• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evine gittiğimiz arkadaş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de bi anımı anlatayım konu sahibi gelene kadar bari 🤣
Kuzenim yeni evliydi ,1 gün önceden aradık gelin görmeye gideceğimizi haber verdik ..
Gittik ki daha yeni uyanmış haberli olan insan ..
Ne yemek ne bişey ne hazırlık
Ev bile temizlenmemiş ,hep birlikte evi temizledik
Bu sefer yemek yapılacak 2 patates 1 domates var , üç aile gittik bu yeter diyor 🤣🤣🤣🤣🤣
Durumları da baya iyi kendi kıymaz ,elektrik gitmesin diye kek bile koymaz fırına 🤣
Sonra yengem para verdi çocukları saldı sebze vs aldırdı kendimiz yaptık yedik doyduk çok şükür akşam yemeği oldu öğle vaktiydi gittik
Anam bana misafir gelecek olsa bir gün önceden evimi temizler tatlımı hazırlığmı yapar yarına son dk işlerimi halleder,beklerim
Herkesin görgüsü farklı Cidden
Uyanamamış olabilir. Ayrıca yeni evlilerden bu kadar çok beklentiniz olmasın. Bende evlenmeden öncesinde yemek yapmayı bilmezdim.. yeni evlendigim dönem hele ki çok kalabalık birileri gelse yemeği ayarlayamazdım ki misafir geleceği günler eşim çok erken gelirdi iş yerinden 😂 beraber yapardık yemekleri...

Çünkü ben bekarken okul dersane falan dönemi olunca bende ev işlerini öğrenme fırsatı olmadı...
Ama annem aniden 5 aile gelse bile sanki dolapta hiç birşey yok gibi ama sofrayı donatmış oluyor🧿 Sizin şu yazınızı görünce acaba benimde ilk evli olduğum zamanlar sizin gibi arkamdan dedikodumu yapmışlar mıdır diye de düşündüm 😁

Konu sahibi, burada konu açtığınıza göre cidden baya az porsiyonla koyulmuş yemek diye düşünmek istiyorum.
Ev sahibi yeni evli acemi falan mıydı? Bilemedi mi ne kadar yapacağını, belki de yoktu yemek.
Ya da dümdüz cimrilik olabilir.
Az yiyorlardır onun gözüne çok bile gelmiştir falan.
Değişik değişik insan tipleri var, herkesin tarzı görgüsü farklı işte.
Bir daha tedbirli gidersiniz.

Çocuk kendi görümcesinin 🤣🤣 bizler yetişkiniz ayrıca 1 gün önceden haber verilirse ben çok güzel de hazırlık yaparım valla 1 sene önceden mi verilmeliydi ,yemek de yenecek kadar önünüzde olsaydı yine sorun değil ,müsait değilim de diyebilir, atıyorum bi kısır bi kek çay mis

Sen yapabilirsin, ama herkes yapamaz. Kim bilir evim darmadağan, hem yemek hem ev temizleme zor yetişir, yada başka planlarim vardi,..

Musait değilim demekte saygisizlik olarak görülüyor. Seninde "1 sene öncedenmi haber verseydik" demen az cok ailede bu konularda nasil düşünülüyor diye gösteriyor. O gelin başka olaylardanda dolmuştur ki bu şekilde davrandi.

Yani kendini yemeğe davet etmek bile bence abes bişey. Hadi yaptin, bare 1 hafta önceden ara en az ki millet kendini ayarlayabilirsin.

Bilmiyodur belki gormemistir.. ya da olani koymustur dicem…ama yani caya cagirsaydi sadece illa yemek mi isteyecektiniz?sizi davet eden kendisi mi?

Bi kez bendede oldu oyle iftara cagirmistim birini.. aman 2 kucuk bebeyle guvec firin sutlac vs yapmistim..calisiyordumda .. yani baya yorulmustum. Ayni kisiler karsilik olsun diye cagirdilar ki oyle sey asla beklemem.. porsyonlar cok kucuktu seninde dedigin gibi.. hazir puding yapmis vs😐 calismayan evde bir arkadasti..ama cok takilmamistim o zaman nedense aklima geldi bu olayi anlatinca sen. Ozentisiz gibi geliyor insana ama ya oyle cok yedigine ictigine cok takilan biri degilim normalde sadece iftar icin olunca aklima yer etmis

Uyanamamış olabilir. Ayrıca yeni evlilerden bu kadar çok beklentiniz olmasın. Bende evlenmeden öncesinde yemek yapmayı bilmezdim.. yeni evlendigim dönem hele ki çok kalabalık birileri gelse yemeği ayarlayamazdım ki misafir geleceği günler eşim çok erken gelirdi iş yerinden 😂 beraber yapardık yemekleri...

Çünkü ben bekarken okul dersane falan dönemi olunca bende ev işlerini öğrenme fırsatı olmadı...
Ama annem aniden 5 aile gelse bile sanki dolapta hiç birşey yok gibi ama sofrayı donatmış oluyor🧿 Sizin şu yazınızı görünce acaba benimde ilk evli olduğum zamanlar sizin gibi arkamdan dedikodumu yapmışlar mıdır diye de düşündüm 😁
Ben bilip bilmemesinden bahsetmiyorum ki hangimiz evine misafir geleceği zaman akşamdan bulaşık düzer lavaboya ?

İnsanlık hali bilmeyebilir bişey ama evini temiz tutarsın BİM’den bi hazır börek bi patates salatası bi kek ,bunları bilmeyen insan bile yapar yani ..

Oldu bitti böyle birisi zaten yeni evli diye değil hem paraya kıymaz hem iş yapmayı istemez

Ama ben kendimi bu duruma düşürmem misafirime karşı ayıptır

Keşke kız kabul etmeseymiş eve. 😁 Nasil olsa yine konusuldu, en azindan kabul etmedi diye konuşulurdu.
Ben de evlenene kadar yemek yapmamiştim. Yeni evliyken ne tavuklar yandı, kendi yaptigim yemekleri begenmeyip yiyemedigim zamanlar oldu 😂
Birileri "gelin gormeye" geliyoruz diye toplanıp evime doluşsa aç kalirdi. 🤭
Alisik olmayinca insan o kadar planli olmuyor bir de, 1 iş yaparken 5 yer batiriyordum ben. 🥴

Sen yapabilirsin, ama herkes yapamaz. Kim bilir evim darmadağan, hem yemek hem ev temizleme zor yetişir, yada başka planlarim vardi,..

Musait değilim demekte saygisizlik olarak görülüyor. Seninde "1 sene öncedenmi haber verseydik" demen az cok ailede bu konularda nasil düşünülüyor diye gösteriyor. O gelin başka olaylardanda dolmuştur ki bu şekilde davrandi.

Yani kendini yemeğe davet etmek bile bence abes bişey. Hadi yaptin, bare 1 hafta önceden ara en az ki millet kendini ayarlayabilirsin.
Müsait değilim neden saygısızlık olarak görülsün ki ?

Uygun değilsem ve yapamayacak durumdaysam çağırıp neden mahcup olayım ?

Uygun değilse insan uygun değilim haftayı şu gün beklerim der hazırlık yapar..

Hazırlık dediysem de bize sultan sofrası değil kastım atıştırmalık da olsa misafire bişey çıkarılır bana göre öyle yani ,ben akşamdan mutfağa bulaşık düzmem sabaha misafirim var diye ..

Bilmiyorum ben misafirime özenirim ,ayrıca bu kişi her zmaan BÖyle kimseyi ağırlamak istemez ama kendi gelir ..

Ayrıca biz zorla davet ettirmedik gelin görme diye bi adetimiz var hediye alıp götürürsün yemeğe kendimizi davet ettirmedik elbette yani burada misafir nasıl ağırlanır olayına da hiç girmeyeyim Ya

Ben bilip bilmemesinden bahsetmiyorum ki hangimiz evine misafir geleceği zaman akşamdan bulaşık düzer lavaboya ?

İnsanlık hali bilmeyebilir bişey ama evini temiz tutarsın BİM’den bi hazır börek bi patates salatası bi kek ,bunları bilmeyen insan bile yapar yani ..

Oldu bitti böyle birisi zaten yeni evli diye değil hem paraya kıymaz hem iş yapmayı istemez

Sizde 3 aile gitmek yerine tek tek gidin kadının evini, temizligini incelemeye mi gittiniz yoksa yeni gelini ailenin içine almaya mi gittiniz? Artık aile oldunuz yani bu tür basit bir şeyin bile arkasından konuşmak ne derece normal. Ben evime gelen misafire hazır paketli şeyler ikram etmek istemem... Belki o da öyle düşündü yada çok güzel planlari vardı regl dönemindeydi çok sancısı vardı hazırlık yapamadı. Yeni evli çiftlerde genelde kocalarda biraz yardım eder benim bildiğim madem misafir gelecek ozaman kuzeniniz bari toplayıp bulasik makinesine yerleştirseymiş...
İlk kez gidilen bir yere akşama kadar da oturulmaz benim bildiğim...

Aynen bilmiyor demekte sacma geliyor bana.. hazir keki boregi masaya koymak
Zor olmasa gerek.. herkes borek yapamaz kek yapamaz ok.. ama pastanede birsuru cesit var al koy bi kac cesit.. omrunce ogrencilik bile yapsan bu kadarini bilirsin. Yaw zaten artik internet cagi herseyin tarifi var.. dedim bi borek bi salata ortaya bi corba pilav ana yemek yapsan bile kurtarirsin. Sanki atomu parcaliyolar..

Ha konu sahibi kendini mi davet ettirmks oyle birsey okudum
Sanki

Sizde 3 aile gitmek yerine tek tek gidin kadının evini, temizligini incelemeye mi gittiniz yoksa yeni gelini ailenin içine almaya mi gittiniz? Artık aile oldunuz yani bu tür basit bir şeyin bile arkasından konuşmak ne derece normal. Ben evime gelen misafire hazır paketli şeyler ikram etmek istemem... Belki o da öyle düşündü yada çok güzel planlari vardı regl dönemindeydi çok sancısı vardı hazırlık yapamadı. Yeni evli çiftlerde genelde kocalarda biraz yardım eder benim bildiğim madem misafir gelecek ozaman kuzeniniz bari toplayıp bulasik makinesine yerleştirseymiş...
Hazir paket ikram etmiyor ama 2 patates 1 domatesin yetecegini dusunuyor demek…valla kimi insanlar hakket cimri, savunulacak bi taraflari olmuyor. Ha bencede cok oturulmaz bi cay icersin yeter..

Aynen bilmiyor demekte sacma geliyor bana.. hazir keki boregi masaya koymak
Zor olmasa gerek.. herkes borek yapamaz kek yapamaz ok.. ama pastanede birsuru cesit var al koy bi kac cesit.. omrunce ogrencilik bile yapsan bu kadarini bilirsin. Yaw zaten artik internet cagi herseyin tarifi var.. dedim bi borek bi salata ortaya bi corba pilav ana yemek yapsan bile kurtarirsin. Sanki atomu parcaliyolar..

Ha konu sahibi kendini mi davet ettirmks oyle birsey okudum
Sanki
İşte benim anlatmak istediğim olay bu zaten , ayrıca biz akşam yemeğine gitmedik :))) biz öğle vakti gittik aparetif çayın yanına bişey de koyabilir yani bilmiyorum benim misafire bakış açım değişik herhalde

Evine misafir gelecekse iyanamamis olamaz. Hasta olur, bişey olur arar durumunu izah eder. Bu saygısızlık olmuş.

Keşke kız kabul etmeseymiş eve. 😁 Nasil olsa yine konusuldu, en azindan kabul etmedi diye konuşulurdu.
Ben de evlenene kadar yemek yapmamiştim. Yeni evliyken ne tavuklar yandı, kendi yaptigim yemekleri begenmeyip yiyemedigim zamanlar oldu 😂
Birileri "gelin gormeye" geliyoruz diye toplanıp evime doluşsa aç kalirdi. 🤭
Alisik olmayinca insan o kadar planli olmuyor bir de, 1 iş yaparken 5 yer batiriyordum ben. 🥴
Ya aynı bende öyleydim 🤣 hatta bi ara arkadaşımla eşini akşam yemeğine çağırdım 😂 onlar gelene kadar yemeği hazırlamamıştım çünkü hayatımda hiç tavuk yapmadım eşimde o gün yoğundu 😔 arkadaşımın eşinin de restoranı vardı aynı zamanda aşçı adam 😂 o geldi o hazirlayiverdi sağolsun. Ama önceden aradım ya ben yapmayı bilmiyorum yanlış yaparım aç kalırız diye korkuyorum dedim. Bu arada o arkadaşımda benden beter çay koymayı bilmezdi 🤣🤣🤣 neyse ki eşimde geldi birimiz pilav birimiz salata birimiz tavuk, çorba falan derken hepimiz birşeyler yapıp yedik doyduk 🤣🤣🤣 ay şimdi yazarken kahkaha atıyorum resmen rezillik yaa 🤣🤣🤣🤣

Biz akşam yemeğine gitmedik zaten öğle vakti hediyemizi aldık gittik , kuzenim gelin zaten erkek değil ..

Biz de gittik bulaşığını yıkadık evini temizledik yemek de yaptık

Derdim o değil ,iyiydi sancısı derdi sıkıntısı yoktu sancısı olsa insan değil miyiz anlarız biz deriz zaten sen yat yada gelmeyelim gibi ..

Demek istediğim ben mesela misafirime özenirim , uygun değilsem uygun değilim diye başka gün planlarım , evinde 2 patates var yemek yeter diyor her zmaan Böyle tarzı ,eşi kavga ediyor para veriyor et tavuk vs al da misafir çağıracağım diye ,para harcamıyor çorbayla pilav yapıyor sadece para gitmesin diye , durumları iyi , saçını bile kurutma makinesinde kurutmaz elektrik gider Diye :)))

Burada da konu sahibi anlatınca aklıma geldi ,herkesin ağırlaması kendine , tuhafıma gitti paylaştım bu yani

İşte benim anlatmak istediğim olay bu zaten , ayrıca biz akşam yemeğine gitmedik :))) biz öğle vakti gittik aparetif çayın yanına bişey de koyabilir yani bilmiyorum benim misafire bakış açım değişik herhalde
Normal olani budur.. yani biri gelecekse yuzunu yikamadan insanlari karsilamak dogru gelmiyor bana.. bunun Turk kulturuyle ilgisi yok. randevusuz gelmemisler sonucta..ben ne var ne yoksa ortaya dokerim genelde…

Evine misafir gelecekse iyanamamis olamaz. Hasta olur, bişey olur arar durumunu izah eder. Bu saygısızlık olmuş.
Ben de onu demek istiyorum gittiğimiz saat öğle vakti 1.30 du ..

Ben olsam saat 8.30 a alarm kurup uyanırım hazırlığıma bakarım

İsteyen istediğini yapar ama ben misafirime önem veririm

Genel hali her zmaan öyle olduğu için gidemedik ,yani o gün bize özellikle yapmadı her zmaan bu halde rahatsız falan değil gayet iyiydi :)
Genel hali buysa zaten neyle karşılaşacağınızı biliyor olmalısınız, oraya gittikten sonra yüzüne vurur gibi yemek, temizlik yapmanın anlamı yok, yapıp gitmeliydiniz madem. Gelininiz belli ki geniş ama aynı zamanda da anlayışlı biri demek ki yoksa herkes evine böyle müdahale ettirmez, ne münasebet? Sizin aile ilişkilerinizi bilemem ama bana garip geldi bu durum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X