siz işinize gelen yazıları okuyosnuz kredi ile ev satın almak armut piş ağzıma düş mü oluyor
çok güzel çözüm önerileri sunmuşsun gerçekten tşk ederim en azından dediklerini yapabilirsem(ki kısa vadede bu kadar yenilik yapamam eve)uzun süre rahat ederim çok tşk ederim rabbim seninde gönlüne göre versinnerden başlasam bilemedim şimdi.. bütün yorumları okudum bana kızanlar olacak belki ama konu sahibi arkadaşa hak verdim ben.insanoğluyuz nefsimiz var ve hep güzelini iyisini ister bu nefis denen şey.kızcağıza bir ev alınmış tamam ama yaşamayan alışık olmayan insan bodrum katından şikayet edebilir gayet normal.benim kayınpederim karun kadar zengin ama biz kiradaydık 11 yıldır.son bir yıldırda abisinin lütfedip geçip oturun dediği bir evdeyiz .eminim şükrediyorsundur canım.ama benim sana önerim para biriktirmeye çalışmandır.altınlarda bankada dursun üstüne her ay artırdığınızı ekleyin.eğer pencerelerin uygunsa jaluzi perde güneşi geçirgendir düşünebilirsin.yere ucuz yollu halıfleks yapabilirsin sıcak olur.avizelerine yada herneyse lamba olarak en yüksek voltajları takabilirsin.ekstra ayaklı lamba alabilirsin.beyaz eşyalarına sticker yapıştırabilirsin.bulaşık makinesini boş olan yere koyup taksitle bir fırınlı ocak alabilirsin.onların ucuzlarıda var maksat görüntü olsun.eve bulduğun her boş duvra ayna yapıştırabilirsin.bahçeyede hani pastanelerin dükkanın önüne yaparlarya çadırmı tentemi neyse ondan yaparsın üstten gelecek pisliği engellemek için.eğer alabilirsen kurutma makinesi al çamaşırı dışarı asma.yada çamaşır askılığıyla içerde kurut.velhasılı kelam yeni bir ev alana kadar çözümü kendin üretmeye çalış.rabbim gönlüne göre versin canım.bide darlandıkça inşirah suresini oku ferahlarsın.
goy goyun kralnı siz yapıosunuz ama ....
pardon ama goy goy ne oluyor istanbul türkçesi miApaçi türkesiyle konuşmaya mı başlayacağız ?
Kralı falan
9 ay önce evlendim. ve evlenmeden önce herşeye razıydım, tek odalı gece konduda 1 kanepenin üstünde bile otururum, yeterki "bizim yuvamız" olsun, yanımda sen ol derdim eşime.
sonra Allah çok güzel bir sitede çok güzel bir daire nasip etti bize.üstelik eşimin ailesinden 1tl destek görmedik. ben gece konduya razıyken, hayalini kurduğum eve kavuştum. herşeye şükrettim, Allah beklediklerimden fazlasını nasip etti. Belki bir başkası görse "bumu güzel ev?" diye sorar, ama gelin birde bana sorun
eşyalarım hala eksik , bir odam bomboş, hiç halım yok mesela. ama o ev saray yavrusu benim için
mesela bizim buzdolabımızdan çıkan domates daha bi lezzetli, televizyonumuz daha renkli gösteriyor sanki, koltuklarımız kaz tüyünden yapılmış diye düşünüyorum, yatak odasmızın beyazlığı hiçbir beyaza benzemiyor, evimizin kokusu mis gibi, çamaşır makinesi kıyafetlerimizi yenileyip duruyor.hatta gece bile güneş alıyor bizim evimiz, benim güneşim "O" , "O"nun güneşi ben.
çünkü orası bizim evimiz, hayalini kurduğumuz yer.
herşey için şükret cnm, o evde geçireceğin güzel günleri hayal et, eşyalar alıcaksın, o evde mis gibi yemekler yapıcaksın sevdiğine
evi satmak nerden çıktı anlamadım bana saldırmak için olmayan şeyleride yazıosunuz konmak falan demişsiniz çoook çirkin çokkk bana ait olamayan bişeyi zaten satmam altınlarım var ondan bahsettimEee al o zaman mantıklıysa :)
Evi satmadan ama adamın emeklerine neden konasın ki?
olur mu eşin kabul eder mi
Etmez elini vicdanına koyan kimse kabul etmez.
pardon ama goy goy ne oluyor istanbul türkçesi mi
bence sizde her türlü jargon var konu dışına çıkıosunuz yorum yazmayınGoygoy kelimesi özünde bir içki adıdır.
Ancak kelime zamanla bu ifadeye dönüşmüş
İstanbul türkçesi diyebilir miyiz o kadar kelime kökünü bilemiyorum.
Ama sokak jargonu değil.
evi satmak nerden çıktı anlamadım bana saldırmak için olmayan şeyleride yazıosunuz konmak falan demişsiniz çoook çirkin çokkk bana ait olamayan bişeyi zaten satmam altınlarım var ondan bahsettim
belkide bahçe katına alışkın olmamam eve ısınamama sebep olmuştur bende isterdim severek beğenerek oturmayıherkesin görüşü geride yaşadığı yaşamdan şekillenir.
bu nedendendir ki, kişinin anlattığı mesele baz alınarak, ben olsam şöyle yapardım, bak işte ben şükürlüyüm sen şükürsüzsün denmemeli.
şükür eden kişi doğruluk timsali, şükür etmeyen kişi yanlışın temsilcisi diye birşey yok.
farklı bir konuda şükürsüz gördüğümüz kişi de bizi şükürsüz görebilir. doğru doğurgandır. herkes yetiştiği yaşam ile paralel olarak kendi doğrusunu ilke edinir.
fikrin uyuşmaması illaki birinin yanlışlığını göstermez.
nasıl böyle düşünürsün yüklenmesi yerine, neden öyle düşündüğünü anlamak yolu ile yaklaşım, iletişimi sağlıklı kılar.
davranışın güzelliği ifadenin güzelliğine bağlıdır derler. katılırım.
ifademmde değişiklik yok ilk mesajı oku istersenTamam arkadaşım konunun başında sağ tarafa doğru gidiyordun yönün şimdi sola gidiyorsun.
Ben ne sana ne değişen ifadelerine yetişebilirim.
Sensin,Doğrusun,Haklısın.
evet ısınmak baya bi sıkıntılı daha doğrusu masraf neyse hayırlı neyse o olsunarkadaşım tüm yorumları okumadım ama şöyle düşün.
Kayınpederin ev almış size. Kira ödemeyeceğin için buna sevinebilirsin.
Evime ısınamadım demişsin elbet hayal ettiğin içine sinecek bir ev olmasını isterdin.
Ama kira vermek yerine bir müddet orada oturabilirsin.
Kira öder gibi para biriktirin. Belki eşin evi satıp üzerine koyarak başka bir eve çıkmayı kabul eder.
Ne kadardır o evdesiniz bilmiyorum.
ısınmak sorun olur bahçe katında.
Eşine evi kötüleme sakın. Zaten yaşayarak o evin sorunlarını görecektir. Ilerde kendinize ev alırsınız belki.
Eşyaları takma kafana. ömür boyu kullanılmıyor zaten eskiyor arızalanıyor. Ilerde gönlüne göre alırsın inşallah.
Sadece biraz sabır.
ifademmde değişiklik yok ilk mesajı oku istersen
...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................Doğru doğurgandır,esneyebilir,evirilip çevrilebilir herkese göre değişebilir denilen bir ortamda bence daha fazla konuşalacak bir şey yok.
Değerleri materyalizme kurban ediyoruz,sonra neden bu hale geldik vs..
Benim için tartışacak birşey yok,yeni evlisin galiba evliliğinin hayatın eşinin sevginin tadını çıkar.
Bırak asma yaprağı kalsın evin önünde boşver benim sana diyebileceğim budur bundan sonra
Benim temel alıp üzerinden konuştuğum değerlerin esamesi okunmuyor burada,o yüzden boşverelim.
Dedim ya haklısın.
Doğru doğurgandır,esneyebilir,evirilip çevrilebilir herkese göre değişebilir denilen bir ortamda bence daha fazla konuşalacak bir şey yok.
Değerleri materyalizme kurban ediyoruz,sonra neden bu hale geldik vs..
Benim için tartışacak birşey yok,yeni evlisin galiba evliliğinin hayatın eşinin sevginin tadını çıkar.
Bırak asma yaprağı kalsın evin önünde boşver benim sana diyebileceğim budur bundan sonra
Benim temel alıp üzerinden konuştuğum değerlerin esamesi okunmuyor burada,o yüzden boşverelim.
Dedim ya haklısın.
Çok fazla aşk-ı memnu izleyen kızlarımız bihter gibi bikaç yüz liralık kokular sürünüp yalılara gelin gideceğini sanarak büyüyor, sonrası hüsran. Bilmiyorum hepinizin mi anası kızını saraylara layık prensesler olduğuna inandırarak büyütüyor.
Anlıyorum, daha iyilerine heves ediliyor vs.vs. Ama peki sen daha iyisi oldun mu? Dersime daha çok çalışayım daha iyi okullar kazanayım, daha iyi maaşlı iş bulup paramı da biriktirip öyle evleneyim dedin mi? Sen üzerine düşenin dahasını yaptın mı ki sana hediye edilmiş imkanları beğenmeme lüksünü kendinde görüyorsun cancağızım?
Ha bi de kimsenin de tahammülü yok ! Bir-iki sene idare etmelere tahammülü yok kimsenin. E asgari ücretlisinin bile elinde iphone'la gezdiği bir ülkede herkes güvenlikli havuzlu asansörlü vırtlı zırtlı sitede oturmak ister.
Çok fazla aşk-ı memnu izleyen kızlarımız bihter gibi bikaç yüz liralık kokular sürünüp yalılara gelin gideceğini sanarak büyüyor, sonrası hüsran. Bilmiyorum hepinizin mi anası kızını saraylara layık prensesler olduğuna inandırarak büyütüyor.
Anlıyorum, daha iyilerine heves ediliyor vs.vs. Ama peki sen daha iyisi oldun mu? Dersime daha çok çalışayım daha iyi okullar kazanayım, daha iyi maaşlı iş bulup paramı da biriktirip öyle evleneyim dedin mi? Sen üzerine düşenin dahasını yaptın mı ki sana hediye edilmiş imkanları beğenmeme lüksünü kendinde görüyorsun cancağızım?
Ha bi de kimsenin de tahammülü yok ! Bir-iki sene idare etmelere tahammülü yok kimsenin. E asgari ücretlisinin bile elinde iphone'la gezdiği bir ülkede herkes güvenlikli havuzlu asansörlü vırtlı zırtlı sitede oturmak ister.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?