• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat ayrımı yapan anne baba

Mantık şu: O kız veriyor, kız da damadın ve ailesinin her işini yapıyor, ücretsiz hizmetciligini yapıyor, kafasına göre küsüp baba evine gelemiyor, ne olursa sineye çekiyor, dolayısıyla böyle bir hizmetçi pardon gelin verdiği için kız tarafı altin takmıyor.
Oğlan evlendirrken de yine böyle bir ücretsiz hizmetçi aldığı için "alım" sırasında bir takım harcamalar yapılıyor altin takıyor.
O yüzden kız verirken hiçbir şey takmıyorlar. Bu ne kadar iğrenç olsa da içinde bir mantık var. Ama şu an bu adeti devam ettirmek tam bir aptallık. Hiçbir gelin kv'nin işini de yapmıyor hastalanınca da bakmak istemiyor. Sen oğlana takip kıza takmayınca birikimimizi gelin yesin kendi kızımız yemesin demiş oluyorsunuz. Üstelik yaşlılıkta o kıza muhtaç olacağını bile bile kızının gönlünü kırıyorsun.
Ya o kadar güzel açıkladınız kiii
Biz bu kafaları asla anlayamayız onlar gibi de olamayız çok şükür
Ama ben bana yapılanı unutmam. kendi kendilerine düşman ediyorlar insanı gerçekten yazık

Yakın zamanda evlenicem ama annem sana düğünde bir şey takmiycaz dedi. Ve düğünümü de kendim yapicam eşyalarımı da kendim alicam. Ve taki parasının birazını alırım dedi sen gittikten sonra borç ödeyemem dedi. Ve erkek kardeşime düğününde 500 binin üzerinde taki takip düğününü yapacaklar. Düğünde kiz tarafının ailesi kiza bir şey takmaz mi?
Hem kız vericem hem de altın mi vericem diyor utanmadan
Bir kuruş bile verme. Senin annen gerçi akrabaları kim bilir nasıl uyarır takıları kendi toplar var ya. Öyle bir cin fikirli belli.

Hiç bir yerde böyle bir şey olamaz. Ayıp denen birşey var. Maddi imkanın olmaması ayrı bu bambaşka birşey

Bir kuruş bile verme. Senin annen gerçi akrabaları kim bilir nasıl uyarır takıları kendi toplar var ya. Öyle bir cin fikirli belli.

Hiç bir yerde böyle bir şey olamaz. Ayıp denen birşey var. Maddi imkanın olmaması ayrı bu bambaşka birşey
Bizim köyde adet öyleymiş öyle diyor cidden insan utanır ya

İşte o erkek evlat olduğu için takısını da düğününü de yapiyorlar. Ama çok şükür ki işim de var param da var muhtaç değilim. Yani onların taki parasina asla muhtaç değilim ama ona öyle yapılıp bana yapilmayinca çok kırılıyor insan
Kızlar da geleneğe göre eli boş g.tü yaş gönderilmez. Çalışmasanız bile yatak odası, mutfak eşyaları yapılacaktı, seveee seve yapacaklardı. Yoksa bunun lafı ömür boyu döner.

Yakın zamanda evlenicem ama annem sana düğünde bir şey takmiycaz dedi. Ve düğünümü de kendim yapicam eşyalarımı da kendim alicam. Ve taki parasının birazını alırım dedi sen gittikten sonra borç ödeyemem dedi. Ve erkek kardeşime düğününde 500 binin üzerinde taki takip düğününü yapacaklar. Düğünde kiz tarafının ailesi kiza bir şey takmaz mi?
Hem kız vericem hem de altın mi vericem diyor utanmadan
Benim ailemde böyle yaptı .bide kınada takılan paraları takıyı da aldı .onların dugunde takacakları takıyı da ben aldım buna rağmen düğünde kavga cıkarttılar her aşamada bir sorun çıkardılar . Kardeşlerime ev satıp yeni ev alıp 250 grm altın ev esyası full dizdiler düğün yaptılar .bense evlenmeden 10 sene calısıp kazancımın hepsini onlara vermiştim .ama aile olarak hiç bir zaman yanımda olmadılar kız olmanın farkını iliklerime kadar hissettirdiler.bende ona göre yaşamaya başladım. Zaten suanda da görüşmüyoruz .bence sen para falan verme senin paranla takı takacaklarsa param yok de takmasınlar. Yeni bir hayata başlıyorsun ona sarıl 4 elle.ve bazı aileler böyle .Buda imtihan de .bosver onların hiç bir zmn yanında olmayacaklarını bil o şekilde oturt hayatın yapıtaşlarını

Back
X