- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
anam ben yazarken üsttedi aşağı inmiş bende şaşırdı gazel turşuarın güzel görünüyor ben daha kuramadım inşlh yapıcam dedim olmadı msfrlrm gelirler galiba artık halldicez ben patlıcan turşunu yaptım gidip gelip bakıyorum görüntüsü hoşuma gidiyor galiba....
ellerinize sağlık afiytele yiyin bende bugun patlıcan közledim kabuklarının soyup doğradım sonra posetlere doldurdum 6 poşet oldu yarın pazara gidicem yine patlıcan alıcam bu sefer karnı yarık yapmak için kızartıp koyucam geçen haftada tavuk gögsü hasladım 2 kilo suyunuda ziyan etmedim buz torbasına koydum kırıp çorbaya pilava atarım diye benden kışlık macera bu kadar çünkü anneciğim yaz boyunca trakyada köydeki evinde birsürü şey yapmış salça,tarhana,yufka,erişte,domates sosu,tursu,reçel allah razı olsun anneciğimden kayınvalidemde fasulye yapmış sağolsun bide yaprak doldurmuş şişeye ben okadar şeyi nereye koyucam onu düşünüyorum buzluğumda epey dolu
ah be güzelim derdin bu olsun keşke :) tıkış tepiş koy biyerlere...olsunda keşke yer problemin olsun... :) afiyetle ye inşallah canım..annen kayınvaliden sağolsunlar seni yormamışlar.. :) kıymet bil :)
sağolasın cnm hepimiz afiyetle yiyelim inşallah tıkış tepiş olucak herhalde bişeyler buzlukta hala poğça kek falan var onları tüketmem gerek bi kaç misafir çağarsam biter yenilere yer açılır
zaten biz kadınların derdidir bu elimiz aza varmaz hiç..ben öyleyim nedense illa fazla fazla koyarım hep..sonra yer arama derdine düşerim...mesela bu yaz biçok hazırlık yaptım buzluk için şimdiden dolu buzluğum...ama şimdi de düşünmeye başaldım kurban bayramı gelince etleri nereye koycam :) buzluktakileri tüketsem şimdiden, kış için bütün hazırlığım bşa gidecek :) of napsam bilemedim ki :)
ben etleri hiç hesaba katmadımyerim olsa bi buzluk alırdım
sağol canım teveccühün :)
hayır canım kapakları kaynatmaya gerek yok, hiç kaynatmam ben, direk kapatıp ters çevirince genleşiyor zaten...basınçla beraber çekiyor kapağı içine...
haklısın bende cam şişeleri tercih ederim, ama ola ki elinde fazla domates kalırsa boşa gideceğine pet şişeye de koyabilrsin dedim canım, eskiden annelerimiz fazla cam şişe alamazmış imkanları pek olmadığından, haliyle pet şişelere plastik bideonlara yaparlarmış... annemden bildiğim için örnek verdim canım, tabi tercih senin...
selam canım haklısın biraz yüzeysel anlattım sanırım...keşke fikir olsun size da ince ince anlatırım ben zevkle.. :)peki birazcik miktarlarinida vererek anlatabilirmisin? mesela bu dedigin hosaflar portakaldan elmadan olur mu? ya da cilekten??
hani goz karari bir miktarla...cunku bu tarz seylerde genelde sekerini fazla koyunca serbet gibi oluyor...
mesela sicak sicak mi koyuyorsun hosaflari kavanozlara? Sonra kapagini kapatip ters ceviriyorsun??? Kac gun ters bir sekilde bekletiyorsun???
Buarada benim domatesler hala ters ters duruyorlar, sanirim tuttular sizma olmamis icinde renk degisimide yok
Buarada yaptigin hersey cok leziz gozukuyor canim, ellerine kollarina saglik canim afiyetle agiz tadiyla yeyin insaAllah.
Birde bi sorum daha var baska bir topikte sormustum ama cevap verilmedi
Sigara boregi sarip koymak istiyorum buzluga ama cikarinca buzlarini cozdurup mu kizartabiliriz yoksa buzlu buzlu mu???
un(izmir) tarhanasi
4 kg domates
3 kg kirmizi biber salcalik
1 kg kuru sogan
2 kg suzme yogurt
3 kg un
tuz
domates biber sogan ve tuzu kaynatin eriyince suyunu suzun (suyunu kaynar haldeyken siseleyebilirsiniz kisin yemeklere konulur) malzemeyi robottan cekin soguyunca suzme yogurtu ekleyip bulamac haline getirin unuda ekleyip kati ekmek hamuru kivamina gelinceye dek yogurun 3 -9 gun eksimeye birakin hergun arada yogurun mutlaka sisecek cunku tasabilir cok eksi sevmeyen 5 gun yeter eksiyince yumurta buyuklugunde koparin yassilastirip unlu ortuye serin kuruyunca arkasini cevirin gidip gelip parcalayin elinize yapismadiginda robottan cekin toz halde en az 5 gun kurusun tamamdir
Gazelcim supersin harikasin bayildim resimlere konya deyince canim kuru yufkaya serilmis bulgur pilavi cekti hamileykende buna asermistim ben ya :))
merhaba kızlaar.nihayet menemen maceramı başarıyla sonuçlandırmış bulunuyorum 30 kilo evet 30 kilo domatesten yaptık eşimle çok yorulduk ama değiyor bizde çok tükeniyor.kışlık erişte ve toz tarhanamı kaynanacığım gönderdi sağolsun.buzluğa 3 poşet birer kilo fasulye koydum.bezelye ve barbunya koymuştum 3er poşet yaz başında...bir iki poşet vişne var ama sanırım onları tüketmek gerekecek çünkü buzluğa başka bişeyler daha koymayı düşünüyorum.benim buzluğum geniş iç hacmi .iki raf var birini boş bırakıyorum et için .ben kurban bayramında kavurulacak etin hepsini ktaze tazeyken kavurup soğuyunca poşetleyip atıyorum buzluğa.böylece hem elimin altında hazır oluyo hemde yer kaplamıyo.kıymalarıda yağlı kağıda koyup üzerine elimle bastırıp kağıt gibi incecik yapıyorum.böylece üstüste dizince hem yer kaplamıyor hemde çıkarınca çabuk çözülüyor.tavsiye edrim üstüste dizilmiş kitaplar gibi duruyor.bu arada gazelin makinede konserve macerasını merak ediyorum bakalım neler yapmış.
maşallah canım 30 kilo az değil baya yorulmuşsundur...eşler olmasa zor dimi sağolsun eşim çok yardım etti yoksa çocukla baya zorlanacaktım.. bu arada bende kıymaları öyle kağıt gibi diziyorum çok yer tasarrufu oluyor..aynen senin gibi etleri kurban zamanında hemen kavurup poşetliyorum,,hazırca kavrulmuş elime geliyor bende çok seviyorum bu tarzı :)
bulaşık makinesinde fasulye miii ??
o nasıl oluyormuş ki ??:26::26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?