Evladım

Cocugu disiplinli bi kuran kursuna yatili olarak ver hem Allahin kelamini ogrenir hemde adam olur

Ne kadar sacma fikirleriniz var.
Çocuğun adam olmakla ya da disiplinle ilgili sorunu yok,cocuk siddetle büyümüş ,evden kovulmuş, sevgiden yoksun bir hayat sürüyor, anne ve baba ne demek onu bile bilmiyor.

Bu konu beni banlatır bugün, belli oldu.

Bence simdi sadece vicdaninizi rahatlatmak icin oglunuz icin ne yapmaniz gerektigini dusunuyorsunuz..sizi uzuyorum biliorum boyle diyerek ama oglunuz siddet gorurken daha cok uzuldu..hayatini mahvetmissiniz anne baba olarak..ergenlik donemi gecmis kisiligi oturmus artik ne yapilabilirki bundan sonra..bosanin bosanin da bari oglnuz yaninda oldugunuzu dusunerek mutlu olsun

Ananem bundan 40 sene önce dedemi boşayıp temizlik yaparak bakmış çocuklarına. Yıllar boyu dedemden dayak yiyen ve yerinde oturan kadın şiddet, baskı çocuklarına yönelince basmış dedemin k.çına tekmeyi. Hiç destekçisi olmadan, doğuda bir ilde 40 sene önce ananemin yapabildiğini günümüz şartlarında yapamayan kadınları görünce sertçe eleştirmek hiç ağır gelmiyor bana. Şu saatten sonra geç kalmış değilsiniz, boşanın o adamdan. Çocuğunuzun herşeyden kıymetli olduğunu hissettirin ona. Uzman yardımı alın beraber. Oğlunuzla konuşun, dertleşin. Karşılıksız, şartsız sevgiyi hissetmek çocukların ruhunu en iyi besleyen şeylerdir. Uzmana gittiğinizde o zaten sizi en iyi şekilde yönlendirir.

Eşiniz olacak insan çocuğu evden kovduğunda nereye gidiyordu oğlunuz? Suçu neydi bu çocuğun da bunları yaşattınız ona? Anne dediğin çocuğuna eziyet edeni babası bile olsa tükürüğüyle boğar.Siz çocuğu terbiye olsun diye Kuran kursuna göndermişsiniz.Bence siz çocuğunuzun iyileşmesini mutlu olmasını değil başınıza dert açmamasını istiyorsunuz.

Valla beni de.İçimdekileri sayıp döksem sonsuza dek ban yiyebilirim.

Allah aşkına çocuk gelmiş 17 yaşına bunca sene neredeydiniz ???
O çocuk ne yapsın nasıl dayansın bu dünyaya.
Kocanız psikopat manyak olabilir de annesi de onu korumamış arkasında durmamış en acısı da bu.
Neymiş kendimi öldürürüm demiş diye boşanmamış ay ölsün zaten bi zahmet küçücük çocuğu döven o elleri yansın kurusun cehennemde pisliğin.
Böyleleri oksijen israfı.
Sonra ülke neden bu halde bu şiddet nereden geliyor diyoruz buyrun size cevap işte.

Valla beni de.İçimdekileri sayıp döksem sonsuza dek ban yiyebilirim.

Mantiksiz mantiksiz konusuyorlar insanin asabi bozuluyor,gencecik bir cocugun hayati kararmis hala tarikata yönlendirme derdindeler.
Kuş konduruyor o tarikat evleri çünkü

Bir annenin kocam kendini öldürmekle tehdit etti boşanamadım. Işe girene kadar farkına varamadım demesiKoca o kadar cokki .Ama evlat yok.
Inanmak istemiyorum.Keske fake olsanız,laf olsun diye bu konuyu açmış olsanız .
Yavrunuz elden gitmiş ya.Ne demek kovmak,dövmek .17 yaşında bir gençten bahsediyoruz.Keske yapmasalar ama kavga da edecekler,araba kullanmakta isteyecekler.Esiniz karşısına alıp konuşmamış ki çocuğun bildiği şey zaten şiddet .Dövülen bir çocuktan çevreye karşı tatlı dil güler yüz göstermesi nasıl beklenir?Yemin ederim çocuk ziyanı .Keşke okumasaydım çok üzüldüm .Daha çok şey yazardım ama akşam akşam banlanmak istemiyorum

Acaba anneliği ben mi abartıyorum. Benim kızım oyuncağını bir yerine çarpıp ağlamadığı halde orasına dokunsa içim parçalanıyor canı yandı yavrumun diye
Kaldı ki biri dövecek yavrumu, kırarım o parmakları çıtır çıtır.

Ben konunun sonunda "babasından boşandım ama çocuğum etkisinden kurtulamadı" cümlesini bekledim ama sen daha boşanmadım diyorsun.

O anki şartlar diyorsun ama hiç bir sebep çocuğunu korumamak için bahane olamaz bence.
Kusura bakmayın da o çocuk size ne yapsa haklı.

Cocugu disiplinli bi kuran kursuna yatili olarak ver hem Allahin kelamini ogrenir hemde adam olur

Oraya gönderilecek biri varsa, oda o Allah korkusu olmayan baba bozuntusu. Sen cocugunu döv kır incit psikokojisini mahvet, ondan sonra belli belirsiz kurslara gönder ki birileri kafalarına girsin. En cok böyle cocuklari hedef olarak alanlar var unutmayin
O çocuğa bir iyilik yapılacak sa eger o baba o evden çıkmalı ve psikolojik destek görmeli. Ayrica anne mümkün olduğu kadar artık sevgisini ve ilgisini göstermeli.

Babasından şiddet gören bir çocuğun nasıl olmasını bekliyordunuz? Eşiniz çocuğumuza şiddet uyguladı siz de o adama kadınlık mi yaptiniz? Şiddete engel olmak için polise gitmeniz yeterliydi. Bu saatten sonra artik çok ugrasirsiniz çocuğun hayatini karartmissiniz. kocayi bosayip cocugu psikolog göndermekle başlayabilirsiniz.

Benim de dikkatimi bu ifade cekti. Ilgilebmek gerek malesef ne demek ya? Cocuk elden kaymis gitmis zaten. Cocugun bu yastan sonra kurtarilabilmesi icin cok emek, ilgi ve kosulsuz sevgi gerek. Bir de onu bu hale getirenle, tum bunlari gormezden gelen ebeveyni hayatindan cikarmasi gerek. Buyudukce bu travmanin acriti yara da buyuyecek.

Mantiksiz mantiksiz konusuyorlar insanin asabi bozuluyor,gencecik bir cocugun hayati kararmis hala tarikata yönlendirme derdindeler.
Kuş konduruyor o tarikat evleri çünkü
Ah oralarda ne olduğunu bilip yazsalar. O çocuklara nasıl tecavüz edildiğini bilseler. Hoş haberlerde de çıkıyor ama görmek istemiyorlar sanırım. Şiddetten, gördükleri aşağılayıcı davranışlardan bahsetmiyorum bile. Hele bir tarikat özellikle yolunu kaybetmiş, uyuşturucuya bulaşmış, şiddete eğilimli gençleri alarak onlardan belli insanların yararlanacağı katil ve caniler yetiştiriyor. Öldürdükçe arınıyor o gençler. Herkes çocuğuna sahip çıksa keşke. Bastırmasa, bezdirmese hayattan. Azımsanmayacak sayıda büyük bir gençlik mahvolup gidiyor.

Eğer konu sahibi çocuğuna sahip çıkmamaya devam ederse bu yavrunun da sonu böyle olacak malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…