- 21 Temmuz 2016
- 1.603
- 2.138
- 63
- 38
- Konu Sahibi Prenses Polyanna
-
Konu sahibinin bakış açısını eleştiriyorum hanımefendi.Kendi düşüncem bu değil elbette.
Memleketim insanı hiçbir hatadan ders almıyorCocugu disiplinli bi kuran kursuna yatili olarak ver hem Allahin kelamini ogrenir hemde adam olur
merhaba kadınlar kulübü üyeleri bana yardımcı olmaya çalışırsanız sevinirim oğlum 17 yaşında çok sorunlu bir çocukluk geçirdi babasından çok şiddet gördü engel olamıyordum belli yaştan sonra eve almak istemedi oğlumu evden kovuyordu bu arada kendi öz oğlu.sırf onun için işe girip çalışmaya başladım ancak sorunları ile başa çıkamıyorum . şiddete eğilimli sürekli kavgaya karışıyor birilerinin canını yakıyor . yaptığı şeyin yanlış olduğunu ona kavratamıyorum. yaşı tutmamasına rağmen araba kullanmak için çok ısrar ediyor . onun için ne yapabilirim. konuyu başka bir bölüme açmıştım tavsiye üzerine buraya taşıdım herkese ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum.
17 yaşındaki bir çocuğu mu? Bir yıl sonra reşit olacak. Kocaman insan yani.Cocugu disiplinli bi kuran kursuna yatili olarak ver hem Allahin kelamini ogrenir hemde adam olur
"ilgilenmek gitmek gerekiyor MAALESEF" mi????
Satır aralarından anlaşılıyor ki siz de o babadan farksızsınız.Çocuğunuza sahip çıkacağınıza bir yerlere postalayıp eğitilmesi (!) yani başınızdan gitmesi derdindesiniz.
Kusura bakmayın ama böylesine derin sıkıntılar yaşayan bir çocuğu yatılı Kuran Kursuna göndermeyi tavsiye eden birine az bile yazdığımı düşünüyorum.yazan kişiyi savunmuyorum ama bu kadar yüklenmenizi de doğru bulmadım
ıyi niyetinizi anlıyorum ancak
herkes kendince tavsiye vermeye çalışıyor
o sizin fikrinizi böyle yargıladı mı yada yargılasa hoşunuza gider mi
konu sahibi tek bir kisinin söylemiyle hareket edecek kadar kör cahil biri değildir sanıyorum
sevgiler
Susmasa da kadın ne yapabilir ki. En fazla ondan boşanıp çocuğuyla yaşar. Tabi onada maddi manevi gücü varsaNeden bu siddete sustunuz?
Annesiniz. Eşiniz bebeğinize vursa dövse susacak mısınız, sadece dur yapma etme mi diyeceksiniz, yani gerçekten mi? Dayaktan ağzı yüzü yamulmuş gözler morarmış bir çocuk. Bir de bunu normal mi göreceksiniz.Susmasa da kadın ne yapabilir ki. En fazla ondan boşanıp çocuğuyla yaşar. Tabi onada maddi manevi gücü varsa
En iyi disiplin budur cocuk serseri olmanin son raddesinde egitim kurumu psikolok falan bana gore sonucsuz ve para emici ama cocuk evinden ayri biraz disiplin gorse hem araya ozlem girer hemde cocuk olgunlasirÇocuk zaten şiddet görmüş bu yaşına kadar, hep bi disiplinle büyümüş. Sizin Önerinize de hayran kaldım bula bula bunu mu buldunuz ?
En iyi disiplin budur cocuk serseri olmanin son raddesinde egitim kurumu psikolok falan bana gore sonucsuz ve para emici ama cocuk evinden ayri biraz disiplin gorse hem araya ozlem girer hemde cocuk olgunlasir
Alakasi yok evet o haberi bende izledim uzuldum Allah rahmet eylesin her kurs ayni degil benim yolumdaki kurslar boyle degil Allah askina bu cocugu ne tedavi eder psikolok falan yalan inanma hemde para somurme benim kurs dediggim hem araya ozlem girer hemde cocuk oranin disiplinine uyup adam olur duzelir iki rekat namaz kilsa nolur bu kadar dinden uzak olmayinYapmayın Allah aşkına.
Ben de inançlı biriyim ama bu kursların hali ortada. Ne pedagoji var ne halden anlama.
Daha bugün haberlerde izledim. 14 yaşındaki bir çocuk o kurslardan birinde öğretmenin gözü önünde yaşıtı bir çocuktan dayak yedi sonra da o sersemlikle merdivenden yuvarlanıp ne yazık ki öldü. Allah anneciğine sabır versin kahroldum izlerken.
Üstelik konu sahibinin oğlunun disipline değil anlaşılmaya ve sevgiye ihtiyacı var.
Çocuk psikolojisinden anlamadığınız ortada.
Lütfen doğru olup olmadığını düşünmeden aklınıza geleni tavsiye diye yazmayın.
Hayirlisi olsun Allah islah etsin valla ne diyimi
Dayak yiyip sokağa atıldığında fazlasıyla özlemiştir merak etmeyin
Tabikide göz yumsun demiyorum. Ama burda o kadar konu okuyorum ki. Kadın çoğu şeyden aciz kendinde o gücü göremiyor. Ve çoğu şeye susuyor. Gözünü morartana kadar da dovecegini sanmıyorum ki öyle bişey varsa tabiki anne anneligini sorgulamali. Benim çocuğuma o şekilde şiddet uygulamaya kalksa eşim uygulasa da demiyorum. Markette kasiyer olurum yinede çocuğuma bakarım. Ama arkasında biraz da aile desteği şart. Kadın çocuğu küçükken işe girmek istese o çocuğa kim bakacak. Işin biraz da gerçeklik boyutu var. Benim şimdi arkamda ailem destek olmasa 7 aylık bebeğe baksam işe nasıl giricem. Işe girsem çocuğa nasıl bakicam eğer arkasında destek yoksa belli bi döneme kadar mecbur katlanmak zorunda kalmıştır kadın demeye getirdim konuyu ama yanlış anlasildim her elde. Şimdi tabiki de o adamı bu şekilde çekmek zorunda değil.Annesiniz. Eşiniz bebeğinize vursa dövse susacak mısınız, sadece dur yapma etme mi diyeceksiniz, yani gerçekten mi? Dayaktan ağzı yüzü yamulmuş gözler morarmış bir çocuk. Bir de bunu normal mi göreceksiniz.
Sadece evlilik için de değil annelik için de eğitim şart, sağlıklı bir beden ve akıl şart. Böyle yorumları gördükçe üzülüyorum.
Asıl bir anne olarak, o adamdan kurtul çalış ayaklarının üzerinde dur oğlunu okut adam et demeniz gerekmez mi? Toplum olarak şirazemiz kaydı ne yazık kiama İstanbullu gelinde Adem’in annesine herkes kızar gerçek hayatta o kadının kopyaları ne kadar da çokmuş gördükçe kahroluyorum resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?