik içinde ama hallettim:)iş erkeklere kaldımı zaten yandık ben boyayı kendim yapıyorumhayırlısı olsun
doğru söylüyosun canım.işallah bundan sonra herşeyden hevesini alır evlatlarınla güzel ömür sürersinbana söz kesilirken eşimin ailesi tek erkek çocukları olduğunu ve herşeyimi a dan z ye yapacaklarını söylediler. 3 sene bir çorap bi söz alışverişi bile görmeden evlendim. eşya almaya gittiğimizde kayınpedere baba yatak odası mı alacağız dediğimde ben bilmem yatak odası çok gerekliyse alın hani çok acilse alın yoksa kalsın dedi. sadece almış olmak için herkesin bi yatak odasına verdiği paranın yarısı bile etmeyen paraya hem yatak yem yemek odası aldım(kendi değil ama adı öyle)
hiç bişiy görmeden bi kına elbisesi bile görmeden yetim çocukları gibi gelin oldum.
ikimizde çalışıyoruz ama ikimizinki anca bi memur maaşı eder.
2 sene önce 500 kira veriyordum. ankaranın hiçte merkezi olmayan bi yerinden 2 +1 , giriş katı , 10 yıllık kredi ile ev aldım. kapı pencere yapısız sadece 4 duvar. eşya desen zaten yok. halı perde bilmem ne hep 15020 sene öncesinden kalan şimdi almaya kalksan tanesi 50 100 tl lik halılar.
ama benim evim. kendi emeğimle aldım. sanarsınki ankaranın en güzel evinde yaşıyorum. evin kapısını açınca ohhhhh diyorum evime geldim. kocamla bi tanecik oğlumla öyle güzelleşiyor ki ev.
birileri geldiğinde hani ev aldık ya güzel bişiy bekleniyor ya
olsun idare eder sizi bu devirde ev sahibi olmak zor ilerde daha iyisini alırsınız diyolar . varsın desinler. hayatta insanın sahip olabileceği en büyük hazine SAĞLIKLI bir evlat bunu hiç unutma. bazen diyorum ki bende yeni evli sayılırım hiç bişiy görmedim hiçbirşeyden hevesimi almadım. altı üstü bi kuru eşyada bile gözüm kaldı diyorum. sonra kızıyorum kendime oğlumu bana sağlıklı verdin ya, eşim çok şükür başımızda birbirimizi seviyoruz ya dahaa allahtan belanı mı isitiyorsun diyor kızıyorum kendime.
kırma eşinin ailesini bak ne güzel birşeyler yapmaya çalışmışlar sizin için. ilerde birikiminiz olunca satar istediğin evi alırsın.
ewet para için milletin söz ve triplerini çektim ne yaşadığımı nasıl para kazandığımı nerden biliyorda böyle umarsızca konuşuyosunuz ciidden anlamadım halının fayansın kimseye mutluluk getirmeyeceğinide biliyorum ama atıyorum 50 tl lik halı alınmış ben onu kendim seçmek isterim yada yeni evleniyorum mutfağıma ucuz yollu küçük bi masa almak isterim bu kadar küçük şeylere hakkım olduğunu düşünüyorum madii ölçülerimi aşmadan bi takım şeylerin istediğim gibi olmasını isterim ayrıca ben burda beni açgözlü olarak itham edin diye açmadım konuyu dikkat ederseniz fikir sordum siz olsanız ne yapardınız? diye .....ayrıca ben borca girmeyede razıyım kendi evime sahip olmak için yada beğendiğim bi evde oturmak komşuların izmaritlerini üstüme atmadan ekmek kırıntılarını çamaşırlarımın üstüne atmadan yaşayabileceğim bi yerde her neyse zaten yazıyı tam okumamışsınız k.pederime her zaman allah razı olsun demişimdir bundan sonrada diycem
bence sizin sorununuz hakaretvari konuşmanız yoksa ben herşeyi gayet güzel bir şekilde anlayabilecek bi insanım 28 yaşındayım ama hayattan aldığım dersleri verdiğim sınavları anlatsam belki sizde şaşırırsınız (sağlıkla ilgili, maddi, manevi)ewet kirada oturan bi anne babanın çocuğu deildim ama sorun bu deil bu bi ölçüt deil.burda benimle ilgili hakaretvari karekter analizleri yapmaya hakkınız yok talepkar deilim olmadımda ben her zaman bana verilene razı oldum bekarkende evlenirkende evliykende görmediğim evimi ve bazı eşyalarımızı çeyizimi sermeye giitiğimde gördüm sesimi çıkarmadım şimdide kimseden bişey talep etmiyorum sadece borca razıyım diyorum ewet 4.katta da otursam üstümden bişeyler çırpılır ama en azından insanların yukarıdan attığı pet şişe,izmarit,gazete kağıdını toplamam (bahçeyi hergün yıkamama rağmen göre göre yapılıor) kısacası şımarıklık yapmıyorum daha rutubetsiz ve kışın daha kolay ısınan bi ev istiyorum bunuda fikir olarak sizlere sordum ama olaylar hakaret boyutuna gelmiş inanın marifet insanlara kötü söylemekte deilHayattan aldığınız dersler,yaşadıklarınız,olgunluklarınız mutluluklarınızı belirliyor.
Mesela 20 yıl kirada oturan bir anne babamın çocuğu olsanız ev sahibi olarak evlenen bir gelin olarak havalarda uçuyor olmanız lazımdı.
Ama belli ki zaten varlıklı bir insanmışsınız böyle basit bir ev sizi tatmin etmemiş.Beni ederdi çünkü bende basitim.
Ne sanıyorsunuz kendi evinizi alınca kimse üst kattan çırpınmayacak mı ben 4. katta oturuyorum üst kattaki kadın çırpınıyor.
Bir gün sinirden kilimi çektim attım aşağıya ,ne yani bu evden nefret etmem için sebep mi olacak ?
Size bir nimet sunulmuş siz dramatize ediyorsunuz sanki kulubede yaşıyormuşsunuz gibi.
Hayatta mutluluğa bakışımız farklı ben şükürcü bir tipim siz ise talepkar,keşke imkanlarınıza ihtiyacı olan biri sahip olsaydı.
Nasılsa memnun değilsiniz kira ödeyeyim ama istediğim evde olayım diyorsunuz.Yani ben ortada bir sorun göremedim.
Kayınpederiniz bir garibana verse evinizi hayrına cennetine faydası olur.
Hiç kira vermediğiiz bir adamın avucuna kazandığınız parayı saymadığınız belli yoksa fayanstı izmatti bunu kafaya takamazdınız.
Şu kadar lira veriyorum bunu nasıl kenara atacağım diye gerilirdiniz.
Size birşey anlatamam anladım,benim size anlatmak istediğimizi anlayacak mantıkta değilsiniz.
Hayata bakışımız farklı.Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış bizdeki o hesap ,kıskandık ondan yazdık bunları siz öyle farzedin
belkide dediğin gibi insan zamanla o düzeye geliyodur....bende şükretmiyor deilim şükrediyorum allah razı olsun diyorum ama hem apartmandaki insanlar hem evin ısınmaması ve karanlık olması beni soğutuyor (evin için bakmlı yoksa)diyorum ki borç ta olsa alalım gençken yapabiliosak yapalım kötü niyet yok içimde dediğin gibi heves de oluyor tabi neyse bakalım.....bilmiyorum zamanla mı insan sağlık olsun yeter düzeyine geliyor ama ben konu sahibini haklı buldum. çok fazla polyana olmaya gerek yok sanki. insan beğenmeyebilir bi başkası tarafından alınanı hediye edileni aman allah harika nasılsa bedava tepkisi veremeyebilir. bence empati kurmalı insan. ben de şuanda nişanlıyım. 4 arkadaş bi evde kalıyoruz hiç biriyle anlaşamıyorum bi haftalık bulaşık duruyo tezgahta tuvaleti banyoyu yıkamasam bi ay yıkamazlar çöp akıp leş olmadan atmazlar.daha neleeerr neleerrr gün sayıyorum bunlardan kurtulmak için bu sene öyle sıkıntılar öyle pisliklerle uğraştım ki delirecek hale geldim allah nasip ederse çok az kaldı artık kendi evime çıkacak ayrılacağım ama bu şartlardan sonra bile bi göz olsun evim olsun diyemiyorum. insanın hevesleri heyecanları beklentileri oluyo 20 yıllık bi lojmana gelin gidicem bi çok insan için bulunmaz nimet hatta bana düşüp düşmeyeceği bile muamma ama yine de yalvarıyorum nişanlıma ki kiraya sıfır daireye gidelim ama burada yakıt çok fazla tüketiliyor o da hergün beni iknaya çabalıyor garibim çok masraflı olur madem burda duruyoruz bi artımız olsun die. hayat zor... yada hayat zormuş anne babamdan ayrılalı öğrendim...
sizin gibi olayları istediği yönden anlayan nankör diyerek hakaret eden agresif insanların yorumlarını dikkate almıyoruminsanlar geçekten elindekilerle yetinmeyi bilmiyor,kirada oturmaya razıyım demişsin de 700 - 1000 tl kira vermek insanın zoruna gidiyor ve size verilen evden çıkıp kiraya geçmek istiyorsunuz pes diyorum...
Şükretmeyi biliyorum demişsiniz,peki nerede ben göremiyorum beyaz eşyaları benden habersiz aldılar demişsin ,alt tarafı beyaz eşya buzdolabı vs.hiç alınmasaydı o zaman ne yapacaktın ,bu evi size vermeseydin o zaman ne düşünürdün ,evleri var ama bize vermiyor biz kira ödüyoruz diye konu açardın,kayınpederin sizden kirada alabilrdi ama iyi niyetli insan ki böyle bir şey yapmıyor..
bu tarz konular açılıyor ya sinir oluyorum
İNSAN ELİNDEKİLERE ŞÜKRETMELİ HER DAİM...NANKÖRLÜK ETMEMELİ..
ayrıca yukardaki komşunuzun kilimini aşağıya çekecek kadar cüretkar bi insansınız anlaşılan....onuniçin benim gibi herkesin budadğı asmanın yaprak ve dallarını siz süpürseniz çamaşırlarınızın üstünde kırıntılarını görseniz ne kadar memnun bi şekilde hayatınıza devam ederdiniz(bence o asmayı kkökünden keserdiniz)
mızmızlanmak,vızıldanmak gibi terimleri sizin gibi insanlara saldırırak çözüm üretenl insanlara daha çok yakıştırıyorum çöüzüme yönelik davrandım defalarca gerek iyi gerekse uyaran bi dille konuştum ama maalesef bazı insanlar laftan anlamıyor ve hareketlerine devam ediyorlar bu da benim kabahatim değil galiba......
Balkonda beyazları asmışım kilimime şeker döküldü diye balkondan silkeleyen kadının kilimi çekmek cürretkarlık oluyorsa eve oldukça cürretkarımdır.
Ne yapmalıydım buraya konu açıp mızmızlanmalı mıydım ?
Ahh fakir kocam beni kira köşelerinde oturturyorsun baban bize bir ev alamadı falan mı demeliydim :)
Aptal yerine koyulacak değilim,sorunlarımı mızmızlanmadan kendim çözerim,şikayetçi olacağıma çözüme yönelim davranırım.
Sizin evde otursaydım hayy kayınpeder sıfır ev boşta yatıyor ben burada asma yapraklarıyla oturuyorum diye sızlanmaz
Aynen dediğiniz gibi belki gerekiyorsa asmayı kökünden keserdim mutlu olmak için elimden geleni yaparım.
Yani hayatınızı güzelleştirecek olan sizsiniz ..
sizin gibi olayları istediği yönden anlayan nankör diyerek hakaret eden agresif insanların yorumlarını dikkate almıyorum
bence sizin sorununuz hakaretvari konuşmanız yoksa ben herşeyi gayet güzel bir şekilde anlayabilecek bi insanım 28 yaşındayım ama hayattan aldığım dersleri verdiğim sınavları anlatsam belki sizde şaşırırsınız (sağlıkla ilgili, maddi, manevi)ewet kirada oturan bi anne babanın çocuğu deildim ama sorun bu deil bu bi ölçüt deil.burda benimle ilgili hakaretvari karekter analizleri yapmaya hakkınız yok talepkar deilim olmadımda ben her zaman bana verilene razı oldum bekarkende evlenirkende evliykende görmediğim evimi ve bazı eşyalarımızı çeyizimi sermeye giitiğimde gördüm sesimi çıkarmadım şimdide kimseden bişey talep etmiyorum sadece borca razıyım diyorum ewet 4.katta da otursam üstümden bişeyler çırpılır ama en azından insanların yukarıdan attığı pet şişe,izmarit,gazete kağıdını toplamam (bahçeyi hergün yıkamama rağmen göre göre yapılıor) kısacası şımarıklık yapmıyorum daha rutubetsiz ve kışın daha kolay ısınan bi ev istiyorum bunuda fikir olarak sizlere sordum ama olaylar hakaret boyutuna gelmiş inanın marifet insanlara kötü söylemekte deil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?