Evinizde et ocak varmi

Limoncu bile çalışırım katkı sağlarım diyo bak
İlk kez demiştir bunu

Ama konu sahibi henüz hamile değil, bilgin olsun
ben sayfaları tam okumadım ama hamile falan görünce dedim kız hamile heralde eger mecburcan yapıcak bisey yok yani tas yicek halin yok marketlere bile olsa part time gircen günde 4 saat yada 6 saat isii görürdü ki hamile degilmis eger cok mecbursa ki her gün makarna yemesi cok kötü bisey allah yardım etsin

Evet hemfikir olduğumuz nadir konulardan birindeyiz
İşe girmiş ama 1 hafta olmuş henüz maaş almamış alsa da ocak ya da tavuk almazmış, eşi alsın diye bekleyecekmiş

Ocaksiz, koltuksuz, halisiz falan yasarim da her gun makarna patatesle yasanir mi?
Nefsinizi gectim sagliginiz sozkonusu, katki saglamayacagim diye her gun bunlar yenir mi? En azindan haftada 1 et tavuk balik alin (balik çok ucuz gecenlerde 5 liraya 1.5 kilo hamsi aldim siz 2 kisiniz yarim kilo yeter) diger gunler sebze yiyin, alistirmayacagim diye sagliginizdan olacaksiniz...

Evet hemfikir olduğumuz nadir konulardan birindeyiz
İşe girmiş ama 1 hafta olmuş henüz maaş almamış alsa da ocak ya da tavuk almazmış, eşi alsın diye bekleyecekmiş
oooo cok bekler her erkek evin eskigini bilmez ki anlamaz mutfaktan bak benim babam dolmanın bile iyisini secer annem anlamaz babamsız pazara gitmez babam anlar diye bizdede

esim hayatta anlamaz beyaz peynirin adını markasını yazarım gider kasar alır yani o derece uzaktı mutfaktan evlebdigimizde ama simdi herseyi ögrendi zamanla bu kızda beklemesin maden canı istemis en azındna 2 bage alıp pisirir yani tavada esinden beklemesin

Canım erkeklerin çoğu almaz sen almadığı için onunla tartışıp kavga çıkarmazsan pnunda işine gelir almaz tabi deki evimde doğru düzgün yemek yok zoruna gideceği şekilde bi şeyler söyle

yeri geldi biz peynirimiz bile olmadı ama bu karşılıklı idare etmeye bağlı bi durum. mesala bigün hiç paramız kalmadı son paramız 3 tl'di ve paylaştık. benimde 9 ay ocağım fırınım yoktu. elektirikli tek göz ocakta yemek yaptım. açıkcası her yemeğide pişirdim üzerinde. fırınım olmadığından tencerede fincan kek bile yaptım.
ilk zamanlar çok ağırıma gitmişti, babamın evinde hiç yokluk görmediğim için ağırıma giderdi evimi bomboş hiçbişeysiz görmek. sonra gördümki eşim çırpınıyor kendini hırpalıyor, elinden geleni yapıyor, kazancı belli işi belli. o çırpınmasa, sabahtan akşama binbir dertle o parayı kazanmasa belki suçlardım onu.
et kıyma alamadığımız zamanlarda eşime hiç demedim, ne alsa onu yaptım. arada bi kendim pazara çıktım onları kullandım. arada bir kendin çık eşine alacaklarını sayarsın, almalıyım dersin kırmadan,incitmeden. sen almıyosun ben alırım demeden..
Eşinizi seviyorsanız, kusurlarını görmezsiniz.
Ve benden size tavsiye, nolursa olsun eşinizi kimseye kötületmeyin. yani eşiniz haksız dahi olsa o anda haklıymış gibi savunmalısın. 3 yıldır eşime tek kelime ettirmedim aileme, kusurlu dahi olsa hep savundum haklıdır vardır bildiği dedim. ama döndüm eşime dedim bak sen şurda hata yapıyosun, eksiklerimiz var bütçemiz el verdikce alalım dedim. bi erkeğede maddi olarak eksiklik duygusu hissettirirseniz huzurunuz kalmaz haklı iken haksız olursunuz.
Karşılıklı bi durum yani bu arkadaşım, eşinizde gözünüze batan bişey var sanırım tam ifade edemiyosunuz bunu kendinizede başkasınada.

Ben zaten bu gune kadar kendi paramla kendi ihtiyaclarimi giderdim ve alissin istemiyorum. Calismaya basladim ama destek olmayi dusunmuyorum acikcasi
Siz evlisiniz. Kendi param bana, onunki kendine ve eve olmaz ki. Siz ev arkadaşısınız o halde?
Kazançalr ortaya konur, giderler ödenir, ihtiyaçlar ayrılır, kalan olursa biriktirilir ya da harçlık yapılır.
Olması gereken budur. Eşiniz düşüncesiz ve rahat biraz belki ama siz de annenizden etkilenmişsiniz bencilsiniz. 1 yıldır patates ya da makarna yemeğinizi ödemiş sizin. Bence eşinizle bir aray agelip evliliği, giderleriniz, iş fırsatlarını konuşmalısınız..

he bi de, erkekler evin eksiklerini bilmezler. Kadın olarak sen bilirsin. ki biliyorsunda. bu yüzden evinize/mutfağınıza ayrılan bütce ya da para ne ise o para ile gidip almalısın.
Ben çalışıyorum, iş çıkışı ne lazımsa o gün alırım eve geçerken. ayrıca çalışmama rağmen paramı eşimden alırım :) bütcemizi para kontrolünü o yapar evimizde. şunu alcam yarın para ver derim, alırım.

Ben zaten bu gune kadar kendi paramla kendi ihtiyaclarimi giderdim ve alissin istemiyorum. Calismaya basladim ama destek olmayi dusunmuyorum acikcasi

size kötü bir haberim var; evliliği düzenleyen medeni kanun der ki;

Eşler oturacakları konutu birlikte seçerler.

Birliği eşler beraberce yönetirler.

Eşler birliğin giderlerine güçleri oranında emek ve malvarlıkları ile katılırlar. (Madde 186) . Yani gücünüz oranında evlilik birliğine katılmak zorundasınız.

Ben anlamadim siz hangi ulkede yasiyorsunuz? Avrupada mi yasiyorsunuz? Benim cevremde en fakirinin bile ocagi vardir. Hadi et anlarim da tavuk avrupada oyle pahali da degil ki. Nasil yiyemiyorsunuz?

Sizin sorununuz esinizle zaten yemekle icmekle degil. Anladigim kadariyla esinizi sonradan yaniniza aldirdiniz. Onunda dil sorunu var. Siz orda oldugunuz icin evi cekip cevirdiniz, icini dosediniz esiniz oyle geldi. Benim cevremde de hep boyle olmustur. Fakat vasifsiz ve dili olmadigi icin is bulamiyor ya da bunun icin caba sarfetmiyor. Gidim gidim meraminizi anlattiginiz icin ben boyle oldugunu dusunuyorum. Bosayin gitsin, ne diye bu cileyi cekiyorsunuz. Gitsin nerden geldiyse oraya. Bir yakinimda ayni dertten muzdaripti. Kadin calisiyordu adamin ickisi vardi, dayagi vardi. Biz cogu kez mudahele ettik. Ama adamin duzelecek hali yoktu. 2 de cocuk vardi. Kadin ne yapti? Adama tekmeyi basti, ne halin varsa gor dedi. Oturum kartinin suresi bitti uzatamadi. 3 ay felan kacak yasadi, sonra polis yakaladi sinir disi etti. Kadin masallah 2 cocugunu da buyuttu, kafa rahat. Aradan 10 kusur yil gecti adam hala nato kafa nato mermer. Kizlarimi goster diyor yakinima ama tek kurus yollamaz ki tr de iyi kazaniyormus. Boylelerine boyle muamele yapacaksin, ne cekiyorsun ya bas tekmeyi.

Erkek belki evdeki salçayı yağı biberi vs bilmez de ocak bu yahu,yokluğu belli olur kör değil ya

Zannedersem arkadaş almanyada yașıyor, aslında ordaki sosyal güvence üst safhada,

eşin almıyorsa sen al, işede başlamışşın ne var bunda benım esımde bılmez evde ne eksık ne fazla, ben derım pazara cıkılması lazım yada evde eksıkler var markete gıdelım, gunluk ekmek vs arar soylerım gelırken al dıye ama cogu zaman market alısvrısını falan ben kendı paramla yaparım sonucta ıkımızın bogazından gecıyor senın benım yok, ama fatura vs konusunda benım odedıgım bazı seyler vardır gerısıne karısmam o oder o da rahata alısmasın , bana guvenmesın dıye cunku esım o konularda bıraz rahat bır tıp..

bence eşin düşünemedi bunu. sen evin hanımısın eksikleri sen tamamla. bu kadar sorun edilecek bir şey değil.

Erkek belki evdeki salçayı yağı biberi vs bilmez de ocak bu yahu,yokluğu belli olur kör değil ya
evet o dediğine katılıyorum. ocağı tenzih ediyorum ki ocak, ocağı geçtim mutfak kadın için en önemli yer. ocağı ihmal etmesi tuhaf olmuş beyfendinin.

Konu sahibi, gelip bir konuyu toparlasan ne iyi olacak. Daha onceki yorumlarimi yurtdisinda yasadigini bilmeden yapmistim. Yurt disi dedin mi isin icine dilde girer. Sen orada mi dogdun? esin sonradan mi geldi yoksa ikinizde dogma buyume orali misiniz?

Ee simdi adamin dili yeterli degilse is degistirmeye korkar tabi bunu da seviyorum ben isimi diye dile getirir.
Dille ilgili bir sorunu yoksa oyle adama rahatligini bencilligini seveyim senin denir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…