• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat ayrımcılığı

littlewaterspirit

Kimbilir , belki de bir gün...
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2018
2.670
4.840
83
Biraz önce bir konuyu okurken benim ailemde dahil pek çok ailenin sorunu olduğunu düşündüğüm Evlat ayrımcılığı ile ilgili bir şeyler söyleyeceğim Bana kalırsa en zayıf halka her zaman anne babanın kaymağını yer...
Biz 3 kardeşiz en küçük benim , bir abim bir de 46 yaşında hiç evlenmemiş hayatı boyunca hiç çalışmamış bir ablam var. Annemin babasından kalma yeri vardı , yarısını sattılar yarısı yakında satılacak , ne yapacaksınız dedim geçen gün anneme babanla ben memlekete döneceğiz dedi ama ablan gelmek istemiyor o burada kalacak dedi. E dedim nasıl olacak o iş çalışmıyor o zaman gelsin bakarız dedi sıkıştırınca yumurtladı... O parayla ablana bir ev alıp oturtacağız , kalan paranın faiziyle de geçinir , bize de orada babanın emekli maaşı yeter... A dedim süpermiş , harika plan. Bu arada ben 7 ay önce eşimden ayrıldım 4 yaşında oğlum var , evim kira , çocuk kreşe gidiyor... Kimse şu ana kadar haliniz nedir ne yer ne içerseniz diye sormadı bile :)) Ben çalışıp başımın çaresine bakıyorum çok şükür ki meslek sahibiyim ya olmasaydım benim kuzum ziyan olup gidermiş.... Babası p.. önde gideni , bir kuruşu zaten yok , ailesi de çok severler torunlarını , lafla elbette.... Sadece bir defa KP aramak zorunda kaldım çok hastalanmıştı hava makinesi almam gerekiyordu aldım da zaten ama param bitti baba dedim böyle böyle ilaçlar makine filan derken bizim hiç paramız kalmadı... akşamına Allah razı olsun 100 tl getirmiş bize :)) Bir daha mı tövbe.... Keşke arayıp söylemeseydim dedim. İlk ve son oldu zaten . Yılbaşı akşamı herkes sosyal platformda paylaşım yaptı , çok şükür evde yemek ve ekmeğimiz vardı ama o akşam oğluma bir çikolata alamadım , fırında komşu da vardı sanırım ısrarla hayır deyip almayışımdan anladı param olmadığını... bir dilim pasta ve meyve suyu aldı oğluma yılbaşı hediyesi diyerek .... Saat onda oğluşuma sarılıp uyuttum onu sabah kadar ağladım , çok zoruma gitti... Üstelik bir de abim var onun da işleri uzun zamandır bozuk , maddi sıkıntıları var... Bu biraz abime ve bana ayıp olmuyor mu ?

Bu durumda ne denir ki...acikcasi ablaniz calismadigi ve geliri olmadigi icin muhtac anne ve babaniza gibi gorunuyor.
Siz beklenti icerisinde degilsiniz anladigim kadariyla, ama yarim elma gonul alma, bari halinizi sorsalarmis.

En guzeli kendi ayaklarinizin uzerinde durmaniz, hakli oldugunuz yerler var ama kendinizi bu sebebten doldurmayin. Ama ev kimin uzerine alinacak, onu ogrenmenizde bence bir sakinca yok. Bari ablanizin uzerine alinmasin.

Biraz önce bir konuyu okurken benim ailemde dahil pek çok ailenin sorunu olduğunu düşündüğüm Evlat ayrımcılığı ile ilgili bir şeyler söyleyeceğim Bana kalırsa en zayıf halka her zaman anne babanın kaymağını yer...
Biz 3 kardeşiz en küçük benim , bir abim bir de 46 yaşında hiç evlenmemiş hayatı boyunca hiç çalışmamış bir ablam var. Annemin babasından kalma yeri vardı , yarısını sattılar yarısı yakında satılacak , ne yapacaksınız dedim geçen gün anneme babanla ben memlekete döneceğiz dedi ama ablan gelmek istemiyor o burada kalacak dedi. E dedim nasıl olacak o iş çalışmıyor o zaman gelsin bakarız dedi sıkıştırınca yumurtladı... O parayla ablana bir ev alıp oturtacağız , kalan paranın faiziyle de geçinir , bize de orada babanın emekli maaşı yeter... A dedim süpermiş , harika plan. Bu arada ben 7 ay önce eşimden ayrıldım 4 yaşında oğlum var , evim kira , çocuk kreşe gidiyor... Kimse şu ana kadar haliniz nedir ne yer ne içerseniz diye sormadı bile :)) Ben çalışıp başımın çaresine bakıyorum çok şükür ki meslek sahibiyim ya olmasaydım benim kuzum ziyan olup gidermiş.... Babası p.. önde gideni , bir kuruşu zaten yok , ailesi de çok severler torunlarını , lafla elbette.... Sadece bir defa KP aramak zorunda kaldım çok hastalanmıştı hava makinesi almam gerekiyordu aldım da zaten ama param bitti baba dedim böyle böyle ilaçlar makine filan derken bizim hiç paramız kalmadı... akşamına Allah razı olsun 100 tl getirmiş bize :)) Bir daha mı tövbe.... Keşke arayıp söylemeseydim dedim. İlk ve son oldu zaten . Yılbaşı akşamı herkes sosyal platformda paylaşım yaptı , çok şükür evde yemek ve ekmeğimiz vardı ama o akşam oğluma bir çikolata alamadım , fırında komşu da vardı sanırım ısrarla hayır deyip almayışımdan anladı param olmadığını... bir dilim pasta ve meyve suyu aldı oğluma yılbaşı hediyesi diyerek .... Saat onda oğluşuma sarılıp uyuttum onu sabah kadar ağladım , çok zoruma gitti... Üstelik bir de abim var onun da işleri uzun zamandır bozuk , maddi sıkıntıları var... Bu biraz abime ve bana ayıp olmuyor mu ?
Kardeşler birbirine destek olmalı. Ayrı, gayrı çok yanlış.

O değil de, kendinizle ne kadar gurur duysanız az. Ne güzel bir annesiniz.

Aileniz tabiki ayrımcılık yapıyor. Ama şuan zaten size verecekleri hiç önemli değil artık. Zor da yanınızda olmayan düzlüğe çıkıncada olmasın. O verilenler hakkınız mı? Hakkınız. Ama en azından birilerine mahkum yaşamıyorsunuz.

yani haklısınız anne baba ne denirki ablanızın kabul etmesi çok çok ilginç olmuş ama bir varsa ortada paylaştırlsın

öncelikle sizi güçlü duruşunuzdan dolayı tebrik ediyorum.
kullanıcı adınız da "sadeceumutsuz" olmasın.

birlikte yaşamamışsınız ailenizle..
boşanınca baba evine dönmemişsiniz.
siz talep etmediğiniz için mi böyle?
yoksa bir sorun var mı aileyle aranızda?

Ablanıza ev alsalar bile nasıl gecinecek yine para gönderecekler sanırım. Aile dediğin evlat ayirmadan her durumda manevi eğer varsa maddi yardımda olmalı bence de.

Bu durumda ne denir ki...acikcasi ablaniz calismadigi ve geliri olmadigi icin muhtac anne ve babaniza gibi gorunuyor.
Siz beklenti icerisinde degilsiniz anladigim kadariyla, ama yarim elma gonul alma, bari halinizi sorsalarmis.

En guzeli kendi ayaklarinizin uzerinde durmaniz, hakli oldugunuz yerler var ama kendinizi bu sebebten doldurmayin. Ama ev kimin uzerine alinacak, onu ogrenmenizde bence bir sakinca yok. Bari ablanizin uzerine alinmasin.
Benim için gerçekten önemli değil ama bir ihtiyacınız var mı diye yalandan da olsa sormamaları zoruma gitmiyor değil. Birde herkesin ağız birliği yapmış gibi evin kirası çok yüksek , bu ev çocukla sana çok büyük demeleri daha da zoruma gidiyor...

öncelikle sizi güçlü duruşunuzdan dolayı tebrik ediyorum.
kullanıcı adınız da "sadeceumutsuz" olmasın.

birlikte yaşamamışsınız ailenizle..
boşanınca baba evine dönmemişsiniz.
siz talep etmediğiniz için mi böyle?
yoksa bir sorun var mı aileyle aranızda?
Dönmedim Allah da döndürmesin İnşallah... Ben çocuğumu baskılamadan özgür yetiştiriyorum. Onlar çok titiz aman dökme aman dağıtma aman konuşma bu saate kadar dışar da ne işiniz var....Yaz akşamları geç saate kadar sahilde ya da parkta kalıyorum çocuğumla o enerjisini atıyor bende hava alıyorum.... Yapamayız onlarla. Çocuğumun ruh sağlığı açısından böylesi daha iyi...

Tamamen haklısınız.Diyecek hiçbir şeyim yok.

Allah yardımcınız olsun. Muhtemelen anneniz babanız (inşallah öyle birşey olmaz hep sağlıklı yaşarlar) bakıma muhtaç olursa o ablaniz kılını kipirdatmaz.
Babama bir bardak su vermez açıkça söyler bunu zaten ki 5 senedir küslerdi ancak bu son durumdan sonra elini öpüp barışmış :)

Abinede anlat durumu ikiniz aynı noktada buluşup öyle itiraz edin ailenize günah keçisi siz olmayın sonra aman.
Abim ben onların bir çöp istemem diyor , ben de istemiyorum zaten de zoruma gitmedi desem yalan olur , zoruma gitti hem de çok zoruma gitti... Allah bana sağlık güç kuvvet versin İnşallah kuzum kimselerin eline kalmasın

Back
X