evimi sevemedim

İyi arkadaşım valla ben sızlanmak,vızıldanmak kelimeleriyle işimi halledebiliyorum.
Saldırmak derken tartışıyoruz demek istediniz galiba ben vahşi bir hayvan değilim ki size saldırayım ?
Siz asma yapraklarından şikayet etmeye devam edin o halde yapacak birşey yok.
Kayınpederine de söylersiniz düşüncesizlik yapmasın utanmadan böyle bir ev vermiş 0 evi versin size hakkınız tabi.

kiraya çıkabilirim insanız başımıza kötü şeylerde gelebilir ....ben altınlarımda olduğu için borçlanıp kredi çekip kendi evimize sahip olmaktan bahsediyorum ayrıca.söyledikleri doğru olarak nitelendirip dokuz köyden kovulur demişsiniz ama bana göre doğru değil çoğul konuşuyorum diyere kelime oyunu yapmak da doğru deil yani baştan aşağı yanlışsınız

saldırmaktan kastım elbetteki vahşi bi hayvan gibi saldırmak değil ayrıca burda tanımadığım insanlara hakaret etmekte adetim değildir sözlü saldırılarınızdan bahsediyorum asma yapraklarından muhtemelen şikayet etmeye devam edicem çünkü üstümde laftan anlamayan bi komşum var ne iyi ne de kötü dilden anlamıyor maalesef kimsenin 0 evini falanda istemiyorum o evde ya kira karşılığı otururuz yada altınları satıp borçlanıp ev sahibi oluruz düşüncesindeyim ayrıca siz olsanız ne yapardınız yazdım neden bu kadar tepkiliisiniz

birincisi mızmızlanmak kelimesini ortaya siz attınız.saldırmak derken elbetteki vahşi hayvanlara benzeterek yazmadım tanımadığım insanlara hakaret etmek adetim olmadı hiç bi zaman bana mahsus bi davranış deil sadece sözlü davranışlarınızdan bahsettiim.
ewet muhtemelen asma yapraklarından şikayetçi olmaya devam edicem çünkü iyi yada kötü laftan anlamayan bi komşum bu da benim kusurum değil
ayrıca kimsenin 0 evinide istemiyorum o eve ya kiracı olurum yada altınlarımı satıp kredi borcuna girip ev alırım o ev hakkım falan demedim.....siz olsanız ne yapardınız dedim hepsi sakin olun arkadaşlar hakarete lüzum yok

arkadaslar bosuna geriyorsunuz kendınızı konu sahibi nasıl yapmak istiyorsa öyle yapsın ...her insanın hayat görüşü farklıdır ..neden böyle düşünüyorsun diye yargılayamayız...benım fikrimcede evım olsun huzurum olsun varsın bodrum kat olsun ....bu yasıma gelene kadar ailecek cok mücadele verdiğimiz için bilirim varlıgı yoklugu...

konu sahibi arkadas söylemeden gecemicem kayınpederin diğer evi verseydi eminim memnun olup oturacaktınız yerinize sizin derdiniz ev verılmesı degıl neden o ev verılmedı olması şahsi görüşürümdür dogru yanlıs bilemem...

benim derdim oturduğum evden çıkmak yanlış anlamışsnız

Ben size haksızlık yaptığımızı düşünüp mesajlarınızı gözden geçirdim.
Fikrim daha da perçinleşti yani hala hakaret olarak algılıyorsunuz ama "şımarıklık" yaptığınızı düşünüyorum o yüzden bu tartışma uzar gider.
Siz şımarık değilim,tamahkarım deseniz de ifadeleriniz pek öyle göstermiyor bence ,böyle değilsiniz diye kötü biri olduğunuz anlamına da gelmiyor.
28 yaşındayım demişsiniz 18 deseydiniz açıkcası "peki " der geçerdim.
Son cümlenize hitaben ; ben olsam 3-5 yıllık bir gelin olunca belki çocuk olunca babacım Allah razı olsun evimizi verdin ama bu ev bizi biraz yoruyor.
Acaba evi satıp yeni bir ev alsak nasıl olur ne dersin torununu o evde büyütsek derim.Ama bunu demem için ona minnetimi tamamlamam lazım.

daha iyi şartlarda yaşamayı istemek üstüne borçlanmayı göze almak şımarıklık mı

arkadaşlar ev alınmış beğenmemiş, ne var bundan daha doğal, suit alınmış ta onumu beğenmemiş neden bukadar yargılıyorsunuz. ozaman ev alırken hiç kimse gezip dolaşmasın günlerce aylarca, ev alabildiklerine şükredip ilk baktıkları ucuz evi alıversinler. benim evim çok güzel her gören bayılır şekline şamaline ama gel gelelim kışın ne yapsak ısıtamayız, misafirler bile biz size yazın gelelim diye espiri yapar, yerler buz gibidir. biz bile onca külfete girip değiştirmeyi düşünüyoruz. ne yani soğukta olsa evimiz var deyip hiç ev bakmayalımmı? arkadaş zaten evi varken tekrar ev istemenin garip geldiğini içinden düşünüyorki bizimle bunu sormuş paylaşmış. arkadaşım sana tavsiyem biraz daha sabret evini sevmeye çalış ama sevemezsen yeni ev için eşini ve ailesini kalbini kırmadan bu işin yolunu bul. ayrıca bizim fikirlerimize önem verip burada konu paylaştığınız için teşekkür ederim kendi adıma. buraya sırp yazmış olmak için yazan kişileride dikkate alıp canınızı sıkmayın.

daha iyi şartlarda yaşamayı istemek üstüne borçlanmayı göze almak şımarıklık mı

Bence hiç kira ödememiş biri olarak bu mevzuya pek hakim değilsiniz.
Size durum artmut piş ağzıma düş olmuş.
Fakat armut ham gelmiş, o yüzden sıkıntı yaşanıyor.
Karnım doydu yahu demiyorsunuz da bu armut niye ham diyorsunuz ?
Halbuki armut size hediye :)
Hayatınızda kendi emeğinizle hiç armut almadıysanız.
Evet şımarıklık.

Hayatımda en nefret ettiğim tür goygoycular.
(konu sahibi arkadaşım seninle uzaktan yakından alakası yok bu cümlenin,lütfen üzerine alınma)

yorumların için tşk ederim amacım fikir almaktı zaten nedense insanlar fikir vermek yerine nankör talepkar kelimleriyle öfke saçmayı uygun buldular....neyse bencede ev alırken herkes şükredip alsın bundan sonra.zemin ısıtma sorunu bizdede var yerler yaz kış buz gibi yazın iyi oluyor ama kışın acayip soğuk şu an yaptıramayız zaten mecburen gaz elektriki fazla yakıyoruz haliyle faturalar çok geliyor kışın çift battaniye yatarız bazen o kadar gaz yakmamıza rağmen.ayrıca sormamın fikrinizi almak istememin amacıda aynen yazdığı gibi neyse tşk ederim empati kurmuşsun

Allah aşkına fiziksel şartlar ile evin m2si, fayansı, marleyi bir mi? Elma ile armudu kıyaslıyorsunuz siz :S

siz işinize gelen yazıları okuyosnuz kredi ile ev satın almak armut piş ağzıma düş mü oluyor

siz işinize gelen yazıları okuyosnuz kredi ile ev satın almak armut piş ağzıma düş mü oluyor

"Nasıl tamahkar olunur biliyor musunuz?

Çok sevgili kayınpederim, Allah razı olsun sen bize ev verdin ama o evi benimseyemedim. Biz kredi cekip kendimize ev alacağız. Bu ev boş durmasın, sen kiraya ver."

Ama siz size hediye edilen evi satıp, peşinat yapıp, üstünü kredi ile tamamlayıp ev almak peşindesiniz. Bu biraz şımarıklık evet.

nerden başlasam bilemedim şimdi.. bütün yorumları okudum bana kızanlar olacak belki ama konu sahibi arkadaşa hak verdim ben.insanoğluyuz nefsimiz var ve hep güzelini iyisini ister bu nefis denen şey.kızcağıza bir ev alınmış tamam ama yaşamayan alışık olmayan insan bodrum katından şikayet edebilir gayet normal.benim kayınpederim karun kadar zengin ama biz kiradaydık 11 yıldır.son bir yıldırda abisinin lütfedip geçip oturun dediği bir evdeyiz .eminim şükrediyorsundur canım.ama benim sana önerim para biriktirmeye çalışmandır.altınlarda bankada dursun üstüne her ay artırdığınızı ekleyin.eğer pencerelerin uygunsa jaluzi perde güneşi geçirgendir düşünebilirsin.yere ucuz yollu halıfleks yapabilirsin sıcak olur.avizelerine yada herneyse lamba olarak en yüksek voltajları takabilirsin.ekstra ayaklı lamba alabilirsin.beyaz eşyalarına sticker yapıştırabilirsin.bulaşık makinesini boş olan yere koyup taksitle bir fırınlı ocak alabilirsin.onların ucuzlarıda var maksat görüntü olsun.eve bulduğun her boş duvra ayna yapıştırabilirsin.bahçeyede hani pastanelerin dükkanın önüne yaparlarya çadırmı tentemi neyse ondan yaparsın üstten gelecek pisliği engellemek için.eğer alabilirsen kurutma makinesi al çamaşırı dışarı asma.yada çamaşır askılığıyla içerde kurut.velhasılı kelam yeni bir ev alana kadar çözümü kendin üretmeye çalış.rabbim gönlüne göre versin canım.bide darlandıkça inşirah suresini oku ferahlarsın.

arkadaşlar ben bi soru sordum fikir olarak siz burayı tartışma alanına çevirdiniz lütfen lüzumsuz yorum yapacak olanlar kendini yormasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…